2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba hanımlar.. Yaşadığım kanamalar, rahim kısalığım, erken doğum riskim nedeniyle bu başlığa çok yazamadım. Her an her şey olabilir korkusuyla da kendimi "ekim annesi" bile sayamıyorum 13.haftadan bu yana yatıyorum, hareket etmemem gerekiyor. Hep evin içindeyim tuvalete gitmek dışında ekstra harelet etmek bir nevi yasak. Hapis gibi bir durum işte.. Tek sosyalleştiğim günler iğne vurulmak için acile gitmem gereken günler.. Bir de doktor kontrolleri. Bebeğim için değer yeter ki erken doğmasın.. Şuan 30+5'teyim, serklajım yok. Erken doğum olması durumunda bebeği sevk edecekler 4 saat uzağa. Burada alan hastane yokmuş küçük haftaları.. Yani bir ipin üzerinde yürüyormuşum gibi hissediyorum.. Keşke basit şikayetlerim olsaydı da geçseydi gitseydi.. Hayırlısı hepimiz için

Canım çok zor bir süreç geçirmişsin ama bu zamana kadar gelmişsin çok şükür, Allah’ın izniyle de sağlıkla kucağına alırsın inşallah yavrunu. Annem kardeşime hamileyken de aynı senin gibiymiş, yatak yaraları çıkmış hatta. Çok şükür sağlıklı doğan bir kardeşim var senin de öyle olacak inşallah. Cennet gerçekten anaların ayağının altında

Böyle anneniz gibi mutlu sona sağ salim ulaşan kadınları duydukça moralim yükseliyor inşallah ben de ulaşmayı başarırım İnşallah hepimiz kucağımıza sağ salim alırız bebeklerimizi

Canım çok çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğin vaktini doldurana kadar karnında kalır da riskler de ortadan kalkar. Hiç moralini bozma, Allahım izniyle sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini

Kızlar doktordan çıktım. Kan aldı, idrar aldı, nette bağladı. Öğleden sonra nst ve kan sonuçlarına bakacak.

Bebeğin boyu, kilosu, suyu, gelişimi gayet iyi dedi. Takvime göre 33+5, ultrasonda 33+1 çıktı. Kilosu 2 kilo 69gram olmuş. Doktor iyi dedi ama bana az gibi geldi. Suçlu hissediyorum kendimi, keşke vitaminleri içseydim diye pozisyonu da baş geliş dedi.

Öğleden sonra gidip sonuçları göstericem, bakalım nst nasıl çıkmış.

Ebebek’ten bir şeyler sipariş vericem ama tecrübeli annelere bir sorum olacak Bunlardan hepsinden almamıza gerek var mı, hangileri gerçekten işimize yarayacak fikir verirseniz çok sevinirim

- Depend
- Tek kullanımlık lohusa külodu
- Lohusa pedi

Canım ben de çok duydum bu şekilde yatıp zamanında sağlıklı doğuranları. Allah’ın izniyle meleğin de zamanında sağlıkla gelecek duamdasın
Balım öyle 3-4 gün ilerde geride olması sorun değil. Lütfen kendini vitaminleri almadım diye suçlama. Allah beterinden saklasın bi sonraki gidişinde de 1 hafta önden gelir kilosu da haftasıyla uyumlu gayet sıkma canını bebeğine yansımasın. Hareketi gelişimi iyiyse biliyorsun 2 hafta geride veya 2 hafta önde olması çok elzem bi durum değil. Beslenmene biraz daha dikkat edersin bi sonraki kontrolde bi bakmışsın öne bile geçmiş

Benim pek aşağıda değil ama sağa yerleşti iyice herhalde. Bir de dönerken gece leğen kemiklerim kütürdüyor resmen son haftalar ne olacak bilmiyorum şimdiden böyle
Bende bilmiyorum ki nedeni ne. Ama dönerken hissediyorum ve canım yanıyor.
Ben 2 haftadır yaşıyorum bunları
Benim haftalarda başladı o zaman normal demi. Bide sağ tarafımda bacak arasında da kasılma gibi ağrı var. Hareketlerini hep sağda yumru gibi hissediyorum.

Bir ayda 400 gr almış, normal mi gerçi bilmiyorum ama. Doktor gayet iyi dedi gelişimi çok şükür. Vitaminee, meyveye falan dikkat edeyim de az daha kilo alsın minnoş

Benim ablam ikizlerine hamileyken böyleydi. Hiç kalkmıyordu iğneleri de vardı hemşire eve gelip yapıyordu. Lavoba ihtiyacını bile ordekle yapıyordu. 39uncu haftayı doldurdu öyle sezeryanla aldılar. Korkma Allah'ın izniyle her şey yolunda gidip bebeğine kavuşursun.
Doktor olumsuz konuşmamış canım bence endişelenme. Mesela benim de baş çevresi 1 hafta geride, boy uzunluğu 2 hafta önde, kilo 1 hafta geride. Bunlar normalmiş suçlu hissetme bundan sonra kullan ama. Benim doktor da kullanacaksın dedi.

