- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiginde ahhh su tatlı sevdamda olmasaYok bısey olmz korkma bende gece yemiyorum ilk bebeğim de de yemedim gayet iyi gelişiyorlar kilo alıyorlar. Sen gündüz iyi beslen yeter karbonhidrat az tüket
Aynen öyle valla sifirdan aliyorum her sey ateş pahası ve daha bi suru seyi duruyo besik bebek arabasi şampuan vs çok zor cok pahalı hele bi de cok kotusude olmasin biraz iyi seyler olsun deniyosa daha cok masrafDün e bebekten bir iki parça bir şey aldım
3 zıbın , yenidoğan şampuan, bebek yağı,bez, mendil, kundak dünya parası tuttu Allah sıfırdan alışveriş yapanlara yardım etsin hele daha alacağım bir çok şey de var oysaneyse ki büyükbaşları (beşik,puset,bebek arabası,süt sağma makinesi vs) almayacağız
Cnm eger seker sorunun yoksa pekmez cok kilo yapiyo bebege demir ilaci omega kullanmiyosan kullan bence bunlarda kilo yapiyo diye duydum kuruyemis kaşar muz ve pekmez benim bebegim 530 grdi o ay pekmez cok tukettim 5 haftada 900gra yakın almisti ama bu seferde şeker sorunum cikti kestim pekmez muz vs eger oyle sorunlarin yoksa hergun kahvaltida dut pekmezi ye kilosu içinBenim kafa yapım küçük evet. Yüzüm de küçük. Bu soylediklerinizi yiyeceğim inşallah faydasını görürümçok teşekkür ederim
Azda almadım aslında 7 aldım bide önümde en az 3-4 hatta var çok kilodan da çok korkuyorum daha önce 100 kiloydum kilolu olmak çok zorDoktorun ne dedi cnm. Bnmki de 6 gun gerideydi en son. Persembe gitcem ins buyumustur. 2 hafta ileri geri olmasinin bi anlami yokmus. Doktorum bana her insan bir dgl normal sinirlar icerisinde demisti
Cnm herkesin yapisi farkli herkesin gobegi ayni haftalarda farkli farkli oluyor. Gelisimi ii sagligi yerindeyse bebisin dert etcek bisey yok. Sanslisin ne guzel herkes az kilo almak ister. Millete de hic bakma ya cok almisin derler ya az almisin cok bilmisler. Gayet ii gozukuyosun masalah ikinize de
Keşke benimde az olsaydi benimkide cok buyudu cok mutsuzum daha 30 haftamda is yapamiyorum zorlaniyorum kiyafette herseyde zorlaniyorum benim suyumda 2 hafta onceki kontrolde sinirda cikti yani yuksek olabilir oyle oluncada karin cok buyuyomus umarim suyum artmamistir yani demek istedigim hiccccc iyi bisey dgl cnm bebek gelişmiş olsun yeterli benceBana moral verin ya 9 gün snra 9. Ayıma giriyorum ve hala asla hamile gibi değilim ya bana diyin 9 gün sonra kocaman göbeğin olcak ve çok güzel hamile fotoğrafların olcak sana anı kalacak diyin çok mutsuzum bi kaç tane göbekli fotoğrafım olsaydı ne olurdu
Neyse ki yalnız değilmişim diye avutuyorum kendimi şu anAy bana duygusallik deme az once sirf bunun icin agladim ya. Bilmiyorum bu ara kendimi okadar yalniz hissediyorum ki bu konuyu acman belki de iyi oldu dertlesmek iyi gelebilir. Ben herkesin dugunu ceyizi ceyiz sermesi bebegi icin neler yaptim. Ki icimden gelerek yaptim yanlarinda olmak icin ihtiyaclarini karsilamak icin ama suan benim yanimda kimse yok. Insan ister istemez dusunuldugunu hissetmek istiyor sanirim. 1 kuzenim ve 3 arkadasimin doguma yakin ve mevlud zamani tum evini dip kose temizlemesine yardim ettim. Halilarini silip dusakabinlerini dahi temizledim. Kapi suslerini yaptim. Bebek hediyeliklerini susledim taki yastiklarini yaptik beraber. Bebek kiyafetlerini utuledim. Carsi alisverislerine gittim esyalarini tasidim. Gel gelelim ki suan alisverise gidicek biri bile yok cunku yarim agizla birseye ihtiyacin varsa soyle deniyor. Nasil olduysa suan yuruyuse cikacak bir arkadasim bile yok inanirmisiniz ? Allah razi olsun kocamdan suan alisveriste yuruyusde hep basina eksiyorum demiyo hic sen herkese kosuyordun hayirdir diye. Neden bu sekilde oluyor acaba insanlar kendi ihtiyaclari bitince kenara atiyor. Bana zaten birinden birsey istemek rica etmek zulum. Kendimi okadar yalniz hissediyorum ki gercekten bana deger verdigi icin degilde sadece beni kullanmak icin cevremde varmis cogu kisi.
