2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Beden olarak dayanıklı olduğun için böylesin balım. İnan ki beden olarak şu an öyle durumdayım ki karın ağrıma uyandım. Sabahları ishalim 4.gün bugün artık ilaç kullanıcam. Adet sancısı gibi sancım var şu an ne işim olursa olsun yapamam. Doktorum magnezyum iç kasılman olduğu zaman dedi İnan mutfağa gidip alacak halde değilim. Biraz hafifletmesini bekliyorum. Eşin seni ayakta gördüğü için anlayamıyo durumunu. Eğer sancın başlasa su almaya gidecek halin olmaz biraz kendine zaman ayır ve eşine güzellikle anlamıyorsa sert bi dille ifade et kendini. Ben öyle yaptım artık ki eşim aşırı sinirli anlayışsız bi insandır. Bide biz bu bebeği çok bekledik belki de anlayışının sebebi odur diyorum içimden. Yoksa yemeği çatalla ağzına versem tamam diyecek bi tip.

Ben hiç dikkat etmedim yememe inşallah o yüzdendir. Çünkü okumuşsundur belki bebeğin yemek borusunda sıkıntı olabiliyormuş Allah korusun. Yemeğine dikkat etmen çok iyi olmuş inşallah azalmıştır. benim de kontrol bir hafta sonra haberleşelim inşallah

Geçmiş olsun bu zaman diliminde bi sıkıntın yoksa bol bol beslen dinlen uyu . Kolay gelsin

Aynı benimki valla. Herşeyi ayağına istiyor, yapınca da adı kendi yaptı oluyor. Dağınıklığı da geriye toplamak bana düşüyor yine. Geçen gün fırının kutusunu kaldırıp kenara koydu, al işte yardım ediyorum diyor dalga geçer gibi.
Pilim bitmek üzere, vücudum iflas edecek ama ne zaman bilmiyorum. O adet sancısına benzer ağrılar bende de var, kendimi de rahatlatmaya çalışıyorum psikolojik olarak. Valla ufak çaplı Bi cinnet, sinir krizi geçiricem ama ne zaman bakalım.

Kızlar çok sağolun benim merak ettiğim bu trombosit çok düşerse sezeryan olamazsın normal doğuracaksın diyebilir mi doktor benim ilki sezeryan oldu çatı darlığı var mecbur sezeryan olmam lazım
Canım ilki çatı dar olabilir . Ikincidede öyle olmak zorunda değil yeniden çatı muanesi yaptı mı. Trombosit içinde hiç korkmana gerek korktuğun yanında kalır. Benim trombosit 0 kadar düşmüştü şükür öyle korktuğum gibi olmadi doğum yaptım ertesi gün normal değere dönmüştü. Şimdide 100 kadar düştü

D daldandala bende basladim kiyaftleri battaniyeleri yikadim. Dunde bir kisim utu yaptim :)) hangi organizerlerr yapistiya bende almistim utulemeyeyim bari onlari yikamistim. Allah izin verirse bu hafta cantayi tamamlamak istiyorum ay sonuna kadar aklimdan ciksin ve ne olur ne olmaz

Aynen canim valla hazırla çıksın aradan. Benim bebek erken gelcek gibi iyiki diyom hazırlamışım . Şimdide temizlik yapiyorum okullar acilcak oğlumla bi yandan ilgileniyorum okul kayıt alınacaklar. Vakit kalır yapabilirsem dondurucuya biisyler atcam doğum için doğumdan sonra kolaylık olsun diye

Telaş etmeyin boşuna .. idrarda keton gözükmesi uzun süre açlıktan kaynaklı yağ yaktığınızın göstergesi.. 12 saat gibi bi açlıkla her idrar verende keton parçacıkları gözükür.. çok aç kalmamaya çalışın

Olur cnm haberleşelim bende cok dikkat edemiyorum hamileyken cok zor ama onceki aylar her gun tatli cikolata yerken simdi her gun yemiyorum arada kacamaklarim oluyo tabi kisir bulgur bile dikkatli yenmeli ama dikkat etmiyorum ona aç kalirim çunku pirinc yemiyorum ama 20 gundur yani ufak tefek seyler insallah faydasi olmustur insallah yutak vs sorun yoktur bende downdan suphelenilmisti ilk ikili testimde yurtdisana test yolladim yarim damak yarim dudak gibi hastaliklarada bakildi sorun yoktu insallah hic bi sorunlari yoktur cok az kaldi kotu seylerle kendimi yipratmak istemiyorum cunku zaten hamilelik boyu cok yiprandim bu cocuklar saglikli ve sagliklada dogacaklar buna inan cnm bnde öyle yapiyorum bol bol dinlen yat erken dogumunda olmaz insallah yemek bile yapma

O kadar sinirlendim ki eşinle ilgili anlattıklarını okurken . Yanlış şeyler söylersem affola. Bir de bu adam okumuş, mürekkep yalamış ve öğretmen olmuş adam he. Evdeki karnı burnunda karısına yaptığı eziyete bak, vallahi sinirlerim tepeme çıktı.

