Geçti canım şükür insalalh patlamaz varis in benim sağ bacağım da kuck vardı o şimdi şişti damarları kabarık bende ondan korkuyorum patlar mı diye hiç ellemiyom sormadım da doktoraGeçtiyse çok şükür benim fena şiş ne yapacam bilmiyorum pazartesi doktora koşacağım
Bende atarken hiç hissetmedim çünkü vajina ağzı açılmaya başlıyor ya gevsiyor ağrı hissetmiyon bilemiyorum zararı var mı kesinin bence yok ya sonuçta iyileşiyor dar oluyor yine ora iz kalıyorKedilervekitaplar kız herkese kesik de atmıyorlar atsalarda hissetmiyorsun bile kendiliğinden yırtık olacağına kesi daha iyi.
Hiç kötü bir şey düşünme herkesin ağrı eşiği Farklı. Benim arkadaşım okey masasında 5cm açılmış doğumu olacak sıfır sancısı vardı benim 5 cm de mahvoldum ama doğum sonrası yeniden doğuyorsun merdivenleri 3 er 5 er sek sek iniyordum :)) ah bu defa da hayırlısı
Korkuyorum korku var.. Gerçi Sezeryan da korkunç geliyor... Gerçi her türlü çıkacak bu Cocuk mecburCanım istiyorsan sezeryen başka doktora danış sonuçta parayla değil mi bu senin kararın tabi bazı doktorlar var sağ olsun Noel doğum sağlıklı ya öncelik onu istiyorlar bazıları var takmaz bile sen nasıl istersen tamam derbirkaç yere konuş danış çok istiyorsan
O psikolojiyle yaşama korku ile falan
Korkuyor musun yoksa hastalık birşey var mı
Eninde sonunda çıkacak rahimden ama nasıl çıkacak.. Deneyimsiz olmak beni tedirgin ediyorValla ben de 2 paket aldımBenim yeni doğum yapan arkadaşa kalsa 3 paket almalıydım, o 1 paketi suyu geldiği zaman harcamış nasıl oluyo bilmiyorum artık, neyse durur bir kenarda artık kullanmazsam
Valla evde ben de artık don atlet ya da tek parça bol elbiseyle geziyorum en güzeliSadece dışarı çıkarken sütyen takıyorum ama onda bile artık küçük geldiği için göğüslerimin altı morardı
Canım ne güzel işte, normal doğurtan bulmak için o kadar aranmıştım ben deOnline gebe eğitimlerine katılıp nefes egzersizlerine başlayınca insanın korkusu geçiyor bence hatta doğurası geliyor Korkuyu hiç aklıma getirmemeye çalışıyorum sonuçta doğal bir süreç, her şey yolunda giderse ben de normal istiyorum. Zaten korktukça adrenalin salgıladığımız için hem doğum zorlaşıyormuş hem de daha çok acı hissediyormuşuz. Beni tek korkutan alttan çok dikiş olması ama onu dayine çok aklıma getirmemeye çalışıyorum. Hypnobirthing konusuna çok taktım bu aralar, bir ara da doktorum yaptırdığı için suda doğum mu denesem dedim ama sonra ondan vazgeçtim.
Benim 2 sindede kesi attılar, daha iyi oldu estetik dikşle sonra dikiyorlar çabuk iyileşiyor. yırtk olsa daha kötü canım. Sadece ilk doğumumda oğlum 4 kg doğduğu için( 41 de doğdu) iç dış dikişler çok fazlaydı. Ama 2.cisinde 3 günde iyileşmişti dikişler. Beni hiç zorlamamıştı.Bende atarken hiç hissetmedim çünkü vajina ağzı açılmaya başlıyor ya gevsiyor ağrı hissetmiyon bilemiyorum zararı var mı kesinin bence yok ya sonuçta iyileşiyor dar oluyor yine ora iz kalıyor
Kesisiz olunca da toparlanıyor kendi kendine kapanıyor herhalde o gevşeklik
Aramızda var mı normal doğum yapan kesisiz altta son durum ne gevşek mi kalıyor geniş mi
İyisi mi 1 paket külot bez bir paket lohusa pedi almak dediğin gibi canım duruma göre kullanırızCanım bende burda kilotlu bezi kullandım kızımda suyum gelince taktılar sonrası sancılar artınca üstümde kaldı takı açılmaları olunca cikardim
Sonrası seseryene dönüşünce sezeryenden sonra uyandığımda üstümde gördüm yine
Ama bana göre sezeryen ile normal doğum kanamasi aynı değil seseryende azcik geldi zorla ilk günler ameliyattan çıkınca hemşireler birkaç defa gelip o dikişli halimle karnıma bastirdilar kalan kan su çıksın diye gerçekten karnıma elimle bastırınca çıkıyordu anlamadım neden öbür türlü çıkmıyorduçıktımı da sanki altıma işer gibi hissediyordum sonrası 2hafta kadar leke leke geldi normal pedi eve geçince kullandım hastsnede kaldigim 3 gün külotlu bez kullandım çok rahattti ama hep yemizdi öyle içi kan dolmadan değiştiriyordum kokudan enfeksiyon olmasın diye rahatlık olarak çok iyiler ama kanama gelmiyorsa normal ped kullanmak iyi dif istediğin zaman değiştirip atarız
İnan bebek ana rahminden çıktıktan sonra hiçbir acıyı hatırlamıyorsun. O yüzden herhangi bir neden yoksa normal doğum taraftarıyım her zaman. Çünkü bebek doğduktan sonra hiçbir acı kalmıyor herşeyi unutuyorsun.Korkuyorum korku var.. Gerçi Sezeryan da korkunç geliyor... Gerçi her türlü çıkacak bu Cocuk mecbur
Acı çekmeden pırtlatmak istiyorumİnan bebek ana rahminden çıktıktan sonra hiçbir acıyı hatırlamıyorsun. O yüzden herhangi bir neden yoksa normal doğum taraftarıyım her zaman. Çünkü bebek doğduktan sonra hiçbir acı kalmıyor herşeyi unutuyorsun.ve hemen toparlanıyorsun. Ama bebek iri ve ilk doğumunsa sezaryan öneriyorum çünkü normal doğumun ameliyattan bir farkı kalmıyor.
