- 23 Ağustos 2021
- 1
- 2
- 1
- 37
Merhaba, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Ben bu kulübe yeni üye oldum bakarken bakarken bu araya kadar gelmişim :) Ben makrome ürünler yapıyorum arzu ettiğiniz bir detay varsa yardımcı olurum. Benim Favorim kapı süsleri hem hastanede hem de bebiş eve gelince kullanılabiliyor. Bir fikir olarak paylaşmak istedim. Umarım buranın amacına uygun bir davranıştır. Hatam var ise affola.. instagram sayfam @marifetliellerbursa beklerim :) İyi geceler..Canım minik kolonya şişelerine etiket yapıştıran çok görüyorum, bir de kurdele bağlıyorlar bitti gittiÖyle bir şey yapılabilir gerçekten. Makrome yapacaktım ben ama enerjim kalacak mı bilmiyorum, bunlar daha kolay geldi. Zaten gelecek de yok doğru düzgün uğraşmaya değmez çok herhalde Bir de çikolata yaptırırım yeterrrr
Çok gecmiş olsun canım zamanını bekler inşaAllah minikKızlar dr çıktım rahim ağzı kısalmış yumuşama var şimdi ciğer geliştirici iğne falan yapılacak doktor iki hafta sık dişini yerinden hiç kalkma dediinşallah erken gelmez ya
Bende de idrarda keton pozıtıf cıkıyo sizde boyle durumlar var mıCanım benim de geçen 100 çıktı dahiliye doktoru takip edeceğiz dedi, ertesi hafta 125’e çıktı. Gebeliğe bağlı trombosit düşüklüğü olabiliyormuş, normalmiş. Kendi doktorum da seninki gibi “En kötü takviye yapılır herhangi bir şeye engel olmaz” dedi. Şu an korkacağın bir durum yok bence. Çok çok düşerse 32. haftadan sonra kortizon da verilebiliyormuş da bence bize gerek kalmaz, hiç internete bakıp moralini bozma, sen doktoru dinle. Geçen haftaki bazı değerlerime netten bakınca lösemi çıkıyodum ben de, sonuçları gösterene kadar evde tripten tribe girdim. Doktor sadece “Gebelikte normal” dedi geçti mesela, sağlıkla ilgili hiçbir şeye netten bakma derim o yüzden
Yazilarini okudum cnm bana en son sınirda denildi 28de karbonhidrattan az beslenmeye calisiyorum kendimde hamur isi tuketmemeye ve ekmegi kestim kepek ya da tam bugday yiyorum bunlar suyun artmasinda etkili diye okudum insallah bebegin gununu bekler su fazlaligi erken dogumu tetikliyomuş bende cok korkuyorum daha kontrole 10 gunum var insallah normale donmustur suyum bende senin gibiyim biraz ayakta dursam agrim oluyo yuruyuş yapınca hele sanki afedersin bir baskı kı çıkacak saniyorum vajinamda cok baski oluyo ve benim bebegimde az hareket ediyo ama hep oyleydi genelde az hareket eden bi bebek bu arada karnim cok buyudu su fazlaligi belirtilerindenmiş bu da bildiklerim bunlar insallah saglikla zamaninda dogururuz hepimizBu arada amniyotik sıvı üst sınırdaymış bende problem bitmedi gitti inşallah daha da artmaz. Amniyotik sıvı fazla olan var mı?
Rahim ağzı ölçümü kaç? Kalkmadan yatmaya çalış mümkünse sana yardımcı olacak birini çağır yatmak çok etkiliKızlar dr çıktım rahim ağzı kısalmış yumuşama var şimdi ciğer geliştirici iğne falan yapılacak doktor iki hafta sık dişini yerinden hiç kalkma dediinşallah erken gelmez ya
Allah yardimcin olsun canim. Bazi kisilerde 9 ay boyunca kusma halsizlkk oluyormus. Bugunler gecicek minik saglikla gelsin insallahHamilelik süreci boyunca kendimi hep hasta hissettim hala da öyle.
Kızlar cidden yoruldum.
Geçecek mi...
İlk başta bulantılar, ki hala geçmedi. Ama az da olsa yiyebildiğim şeyler var.
Sadece biraz azaldı.
Hala geceleri kalkıp kusuyorum.