Yapma canım , bak gerçekten yapma. Şu an seni bu halde şunları yapmak zorunda bırakan adam çocuğa falan yardım etmez gözünü seveyim. Alışmış çok fena. Ben tatlı yapmayalı aylar oluyor , canım yemek yapmak istemezse yapmıyorum illa bir yerimizin ağrıması gerekmiyor ! Hayatımızda en duygusal, en narin olduğumuz dönemdeyiz, niye herkul gibi her şeye kosturuyorsun. Benim de var iki kedim, hamile olduğumu öğrendiğim andan beri kumunu ben ellemem kesinlikle , sen neden yapıyorsun? Kendine değer ver lütfen.

Valla bir cinnet bir sinir krizine bakar bu işler. Geçenlerde eşimle yazlığa gittik ailemde ordalar, planımız hep beraber dönmekti. Son dakika siz gidin ben yarın falan dönerim dedi. Bir cinnetime baktı... Neden dedim? Ne münasebetle? Ben bütün eşyaları arabaya yükleyip döneceğim, sonra onları eve çıkarmakla uğraşıcam, ertesi gün evde hiçbir şey yok, ekmek almaya gideceğim, markete gideceğim. Beyefendi akşam eve tin tin gelecekmiş? Gerçekten delirdim... Şimdi bunu bana bir daha teklif edemedi. Bu hafta yine gittik beraber, test ettim kalacak mısın diye sordum yok dedi beraber döneriz. Şimdi seni coşturmak istemem ama gerçekten bazen bu dilden anlıyorlar. O kadar acımasızlarki, benim eşimde seninki gibi. Empati sıfır... O yapmıyorsa sen zorla yaptır canım...

Ağzına sağlık.
Benim de iki kedim var mamasını kokusundan midem bulandı, kuma da doktor dokunma dedi.
Aylarca evde yattım, annem de yattım, kayınvalidemde yattım. Adam kendi ne yapabildiyse... Evi süpürdü sildi hala süpürgeyi aldırmıyor robot aldık yenice eve o baya rahatlattı onu da beni de. Ev leş oldu temizlik için yardımcı bayan aldım. Yemek zaten bekleyemedi o kadar kusarken. Benimle birlikte aç açına bekledi. Bunları da övmek için değil, baba dediğin yardım etmez o da sorumluluğu paylaşır. Bunu anlatmak için söylüyorum. Tabi bebek doğunca nasıl olacak bilmiyorum. Eşim öğretmen uzaktan eğitim süreci olduğu için hep evde derste idi. Tenefüslerde girip çıktı yanıma serumumu değiştirdi. Hayat kolay değil. Bu bebek tek bizim değil zoruyla kolayıyla hep birlikte mücadele etmek zorundayız.
Zor bir gebelik geçirse her şeyi yine sırtına atarmış arkadaşın, sırtlanırmış da. Hepimiz insanız ve tükendiğimiz yerde birbirimize yetmek zorundayız.

Ay evet ya bir de down yarım dudak falan işleri var değil mi ben ikili üçlü falan da yaptırmadım inşallah sağlıklıdır çocuk canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok. Dediğin gibi kendimizi yıpratmanın faydası yok. Dinleniyorum artık şu iki hafta iyice dikkat edeyim off hayırlısı bakalım çok sağol

Yok canım keşke öğretmen olsa, belki biraz empatisi olurdu. Ya da empati mesleğe bakmıyor bilemiyorum.
Annesi öyle alıştırmış. Meyvesini soyup, dilimleyip, çatalata batırıp utanmasa ağzına sunmuş. Bekarken herşey ayağına gelmiş, askeri personel olunca da yıllarca tek başına yapmış işlerini ama evde bir kadın olunca asla elini sürmüyor. Hani bekarlıktan alışmış kendi işini görmeye, yardımcı olur diyorum ama yok. Maddi olarak herşeyi iz var, bol bol var ama maneviyat olarak bu aralar gönlüm hiç doymuyor. Doğudaydık, midem bulana bulana kusa kusa yemek yaptım, temizlik yaptım, eksik etmedim. Göreve gidiyordu kıyamıyordum, yemeksiz yollamıyordum hiç. Batıya geçince yardımcı olur diye düşünüyordum ama yok, o bana kıyabiliyor işte.
Kedinin tırnaklarını kesmeyi dahi bilmez. Kumunu temizle bari diyorum yok. Bilmiyorum çol yalnız ve güçsüz hissediyorum bu aralar. Bir yerde patlayıp sağlam Bi cinnet geçiricem ama ne zaman bilmiyorum.
İnan zorla yapacak bir karakteri yok. Titizdir, kirin tozun, dağınıklığın içinde durmaktan hoşlanmaz. Eğer yapmayayım, ev dağılınca yardım eder falan diye düşünsem inat ediyor. O da ellemiyor. Güzellikle geçen gün dedim zorlanıyorum artık, yardımcı olsan biraz temizliğe falan diye. İşten gelip temizlik mi yapayım diyor. Kardeşimi çağır, anneni çağır diyor. Kardeşi kendi evinde temizlik yapmıyor burda mı yapsın? Kv zaten kanser hastası, benim annem tansiyon hastası, ayaklarından rahatsız. Ben kimi yardıma çağırayım ki?
Burda batıda öyle uzun ağır görevi işi de yok artık. İstese yapabilir. İşten gelince yarım saat bana yardım etse yorgunluktan ölüp bitmez ama yapmıyor. Bende cinnete doğru giden sessiz Bi döngünün içinde kendi kendime hallediyorum işleri, bakalım nereye kadar sürecek.

