Canım sezeryan olacak ya bende öyle istiyorum ayrıca nettede okudum çatı darlığında ssvd olmuyormuşCanım ilki çatı dar olabilir . Ikincidede öyle olmak zorunda değil yeniden çatı muanesi yaptı mı. Trombosit içinde hiç korkmana gerek korktuğun yanında kalır. Benim trombosit 0 kadar düşmüştü şükür öyle korktuğum gibi olmadi doğum yaptım ertesi gün normal değere dönmüştü. Şimdide 100 kadar düştü
Canım hassaslık bu dönemde normal o da cahil biri değildir herhalde anlamalı durumunu yani. Ne olur baksa marketlere vesaire. İnsan hiç mi istemez eşim mutlu olsun. Benimki de bişey yiyemiyorum istemiyorum diye üzülüyor. İnsanlar çeşit çeşit karakterler farklı farklı ama şu dinemde bari biraz anlayışlı olabilir ya. Kayınvaliden sormuyor mu nasılsınız diye ya da yakın biri. Mesela benimki arada yoklar eşimin babası vefat etmeden önce de arada arardı beni yakın oturmamıza rağmen nasıl gidiyor canını sıkan bişey oldu mu var mı diye. Belki onlara anlatsan yardımcı olurlar mı nasıl insanlar bilmiyorum ama. Bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor hele de bu zamanda.Sabah yataktan kalkıyorum, böyle ayaklarımın altı öyle acıyor ki, sanki gece boyu yürümüşüm. Bazen sağdan sola dönmüyorum zor geldiği için, öylece yatıyorum.
Doğudayken uzun görevlere giderdi. Mecbur alışveriş, market, hastane işlerini kendim hallederdim. Ordan da alıştı sanırım, hep kendim halletmemi bekliyor. Fiziksel yardımı geçtim, duygusal da yardımcı olmuyor ki. Hamilelikte duygusallığı, hormonların verdiği ağlama, alınma hissini anlamıyor, kabul etmiyor. Canım çok bamya istedi, aradım heryerde bulamadım. Hamilelik işte oturdum ağladım. Söylüyorum böyle böyle diye, bamya için ağlanır mı diye gülüyor, gırgır yapıyor. Anneme söyle yollasın diyor. Hep buzluğa atıyor annen öyle gelmez kargoda diyorum, gidince yersin diyor. Demiyor ki başka marketlere bakalım, arayalım, internetten alalım. Ne biliyim kızlar ya ben mi çok hassasım, o mu çok duyarsız bilemedim.
Evet ben de öyle yaptım. Zten normal zamanda da 1 kilo nohut fasulye haşlarım düdüklüde, sonra onu bölüp bölüp dolaba koyup ihtiyaç olunca çıkarırdım. Büyük kolaylık oluyor gerçekten yemek hazır gibi hemen.Ama dinlenmen gerekiyor canim senin esin yapsin temizligi bosver oldugu kadar.
Dondurucu icin de ne yapicaksin bilmiyorum ama
1 er pkt kuru fasulye, barbunya, nohut, yesil.mercimek fln haslayip porsiyonluk buzdolabi posetlerine koyabilirsin. Sonra soslarini karisimlarinni yapip tekrar az pisirirsin. Onun disinda kendini yorma bence
Eve temizlik ve ütü için haftada 2 gün yardımcı al. Eşine minnet edene kadar paraya minnet et . Belki yardım eder o zamanYok canım keşke öğretmen olsa, belki biraz empatisi olurdu. Ya da empati mesleğe bakmıyor bilemiyorum.
Annesi öyle alıştırmış. Meyvesini soyup, dilimleyip, çatalata batırıp utanmasa ağzına sunmuş. Bekarken herşey ayağına gelmiş, askeri personel olunca da yıllarca tek başına yapmış işlerini ama evde bir kadın olunca asla elini sürmüyor. Hani bekarlıktan alışmış kendi işini görmeye, yardımcı olur diyorum ama yok. Maddi olarak herşeyi iz var, bol bol var ama maneviyat olarak bu aralar gönlüm hiç doymuyor. Doğudaydık, midem bulana bulana kusa kusa yemek yaptım, temizlik yaptım, eksik etmedim. Göreve gidiyordu kıyamıyordum, yemeksiz yollamıyordum hiç. Batıya geçince yardımcı olur diye düşünüyordum ama yok, o bana kıyabiliyor işte.
Kedinin tırnaklarını kesmeyi dahi bilmez. Kumunu temizle bari diyorum yok. Bilmiyorum çol yalnız ve güçsüz hissediyorum bu aralar. Bir yerde patlayıp sağlam Bi cinnet geçiricem ama ne zaman bilmiyorum.