Kızlar merhaba, ben yarin devlet hastanesinden 32.hafta çalışabilir raporu alacağım. Randevu zor buldum o da 14.40ta erken gitsem verirler mi sizce cunku saat 5 olmadan kurumuma vermem gerekiyor. Erken dediğim de 13.00da felan.

Bir de açılma olup olmadığına alttan mı bakıyorlar? Kaçıncı haftadan itibaren bakıyorlar açılma var mı diye? 32 haftaligim bakarlar mi bana

Sadece depend alman yeterli, ekstara iç çamaşırı bile gitmeyecekain. Diğer 2 sine hiç gerek yok. Zaten dependi kullandıktan sonra 1 paket(8-9 tane) kanaman azaldığı için normal pedlere geçiyorsun.

Bir ayda 400 gr almış, normal mi gerçi bilmiyorum ama. Doktor gayet iyi dedi gelişimi çok şükür. Vitaminee, meyveye falan dikkat edeyim de az daha kilo alsın minnoş
Bencede gelişimi gayet iyi kuzucuğun, vitaminler özellikle anne için önemli. Sen kullanmasanda ilaçları bebek senin depondan sağlıyor o vitaminleri. İlk çocuğumda hiç kullanamamıştım buna rağmen bebeğin gelişimi ve kilosu çok iyitdi ama benim değerlerim çok düşüktü. Bu yüzden bu gebelikte dikkat ediyorum. Muhakkak ilaçlarını aksatma. Bebişler doğduktan sonra enerjiye ihtiyacımız var

Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin, elhamdulillah bu haftaya kadar gelmişsin, o yüzden hiç moralini bozma annesi, doğduktan sonra zaten dinlenmene izin vermeyecek

Daha tombik bekliyordum, ondan kafama takıldı heralde telefona hatırlatıcı kurup içeceğim artık, iyi olsunda bebişim

Kızlar merhaba, ben yarin devlet hastanesinden 32.hafta çalışabilir raporu alacağım. Randevu zor buldum o da 14.40ta erken gitsem verirler mi sizce cunku saat 5 olmadan kurumuma vermem gerekiyor. Erken dediğim de 13.00da felan.
Yetişmeme ihtimaline karşı fotoğrafını çekip yollasan olmuyor mu? Ben bugüne kadar tüm belgelerimi whatsapptan yolladım bir sıkıntı çıkarmadılar.
Sadece depend alman yeterli, ekstara iç çamaşırı bile gitmeyecekain. Diğer 2 sine hiç gerek yok. Zaten dependi kullandıktan sonra 1 paket(8-9 tane) kanaman azaldığı için normal pedlere geçiyorsun.
Sağol canım yorumlardan kafam karışmıştı, millet hepsine de gerekli demiş. Depend alıyorum o zaman şimdilik.
Daha tombik bekliyordum, ondan kafama takıldı heralde telefona hatırlatıcı kurup içeceğim artık, iyi olsunda bebişim
Canım merak etme doğum zamanına kadar iyice tombikleşir o, daha vakit var

Kiz keyifli mi icinden cikan birseyler var nasil olur hic bir fikrim yok
Ama bebisim yeterki beslensin
Çok keyıflı
Hele emzırırken parmagını tutması yada iyice gomülmesi al sana ten tene temas Burde uyuyakalıyo ya
Çok çok gecmıs olsun inşaAllah hepsı gececek
oğlumu 6 yıl once tamda bahsettıgın gibi bır hıkayeyle dunyaya getırmek nasıp oldu
Hiç unutmuyorm 24. Hafta dolumca eşimle sarılıp aglamıstık en azından yaşama sansı var diye ama noldu bılıyo musn? Oğlum 41+6 da dunyaya geldı inşaAllah hepımızn kuzusu vaktinde doğar
Sadece depend canım
arkadaslarda yazmıslar zaten ılk 3 gun yogun kanama oluyo kı benım 2. Gun normale donmustu bazı dogum hıkayecileri abartmayı cok sevıyo ılk gunlerınde depend yeterli olacaktır

Canım gelişimi iyi gayet iyi . Bende hiç vitamin kullanmıyorum öyle düşünme zaten depolardan beslenir yoksada bunhaftadan sonra biraz daha dikkat edersin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…