Kız senin işin zor ya bu eşin niye böyle ya benimki de söylenir söylenir ama yine yapar , evi süpürdü elektrik süpürgeyi çalıştırdı iki odayı halletti dedi isim bitti ben kaçar bende tamam deidm dışarı çıktı arkadaşı bizim yanımızda oturuyor dedim hava alsın oda evde sikmayak onuValla bende öyleyim canım. Bu gün elimi hiçbirşeye sürmedim. Mutfağı bile zar zor topladım tezgahı. Birde kanepeler in üstündeki kedi tüylerini zor çektirdim. Hâlâ süpürge salonun ortasında duruyor, elim gitmiyor yapmaya.
Kasıklarım ağrıyor diye ağladım. Bebeğin boynunda bir tur kordon vardı, acaba iyice dolandı mı diye korktum ağladım. Tost makinem yok, canım tost istedi ona ağladım. Belgesel kanalında Bi tane yılan kuşu yedi ona ağladım. Herşeye saçma sapan ağladım. Eşim yardım etmiyor ona ağlıyorum, beni sevseydi yardımcı olurdu diye üzülüyorum. İyi değilim yani bu aralar
Bende eşime diyorum azcık yardım etsen, zorlanıyprum diye. E yapıyorsun ya diyor. Artık zorlanıyorum, ilk aylarda sıkıntı yoktu ama ağırlaştım iyice, şimdide mecbur yapıyorum yapmayayım mı diyorum. E anneni çağır o zaman zorlamıyorsan, işten gelince ben birde temizlik mi yapayım diyor.Yapma yapma ben yaparım dedim. Fırının boş karton kutusunu dolabın yanına koydu, iki tane perde taktı ya, yardım etmiş oldu bana. Bulantı döneminde bile ağlaya zırlaya her işi yaptım, çok dayanıklı sanıyor heralde beni. Gıcık oldum iyice, gözüm görmesin istiyorum
Hiç korkma canım bişeycik olmaz, geçip gitmişsin zaten hemen.
Dogru diyosun cnm. Bu ruh halini hic sewmedim. Hamilelik gercekten zormus. Ben hep istedigini yedigin ictigin herkesin etrafinda pervane oldugu bi donem gibi hayal etmisim. Zaten seker cikti meyve bile istedigim gibi yiyemiyorum. Pervane olayi tamamen hayal kirikligi zaten30.haftada hepimize bir gariplik çöktü sanirim
Bugün benimkidd söylendi sonra iki odayı süpürdü evden çıkmadan önce diyo tine eski haline döner ben biliyorum diioAllah yardimcimiz olsun. Lohusaligimiz da cok ii gecsin ins.
Benimki de pek yardim etmezdi. Bugunki halimi gorunce kalkmis simdi etrafi supuruyo. Buna da sukur tabi de supurunce evin isi bitiyo saniyo. Kadin alcam galiba ben ama koronadan korkuyorum.
Aynen cnm. Bi de bana diyoki kizimiza baban senin icin hergun temizlik yapiyo de diyo. Hangi hergun acaba dedim. Bi tane is yapar 10 gun reklamini yaparAmin canım. Senin eşinde benim eşim gibi süpürünce ev pırıl pİril oluyo saniyo
Bunlar hep ayni galibaBugün benimkidd söylendi sonra iki odayı süpürdü evden çıkmadan önce diyo tine eski haline döner ben biliyorum diioe ne yapabilirim ddidm çocuklar oynuyor ne ypayim yani çocuklar sonuçta oynayacsk dagitacsk
Kız birde evi süpürince aynı oda öyle diyor pırıl pırıl oldu dio senden iyi temizliyorum dione çok kendini övüyor ya hep konuda bende susuyorum insimi görsün yeter adamı sinirlendirmeyim
Bizim ki vallahi öyle Allah razı olsun yemekde yaparBunlar hep ayni galibaozguvenler tavan masalah.
