- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Hastanede bir gece mi duruluyor normal ve sezeryan de? 10 yeterse bez çıkarayım yarısını, kalabalık etmesin
Geçen gün banyoya girdim, burnuma simit koktu. Balkona çıktım, bamya koktu. Saçma yerlerden acayip kokular alıyorum bende şaşırdım
Yıkanması, kuruması, ütülemesi, yerleştirmesi zaman alıyor canım. Bence bir an önce başla. Ben daha beklerdim de iyice ağırlaşmadan yapayım dedim. Çünkü hafif hafif ara sıra bel kasık ağrıları başladı, bebek baş geliş pozisyonda olduğu için zorlanıyorum artık.
İlk ismi ne minnoşun? Yanına isim öneririz
Ekledim canım onları da
Aspiratör aldım ama çıkarttım canım çantadan. Doktor önerirse sonra kullanırız zaten haklısın.
Kirli çamaşır torbası evet, onu da ekliyorum hemencik çok teşekkürler
1 gece kaliyosun cnmHastanede bir gece mi duruluyor normal ve sezeryan de? 10 yeterse bez çıkarayım yarısını, kalabalık etmesin
Geçen gün banyoya girdim, burnuma simit koktu. Balkona çıktım, bamya koktu. Saçma yerlerden acayip kokular alıyorum bende şaşırdım
Yıkanması, kuruması, ütülemesi, yerleştirmesi zaman alıyor canım. Bence bir an önce başla. Ben daha beklerdim de iyice ağırlaşmadan yapayım dedim. Çünkü hafif hafif ara sıra bel kasık ağrıları başladı, bebek baş geliş pozisyonda olduğu için zorlanıyorum artık.
İlk ismi ne minnoşun? Yanına isim öneririz
Ekledim canım onları da
Aspiratör aldım ama çıkarttım canım çantadan. Doktor önerirse sonra kullanırız zaten haklısın.
Kirli çamaşır torbası evet, onu da ekliyorum hemencik çok teşekkürler
Canim vitamin malesef çok ıstah açıyor. Ben iki aydır kesmişimBu arada üç dört gündür vitaminleri düzenli içiyorum. Ondan mıdır, yoksa bebek kilo aldık diye psikolojik mi bilmiyorum, iştahım açıldı bu gün. Ye ye doymuyorum ya
Bilge de çok sevdiğim beğendiğim bir isimYa pek kimsede olmayan bir isim ondan burada söylemesem daha iyi olur, malum mahrem bir çok şeyi konuşuyor, anlatıyor, soruyoruzen azından birileri isimden çıkarımda bulunmasın.
Şöyle söyleyim biraz daha Türkçe kökenli bir isim olsa diye düşünüyoruz. Benim bulduğum isim farsça o kesin. Babası da Bilge, Bade gibi baktı ama epeydir düşünüyor o bir türlü bulamadı en azından aklının köşesine koyayım bir yerlere :bana kalsa tek isim yeterli ama eşim de babam da ikinci isim koyma taraftarı. Ben de içimize sinen güzel bir isim bulursan olur dedim :)
Suçlu hissettim valla kendimi. Ben vitaminleri kestim diye mi bebiş kilo almadı diye. Tekrar bu gün sağlıklı beslenmeye başladım. Muz, kaşar, ceviz falan yiyorum minnoş kilo alsın diye. Son bri ayCanim vitamin malesef çok ıstah açıyor. Ben iki aydır kesmişim
Bgn doktorum calissan da calismasan da 32. Hafta raporu onemli haklarindan faydalanmak icin dedi. 32de tekrar ise donmeyi dusunuyodum aslinda. Doktorum sen bilirsin ama vakalar cok artti ii dusun dedi. Hala karar veremedim bir haftam var karar vermek icin ama biraz tirstim.32.haftası dolup da rapor alan arkadaşlar siz nasıl yaptınız?? Zeynep kamil devlet hastanesinde doktor çalışabilir raporu almana gerek yok, çalışmayacaksan verilir dedi. Müdürüme söyledim o da il milli eğitime sordu iyi doktor öyle diyorsa öyle olsun demişler(!). Neyse özel mihrimah sultan daha önce gittiğimde mutlaka almalisin demisti. Bugün gittim ordan aldım mecbur... sgk onaylı özel hastane. Sgk sistemine girip yapiyor o yuzden hicbir sorun cikmaz dedi bana ama milli egitim özel adini gorunce sıkıntı yapar mı? Yani kafamı bugün iyice karistirdilar. Gercekten gerek yok muydu acaba almama...???