Mide ağrıları, kusarken gelen kanamalar.
Halsizlik deseniz hiç geçmedi o kadar çok uyuyasım var ki. Uyuyunca da kabus görüyorum sürekli.
Karnım büyümeye başladı ama içe doğru zaten bebeğimi hep hissediyordum şimdi iyice ağırlaştım. Karnım da bir ağrı, aşağıya doğru bir baskı. Nefes alamıyorum. Aç olsam da yemek yiyemiyorum.
31 haftadır sanırım bir kaç hafta var kendimi enerjik hissettiğim kalanı hep hasta gibi. İnanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum sabahlara kadar uyku yokbir yere gitme enerjim nasıl oluyormuş eskiden bilmiyorum. Nasıl yemek yiyormuşum bilmiyorum. Bir sürü pasta yapardım hepsini hep unuttum gibi... çok basit gibi görünen insani şeyleri. Geçen bi çorba yapayım dedim kıvamını tutturamadım sinirlerim bozuldu aylar oldu yaptığım yemek makarna pilav başkası yok. Eşim de yanına kokmayan ne pişirdiyse onu yiyoruz. Psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum
Bebeğimin kıyafetlerini bşle yıkayamadım defalarca kalktım elim gitmedi halsizlikten.
Hoşgeldin canım, hayırlı kazançlar dilerim. Çok bebek ürünleri ve yurtiçi iş yapmasam da ben de makrome işleri yapıyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez misali kendime yapasım yok, pek üşeniyorum şu anMerhaba, sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Ben bu kulübe yeni üye oldum bakarken bakarken bu araya kadar gelmişim :) Ben makrome ürünler yapıyorum arzu ettiğiniz bir detay varsa yardımcı olurum. Benim Favorim kapı süsleri hem hastanede hem de bebiş eve gelince kullanılabiliyor. Bir fikir olarak paylaşmak istedim. Umarım buranın amacına uygun bir davranıştır. Hatam var ise affola.. instagram sayfam @marifetliellerbursa beklerim :) İyi geceler..
Bende keton çıkma durumu olmadı canım ama onu da doktor diğer değerlerinle ve senin şu anki durumunla birlikte değerlendiriyor. O açıdan önemsememiş demek ki ama sen yine için rahat etsin diye sor bence de.Bende de idrarda keton pozıtıf cıkıyo sizde boyle durumlar var mıbnde netten bakınca karaciğerim iflas etmiş oyle okudum ama dr ustunde bıle durmadı tekrar soracagım inşaAllah
Canım sonuna geldin neredeyse, aynı senin anlattığın gibi bu süreci böyle geçiren tanıdıklarım oldu. Hepsi de bebeği kucağına alınca her şeyi unuttuğunu söyledi, tüm şikayetlerin de inşallah zaten doğumla birlikte bitecek sonra yavrunun keyfinin çıkarmaya başlayacaksın. Bugüne değil de o anlara odaklanırsan biraz daha psikolojik olarak kendini iyi hissedebilirsin. İlk aylar böyleydim ben de, resmen depresyona girdim. Bir de kimse ağzını açtırmıyor çevrende “Şükret biraz şükret, şikayet etme” diye, insan iyice içine kapanıyor, yalnızlaşıyor. Meditasyon uygulaması filan indirmiştim o biraz işime yaramıştı, odağımı ağrıdan uzaklaştırınca ağrımın da azaldığını fark etmiştim. Bu son dönemlerde belki sen de deneyebilirsin. Sayılı günler kaldı, sonra hepsi geçecek inşallah, Allah yardımcın olsun canım.Hamilelik süreci boyunca kendimi hep hasta hissettim hala da öyle.
Kızlar cidden yoruldum.
Geçecek mi...
Sadece biraz azaldı.
Halsizlik deseniz hiç geçmedi o kadar çok uyuyasım var ki. Uyuyunca da kabus görüyorum sürekli.
Karnım büyümeye başladı ama içe doğru zaten bebeğimi hep hissediyordum şimdi iyice ağırlaştım. Karnım da bir ağrı, aşağıya doğru bir baskı. Nefes alamıyorum. Aç olsam da yemek yiyemiyorum.