Benim acı eşiğim çok düşüktür, canım çok tatlıdır. Ona rağmen saatlerce normal doğum ağrısı çekerim, doğururum yeterki normal olsun diyor ve inan hiç korkmuyordum canım. Ama son günlerde ne bileyim acabalar başlar bende.Kedilervekitaplar kız herkese kesik de atmıyorlar atsalarda hissetmiyorsun bile kendiliğinden yırtık olacağına kesi daha iyi.
Hiç kötü bir şey düşünme herkesin ağrı eşiği Farklı. Benim arkadaşım okey masasında 5cm açılmış doğumu olacak sıfır sancısı vardı benim 5 cm de mahvoldum ama doğum sonrası yeniden doğuyorsun merdivenleri 3 er 5 er sek sek iniyordum :)) ah bu defa da hayırlısı
İkisinde de ağrı sızı elbette vardır canım normal doğumun doğum öncesi hatta alttan kesi , dikiş atılırsa doğum sonrası ağrıları oluyorAcı çekmeden pırtlatmak istiyorumilk doğumum olacak canım çok tecrübesizim bu konuda
Merak etme, güçlü ol. evet sancılar acı veriyor ama bebeğini kucağına verdiklerinde sanki o acı çeken başkasıymış gibi geliyor sana ve inanılmaz rahatlık. O beden en az 5 kilo hafifliyorAcı çekmeden pırtlatmak istiyorumilk doğumum olacak canım çok tecrübesizim bu konuda
Ben normal doğum sancısını hep gaz sancısı gibi hayal ediyorum, acaba nasıl bişey. Benim gaz sancılarım çok şiddetli olurdu, herhalde böyle birşeydir diyorumMerak etme, güçlü ol. evet sancılar acı veriyor ama bebeğini kucağına verdiklerinde sanki o acı çeken başkasıymış gibi geliyor sana ve inanılmaz rahatlık. O beden en az 5 kilo hafifliyor
Sakin ol canım kendini kasma rahatlamaya çalış bebeğim sağ Salim gelecek ikimizde sağlıklı bir şekilde evimize döneceğiz telkininde bulun kendine böyle panik şeklinde çok zorlar son günler seniKızlar doğum yaklaştıkça bende ufak ufak endişeler korkular başladı yakafam allak bullak, hormonlardan mı nedir karmakarışığım.