Ben birkac Gün magnezyum içmedim bitmisti agrilar çoğaldı hiç değilse az da olsa azaltıyor magnezyumBen de içiyorum magnezyum demek içmesek daha beter olacakmışız
Benimki de çay koydu bu gün artık ben isyan bayrağını çekince, bide diyor çay koydumAllah yardimcimiz olsun. Lohusaligimiz da cok ii gecsin ins.
Benimki de pek yardim etmezdi. Bugunki halimi gorunce kalkmis simdi etrafi supuruyo. Buna da sukur tabi de supurunce evin isi bitiyo saniyo. Kadin alcam galiba ben ama koronadan korkuyorum.
Normalde ara sıra yardım ederdi ama son zamanlarda onunda iş yeri değişti, ev taşıma, maddi durumlar derken o da bunaldı heralde bilmiyorum ki. Yoksa yemek yaptığı, temizliğe ucundan yardım ettiği olurdu. Birde ben hareket olsun diye sürekli iş yaptığım için zorlandığını düşünmesi galiba. Sen zorlanmıyorsun sanıyordum diyor. Bende ay şuram ağrıyo, ay şöyle kötüyüm yardım et diyen biri değilim. İstiyorum ki o anlasın yardım etsin, o da beni kendi gibi dayanıklı sanıyorKız senin işin zor ya bu eşin niye böyle ya benimki de söylenir söylenir ama yine yapar , evi süpürdü elektrik süpürgeyi çalıştırdı iki odayı halletti dedi isim bitti ben kaçar bende tamam deidm dışarı çıktı arkadaşı bizim yanımızda oturuyor dedim hava alsın oda evde sikmayak onuhaklısın sana yardımcı olmuyor kim olsa istemmez bari yardımcı olsa sende dinlen sen ayaklarını uzatsan Allah büyük canım az kaldı sabır inşallah bebek geldiğinde bari yardımcı olur sana insalalh biraz onunda duyguları değişir tam yardımcı olur olur size
Nasıl ya benim aylardır 9 aylık gibi Karnım var. Daha 6 aylık yoktu doğum yakın mi diyorlardı. Keşke benim de küçük olsa. Son ay çok büyüyor emin ol bu ay kocaman olacakBana moral verin ya 9 gün snra 9. Ayıma giriyorum ve hala asla hamile gibi değilim ya bana diyin 9 gün sonra kocaman göbeğin olcak ve çok güzel hamile fotoğrafların olcak sana anı kalacak diyin çok mutsuzum bi kaç tane göbekli fotoğrafım olsaydı ne olurdu
Masalah masalah. Seninki level atlamis wala. Artik ogrenmis devami da gelir ins cnmBizim ki vallahi öyle Allah razı olsun yemekde yaparo yizden suyuna gitmeye çalışıyorum caniniz çekmesin dün öğlen karnıyarık yapacaktım niye kendini yoruyorsun dio ben yaparım ben şok ddim tamam yaptı guzlecene öğrettim once onu bunu suni yap ddidm yaptı sadece biraz yağlı yapmisti .yek yedikten osnra böğürtlen toplamsys gittik onları hepsini yikadi şekerde biraz bekletip reçel de yaptı 1.5 kadardi çekirdeklerinden dolayı Süz ddim oda ince suzgecle süzdü marmelad gibi yumusaak çok katı olmayan güzel reçeli yaptı bende izledim maşallah nazar etmeym kendini ovdurmek için arkadaşlarına kavanoza koyup göturdu gitti
Amin canım. Senin eşinde benim eşim gibi süpürünce ev pırıl pİril oluyo saniyo
Amin inşallah canım darısı hepinizin başına insallahhMasalah masalah. Seninki level atlamis wala. Artik ogrenmis devami da gelir ins cnmdarisi basimiza
Kimse olmaması bence de daha iyi ne yemek dert ne temizlik biri olunca düzen gerekiyor illaBenimkiler oturup örgü örüp yürüyüş vs yapıyorlar yardımcı oldukları ufak tefek şeyler de var elbette ama bu defa ben dert ediyorum yemeği temizliği vs onlar olmasa bi makarna haşlarım temizliği dert etmem filan ne bileyim