31 haftadır sanırım bir kaç hafta var kendimi enerjik hissettiğim kalanı hep hasta gibi. İnanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum sabahlara kadar uyku yokbir yere gitme enerjim nasıl oluyormuş eskiden bilmiyorum. Nasıl yemek yiyormuşum bilmiyorum. Bir sürü pasta yapardım hepsini hep unuttum gibi... çok basit gibi görünen insani şeyleri. Geçen bi çorba yapayım dedim kıvamını tutturamadım sinirlerim bozuldu aylar oldu yaptığım yemek makarna pilav başkası yok. Eşim de yanına kokmayan ne pişirdiyse onu yiyoruz. Psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum
Bebeğimin kıyafetlerini bşle yıkayamadım defalarca kalktım elim gitmedi halsizlikten.
Ah ah hatıra oldu size ütü macerası sağlıcakla giydir inşallah canımKizlar ben de artik bebegin esyalarini yikayip utuleyip hazirliyim dedim. Sabahtan basladim yikadim kuruttum. Aksam da utuye basladim. Ben pek utu yapmam cok nadirdir utu yaptigim genelde utu istemeyen kiyafetlet alirim kendime de esime de. Neyse bi kismini utulemistim bebegin esyalarinin hastane cantasi icin organizer almistim onu da utuliyim mikrobu olsun dedim. Cehalet iste onlarin naylon icerikli oldugu aklima gelmedi. Utuye yapisti haliyle. Internetten videolata fln baktim nasi temizliycem diye. Dis macunuyla cikiyomus. Gercekten cikti da. Ama bu sefer de deliklere giren macunu cikaramadim. Iki saat de onla ugrastim biraz buharla biraz kurdanla cikarabildigim kadar cikardim. Esim de saolsun beraber bugun yikadiklarimin utusunu bitirdik de bu saati ettik. Acemi anne isi boyle oluyo demekki
Canım az kaldı şükür mucizemize kavuşmaya hepsi geçecek hele ki miniğin kucağına verilsin hepsini unutacaksın gör bak senin için biraz daha zorlayıcı geçmiş anlıyorum seni yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik şükür az daha sabırHamilelik süreci boyunca kendimi hep hasta hissettim hala da öyle.
Kızlar cidden yoruldum.
Geçecek mi...
Sadece biraz azaldı.
Kızlar bende ruhsal ve beden olarak çok yorulanlardanım. Evin tüm yükü üzerimde. Markete git alışveriş yap, faturaları takip et, ev temizle, sil süpür, topla, çamaşır bulaşığa bak, yemek yap, sofra kur, kedinin peşinde koş... Öyle yoruldum ki geröekten. En azından temizlik ya da yemek konusunda eşimden destek görsem bir nebze rahatlayacağım ama yok. Artık son aya girdik, ağırlaştım iyice ve işlerde gözüm de büyümeye, ağırlaşmaya başladı. Bana dün gece yatmadan önce yatak odası çok dağınık diyor eşim. Yıkanmış, sepette bekleyen çamaşırlar ve etrafta birkaç parça birşey var. E yapqmamışım, yerleştirememişim işte, yardımcı olsan 5 dk telefona bakmak yerine ölür müsün?hemşireye arayıp ilacımı yazdırayım, sen gelirken alır mısın eczaneden, çıkmaya hiç halim yok diyorum, e dönüş yoluma çok ters orası diyor. Halbuki yolunu en fazla 5 dk uzatacak, gitse nolur ki? Bari akşamları yemeğe yardım etse o da yok. Sofradakileri makineye atsa o da yok. Çay istiyor, çorba istiyor, çayın yanına birşeyler istiyor, göreve gidecek poğaça börek istiyor. Yoruldum artık, çok zorlanıyorum gerçekten..