İnan zorla yapacak bir karakteri yok. Titizdir, kirin tozun, dağınıklığın içinde durmaktan hoşlanmaz. Eğer yapmayayım, ev dağılınca yardım eder falan diye düşünsem inat ediyor. O da ellemiyor. Güzellikle geçen gün dedim zorlanıyorum artık, yardımcı olsan biraz temizliğe falan diye. İşten gelip temizlik mi yapayım diyor. Kardeşimi çağır, anneni çağır diyor. Kardeşi kendi evinde temizlik yapmıyor burda mı yapsın? Kv zaten kanser hastası, benim annem tansiyon hastası, ayaklarından rahatsız. Ben kimi yardıma çağırayım ki?
Burda batıda öyle uzun ağır görevi işi de yok artık. İstese yapabilir. İşten gelince yarım saat bana yardım etse yorgunluktan ölüp bitmez ama yapmıyor. Bende cinnete doğru giden sessiz Bi döngünün içinde kendi kendime hallediyorum işleri, bakalım nereye kadar sürecek.
Eşinin huyunu değiştiremiyorsan da sana önerim her şeyin en iyisini yapmaya çalışma. Yani yemek yapıyorsan evi süpürme temizleme, o gün sadece yemek yap. Ertesi güne yemek kalmıştır o zaman da üstten üstten temizlik yaparsın. Şahsen ben öyle yapıyorum, her şeye normal zamanda da yetişemeyiz ki şimdi kocaman göbeğimiz var. Eşin sana uymuyorsa sen de işleri asgari düzeyde yap. Ayrıca eğer aldırabiliyorsan robot süpürgeyi bi araştır hem bu aralar fiyatı uygun oldu biraz daha. O zaman süpürge yapmana da gerek kalmaz.Bebek doğduktan sonra düzelir umarım, tek dileğim oşuram buram ağrıyor diyince de inanmıyor, naz mı yapıyorum sanıyor nedir anlamadım ki. Hep dirayetli durduğum için bir yerim ağrıyor diyince çok inanmıyor gibi, bilerek yaptığımı sanıyor galiba
Canım ya eşimde yardimci oluyoyoda . O çok çalışıyo hic evde bile doğru düzgün olmuyordu gece birde geliyo bi oğlum var mecbur her şeye el atmak zorunda kaliyorum. Bakliyatta koyim pohca borek kurabiye falan atarimAma dinlenmen gerekiyor canim senin esin yapsin temizligi bosver oldugu kadar.
Dondurucu icin de ne yapicaksin bilmiyorum ama
1 er pkt kuru fasulye, barbunya, nohut, yesil.mercimek fln haslayip porsiyonluk buzdolabi posetlerine koyabilirsin. Sonra soslarini karisimlarinni yapip tekrar az pisirirsin. Onun disinda kendini yorma bence
Canim pogaca borek kurabiye bunlar seni zorlar ama tek tek ugrasmasi var. Yine de sen bilirsin ama ozaman gun e yay. Hepsini ayni anda yapmaya calisma.Canım ya eşimde yardimci oluyoyoda . O çok çalışıyo hic evde bile doğru düzgün olmuyordu gece birde geliyo bi oğlum var mecbur her şeye el atmak zorunda kaliyorum. Bakliyatta koyim pohca borek kurabiye falan atarim
Temizlik biterse ınşaallahCanim pogaca borek kurabiye bunlar seni zorlar ama tek tek ugrasmasi var. Yine de sen bilirsin ama ozaman gun e yay. Hepsini ayni anda yapmaya calisma.
Bende de tumuşama ve 3 cm açılma var. Her an doğabilir dedi. Hatta 5 gün hastanede yatırdılar nolur nolmaz diye.Kızlar dr çıktım rahim ağzı kısalmış yumuşama var şimdi ciğer geliştirici iğne falan yapılacak doktor iki hafta sık dişini yerinden hiç kalkma dediinşallah erken gelmez ya
Canım sen çok hassas değilsin, o çok duyarsız.Sabah yataktan kalkıyorum, böyle ayaklarımın altı öyle acıyor ki, sanki gece boyu yürümüşüm. Bazen sağdan sola dönmüyorum zor geldiği için, öylece yatıyorum.
