2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Valla bizde oyle acikcasi. Ilk zamanlarda doktor iliski yasak dedi. Sonra yasak kalkti demedi bizde sormadik benim isime geldi o ayri
Ben çamaşırdan bulaşığa geçtim arkadaşlar
Amannnn yarabbiiii bunlar nedir bu kadar
Masallah masallah diyorum.

Steril etmek içinde eğer mikrodalganız varsa steril makinesi almayın hem çok para hemde yer kaplıyor weewell markasının mikrodalga buharlı sterilizatörünü aldım ben çokta güzel işe yaradı 60 -65 TL’ye almıştım yanlış hatırlamıyorsam

Maşallah canım iyi yapmışsın çok iyi şeyler almışsın bende sanırım o kadar alırım ikili emzik iki biberon meme ucu çıkarma pompası alicam mama kaşığı gerek yok ya fazladan var evde kuck kız a almıştım süt sağma makinanm var , dişlik daha sonraya alırım ,

Biz tüp bebek yaptık ya 2020 şubatta başladık ilk tedaviye eylülde yumurta toplandı ve tese ameliyatı o tutmadı hemen bastan başladık o gün bugün ev arkadaşı kanka modu devam 100 bini bulunca tedavi aman diyoruz

Valla bizde oyle acikcasi. Ilk zamanlarda doktor iliski yasak dedi. Sonra yasak kalkti demedi bizde sormadik benim isime geldi o ayri

Amannnn yarabbiiii bunlar nedir bu kadar

Masallah masallah diyorum.

Anlayışlı adamlara denk gelmişiz şükredelim. sağ salim doğsunlar da en önemlisi o.
Başta dikkat edin diyince galiba biz ayarı kaçırmışız, öyle hissettim şu an Arada takılıyor bana Arap dadı taklidi yapıyor " küçük hanım küçük hanım yumurtanızı nasıl alırsınız " diyor. Bazen kankoş diye de hitap etmiyor degiliz birbirimize ev arkadaşı modu çok doğru bi ifade oldu

Maşallah diyelim. Gerçekten insan eşinin merhametini gebelik döneminde çok daha fazla görüyor.
Kesinlikle canım gerçekten o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Psikolojik olsun her türlü desteği eksik etmedi üstelik babasını da daha yeni kaybetti. Benim olmam gerekirken o daha çok destek oldu bana Allah razı olsun bütün merhametli ve yardımsever eşlerden.

Ben de
iki avent biberon
İkili Chicco emzik 2 paket 3-6, 6-12 ay
Aventin Yenidoğan soothie emzikleri
Aventin süt sağma makinesi ve süt saklama kapları
Mochi ben de aldım.
İki mama kaşığı
İki emzik kutusu
Medela calma biberon ( anne sütü için)
Bunları aldım da daha bulaşık aşamasına geçip yıkamadım, paketliler yavaş yavaş geçsem iyi olacak galiba.

Herşey bebişler için :)

Dün e bebekten bir iki parça bir şey aldım
3 zıbın , yenidoğan şampuan, bebek yağı,bez, mendil, kundak dünya parası tuttu Allah sıfırdan alışveriş yapanlara yardım etsin hele daha alacağım bir çok şey de var oysa neyse ki büyükbaşları (beşik,puset,bebek arabası,süt sağma makinesi vs) almayacağız

Kızlar dün akşamdan beri kasıklarımda ince ince sızlar var, ara sıra geçiyor, sonra geri geliyor. Belim de ağrıyor gibi, bebeğin de hareketleri azaldı sanki. gece de karnım öyle sertti ki uyuyamadım doğru düzgün. Normal mi bu haftalarda acaba? Endişe etmeli miyim?

Ben en ucuz ve hesaplısını almama rağmen e bebek ve civil alışverişim 1.500 TL tuttu. Pijama takımı ve doğum sonrası korse de 400 TL tuttu. Aldıklarının içinde bana ait emzirme Sütyeni, lohusa pedi ve gümüş göğüs kapağı vardı sadece bir çok şeyi de önceden yavaş yavaş almıştım. Pahalı olarak aldığım tek şey 250 tlye şu anne yanı sallanan beşikler varya o. Gerçekten herşey çok pahalı olmuş, Allah herkesin yardımcısı olsun

Aynen canım ben de kendime depend külot bez ve bi takım pijama aldım başka da bir şey almadım

Ben çok pişmanım 30 haftaya gelene kadar bitirmediğime eşim askerde annem çalışıyor tek başıma yapıyorum zorlanıyorum bence kimse hazırlığı sonraya bırakmamalı ya hafta ilerledikçe zorlaşıyor hareket etmek