Bu günlerde geçecek, sağlıklı olsunda nolursa olsun diye motive et kendini canım. Bu haftalarda herkes böyle sanırım. Artık bir yorgunluk geldi hepimize, yaz aylarına denk gelmemizde hepimizi yordu bence. Bende sizin gibiyim, kendimi bitik hissediyorum, dün çarşıda biraz yürüdüm arabaya zor attım kendimi. Hergün bir problem yaşıyorum fiziki zorluklar falan... Ama modumu düşürmemeye çalışıyorum, bunlar daha ne ki 37. haftada kıpırdayamayacaksın diyorum, sağlıklı olsunda boşver diyorum, kucağıma sağlıklı bir şekilde verdikleri anı hayal ediyorum, onunla yapacağım şeyleri hayal ediyorum. Benim şuan moralimi bozan tek ve önemli şey, ekonomik sıkıntıda olduğumuz için hala doğum masraflarını nasıl ayarlayacağımızın belli olmaması ve hastane çantamın hazır olmaması.... Anneciğim sağolsun bu hafta al kızım istediğin herşeyi dedi kredi kartını verdi, son eksik ne kaldıysa hallet dedi...Hamilelik süreci boyunca kendimi hep hasta hissettim hala da öyle.
Kızlar cidden yoruldum.
Geçecek mi...
Sadece biraz azaldı.
Canım benim gerçekten biraz abartmış ama eşin. Senin yazdıklarını okurken ben yoruldum. Biraz nazlanır mısın? Oran buran ağrısın azıcık. Yerinden kalkamadığını, tansiyonunun düştüğünü falan söyle. Benim eşimde senin eşin gibiydi. Çok değiştiremedim ama yaptırmaya çalışıyorum birşeyler. Çanta, valiz kesinlikle taşımıyorum. Çok kötüyüm falan diyorum bazen çocukla sen ilgilen diyorum. Suyunu kesinlikle benden isteyemez, kalkıp vermem. Geçen gün yeni kural koydum, herkes tabağını kaldırsın dedim, şimdi onuda yapıyor. Dün akşam kavun kesmiştim, soğusun diye dolaba koydum. Kendisinede haber verdim, geç geliceksin dolapta kavun var yersin dedim. Adam gelmiş çekmiş önüne hepsini yemiş ! Yemin ederim şok geçirdim gece görünce. İnsan 2-3 dilim ayırır yani. Çok fikirsiz ve çok düşüncesizler gerçekten.Kızlar bende ruhsal ve beden olarak çok yorulanlardanım. Evin tüm yükü üzerimde. Markete git alışveriş yap, faturaları takip et, ev temizle, sil süpür, topla, çamaşır bulaşığa bak, yemek yap, sofra kur, kedinin peşinde koş... Öyle yoruldum ki geröekten. En azından temizlik ya da yemek konusunda eşimden destek görsem bir nebze rahatlayacağım ama yok. Artık son aya girdik, ağırlaştım iyice ve işlerde gözüm de büyümeye, ağırlaşmaya başladı. Bana dün gece yatmadan önce yatak odası çok dağınık diyor eşim. Yıkanmış, sepette bekleyen çamaşırlar ve etrafta birkaç parça birşey var. E yapqmamışım, yerleştirememişim işte, yardımcı olsan 5 dk telefona bakmak yerine ölür müsün?hemşireye arayıp ilacımı yazdırayım, sen gelirken alır mısın eczaneden, çıkmaya hiç halim yok diyorum, e dönüş yoluma çok ters orası diyor. Halbuki yolunu en fazla 5 dk uzatacak, gitse nolur ki? Bari akşamları yemeğe yardım etse o da yok. Sofradakileri makineye atsa o da yok. Çay istiyor, çorba istiyor, çayın yanına birşeyler istiyor, göreve gidecek poğaça börek istiyor. Yoruldum artık, çok zorlanıyorum gerçekten..
Ben yapmasam herşey öylece bekliyor. Masa toplamayı bekliyor, çöpler balkonda birikiyor ev süpürülmeyi bekliyor.. O da elini sürmüyor hiçbir şeye.E artık yapma bak son haftalardasın benden bu kadar de.