Aynen öyle vallahi alsınlar kucağına bebeği görsünler dünyaBenimki de çay koydu bu gün artık ben isyan bayrağını çekince, bide diyor çay koydumAllah Allah yorulmadın demi diyorum, valla biraz yoruldum diyor işi gücü gıcıklık
Normalde ara sıra yardım ederdi ama son zamanlarda onunda iş yeri değişti, ev taşıma, maddi durumlar derken o da bunaldı heralde bilmiyorum ki. Yoksa yemek yaptığı, temizliğe ucundan yardım ettiği olurdu. Birde ben hareket olsun diye sürekli iş yaptığım için zorlandığını düşünmesi galiba. Sen zorlanmıyorsun sanıyordum diyor. Bende ay şuram ağrıyo, ay şöyle kötüyüm yardım et diyen biri değilim. İstiyorum ki o anlasın yardım etsin, o da beni kendi gibi dayanıklı sanıyorgirdik bir kısır döngüye çıkamıyoruz. Ama bundan sonra bende kendimi gerçi çekicem çünkü zorlanıyorum. Azcık elini taşın altına koysun, incileri dökülmez bebek doğduktan sonra yardım eder ondan adım gibi eminim ama işte bana şimdi yardımı lazım, onu da zorla yapıyor kadınlar bebek karnına düşünce anne oluyor, erkekler de bebeği kucağına alınca baba olduğunu hissediyor ya, daha tam olayı kavrayamadı.
Doğru diyorsun bende bu aralar akraba gelsin istemiyorum zaten ağrım var çocuklar yoruyor beni onlsr gelse rahatım gider zaten birşey yapamıyorum bide onlara hizmet etsem birkaç gün kendime gelememKimse olmaması bence de daha iyi ne yemek dert ne temizlik biri olunca düzen gerekiyor illa
Benim 29+3 daha büyüktür göbeğim. Beterin beteri var sen de beni düşün üzülme kendineİster misin böyle33 +3 sen boşver kiloları benim daha 1 ayın var düşünemiyorum sonraisni
Medikal korsanın zararı olmaz. Ama çok sıkı korseleri hemen takmamak lazımSelamlar kızlar. Doğuma sayılı gün kalmışken doğum sonrası toparlanma araştırmalarına giriştim :)
Bilginiz var mı acaba doğumdan hemen sonra korse takmak iyi diyen de var kötü diyen de… siz napıcaksınız
Bu korsanın deliklerinden benim etlerim fırlıyorduSon zamanlar çabuk geçer sanıyordum ama sanki daha yavaş geçiyor yaben ağırlaştıkça zamanda ağır akmaya başladı sanki. Ev işi, kedi, yemek bulaşık derken inanılmaz yoruluyorum. Birde eşten destek görmeyince malum, herşey iki katı zor geliyor gözüm sürekli uykuda bu ara, sürekli uyumak istiyorum. Birisi gelse yemeğimi yapsa, azcık evimi temizlese herhalde ömür boyu duacısı olurum, o derece ihtiyacım var
Büyükleri kardeşlerinin bakımında görevlendirirsen canım onlarda çok mutlu olurlar. İllaki kıskançlık olur ama inan kardeşlerini hemen benimserler, senden daha çok sahip çıkarlar sonra şaşırırsın
Benimki yardımcı olmuyor, bide dediğin gibi dalga geçiyor kız duba gibi oldun diyeal kendin doğur diyince gülüyor kıs kıs. Gıcık oluyorum bu ara kendisine
Bende öyle diyordum ay göbeğim çıksa, herkes hamile olduğumu anlasa diyeanlayınca ne olacaksa sanki, göbüş çıkınca çok mutlu olurum sanıyordum şimdi de keşke az çıksaydı diyorum, zorlanıyorum çünkü aldığım kiloya göre göbeğim aşırı büyük değil ama, benim bünyeme göre büyük. Önümde bir plates topuyla yaşıyorum sankin
Bende var canım. Ayak tabanlarım, kasıklarım, iç bacaklarım, dış bacaklarım her yerim ağrıyor. Bazen sol bacağım kramp gibi oluyor, topallıyorum resmen. Doğal süreçler sanırım, son zamanlara girdik ya ondan
Canım ben bir korse aldım, inşallah iyi çıkar. Henüz kargoda, daha gelmedi. Doğumdan sonra doğum şeklime göre en kısa zamanda kullanmaya başlıcam inşallah. Aldığım korse bu.