Benim o 3 -4 haftadır oluyor çokta takmadım normaldir heralde dedim değil mi acaba ama normal olmasa doktor kontrollerimde bişiler çıkardı karnımın sertliği nefesimi kesiyor hareketimi engelliyor ama geçiyor sonra

Hatta karnım öne doğru uzuyo böyle kocaman oluyo yanlardan basılıyo öyle bi kasılma oluyo taş gibi

Kızlar günaydın bende bir kaç gündür birşeyler alıyorumrvet çok pahalı ilk heves olduğundan dünyayı almak istiyor insan.
Kraft A9 model bebek arabası aldım inşALLAH iyidir. Civilden. Bir tek çift yönlü kullanımı yok buna üzüldüm ama 360 derece dönüyor 4 tekerlek yer kaplamıyor tek elle kapanıyor falan sizin yazdıklarınızdan araştırmalar sonucu bunu aldım 1600
Puset de civilden arabada oto koltuğu kullanılanlardan trafik sertifikası var bel desteği var 400
Yine civilden Kraft bebek çantası aldım beğendik de baya bölmeleri var 160 TL
Banyo için kova küvet maşrapa üstünün filesi ama yumuşak olanlardan süngerli gibi bunlarda 150 tuttu
Bi hastane çıkışı battaniye dışı örgü içi polarlı olan birde nohut battaniye ( nohut battaniye ne pahalı 70 )
Son olarak beşik çilekten aldık boş beşik yatak faln hariç 750 sallama aparatıyla kalan yatak uyku seti cibinlik falanda bin lirayı buluyor onları araştırmadayım
Sonra kendime lohusa takımı birde pijama takımı terlik taç ped falan alıcam. emzirme sütyeni aldım baya azaldı bakalım
Kızımın hastane çantası hazır yıkandı ütülendi itinayla

Eklentiler

• 0F76A0B8-DD08-4CFD-BC4E-942BC05B71EA.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 58
  • 6E6B2ACE-52BF-413F-B425-FF27D935FD70.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 60
  • D2284654-B22C-435D-8A59-3970AA05DC8B.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 58
  • E289674A-1889-45CA-BB29-FE58D77B9D2A.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 52
  • ED4C2B0F-A0ED-4D2F-BD1A-2BBC3F29157A.webp
    20 KB · Görüntüleme: 57
Acaba bir sorsan mı doktoruna falan ben korkarım öyle şeylerden canım ya.

Benim o 3 -4 haftadır oluyor çokta takmadım normaldir heralde dedim değil mi acaba ama normal olmasa doktor kontrollerimde bişiler çıkardı karnımın sertliği nefesimi kesiyor hareketimi engelliyor ama geçiyor sonra

Hatta karnım öne doğru uzuyo böyle kocaman oluyo yanlardan basılıyo öyle bi kasılma oluyo taş gibi
Aynen tarif ettiğin gibi oluyor canım. Mide bulantım da var, inşallah ciddi birşey değildir
Maşallah hepsi çok güzel, güle güle kullanmak nasip olsun canım, hayırlı olsun
Acaba bir sorsan mı doktoruna falan ben korkarım öyle şeylerden canım ya.
Doktorum yok ki devlet hastanesine randevu aldım ama 19una. Bir ay önceki kontrolde boynunda bir tur kordon var ama gevşek duruyor demişti Ankara'daki doktor. İnşallah dolanmamıştır iyice

Bende dün e bebeğe ugradım, baya yoruldum . Bebek asagıya çok baskı yapıyordu, bir an alışverişte doğuracam sandım kızıma tulum, 2 tane de çoraplınalt üst aldım. Mycey in göğüs kalkanını aldım. Materni nin emzirme kaşığını ve baby mom manuel süt pompasını aldım( evde avent elektrikli vardı ne olur ne olmaz verim alamam diye manuel de aldım) benimde puset örtüsü, anne bebek çantası, emzirme sütyeni, depend, 5 tane daha zıbın,3-6 ay arası alt üst, külotlu çorap kaldı. Dün bakacaktım ama ayakta zor duruyordum. Hakikaten sona bırakmamak lazım şuan emzik biberon düşünmüyorum, meme reddi yapabilir diye. Çalışmaya başlayınca alıştırma bardağı almayı düşünüyorum. Yalnız kızımız cadı çıkarsa çeşit çeşit emzik deneyebilirim,o konuda kendime güvenmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…