Bir yanım korkuyor doğurabilecek miyim diye. Ki ben asla korkmuyordum, ne var ki acıysa çekerim doğururum diyordum. Bir yanım bebek besleniyor mu, kilo alacak mı diye endişe ediyor dünden beriya ankaraya gitmeden burda doğurursam erkenden diye korkuyorum. Eşimde acaba gitmesek mi, yolda falan gidip gelirken sen bebekle zorlanmaz mısın diyor. Yeni aklına geliyor bu
Küçük görümcemde nişan yapacakmış, ne zamandır bizim izin zamanımızı bekliyorlar. Şimdi olur ya biz izne çıkmadan doğar bebek, o zamanda ankaraya gitmeye gerek kalmaz, vay efendim gelin buraya gelmedi doğurdu, nişanı nasıl yapcaz diye mevzu çıkar, çarmıha gererler beni
Oyy oy kafam dolu valla kızlar, hiçbir şeye odaklanamıyorum, keyif alamıyorum. Öylece düşünüp duruyorum
Gaz sancısı çekmedim ama en başta regl sancısı kıvamında sonlara doğru bu ağrıyı biraz daha şiddetli düşünBen normal doğum sancısını hep gaz sancısı gibi hayal ediyorum, acaba nasıl bişey. Benim gaz sancılarım çok şiddetli olurdu, herhalde böyle birşeydir diyorum
Soğuk kanlı kalmaya çalıştım hep ama anlamsız Bi panik yükselmeye başladı bende. Dün nstye bağlanınca Bi garip hissettim kendimi, halbuki herşey yolundaydı şükür. Birde baskı var üstümde sürekli, yenge sen doğuma gelince nişan yapcaz diyor görümce sürekli. Kv her aramasında siz ne zaman geliyorsunuz diyor, 15-20 Eylül arası diyorum. Nişan yapcaz falan diye bir saat plan yapıp damadını övüyor içim ruhum sıkıldı artık. Bana hiç sne nasılsın, bebek nasıl diye soran yok. Olur da burda doğurursam, oraya gidemezsem diye resmen psikolojik baskı oluştu üzerimde.Sakin ol canım kendini kasma rahatlamaya çalış bebeğim sağ Salim gelecek ikimizde sağlıklı bir şekilde evimize döneceğiz telkininde bulun kendine böyle panik şeklinde çok zorlar son günler seni
Bende hiç doğru düzgün regl sancısı çekmedim ya, çoğu zaman regl olduğumu takvime bakmadan ya da çamaşırımı kontrol etmeden anlamazdımGaz sancısı çekmedim ama en başta regl sancısı kıvamında sonlara doğru bu ağrıyı biraz daha şiddetli düşün
Gidemesen de gitmezsin canım sağlık olsun bebeğin sen iyi olun da düğününe gidersiniz ana kızSoğuk kanlı kalmaya çalıştım hep ama anlamsız Bi panik yükselmeye başladı bende. Dün nstye bağlanınca Bi garip hissettim kendimi, halbuki herşey yolundaydı şükür. Birde baskı var üstümde sürekli, yenge sen doğuma gelince nişan yapcaz diyor görümce sürekli. Kv her aramasında siz ne zaman geliyorsunuz diyor, 15-20 Eylül arası diyorum. Nişan yapcaz falan diye bir saat plan yapıp damadını övüyor içim ruhum sıkıldı artık. Bana hiç sne nasılsın, bebek nasıl diye soran yok. Olur da burda doğurursam, oraya gidemezsem diye resmen psikolojik baskı oluştu üzerimde.
Doğururuz evel Allah ilk doğumun olduğu için kaygı, endişe hissetmen normal canımBende hiç doğru düzgün regl sancısı çekmedim ya, çoğu zaman regl olduğumu takvime bakmadan ya da çamaşırımı kontrol etmeden anlamazdımamaan her yer hastane şimdi, her imkan var. Birşeycik olmaz doğururuz inlallah
Valla canım senin yazdıkları okuyup hem gülüyorum hem de derin derin düşünüyorumAmin inşallah canım bende ilk dogumumu yapıncs bilmiyordum ne olacak ne ile karşılaşacam diyesadece sancılar kötü geçti çatala çıktım kesi attılar 5 dk içinde bağırdım çağırdım onlar bağırma ikin dedi
E tabi ben nerden bilim korkuyorum ne olacsk diyemilleti ayağa kaldırdım ağzıma sargı bezlerini koydupar isirim ikinim sesim çıkmasın diye şükür 5 dk da çıktı şaşırdım dedim ay ne kadar kolay bu kadar mı yani
Millet beni okadar korkuttu ki kardesim falan hep derdi yok biz saatlerce çatalds kaldık olmadı çok çektik diye bende öyle geçecek sandım şükür hiç korktuğum gibi geçmedi
Sancıları iyice çek canım suyunda patlasın daha da kolay açılır 8 cm olsss alırlar seni çatala gerekirse kesi atılır
Bende attılar dardı vajina ağzı neuseki kurtulduk sende iyi düşün herkesin doğumu aynı değilinsalalh benim gibi kısa bir sürede doğar bebeğin
Canım, benim kardeşim de düğün yapacak bebeğe göre ayarladılar. Sürekli soruyor kaç hafta kaldıKızlar doğum yaklaştıkça bende ufak ufak endişeler korkular başladı yakafam allak bullak, hormonlardan mı nedir karmakarışığım.
Bir yanım korkuyor doğurabilecek miyim diye. Ki ben asla korkmuyordum, ne var ki acıysa çekerim doğururum diyordum. Bir yanım bebek besleniyor mu, kilo alacak mı diye endişe ediyor dünden beriya ankaraya gitmeden burda doğurursam erkenden diye korkuyorum. Eşimde acaba gitmesek mi, yolda falan gidip gelirken sen bebekle zorlanmaz mısın diyor. Yeni aklına geliyor bu
Küçük görümcemde nişan yapacakmış, ne zamandır bizim izin zamanımızı bekliyorlar. Şimdi olur ya biz izne çıkmadan doğar bebek, o zamanda ankaraya gitmeye gerek kalmaz, vay efendim gelin buraya gelmedi doğurdu, nişanı nasıl yapcaz diye mevzu çıkar, çarmıha gererler beni
Oyy oy kafam dolu valla kızlar, hiçbir şeye odaklanamıyorum, keyif alamıyorum. Öylece düşünüp duruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?