Onu da yaptım. Çok yoruluyorum, şuram ağrıyor diyorum tamam yapma dursun diyor. Çöpleri atsana diyorum dursun sonra atarım diyor, ama her gün hatırlatıyorum bir gün sabah giderken çöp attığını hatırlamam. Karnım burnumda ben çöp atıyorum, insanlar bakıyorBu günlerde geçecek, sağlıklı olsunda nolursa olsun diye motive et kendini canım. Bu haftalarda herkes böyle sanırım. Artık bir yorgunluk geldi hepimize, yaz aylarına denk gelmemizde hepimizi yordu bence. Bende sizin gibiyim, kendimi bitik hissediyorum, dün çarşıda biraz yürüdüm arabaya zor attım kendimi. Hergün bir problem yaşıyorum fiziki zorluklar falan... Ama modumu düşürmemeye çalışıyorum, bunlar daha ne ki 37. haftada kıpırdayamayacaksın diyorum, sağlıklı olsunda boşver diyorum, kucağıma sağlıklı bir şekilde verdikleri anı hayal ediyorum, onunla yapacağım şeyleri hayal ediyorum. Benim şuan moralimi bozan tek ve önemli şey, ekonomik sıkıntıda olduğumuz için hala doğum masraflarını nasıl ayarlayacağımızın belli olmaması ve hastane çantamın hazır olmaması.... Anneciğim sağolsun bu hafta al kızım istediğin herşeyi dedi kredi kartını verdi, son eksik ne kaldıysa hallet dedi...
Canım benim gerçekten biraz abartmış ama eşin. Senin yazdıklarını okurken ben yoruldum. Biraz nazlanır mısın? Oran buran ağrısın azıcık. Yerinden kalkamadığını, tansiyonunun düştüğünü falan söyle. Benim eşimde senin eşin gibiydi. Çok değiştiremedim ama yaptırmaya çalışıyorum birşeyler. Çanta, valiz kesinlikle taşımıyorum. Çok kötüyüm falan diyorum bazen çocukla sen ilgilen diyorum. Suyunu kesinlikle benden isteyemez, kalkıp vermem. Geçen gün yeni kural koydum, herkes tabağını kaldırsın dedim, şimdi onuda yapıyor. Dün akşam kavun kesmiştim, soğusun diye dolaba koydum. Kendisinede haber verdim, geç geliceksin dolapta kavun var yersin dedim. Adam gelmiş çekmiş önüne hepsini yemiş ! Yemin ederim şok geçirdim gece görünce. İnsan 2-3 dilim ayırır yani. Çok fikirsiz ve çok düşüncesizler gerçekten.
Canım ya üzülme ya bazı eşler böyle umursamaz düşüncesiz oluyorlar . Ama umursama öyle alıştırma bende ilk başlarda takiyodum takmayınca biraz rahat olunca mecbur umursuyolar birazKızlar bende ruhsal ve beden olarak çok yorulanlardanım. Evin tüm yükü üzerimde. Markete git alışveriş yap, faturaları takip et, ev temizle, sil süpür, topla, çamaşır bulaşığa bak, yemek yap, sofra kur, kedinin peşinde koş... Öyle yoruldum ki geröekten. En azından temizlik ya da yemek konusunda eşimden destek görsem bir nebze rahatlayacağım ama yok. Artık son aya girdik, ağırlaştım iyice ve işlerde gözüm de büyümeye, ağırlaşmaya başladı. Bana dün gece yatmadan önce yatak odası çok dağınık diyor eşim. Yıkanmış, sepette bekleyen çamaşırlar ve etrafta birkaç parça birşey var. E yapqmamışım, yerleştirememişim işte, yardımcı olsan 5 dk telefona bakmak yerine ölür müsün?hemşireye arayıp ilacımı yazdırayım, sen gelirken alır mısın eczaneden, çıkmaya hiç halim yok diyorum, e dönüş yoluma çok ters orası diyor. Halbuki yolunu en fazla 5 dk uzatacak, gitse nolur ki? Bari akşamları yemeğe yardım etse o da yok. Sofradakileri makineye atsa o da yok. Çay istiyor, çorba istiyor, çayın yanına birşeyler istiyor, göreve gidecek poğaça börek istiyor. Yoruldum artık, çok zorlanıyorum gerçekten..