nuze gulsun insallah.
Ah su dunyada keske kotuler olmasa
Canım seninle günlerimiz aynı, gerçekten benim de resmen depar attı bu haftalar ne oldu anlamadımAl benden de o kadar. Hele ki şu son iki üç haftada birden iki kat büyüdü sanki. Valla fotoğraf falan da çekindiğim yok, sadece zorluğunu yaşıyorum
Benim şekerim falan çıktı bide bebeğinde benimde ekstra kilo almasını beklerken karın çevresi geri kaldı çocuğun kilosu da normal aralığın düşük olan kısmından geliyo yani 4 kilo doğmasını beklemiyorum minyon bir bebek olacak dedi doktor bakalım ondan mı büyümedi dicem de yine 2 kilo bebek yani şuanKeşke benimde az olsaydi benimkide cok buyudu cok mutsuzum daha 30 haftamda is yapamiyorum zorlaniyorum kiyafette herseyde zorlaniyorum benim suyumda 2 hafta onceki kontrolde sinirda cikti yani yuksek olabilir oyle oluncada karin cok buyuyomus umarim suyum artmamistir yani demek istedigim hiccccc iyi bisey dgl cnm bebek gelişmiş olsun yeterli bence
Canım benim 3 gündür karnım adetsancisi gibi agriyor vajinamda baskı var kemikler sızlıyor anladım ki bebek baş aşağı durmuştu çünkü hareketleri azalmıştı hareket etmiyo akşam yukarı çıkıyor sabahları hep aşağıda karnım yuruyemiyom bacak aram agriyor sonrası akşam gece oluyor bebek yukarı çıkıyor dönüyor harekete başlıyor sanirm kendini normal doğuma hazırlıyorlar bu haftalarda bu yüzden hep kalçalarım ağrıyor belim ağrıyor normalde çok tuvalete cikamszdim bunlari yaşadığım için günde 4 e yakın büyük tuvalete cikiyorum çocuklarda üşütmüstu eni sonunda korktum acaba korona belirtisi olabilir mi dedim bugün korona test de yaptım şükür negstiftiKızlar dün akşamdan beri kasıklarımda ince ince sızlar var, ara sıra geçiyor, sonra geri geliyor. Belim de ağrıyor gibi, bebeğin de hareketleri azaldı sanki.gece de karnım öyle sertti ki uyuyamadım doğru düzgün. Normal mi bu haftalarda acaba? Endişe etmeli miyim?