Doğudayken uzun görevlere giderdi. Mecbur alışveriş, market, hastane işlerini kendim hallederdim. Ordan da alıştı sanırım, hep kendim halletmemi bekliyor. Fiziksel yardımı geçtim, duygusal da yardımcı olmuyor ki. Hamilelikte duygusallığı, hormonların verdiği ağlama, alınma hissini anlamıyor, kabul etmiyor. Canım çok bamya istedi, aradım heryerde bulamadım. Hamilelik işte oturdum ağladım. Söylüyorum böyle böyle diye, bamya için ağlanır mı diye gülüyor, gırgır yapıyor. Anneme söyle yollasın diyor. Hep buzluğa atıyor annen öyle gelmez kargoda diyorum, gidince yersin diyor. Demiyor ki başka marketlere bakalım, arayalım, internetten alalım. Ne biliyim kızlar ya ben mi çok hassasım, o mu çok duyarsız bilemedim.
Ay ne kadar gıcık oldum yaSabah yataktan kalkıyorum, böyle ayaklarımın altı öyle acıyor ki, sanki gece boyu yürümüşüm. Bazen sağdan sola dönmüyorum zor geldiği için, öylece yatıyorum.
Bence vazgeçip, aman bırak ben yaparım, diyelim diye yapıyorlar, bir nevi yıldırma taktiği. Bilmiyorum ne zamana kadar dayanırımAynı benimki valla. Herşeyi ayağına istiyor, yapınca da adı kendi yaptı oluyor. Dağınıklığı da geriye toplamak bana düşüyor yine. Geçen gün fırının kutusunu kaldırıp kenara koydu, al işte yardım ediyorum diyor dalga geçer gibi.
Pilim bitmek üzere, vücudum iflas edecek ama ne zaman bilmiyorum. O adet sancısına benzer ağrılar bende de var, kendimi de rahatlatmaya çalışıyorum psikolojik olarak. Valla ufak çaplı Bi cinnet, sinir krizi geçiricem ama ne zaman bakalım.
Canım hassaslık bu dönemde normal o da cahil biri değildir herhalde anlamalı durumunu yani. Ne olur baksa marketlere vesaire. İnsan hiç mi istemez eşim mutlu olsun. Benimki de bişey yiyemiyorum istemiyorum diye üzülüyor. İnsanlar çeşit çeşit karakterler farklı farklı ama şu dinemde bari biraz anlayışlı olabilir ya. Kayınvaliden sormuyor mu nasılsınız diye ya da yakın biri. Mesela benimki arada yoklar eşimin babası vefat etmeden önce de arada arardı beni yakın oturmamıza rağmen nasıl gidiyor canını sıkan bişey oldu mu var mı diye. Belki onlara anlatsan yardımcı olurlar mı nasıl insanlar bilmiyorum ama. Bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor hele de bu zamanda.
İlaçla yazdığını da okuyunca iyice sinirlendim valla karşımda olsa ağzıma geleni söylerim...!
Eve temizlik ve ütü için haftada 2 gün yardımcı al. Eşine minnet edene kadar paraya minnet et . Belki yardım eder o zamannacizane fikrim . Anne kv kardeşin mazereti var ise çıkar yol bu
Eşinin huyunu değiştiremiyorsan da sana önerim her şeyin en iyisini yapmaya çalışma. Yani yemek yapıyorsan evi süpürme temizleme, o gün sadece yemek yap. Ertesi güne yemek kalmıştır o zaman da üstten üstten temizlik yaparsın. Şahsen ben öyle yapıyorum, her şeye normal zamanda da yetişemeyiz ki şimdi kocaman göbeğimiz var. Eşin sana uymuyorsa sen de işleri asgari düzeyde yap. Ayrıca eğer aldırabiliyorsan robot süpürgeyi bi araştır hem bu aralar fiyatı uygun oldu biraz daha. O zaman süpürge yapmana da gerek kalmaz.
Kedilervekitaplar canim Allah yardimcin olsun bu duygusal zamanda daha once tolere ettigimiz seyler daha cok batiyor insana. Ama malesef boyle gelmis boyle gider. Yani en basindan nasil alistirdiysan sende bu sekilde gidecek. Muhtemelen o yapmadi sen yaptin surekli aman neyse yapayim diye. Erkekler boyle malesef biraz rahatlar ev pis olsa gormez, bulasik makinesine koymayi bilmez vs. Surekli sorun cikaran biri olsaydin memnun etmeye calisirdi ama malesef suan anlattiklarina gore konussanda anlayacagini dusunmuyorum.
Birde naz yapmayinca veya surekli soyle agrim var boyle kotuyum demedikce veya abartmadikca halden anlamiyorlar. O yoruldugu icin yaptiginin dayandiginin farkina varmiyorlar malesef.
Cok cozumu olacagini sanmiyorum tek cozum eve temizlik vs icin yardimci alman.
Aklima gelen de su sanirim bazi erkeklerde var hayata veya evlilige cinsellik gozu ile bakanlar. Rahat bir yasam ve cinsellik bunlar olmayinca eline is surmuyorlar. Biz daha manevi duygularla evlilik yuva cocuk mantigini yurutsekte erkekler daha doyumsuz.