Canım tepkini net olarak koyman lazım. Benimki de öyleydi, dışarıdan da kötü olduğumu görünce sorun yok her şeyi yapıyordu yardım etmek için ama biraz iyi görsün beni hemen “Yok buranın tozu var yok şurası şöyle” diyip duruyordu. Kaç kere ağladım artık sinirimden, yorgunluktan. Ciddi ciddi de konuşunca artık öyle yapmıyor, yine oturup da yemek yapmıyor tabii ama istekleri bitti en azından, bir de yapabileceği bir şey varsa yapmaya çalışıyor.Kızlar bende ruhsal ve beden olarak çok yorulanlardanım. Evin tüm yükü üzerimde. Markete git alışveriş yap, faturaları takip et, ev temizle, sil süpür, topla, çamaşır bulaşığa bak, yemek yap, sofra kur, kedinin peşinde koş... Öyle yoruldum ki geröekten. En azından temizlik ya da yemek konusunda eşimden destek görsem bir nebze rahatlayacağım ama yok. Artık son aya girdik, ağırlaştım iyice ve işlerde gözüm de büyümeye, ağırlaşmaya başladı. Bana dün gece yatmadan önce yatak odası çok dağınık diyor eşim. Yıkanmış, sepette bekleyen çamaşırlar ve etrafta birkaç parça birşey var. E yapqmamışım, yerleştirememişim işte, yardımcı olsan 5 dk telefona bakmak yerine ölür müsün?hemşireye arayıp ilacımı yazdırayım, sen gelirken alır mısın eczaneden, çıkmaya hiç halim yok diyorum, e dönüş yoluma çok ters orası diyor. Halbuki yolunu en fazla 5 dk uzatacak, gitse nolur ki? Bari akşamları yemeğe yardım etse o da yok. Sofradakileri makineye atsa o da yok. Çay istiyor, çorba istiyor, çayın yanına birşeyler istiyor, göreve gidecek poğaça börek istiyor. Yoruldum artık, çok zorlanıyorum gerçekten..
Bizim seninle haftamız aynı o kadar işi nasıl yapabiliyorsun maşallah. Ben oturup kalkarken bile çok zorlanıyorumKızlar bende ruhsal ve beden olarak çok yorulanlardanım. Evin tüm yükü üzerimde. Markete git alışveriş yap, faturaları takip et, ev temizle, sil süpür, topla, çamaşır bulaşığa bak, yemek yap, sofra kur, kedinin peşinde koş... Öyle yoruldum ki geröekten. En azından temizlik ya da yemek konusunda eşimden destek görsem bir nebze rahatlayacağım ama yok. Artık son aya girdik, ağırlaştım iyice ve işlerde gözüm de büyümeye, ağırlaşmaya başladı. Bana dün gece yatmadan önce yatak odası çok dağınık diyor eşim. Yıkanmış, sepette bekleyen çamaşırlar ve etrafta birkaç parça birşey var. E yapqmamışım, yerleştirememişim işte, yardımcı olsan 5 dk telefona bakmak yerine ölür müsün?hemşireye arayıp ilacımı yazdırayım, sen gelirken alır mısın eczaneden, çıkmaya hiç halim yok diyorum, e dönüş yoluma çok ters orası diyor. Halbuki yolunu en fazla 5 dk uzatacak, gitse nolur ki? Bari akşamları yemeğe yardım etse o da yok. Sofradakileri makineye atsa o da yok. Çay istiyor, çorba istiyor, çayın yanına birşeyler istiyor, göreve gidecek poğaça börek istiyor. Yoruldum artık, çok zorlanıyorum gerçekten..
Onu da denedim, bırakıyım yapmıyım pislensin diyorum, bu sefer tozun, kirin içinde ben duramıyorum. O yapmamak için sırf inadından duruyor. Halbuki ben süpürdükten sonra yerleri vileda ile silse, yükümlü öyle hafifletecek ki, farkında değil.Canım ya üzülme ya bazı eşler böyle umursamaz düşüncesiz oluyorlar . Ama umursama öyle alıştırma bende ilk başlarda takiyodum takmayınca biraz rahat olunca mecbur umursuyolar biraz
Pisde bıraktım evi, yemekte yapmadım. Ama inadından sırf yapmamak için o da öyle duruyor. Bir zaman önce çamaşır yıkamayı unutmuşum, temiz çamaşırı kalmamış bana söyleniyor niye yıkamıyorsun diye. Ben unutun ilaçlarımı içemiyorum, onları da unutmuşum işte. Gelip güzelce canım çamaşırları nasıl atıyoruz makineye, gösterir misin sen unutmuşsun sanırım desen ne olur kiCanım tepkini net olarak koyman lazım. Benimki de öyleydi, dışarıdan da kötü olduğumu görünce sorun yok her şeyi yapıyordu yardım etmek için ama biraz iyi görsün beni hemen “Yok buranın tozu var yok şurası şöyle” diyip duruyordu. Kaç kere ağladım artık sinirimden, yorgunluktan. Ciddi ciddi de konuşunca artık öyle yapmıyor, yine oturup da yemek yapmıyor tabii ama istekleri bitti en azından, bir de yapabileceği bir şey varsa yapmaya çalışıyor.