Ben de 6 kilo aldım zaten başlarda 5 kilo vermiştim. Senin kadar karnım anca vardır.Azda almadım aslında 7 aldım bide önümde en az 3-4 hatta var çok kilodan da çok korkuyorum daha önce 100 kiloydum kilolu olmak çok zor
Bebek iyiyse saglikliysa kafani takma inan buyuk olmasi daha zor oluyo buyuyence karin ben hep karnim cok buyumez inş dedimde buyudu ve cok zorluyo oturup kalkmada hareket etmede insani zorluyo bebegin kilosuda saglikli olması yeterli 3kilo altinda dogmasin yeter buyuyolar her şekilde yeterki saglikli olsunlarBenim şekerim falan çıktı bide bebeğinde benimde ekstra kilo almasını beklerken karın çevresi geri kaldı çocuğun kilosu da normal aralığın düşük olan kısmından geliyo yani 4 kilo doğmasını beklemiyorum minyon bir bebek olacak dedi doktor bakalım ondan mı büyümedi dicem de yine 2 kilo bebek yani şuan
Kız boşver ne göbeğiBana moral verin ya 9 gün snra 9. Ayıma giriyorum ve hala asla hamile gibi değilim ya bana diyin 9 gün sonra kocaman göbeğin olcak ve çok güzel hamile fotoğrafların olcak sana anı kalacak diyin çok mutsuzum bi kaç tane göbekli fotoğrafım olsaydı ne olurdu
Normalde gelin misafir moduna girin tamam kabul de doğuma gelip misafir moduna giriyor benimkiler neyse bu defa beklentiye girmeyeceğim için çok üzülmem inşallahAy allahim bence gelmeyiin gerek yok de
Aynı şeyleri yaşıyorum valla canım. Benimki de tam poposu göbek deliğimin orda, hissediyorum, başı da aşağı da ondan zorluyor demekki. Allah kolaylık versin hepimize yaCanım benim 3 gündür karnım adetsancisi gibi agriyor vajinamda baskı var kemikler sızlıyor anladım ki bebek baş aşağı durmuştu çünkü hareketleri azalmıştı hareket etmiyo akşam yukarı çıkıyor sabahları hep aşağıda karnım yuruyemiyom bacak aram agriyor sonrası akşam gece oluyor bebek yukarı çıkıyor dönüyor harekete başlıyor sanirm kendini normal doğuma hazırlıyorlar bu haftalarda bu yüzden hep kalçalarım ağrıyor belim ağrıyor normalde çok tuvalete cikamszdim bunlari yaşadığım için günde 4 e yakın büyük tuvalete cikiyorum çocuklarda üşütmüstu eni sonunda korktum acaba korona belirtisi olabilir mi dedim bugün korona test de yaptım şükür negstifti
Benim kayinvalidem öyleydi doğumda yanıma kaldı resmen misafir birde o halimle benden hizmet bekledi hala o günler aklıma gelince çıldıracak gibi oluyorum bebeğim emmiyordu sarilik olmustu ben binyandan dikislerden ne hareket nede yürüyebiliyordum cok zordu benim icin Annemde ondan kalir yani yoktu oda yanimdan kacmak icin yer ariyordu . Simdi kayinvalidem tekrar gelmek istiyor esime diyor aman rica ediyorum sakin gelmesin ben boyle daha rahatimNormalde gelin misafir moduna girin tamam kabul de doğuma gelip misafir moduna giriyor benimkiler neyse bu defa beklentiye girmeyeceğim için çok üzülmem inşallah
Ben 8 kilo aldim. Bazilari diyo dis gorunusume bakarak cok almisin bazilari diyo almamisin. 7 kilo cok dgl. Vucut yapin boyle demekki. Boswer hic takma dusunme bunlariAzda almadım aslında 7 aldım bide önümde en az 3-4 hatta var çok kilodan da çok korkuyorum daha önce 100 kiloydum kilolu olmak çok zor
