2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım arkadaşım ilk dogumu kesi oldu m ikincide hiç kesi olmadi . Inş benimde öyle olur . O kesi çok zor oluyo ne yürüyebiliyosun ne oturabiliyosun
Öyle canım zor olur kesi ilunca oturup kalkmak tuvalet yapmak

Bende de öyle oldu evde sancı çekmeden gittm doktor patlattı ikinci bebekte evde çok güzel 5ssst sancı çektim hastanede kendi kendine patladı yaşadım o an nasıl birşey olduğunu
Bu defa ben de geç gideceğim aslında ilkinde de çok erken gitmedim nişan geldikten sonra gittim ilk doğum diye uzun sürdü zannedersem

32.haftası dolup da rapor alan arkadaşlar siz nasıl yaptınız?? Zeynep kamil devlet hastanesinde doktor çalışabilir raporu almana gerek yok, çalışmayacaksan verilir dedi. Müdürüme söyledim o da il milli eğitime sordu iyi doktor öyle diyorsa öyle olsun demişler(!). Neyse özel mihrimah sultan daha önce gittiğimde mutlaka almalisin demisti. Bugün gittim ordan aldım mecbur... sgk onaylı özel hastane. Sgk sistemine girip yapiyor o yuzden hicbir sorun cikmaz dedi bana ama milli egitim özel adini gorunce sıkıntı yapar mı? Yani kafamı bugün iyice karistirdilar. Gercekten gerek yok muydu acaba almama...???

Gerçekten gerek vardı almana canım çünkü yönetmelikte rapor alınırsa doğum öncesi 5 haftanın doğum sonrasına aktarılacağı yazıyor rapor alınmamışsa izne ayrılmış farz ediliyor özel hastane olması hiç bir sorun yaratmaz sgk sistemine giriş yaptıkları sayfayı çıktı veriyorlar onu doktoruna imzalatıp kaşelettirip okula götürdüm ben

32.hafta raporu sgkli çalışanlar için alınması şart çalışabilir ya da çalışamaz raporu sgk size sonrasında ona göre rapor parası ödemesi yapacak 32.hafta raporunuz yoksa sorun yaşanıyor özel devlet olması farketmiyor sgk ya işlenmesi yeterli raporu alarak doğrusunu yapmışsınız:)

Peki canım acilen vermemiz gerekiyor mu kuruma yoksa sisteme kaydoldu ama bir ara versek de olur mu? Benim müdür haftaya izne ayriliyormuş bugün de watsapptan resmini attim ama 5ten öncesine yetiştiremedim maalesef raporu ona. O da milli egitime bildirecekti.

Aynı benimki. Allah kurtarsın diyor , sanki hastayım halbuki çok keyifle yaşanması gereken bir süreç, Allah kurtarsın ne ya
Birde sıcak havalarda Ahh gelin yanıyo, aman gelin sıcaktan pişti, aman glein hamile bunalıyo yazık. İyice psikolojimi çökertiyor. Anne diyorum kurtarsın falan deme, kurtulmam gereken birşey mi bu diyorum, yok yok Allah kurtarsın hemen kızım, sen rahatla diye diyorum diyor.
Bugün A101 de kasada ki bayan bana Allah kurtarsın dedi kendimi hapse düşmüş gibi hissettim..
Aynı şeyi bende hissediyorum valla, tutukluyuz sanki tövbe yarabbim
Vallahi bende öyleyim. Geçen mutfak tezgahını çamaşır suyuyla silerken öyle mutlu oldum ki anlatamam. Resmen durdum durdum kokladım manyak gibi, hiç sağlıklı değil biliyorum ama canım koklamak istedi ya. Birde a101in silikonlu mavi bir temizlik spreyi var, hygenic mi ne ona bayılıyorum kokusuna. Birde Bimdeki bulaşık makinesi parlatıcısı kokusuna deli gibi bunları koklamak istiyorum. Demirim düşük benim, ondan oldu herhalde

tedbiri elden bırakmadım :) peki raporu acil milli egitime sunmam mı gerekiyor mu müdürüm izne çıktı onu da rahatsız etmek istemiyorum. İzinden dönünce de milli egitime bildirebilir miyiz? Sonuçta sgk da artık kayıtlıyım

Yok canım acelesi olan bir şey değil bence orda zaten zorunlu izninin başladığı tarih yazıyordur muhtemelen 24 eylül ben geçen hafta cuma aldım 17 eylüle işlemeleri gereken bir şey de değil 24 eylülde izninin başlamasını işleyecekler yani benim ilk bebekte öyle yapmışlardı

Ya ben evdeki bir çok aşırı katkılı olan deterjanı gebelik öncesi bitirmiş daha doğal içeriklere geçmiştim. Onlarda beyaz sabun, çam kokusu falan filan geçen cif kokusu aşerdim allahtan az bir şey vardı evde gece gece kalktım lavoba ovdum şu ara yaptığım en çok fayans, mermer, lavoba köpük köpük yıkıyorum normalde o kadar temizlemeyi de sevmezdim beyaz sabunun ayrı bir yeri var ama neredeyse ısırıp yiyeceğim

Kızlar bebeğin hastane çıkış çantasına şunları koydum.

