2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben normal doğum sancısını hep gaz sancısı gibi hayal ediyorum, acaba nasıl bişey. Benim gaz sancılarım çok şiddetli olurdu, herhalde böyle birşeydir diyorum
Aynen benziyor. Hattta kabızlık ağrısına da benziyor sancılar , bebek bir doğuyor sende yeniden rahat nefes almaya başlıyorsun başta sancılar sık olmDığı için hiç acı vermiyor. Sıklaşınca biraz acı çekiyorsunki ıkınasın. Ya da tam tersi sık sancılarlada başlayıp kısa sürebilir. Allah vücudumuzu ona uygun yaratmış, sen sadece vücudunu ve bebeğini dinle yeter, o ne yapacağını bilir.

Dün bebek deterjanları geldi kargoyla. Bu uni babynin kokusu çok ağır geldi bana daha kullanmadım yıkayınca bu kadar kokmaz demi kızlar, kullanan var mı ?
Birde puset takımını sipariş verdim. Ay çok kararsız kaldım ilk defa bişey de sonunda verdim gitti

Gidemesen de gitmezsin canım sağlık olsun bebeğin sen iyi olun da düğününe gidersiniz ana kız
Bu sefer de erken doğurdun vay efendim gelmediniz nişana, biz sizin için erteleyip durduk diye mevzu çıkarırlar, ay iki taraftan kapana kısıldım gibiyim
Bende 37de memlekete gitmeyi planlıyorum, 38-39da doğururum diyorum ama 42ye kadar bekleyenler var, ya doğuramazsam benim üstüme gelirler mi diye garip Bi suçluluk psikolojisine girdim ya, resmen psikolojik baskı oldu üstümde. Ben erken doğurursam da burda, eşim gitmez memlekete. Küçücük çocukla napacağız diye. Bu sefer de vay sen gelmedin, oğlumuz da gelmedi diye mevzu olur, bende çok susup alttan alan biri değilim. İyice işler sarpa sarar diye korkuyorum

Sıkacak iç çamaşırı mı dedi? Ahh iki gündür ayaktayım daha da arttı. Doğum için yorum yaptı mı? Etkiliyor mu acaba bende pazartesi dr gideceğim yazarım

Benim canım çok küçük kesi atıldı sonra toparladım hiç bir sorun yok

Ay inşallah böyle hemencik bir avazda, kolayca doğururuz hepimiz ya hem çok merak edip deneyimlemek istiyorum, hemde korkuyorum birazcık en iyisi akışına bırakmak heralde
Bana ablam durunun granül sabununu almış, bebeğin kıyafetlerini onla yıkayıp dalinin çamaşır yumuşatıcısını kullanmıştım, gayet güzel kokmuştu canım. Granül bitince bende sıvı deterjanaa geçerim, hatta uni baby alırım diyordum ama kötü mü kokuyor ya? Normalde uni baby kokusuz diye duymuştum, yanlış mı hatırlıyorum ki acaba?

Sıkacak iç çamaşırı mı dedi? Ahh iki gündür ayaktayım daha da arttı. Doğum için yorum yaptı mı? Etkiliyor mu acaba bende pazartesi dr gideceğim yazarım
Evet. Alt tarafı böyle sıkacak şekilde iç çamaşırı giyin dedi. Gerçekten hafifletti öyle giyinince. normal doğumu hiçbir şekilde etkilemediğini söyledi. Sadece ayakta 5 dk dan fazla sabit durma dedi, ağrı yapar çünkü .ayakta durunca şişiyor benimki. Uzanınca ayaklarının altına bir yastık koy ve o zaman bak hemen geçiyor. Bunlar çok normalmiş. Kan basıncımız arttığı için oluyor. İçini ferah tut.

Valla seninki nişan yine benimki bide düğün. Zaten nişanına gidemedim düşük tehlikesi olduğu için. Çok istiyor gitmemi ona göre ayarladılar, e ben de istiyorum. İnşallah nasip olur ikimize de. Olmazsa da ne yapalım yapacak birşey yok

Yaa ne diyorsun annem babam herkes aman kızım sezeryan ol rahat aklımız sende kalır öyle olur böyle olur. Normal doğumu destekleyenim yoktu bile. Sonra nasıl doğurdum hastaneden zıplayarak çıktım ya annem şimdi diyor ki kızım inşallah normal doğurursun :)))
Sanki sezaryen de acı yok mu o dikişler az mı açıyor ama psikolojik olarak rahatmış gibi geliyor ağrısız doğum yok kafaya bunu yazmak lazım :))

Yaaa inşallah evet ayakta durunca artıyor Allah razı olsun rahatladım biraz

Kapağı açınca yoğun bı koku aldım ben. Hem deterjan hem de yumuşatıcısını aldım herkes öneriyor onu diye. Ben de alerji var ondan olmuş olabilir mi bilemiyorum. Hipoalerjik diyor yazıyor aslında ama...
O yüzden yıkayınca bu kadar kalır mı acaba dedim, kullananlar varsa yazsın diye.

Birde kızlar ilk doğumumda eşimin kurum sınavı vardı bu yüzden memleketteydim beno başka şehirde, 41. Haftamın içindeydim . Geldiği gün yakınlaştık ve hemwn nişanım geldi 3 saat sonra oğlum doğdu.o zaman sancıları ilişkiden dolayı olduğunu hiç düşünmemiştim. Ne varki İkinci oğlumda da 39 daydım eşimle yakınlaştıktan sonra sancı başladı ve o günün akşamı doğurdum o zaman ilişki kesinlikle doğumu başlatıyor dedim. Normal doğum isteyip son haftalarda sancısı gelmeyen annelere duyurulur

Doktora sordun mu ben bugün fark ettim patlarsa falan diye çok korkuyorum
Sordum canım. Normal doğumda tehlikesi falan olurmu diye hayır dedi hiç birşey olmas rahat ol dedi . Annemde 7 çocukta diyo bende hep varis vardı çokta sisiyordu ama hic Bir şey olmadi diyo

Aklımda bulunsun

Amaan doğru diyorsun canım Napalım hayırlısı olsun ya
Ay inşallah normal olur kolay olur ya
Çarşaf filan birşey yıkayıp Bi dene canım istersen, bakalım kuruduktan sonra da koku kalıyor mu.

İnşalla canm öğünleri görürüz hikayelerimiz i paylaşırız bende doğum maceralarını dinlemeye izlemeye bayılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…