Hala eski halimiz gibi olduğumuzu sanıyorlar maalesef, o yüzden senin daha net olman lazım. Zorlanıyorsan yapmayacaksın bu kadar basit. Bırak ev pis kalsın, sen de görme bir süre. Böyle devam ederse doğumdan sonra da hiç sana yardım etmez.
Pilav yapıyordu mesela ilk başlarda. Tavayı, pirinci, yağı, tuzu herşeyi benden istiyor. Kalan bulaşık ta öylece tezgahta duruyor o gidiyor, sen pilava bakarsın diyor. E sen yapmıyorsun ki pilavı?Bizim seninle haftamız aynı o kadar işi nasıl yapabiliyorsun maşallah. Ben oturup kalkarken bile çok zorlanıyorumbide kasılmalarım başladı çok zorluyo. Adet sancısı gibi geliyo her seferinde çok korkuyorum. Benim eşim de biraz öyledir ama yapamıyorum diyorum görmüyor musun oturup kalkamıyorum diye biraz boşalttım içimi. Sürekli çamaşır çıkarıyor topluyorum bakıyorum her yeri yine çamaşır yapmış temiz kirli. Giymiş beğenmemiş çıkarmış yerine koy dedim çamaşırlardan top yapmış dolaba koyarken bende baya söylendim hem de sinirlerim boşaldı ağladım. Biraz duruldu şimdi. Yine kendi işini kendi yapıyo biraz.
Ay benim eşim de aynı, ne zaman bir şey yaptırsam, her türlü malzemeyi vesaire benden ister, hiç kendi başına bi şey yapamaz, ve ben de acayip sinirlenirim. Şimdi taşınırken paket yaptırttım, salondan bağırıyor, aşkım makas getirir misin, aşkım koli bandı getirir misin, aşkım kalem versene, aşkım ucunu tutar mısın, ay deliricem!Onu da denedim, bırakıyım yapmıyım pislensin diyorum, bu sefer tozun, kirin içinde ben duramıyorum. O yapmamak için sırf inadından duruyor. Halbuki ben süpürdükten sonra yerleri vileda ile silse, yükümlü öyle hafifletecek ki, farkında değil.
Pisde bıraktım evi, yemekte yapmadım. Ama inadından sırf yapmamak için o da öyle duruyor. Bir zaman önce çamaşır yıkamayı unutmuşum, temiz çamaşırı kalmamış bana söyleniyor niye yıkamıyorsun diye. Ben unutun ilaçlarımı içemiyorum, onları da unutmuşum işte. Gelip güzelce canım çamaşırları nasıl atıyoruz makineye, gösterir misin sen unutmuşsun sanırım desen ne olur ki
Doğumdan sonra yardım et bari diyorum, hafta sonu bebek bakımında yardım edermiş, geceleri o bakarmış. Hafta içi ben yine kendi kendime debelenip durururum.
Pilav yapıyordu mesela ilk başlarda. Tavayı, pirinci, yağı, tuzu herşeyi benden istiyor. Kalan bulaşık ta öylece tezgahta duruyor o gidiyor, sen pilava bakarsın diyor. E sen yapmıyorsun ki pilavı?Ben şu zamana kadar hiç sızlanmadım, nazlanmadım kötüyüm, şuram ağrıyor diye. Çok dirayetli gördü beni, artık zorlanıyorum, ağrım var diyince ona iş yıkmak için yaptığımı sanıyor galiba.
Yapmasam da olmuyor, ev pis, tezgah dağınık, kedi kumu her yerde, temizlemeden kokuyor. O da yapmıyor, bende o pisliğin içinde duramıyorum mecbur yapıyorumbu aralar duşa girmeye mecalim kalmıyor inan, öyle yorgun ve bitkin hissediyorum. En çokta ruhsal olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?