Arkadaşlar da hep güzel şeyler demişler ama gerçekten kendini düşün biraz da. Anlıyorum yapılmıyor sen de yine dayanamıyorsun. Eşine güzelce anlat anlamıyorsa da gerçekten bi cinnet bi bağırma çözebilir işi. Eşin büyük ihtimalle ben çalışıyorum yoruluyorum o bütün gün evde diye düşünüyor. Bebek doğduğunda da böyle olursa büyük bir depresyon olabilir o yüzden şu 1 ayda anladı anladı bu akşam biraz nazlan şöyle oldu şuram ağrıdı falan, sonra bana biraz destek olsan çok sevinirim diye bir iki gazla inşallah düzelir

Ama dinlenmen gerekiyor canim senin esin yapsin temizligi bosver oldugu kadar.
Dondurucu icin de ne yapicaksin bilmiyorum ama
1 er pkt kuru fasulye, barbunya, nohut, yesil.mercimek fln haslayip porsiyonluk buzdolabi posetlerine koyabilirsin. Sonra soslarini karisimlarinni yapip tekrar az pisirirsin. Onun disinda kendini yorma bence

Bebek doğduktan sonra düzelir umarım, tek dileğim o şuram buram ağrıyor diyince de inanmıyor, naz mı yapıyorum sanıyor nedir anlamadım ki. Hep dirayetli durduğum için bir yerim ağrıyor diyince çok inanmıyor gibi, bilerek yaptığımı sanıyor galiba

Telefonla arayıp ilacı yazdırsam, sağlık ocağının ordan gelip eczaneden alır mısın dedim, yolum çok uzuyor öyle, ters düşüyor dedi. Gitmedim bende sağlık ocağına ilaç yazdırmaya, kalsın öyle napayım ya. Yoruldum tek başıma koşturup destek görememekten. İnsan bir ilacı uğrayıp eczaneden alamaz mı ya?

Ben de sinirlendim gerçekten bu okuduklarıma. Sanki sadece senin çocuğun ne olur bı işin ucundan tutsa. İstemeye gelince ister ama. Valla sabret diyeceğim de sabırlık durumu da geçmişsin. Yapma sen de ne yemek ne bulaşık ne de çamaşır. Otursun pisin içinde, sadece kendin için yapabiliyorsan yap. Tahammül edemem şahsen ben. Bazen yeri geliyor yemek yapabilme durumum olsa bile yapmak istemiyorum ne bileyim ruhsal olarak yapmasam mı diyorum, yapma yorulma ben yaparım diyor, temizlik desen öyle çamaşır sepetini bile kaldırmama izin vermiyor. Ha bu nimet değil yaptıkları yani mecbur yapacak sonuçta ben de keyfimden yaptırmıyorum. Ama bebekten önce de öyleydi, şimdi hakkını yemeyeyim. Kusura bakma canım ama senin kocan gibi adamlara sinir oluyorum, armut piş ağzıma düş. Oh ne âlâ valla... Yapma aç kalsın, yıkama giymesin... ama başta öyle alıştığı için sen de yaptığın için ne de olsa yapar gözüyle bakıyor. Ne diyeyim... Az da bı zamanın kaldı iyice ağırlaştın, her şey daha zor oluyor. Sabah kalkarken bile zorlanıyorum ben senin daha zordur.

Sabah yataktan kalkıyorum, böyle ayaklarımın altı öyle acıyor ki, sanki gece boyu yürümüşüm. Bazen sağdan sola dönmüyorum zor geldiği için, öylece yatıyorum.
Doğudayken uzun görevlere giderdi. Mecbur alışveriş, market, hastane işlerini kendim hallederdim. Ordan da alıştı sanırım, hep kendim halletmemi bekliyor. Fiziksel yardımı geçtim, duygusal da yardımcı olmuyor ki. Hamilelikte duygusallığı, hormonların verdiği ağlama, alınma hissini anlamıyor, kabul etmiyor. Canım çok bamya istedi, aradım heryerde bulamadım. Hamilelik işte oturdum ağladım. Söylüyorum böyle böyle diye, bamya için ağlanır mı diye gülüyor, gırgır yapıyor. Anneme söyle yollasın diyor. Hep buzluğa atıyor annen öyle gelmez kargoda diyorum, gidince yersin diyor. Demiyor ki başka marketlere bakalım, arayalım, internetten alalım. Ne biliyim kızlar ya ben mi çok hassasım, o mu çok duyarsız bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…