KV.demde öyle 55 falan tırnagımız varsa başımızı kaşırızAnnem bile uyudu buna şaşırmadım çok da yaşlı değil benimkiler he kızımı doğurduğumda biri 52, diğeri 53 yaşındaydı
KV dem eltimde kalıyor bi ara bize de gel diye davet ettim ara ara ediyorum ama ayrılamıyor oradan bana gelirse eltim öğlen yemek yemezmiş öyle dedi şimdide kalmaya çağırmıyorum artık karnım burnumda kanama oluyor risk var bana aman sen yat işi falanda boşver diyor herhalde biz serumla bealeniyoruz sürekli yatarak nasıl hayatımı sürdüreyimki yalnızken yani arada laf olsun diye düşünüyormuş gibi davranmak dışında bişey olduğu yok en iyisi beklentimizi düşük tutmak kırk kat yabancı daha çok ilgileniyorKız vallahi bunlardan korkulur hiç insan halinden anlamazlar
Benimde eltimle kayınvaldem birlikteler bide eve temizlemeye yardımcı almışlar bi laf arasında dediler de öyle duydum iki kadın bi evi hak edememişler de ben hamile halimde tozun içindemi oturcam dedim yardıma gelen eden yok eşime diyorum sende bide hizmet bekliyosun benden dedim çağar banada biri gelsin bikere adam akıllı temizlese ben doğuma kadar idare ederim dedim görseniz bi gaza geldi ben yaparım falan diye tabi tatmin edici olmasa da 20 günde bir süpürdü neyseki annem köydeydi o geldi de sağolsun ev ev olduğunu anladıValla bende öyleyim canım. Bu gün elimi hiçbirşeye sürmedim. Mutfağı bile zar zor topladım tezgahı. Birde kanepeler in üstündeki kedi tüylerini zor çektirdim. Hâlâ süpürge salonun ortasında duruyor, elim gitmiyor yapmaya.
Kasıklarım ağrıyor diye ağladım. Bebeğin boynunda bir tur kordon vardı, acaba iyice dolandı mı diye korktum ağladım. Tost makinem yok, canım tost istedi ona ağladım. Belgesel kanalında Bi tane yılan kuşu yedi ona ağladım. Herşeye saçma sapan ağladım. Eşim yardım etmiyor ona ağlıyorum, beni sevseydi yardımcı olurdu diye üzülüyorum. İyi değilim yani bu aralar
Bende eşime diyorum azcık yardım etsen, zorlanıyprum diye. E yapıyorsun ya diyor. Artık zorlanıyorum, ilk aylarda sıkıntı yoktu ama ağırlaştım iyice, şimdide mecbur yapıyorum yapmayayım mı diyorum. E anneni çağır o zaman zorlamıyorsan, işten gelince ben birde temizlik mi yapayım diyor.Yapma yapma ben yaparım dedim. Fırının boş karton kutusunu dolabın yanına koydu, iki tane perde taktı ya, yardım etmiş oldu bana. Bulantı döneminde bile ağlaya zırlaya her işi yaptım, çok dayanıklı sanıyor heralde beni. Gıcık oldum iyice, gözüm görmesin istiyorum
Hiç korkma canım bişeycik olmaz, geçip gitmişsin zaten hemen.
Ahahahaa aynı benimki yaa bide Nasılım ama nasıl yaptım ama der met edeyim ister :)))Amin canım. Senin eşinde benim eşim gibi süpürünce ev pırıl pİril oluyo saniyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?