Bende de tumuşama ve 3 cm açılma var. Her an doğabilir dedi. Hatta 5 gün hastanede yatırdılar nolur nolmaz diye.
Hastaneden çıktım 13 gün oldu yatıyorum. Üstüne hastaneden çıkarken covid olduğumu öğrendim. Karantinam yarın bitiyor. Yatıp dinleniceksin bişey olmaz allahın izniyle korkma.
Canım sen çok hassas değilsin, o çok duyarsız.
Herkesin eşi çalışıyor, yoruluyor ama bu çocuğu da tek başımıza yapmadık sonuçta destek olmak zorundalar. İnat ediyor yapmıyor filan demişsin mesela ben de bunu anlamadım, neyin inadı bı yahu çocuk mu bu adam, evdeki insanın gücü yetmiyor demek ki, hayat müşterek değil mi? Ben olsam rahat etmek için annemin yanında geçirirdim herhalde bugünleri, şimdi bile annem gelse de yemekleri o yapsa diye dört gözle bekliyorum.
Sen yazdıkça burada bana sinir geliyor valla Allah yardımcın olsun. En kötü arkadaşların dediği gibi haftada 1-2 gün yardımcı tut, tüm market işlerini de online alışveriş yap. Bazı eczaneler durumunu anlatınca eve getiriyor ilacını, benim eşimin ailesi öyle yapıyordu. Yakındaki eczaneleri arayıp bir sor bakalım, bir de öyle şansını dene.
Çok teşekkür ederim kızlar destekleriniz için. Canımın sıkıntısından içimi buraya döktüm, çok sağolunAy ne kadar gıcık oldum yavallahi canım bende senin gibi yım sabah kalkıyorum yataktan donemiyorum kalçalarım belim ağrıyor düzgün yuruyemiyom topallaya yürüyorum sabah 7 de kalkıyorum kızı okula hsxirliyorum eşime bir kahve yapıyorum öyle uzun kahvaltı yapmazlar ekmeğe birşey sürüp hemen çıkarlar araba yok otobüsle giderler
Bende zorlanıyorum ama mecburum
Eşim e bıraksam odayazik ancak hazırlanır birde kizla ugrasamaz kahvaltı falan 40 dk dacikiyorlar .
Senin kocan çok düşüncesiz vicdani mi yok alışmış hep böyle
Senin yazdıklarını okudukca sinir odlum
Keşke yakınında olsaydm bu halimle bile gelir sana yardımcı olurdum
Allah razı olsn bende öğle yemeğini yaparım evi toplarım eşim kizim gelince zaten softa yarım saat önceden hazir yerler dinlenirlwr bazen iki günde bir eve süpürge vurur onu beklerim o yapsın diye garibim oda yoruluyor söylenir ama yinede ne yapıyor biliyor zamanım yok küçük kız evde beni yoruuoy
Dün bende doktora gittim ağrılarım var vajina m sgriyor dedim son ayin baş aşağı duruyor dedi uğraşıyor pozisyon almaya o yüzden yuruyemiyom kalcam belim ağrıyor magnezyum U da kesti gerek yok son ayin dedi mide ilacı. Bile vermedidedi 3 litre su iç kan ilaçlarını geç içme akşam erken iç bol su ile gece de yastığım yüksek olsun beni bıraktı ağrılarla yani az kaldı şükür sık dişini canım hepimiz bu yollardan geçiyoruz eşim okuldA iken ben hastane işlerine cocgumum okul işlerine alışverişlerine küçük cadı ile gidiyorum ne kadar yorucu hızlı yuruyemiyom adımları mi büyük atamıyorum
Çok geçmiş olsun canım. Sende kendini korumaya alsan aslında, sen nasılsın?Kızlar ya dün daha bebeğimin kıyafetlerini yıkayamadım diye dertleniyordum ya olan da hayır varmış eşim pozitif çıktı iyi ki yapmamışım. Karantina süreci bitince baştan aşağı evi temizletip, doğuma öyle hazırlanacağım artık.
Çok geçmiş olsun canım. Sende kendini korumaya alsan aslında, sen nasılsın?
Aa cok gecmis olsun canim. Allah sifa versin sikintisiz atlatsin umarim. Hangi asiyi olmustunuzKızlar ya dün daha bebeğimin kıyafetlerini yıkayamadım diye dertleniyordum ya olan da hayır varmış eşim pozitif çıktı iyi ki yapmamışım. Karantina süreci bitince baştan aşağı evi temizletip, doğuma öyle hazırlanacağım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?