2 tane 5li hastane çıkışı,
2 tane patikli alt,
4 tane zıbın,
1 tane çıtçıtlı üst,
1 tane penye, 1 tane müslin battaniye,
Ağız mendili, 20 tane 1 numara bez
Pişik kremi, ıslak mendil, alt açma örtüsü,
Süt sağma pompası, emzik,
Burun aspiratörü

Kendi doğum çantama da bunları:
1 tane pijama takımı(eşofman altlı)
1 tane sabahlık,
1 tane gecelik,
İç çamaşırı, atlet, çorap,
Göğüs pedi, gümüş kapak,
Depend, lohusa pedi, emzirme Sütyeni

Eksik bıraktığım ya da fazla koyduğum birşey var mı sizce kızlar? Gözden kaçırdığım birşeyler?

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama bir tane örgü yada polar battaniye koyabilirsin sanki.

Bir de hem kendine hem bebeğe Çorap, çok lazım oluyormuş.

Bir de hastaneden çıkarken kendine kıyafet. Bu çok unutuluyormuş :)

Canım burun aspiratorune gerek yok . Ama bitanede kalın battaniye köy. o

Kafamı temizlik malzemelerinin olduğu dolaba sokasım geliyor, öyle mis gibi, öyle lezzetli geliyor kokusu
Ankara da olacağım canım, polar battaniye doğru diyorsun. Unutmuşum bak çok sağol bebeğin kıyafetleri hep patikli diye çorap koymadım ama minnacık zaten, birkaç tane çorap koyayım fazlalık yapmaz.

Valla kendime kıyafeti de unutmuşum, hemen onu da ekliyorum

Lazım olmazsa çıkarayım, fazlalık yapmasın madem.
Bir tane polar battaniye yeter mi ki? Bir tane de çift katlı penye battaniye var.
Bir tane polar battaniye yeter . Istersen penye battaniye iki tane koy ilk günler çok fazla kaka yapiyo bulaşma ihtimali belki olabilir . Bezde 20 tane fazla gibi geldi bana ben 10 tane koydum

Yalnız değilmişim ya valla deli deli hallermiş şu hamilelik :)

İnşallah eksiğimiz olmaz bakalım ben de listeyi hazırladım ama daha bebişimin kıyafetlerini yıkamadım. Hala ikinci ismini düşünüyoruz :)

Kızlar yazmış zaten canım kalın battaniye ve çorap göremedim listede

Burun aspiratörüne bence de gerek yok canım ayrıca doktora danışmadan kullanılması önerilmiyor ben hiç almadım o yüzden. Serum fizyolojik bebeklerin burun ve göz temizliği için daha öneriliyor gördüğüm kadarıyla.

Bu listeye ek olarak kirli çamaşır torbası ekleyebilirsin bence.

Bir tane polar battaniye yeter . Istersen penye battaniye iki tane koy ilk günler çok fazla kaka yapiyo bulaşma ihtimali belki olabilir . Bezde 20 tane fazla gibi geldi bana ben 10 tane koydum
Hastanede bir gece mi duruluyor normal ve sezeryan de? 10 yeterse bez çıkarayım yarısını, kalabalık etmesin
Geçen gün banyoya girdim, burnuma simit koktu. Balkona çıktım, bamya koktu. Saçma yerlerden acayip kokular alıyorum bende şaşırdım

Yıkanması, kuruması, ütülemesi, yerleştirmesi zaman alıyor canım. Bence bir an önce başla. Ben daha beklerdim de iyice ağırlaşmadan yapayım dedim. Çünkü hafif hafif ara sıra bel kasık ağrıları başladı, bebek baş geliş pozisyonda olduğu için zorlanıyorum artık.

İlk ismi ne minnoşun? Yanına isim öneririz
Kızlar yazmış zaten canım kalın battaniye ve çorap göremedim listede
Ekledim canım onları da
Aspiratör aldım ama çıkarttım canım çantadan. Doktor önerirse sonra kullanırız zaten haklısın.
Kirli çamaşır torbası evet, onu da ekliyorum hemencik çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…