Ins gelmez cnm yaa. Benm ilk dogumum kendim yasamadim ama arkadaslardan biliyorum. Kayinvalideleri gelip hep hizmet bekledi cok zor gunler gecirdiler Allah kimseye yasatmasin. Benim once annemler gelcek. 1 ay sonra fln da kayinvalideler gelir herhalde. Normalde ellerini ise surmezler de dogum sonrasi ne yapcaklar bilmiyorum yasayip gorcem. Ama ben hizmet etmeyi dusunmuyorum basarabilirsemBenim kayinvalidem öyleydi doğumda yanıma kaldı resmen misafir birde o halimle benden hizmet bekledi hala o günler aklıma gelince çıldıracak gibi oluyorum bebeğim emmiyordu sarilik olmustu ben binyandan dikislerden ne hareket nede yürüyebiliyordum cok zordu benim icin Annemde ondan kalir yani yoktu oda yanimdan kacmak icin yer ariyordu . Simdi kayinvalidem tekrar gelmek istiyor esime diyor aman rica ediyorum sakin gelmesin ben boyle daha rahatim
Mecbur ediyorsun . Ama keşke madem oylelerse hiç gelmesinler . Bende o zman yeni evliydim hiç fazla tanimadigim için biisy diyemedim. Ama kesinlikle istemiyorum şimdi anneme dedim hastanede yanımda kal yeter dedim o da zaten 1 2 gün icim canıma minnet diyo sen kendin yaparsın kabiliyetin vaR diyo . Duygusal anlamdada çok kötü hiç kimse aramaz napyosun bieseye ihtiyaç varmı hamilelik nasıl gidiyor kimsenin aradığı yok herseyimle tek başına mücadele ediyorum herkez iyi olsun da .Ben 8 kilo aldim. Bazilari diyo dis gorunusume bakarak cok almisin bazilari diyo almamisin. 7 kilo cok dgl. Vucut yapin boyle demekki. Boswer hic takma dusunme bunlari
Ins gelmez cnm yaa. Benm ilk dogumum kendim yasamadim ama arkadaslardan biliyorum. Kayinvalideleri gelip hep hizmet bekledi cok zor gunler gecirdiler Allah kimseye yasatmasin. Benim once annemler gelcek. 1 ay sonra fln da kayinvalideler gelir herhalde. Normalde ellerini ise surmezler de dogum sonrasi ne yapcaklar bilmiyorum yasayip gorcem. Ama ben hizmet etmeyi dusunmuyorum basarabilirsem
Amin inslalah canım vallahi yerden birşey kaldıramıyorum akşama kadar semsert karnım idrarı da zor yapıyorum bu süreçte hızlı gelmiyorAynı şeyleri yaşıyorum valla canım. Benimki de tam poposu göbek deliğimin orda, hissediyorum, başı da aşağı da ondan zorluyor demekki. Allah kolaylık versin hepimize ya
İster misin böyleBana moral verin ya 9 gün snra 9. Ayıma giriyorum ve hala asla hamile gibi değilim ya bana diyin 9 gün sonra kocaman göbeğin olcak ve çok güzel hamile fotoğrafların olcak sana anı kalacak diyin çok mutsuzum bi kaç tane göbekli fotoğrafım olsaydı ne olurdu
Bizimki dalga geçiyor bu ne göbek diye çok kilo aldın şişko diyo33. Haftanın içindeyim. İnan bana seninki kadar bile karnım yok. Eşim her gün gelip büyüyor mu karnin diye soruyo
Kız benim KV de öyleydi. Sözde hastsnede refakatçi idi, gelmiş ayağımın bldobinde uzanıyor kızım ağlıyor elime vermiyor elin refakatçi di bana yardımcı oluyorBenim kayinvalidem öyleydi doğumda yanıma kaldı resmen misafir birde o halimle benden hizmet bekledi hala o günler aklıma gelince çıldıracak gibi oluyorum bebeğim emmiyordu sarilik olmustu ben binyandan dikislerden ne hareket nede yürüyebiliyordum cok zordu benim icin Annemde ondan kalir yani yoktu oda yanimdan kacmak icin yer ariyordu . Simdi kayinvalidem tekrar gelmek istiyor esime diyor aman rica ediyorum sakin gelmesin ben boyle daha rahatim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?