Ne güzel yazmışsın canımNe tesadüfbenimki de öyle oldu kanlı akıntılı Nisan bende korktum hemen gittik yatış yapıldı gece 2.30 da yattım doğumhane de ağrı çektim öğlen 1.30 da bebek dünyaya geldi bende o kadar yoruldum ki ağrıdan aç aç beklemekten
Hep dedim ikinci bebek olsun evde sancı cekcem suyu gelecek öyle gidecem dedim
Sonrası öyle oldu bu sefer gece 12 de sancı başladı 20 dakikada 1
Sonra 15 dk ya düştü
Sonra 10 dk ya düştü
Eni sonunda 4 dk da 1 oldu kanama su yoktu sadece sancı vardı birazda akıntım vardı pembemsi eşim e dedim ambulans i ara tam zamanı 4 dakika da 1 e düşüncesaat 5 e doğru ambulans geldi
Yarım saat içinde hastaneye yetiştim muaneler yatış yapıldı ağrılar çektim acilmam vardı sonrası sabah 6.30 da WC ye gititm oturdum suyum geldi patladı hemen hemşire ye deildim depend değiştirdi yar saat da öyle çektim baktım bebeğin kalp atışları yavaşladı bir türlü baş aşağı durmadı sabah 7.30 da hemen karar aldılar sezeryrn yaptılar 4 cm kadar eksiğim vardı ama bebek birturlü başını aşağı koymadi vakit yoktu su bitti oksijensiz kaldı mecburen zamana karşı savaştılar yarım saat için de kesip çıkardılar bebeği diktiler yarım saat sürdü işlem
İşte bazen istemediğimiz gibi gelişiyor doğum planıbakalım bebeğim de swzeryen olacakta o zaman gelene kadar inşallah yaramazlık yapmaz erken gelmeye çalışmaz artık 34 oldum
Maşallah çok sevindim canım, benimde 4 gün geride çıktı ama doktor gayet normal dedi. Kızlarda öyle söyledi, içimizi rahat tutalım. Hatalarını yakalarlar doğana kadarKizlar bgun kontrolumuz vardi. Bebek 1563g olmus. 6 gun geriden geliyodu 4 gune dusmus cok sevindim. Yine yuzunu gostermedi. Once eliyle kapatiyodu doktor bakarken ayagini da getirdi yuzunu kapatti iyicedoktor 11-14 ekim arasi tarih belirliycez bi sonraki kontrolde dedi. Cok heycanlandim. Zaman geliyo artik galiba
Bilge de çok sevdiğim beğendiğim bir isimilk ismi bilmiyoruz ama ben Aybüke, Gökçe, İlbilge isimlerini de çok severim. Bizim minnoşun ikinci adı da Umay. Uyuyorsa ilk isme o da olabilir bizim de ilk ismi baba buldu, Arapça kökenli. İkinci ismi de ben seçtim.
Suçlu hissettim valla kendimi. Ben vitaminleri kestim diye mi bebiş kilo almadı diye. Tekrar bu gün sağlıklı beslenmeye başladım. Muz, kaşar, ceviz falan yiyorum minnoş kilo alsın diye. Son bri aym
Ben daha hic tam goremedim yuzunu bi kere yandan gormustum o kadar. Bana fotograf verdi de yumruk fotografiNe güzel yazmışsın canımsezeryan olsun normal olsun sağlıkla gelsinler de önemli olan o ya, Rabbim vaktinde güzelce kucağımıza almayı nasip etsin
Bu sancı sıklığı düşüyor ya, nasıl anlıyoruz onu? Hep diyorlar 5 dakika da bir olunca hastaneye git diye. 5 dkde bir şiddetli sancı mı vuruyor, kaç dakika sürüyor mesela o sancı? İlk doğumda nasıl ayırt edicez onu?
Maşallah çok sevindim canım, benimde 4 gün geride çıktı ama doktor gayet normal dedi. Kızlarda öyle söyledi, içimizi rahat tutalım. Hatalarını yakalarlar doğana kadar
Bende bayağı zamandır yüzünü görmüyorum, bu doktor da devlet hastanesi diye herhalde fotoğraf vermedi. Özledik hanfendiyi
Sağol canım amin ins tez zamanda dogururuz hepimizNe güzel yazmışsın canımsezeryan olsun normal olsun sağlıkla gelsinler de önemli olan o ya, Rabbim vaktinde güzelce kucağımıza almayı nasip etsin
Bu sancı sıklığı düşüyor ya, nasıl anlıyoruz onu? Hep diyorlar 5 dakika da bir olunca hastaneye git diye. 5 dkde bir şiddetli sancı mı vuruyor, kaç dakika sürüyor mesela o sancı? İlk doğumda nasıl ayırt edicez onu?
Maşallah çok sevindim canım, benimde 4 gün geride çıktı ama doktor gayet normal dedi. Kızlarda öyle söyledi, içimizi rahat tutalım. Hatalarını yakalarlar doğana kadar
Bende bayağı zamandır yüzünü görmüyorum, bu doktor da devlet hastanesi diye herhalde fotoğraf vermedi. Özledik hanfendiyi
Biberon ne olur ne olmazKızlar bebeğin hastane çıkış çantasına şunları koydum.
