- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Bende de yoktu serklaj 28 haftalıkken 2.5 civarındaydı rahim ağzı. Bir süre daha kısalmaya devam etti. Sonra progestan ve yatmanın etkisiyle sanırım yükselmeye başladı 34. Haftadan sonra doktorum normal yaşama dönebilirsin dedi ama ben korkudan dönemedim. Yata yata 39 haftayı gördük çok şükür. 2.5 sınır kabul ediliyor. Ciğer geliştirici falan da yapmışlardır korkma sen. Dua et bol bol dinlen.Merhaba inşallah 34 e kadar dayanırım bende en azındanserklaj var mıydı sizde? Bende yok kanama ihtimali hep var bu nedenle atmadılar dikiş. Son ölçümde önce 2.8mm çıkttı kısalık sonra ayrı noktadan baktı 2.5 mm ölçtü. Sizin ölçüleriniz nasıl çıkıyordu? Burada da aradım birkaç özel hastaneyi biri il merkezinde öteki yakın başka ilçede. İl merkezindeki 35.haftadan sonra alıyoruz dedi. Diğeri içinde en az 33-34ü görmek lazımmış
Ya buna cevap verdimmi hatirlamiyorum. Hamile kaldigimdan 24.haftaya kadar 11.5 du.Demiriniz kaçtı en son
Ben gecelik tercih ediyorum canim daha rahat olur diye. Ama yinede pijama takimi da koyacagim yanima.Kızlar bu arada pijama bakıyorum da. Sizce elbiseli şekilde olandan da almalı mıyım? Esofmanli olandan alacağım kesin de diğerine gerek var mı sizce? Alışverişlere başladım, aldıkça alıyorum valla bitmiyor hee.
Bu arada zavallı anneme gidiyor tüm kargolar, yıkıyor ütüluyorama mecburum başka şehirdeyim, çalışıyorum, seçeneğim yok . İznimi beklesem belki de bebek tam vaktinden biraz önce gelirse falan diye riske de atamıyorum
Benim agri var bayadir. Tam alt kisim sanki kemiklerim agriyorKızlar vajinal varisi olan var mı? Ya da o bölgede şişlik sertlik yaşayan kitle gibi?
Bende gecen aylarda turk kahvesi telvesi izmarit kulu fln istiyordu canim. Demir ilaci kullandigim halde olmasina sasirmistim. Sonra baktim kullandigim halde demirim dusmus. Doktor degistirdi bi sure sonra gecti. Ilac bitince 1 hafta kadar kullanmadim tekrae o isteklerim tavan yapmisti. Simdi kullaniyorum gecti :))Ya benim canım deliler gibi benzin, yeni yıkanmış apartman kokusu ve deterjan istiyor. Fresh kokulu bir deterjan olsa öylece yanımda dursa. En temiz içerikli diye beyaz sabunu aldım başıma koydum ama yetmiyor, şöyle foşur foşur köpürse koksa. Mecalim de yok olsa temizlik yapıp azıcık baskılayacağım içimdeki hissi. Gece eşim araba yıkatacaktı gel benzin kokla madem az dedi o kadar canım çekiyor ki dillendirmek ihtiyacı hissediyorum. Vitamin eksikliğimde çıkmadı son tahlillerde.
Hımmm ben sezeryan oldum. Şu falan gelmediği için az kullanmış olabilirim. Sezeryandan so ra kanamam da çok olmadı normal pede çabuk geçtim o yüzdenValla ben de 2 paket aldımBenim yeni doğum yapan arkadaşa kalsa 3 paket almalıydım, o 1 paketi suyu geldiği zaman harcamış nasıl oluyo bilmiyorum artık, neyse durur bir kenarda artık kullanmazsam
Valla evde ben de artık don atlet ya da tek parça bol elbiseyle geziyorum en güzeliSadece dışarı çıkarken sütyen takıyorum ama onda bile artık küçük geldiği için göğüslerimin altı morardı
Canım ne güzel işte, normal doğurtan bulmak için o kadar aranmıştım ben deOnline gebe eğitimlerine katılıp nefes egzersizlerine başlayınca insanın korkusu geçiyor bence hatta doğurası geliyor Korkuyu hiç aklıma getirmemeye çalışıyorum sonuçta doğal bir süreç, her şey yolunda giderse ben de normal istiyorum. Zaten korktukça adrenalin salgıladığımız için hem doğum zorlaşıyormuş hem de daha çok acı hissediyormuşuz. Beni tek korkutan alttan çok dikiş olması ama onu dayine çok aklıma getirmemeye çalışıyorum. Hypnobirthing konusuna çok taktım bu aralar, bir ara da doktorum yaptırdığı için suda doğum mu denesem dedim ama sonra ondan vazgeçtim.