2 tane 5li hastane çıkışı,
2 tane patikli alt,
4 tane zıbın,
1 tane çıtçıtlı üst,
1 tane penye, 1 tane müslin battaniye,
Ağız mendili, 20 tane 1 numara bez
Pişik kremi, ıslak mendil, alt açma örtüsü,
Süt sağma pompası, emzik,
Burun aspiratörü
Kendi doğum çantama da bunları:
1 tane pijama takımı(eşofman altlı)
1 tane sabahlık,
1 tane gecelik,
İç çamaşırı, atlet, çorap,
Göğüs pedi, gümüş kapak,
Depend, lohusa pedi, emzirme Sütyeni
Eksik bıraktığım ya da fazla koyduğum birşey var mı sizce kızlar? Gözden kaçırdığım birşeyler?
Rüyanda gor kiz ağrısız sancısız dogurmayiAğırırsız sancısız sadece ıkınma ile doğururum inşallahKendimi çok iyi biliyorum aksi halde psikopata bağlaya bilirim
Millet o göbeği görünce hep der canım bana da diyorlar Rabb'im hafif bir doğum nasıl etsin Sana tez zamanda kurtulursun diyorlarBirde sıcak havalarda Ahh gelin yanıyo, aman gelin sıcaktan pişti, aman glein hamile bunalıyo yazık. İyice psikolojimi çökertiyor. Anne diyorum kurtarsın falan deme, kurtulmam gereken birşey mi bu diyorum, yok yok Allah kurtarsın hemen kızım, sen rahatla diye diyorum diyor.
Aynı şeyi bende hissediyorum valla, tutukluyuz sanki tövbe yarabbim
Vallahi bende öyleyim. Geçen mutfak tezgahını çamaşır suyuyla silerken öyle mutlu oldum ki anlatamam. Resmen durdum durdum kokladım manyak gibi, hiç sağlıklı değil biliyorum ama canım koklamak istedi ya. Birde a101in silikonlu mavi bir temizlik spreyi var, hygenic mi ne ona bayılıyorum kokusuna. Birde Bimdeki bulaşık makinesi parlatıcısı kokusunadeli gibi bunları koklamak istiyorum. Demirim düşük benim, ondan oldu herhalde
Ayy kızı nasıl asermeYa ben evdeki bir çok aşırı katkılı olan deterjanı gebelik öncesi bitirmiş daha doğal içeriklere geçmiştim. Onlarda beyaz sabun, çam kokusu falan filan geçen cif kokusu aşerdim allahtan az bir şey vardı evde gece gece kalktım lavoba ovdum şu ara yaptığım en çok fayans, mermer, lavoba köpük köpük yıkıyorum normalde o kadar temizlemeyi de sevmezdimbeyaz sabunun ayrı bir yeri var ama neredeyse ısırıp yiyeceğim
MaşallahKizlar bgun kontrolumuz vardi. Bebek 1563g olmus. 6 gun geriden geliyodu 4 gune dusmus cok sevindim. Yine yuzunu gostermedi. Once eliyle kapatiyodu doktor bakarken ayagini da getirdi yuzunu kapatti iyicedoktor 11-14 ekim arasi tarih belirliycez bi sonraki kontrolde dedi. Cok heycanlandim. Zaman geliyo artik galiba
Ben de çekiniyorum, nasılsın diyenlere çok şükür çok iyiyim diyorum mesela, utanmak gibi böyle sanki gece uyuyamayışımdan nefes darlığımdan hamilelikten aşırı bıkmamdan falan bahsetsem ayıp etmiş olacağım diye. Bi tek buraya yazıyorum böyle sıkıntılarımı. Günlerce bu sıkıntıları çeksem de çocuğum olsa diyenler vardır. Allahın mucize gibi bize lutfettiği bir şey sonuçta. Kurtulmak kelimesi yakışmıyor hiç bu duruma.Ya ben böyle cümlelerden inanılmaz huylanıyorum, bazen bir şeylerde zorlanınca benim de aklımdan geçer gibi oluyor “Doğsa da bir rahatlasam” demek ama hemen aklımdan savuşturuyorum bu lafı. Her şeyin hayırlısını istemek lazım. O laf Allah’ın gücüne gider, tamam doğururum ama belki bebeğime bir şey olur diye korkuyorum.
Ayy kızı nasıl asermegece kalk sırf bunun için temizlik yap
Bizimki de arkasını dönmüş, ensesi gözüküyordu resim vermedi doktorBen daha hic tam goremedim yuzunu bi kere yandan gormustum o kadar. Bana fotograf verdi de yumruk fotografi
Süt sağma pompasının vardı biberon, bir tane daha koyayım mı?Biberon ne olur ne olmaztelefon sarzi terlik
Siz bunu yazmişsiniz çok merak etiğini direk size sormak istedimBirde kızlar ilk doğumumda eşimin kurum sınavı vardı bu yüzden memleketteydim beno başka şehirde, 41. Haftamın içindeydim . Geldiği gün yakınlaştık ve hemwn nişanım geldi 3 saat sonra oğlum doğdu.o zaman sancıları ilişkiden dolayı olduğunu hiç düşünmemiştim. Ne varki İkinci oğlumda da 39 daydım eşimle yakınlaştıktan sonra sancı başladı ve o günün akşamı doğurdum o zaman ilişki kesinlikle doğumu başlatıyor dedim. Normal doğum isteyip son haftalarda sancısı gelmeyen annelere duyurulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?