Bende gecen aylarda turk kahvesi telvesi izmarit kulu fln istiyordu canim. Demir ilaci kullandigim halde olmasina sasirmistim. Sonra baktim kullandigim halde demirim dusmus. Doktor degistirdi bi sure sonra gecti. Ilac bitince 1 hafta kadar kullanmadim tekrae o isteklerim tavan yapmisti. Simdi kullaniyorum gecti :))
Allah sağlıkla kavuştursun deseler morel olur..Ya ben böyle cümlelerden inanılmaz huylanıyorum, bazen bir şeylerde zorlanınca benim de aklımdan geçer gibi oluyor “Doğsa da bir rahatlasam” demek ama hemen aklımdan savuşturuyorum bu lafı. Her şeyin hayırlısını istemek lazım. O laf Allah’ın gücüne gider, tamam doğururum ama belki bebeğime bir şey olur diye korkuyorum.
Puset, valiz ve bebek bakim cantasini neyle sileceksiniz acaba.
Ilik su bebek deterjani ile mi silsem diyorum
Veya
Ilik su emzik biberon temizleyici ile mi
Ay sinir oluyorum moral bozan insanlara. Pozitif olsa ölür sanki.
Puset içini makineye atacağım. Ben valiz değil de tatile gittiğim sırt çantası hazırladım daha pratik olur diye onu da makinede yıkayacağım. Bakım çantasını bilmiyorum ne yaparımPuset, valiz ve bebek bakim cantasini neyle sileceksiniz acaba.
Veya
Yeni dogmus bebek icin saglikli olur mu ki onlarHenüz onları almadım ama domestosun yada a101de markası adı aklıma gelmedi hijyenik spreyleri var. Silme kurulama istemiyor leke de yapmıyor. Dışarıda ben apartmana arabaya falan kullanıyorum
Yeni dogmus bebek icin saglikli olur mu ki onlar
Sanirim hic birsey kullanmam yinede onlari sıkmam
Canım benim de böyle garip garip kokulara istek duymaya başladığımda demir ilacı kullanmaya başlattı doktor . Hem de hiç tahlil yapmadanYa benim canım deliler gibi benzin, yeni yıkanmış apartman kokusu ve deterjan istiyor. Fresh kokulu bir deterjan olsa öylece yanımda dursa. En temiz içerikli diye beyaz sabunu aldım başıma koydum ama yetmiyor, şöyle foşur foşur köpürse koksa. Mecalim de yok olsa temizlik yapıp azıcık baskılayacağım içimdeki hissi. Gece eşim araba yıkatacaktı gel benzin kokla madem az dedi o kadar canım çekiyor ki dillendirmek ihtiyacı hissediyorum. Vitamin eksikliğimde çıkmadı son tahlillerde.
Canım sirkeli su en mantıklı ve doğalı bencePuset, valiz ve bebek bakim cantasini neyle sileceksiniz acaba.
Veya
Durumumuz gerçekten aynıymış sizinle.. Benimde 28.haftada aynı ölçüdeydi şuanda öyle gerçi. 2.5mm civarında. Muhtemelen bende korkudan yerimden kalkamam 34.haftayı da görsem. Doktorum eğer beni kandırmıyorsa 36.haftayı görürsek sezaryen ile doğuma alacağım seni dedi. Belki moral olarak söyledi bilmiyorum ama.. Çektiklerimden sonra.. 38-39.haftayı beklemeyebiliriz çocuğun sağlığına göre değişir tabi durumlar. İnşallah bende hayırlısıyla zamanında doğururumBende de yoktu serklaj 28 haftalıkken 2.5 civarındaydı rahim ağzı. Bir süre daha kısalmaya devam etti. Sonra progestan ve yatmanın etkisiyle sanırım yükselmeye başladı 34. Haftadan sonra doktorum normal yaşama dönebilirsin dedi ama ben korkudan dönemedim. Yata yata 39 haftayı gördük çok şükür. 2.5 sınır kabul ediliyor. Ciğer geliştirici falan da yapmışlardır korkma sen. Dua et bol bol dinlen.
Olabilir canim ya zaten herzaman herhalde cok dikkat edilemez hatta bebiskolar biraz hareketlenip heryeri yalamaya baslayinca onune gecilmiyorYani ilk geldiği zaman sıkıp evde o şekilde saklamak makul olabilir diye düşünüyorum.
Ben biraz rahat bir insanım sanırım. İlk zaman aşırı pimpirikli idim. Baktım geri plana attığım anksiyetem tekrar atağa geçti bıraktım öyle olunca :)
Dogru soyluyorsun canim hic aklima gelmemisti acikcasi mantikliCanım sirkeli su en mantıklı ve doğalı bence
Canım benim de böyle garip garip kokulara istek duymaya başladığımda demir ilacı kullanmaya başlattı doktor . Hem de hiç tahlil yapmadan
Bende de öyle oldu evde sancı çekmeden gittm doktor patlattı ikinci bebekte evde çok güzel 5ssst sancı çektim hastanede kendi kendine patladı yaşadım o an nasıl birşey olduğunuİlkinde gelmedi hastanede patlattılar bakalım bunda nasıl olacak
Canm ben bu grup ta olan vsr mi nasil oluyor diye sordumVar tabi canım bebeğin kilosuna göre falan etkiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?