2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba kızlar. Ben 33+4 deyim. Dün ilk doz biontech oldum. Bu zamana kadar yapmadım ama son zamanlardaki artış ve gebelerin delta dan çok etkileniyor olması beni sevk etti. Keşke daha önce yapsaydım. İkinci dozumun şu an vurulmuş olmasını isterdim ama inşallah bir sorun çıkmaz. Bu arada doktor bebeğin kilosu az dedi. Cuma kontrole gittiğimde 1940 idi kilosu. 38. Haftada sezeryan düşünüyorum. Ne diyorsunuz kilosu için?

Cancağzım ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama eşini, eşime benzetiyorum öğretmen lazım hem bilmiyorlar hem yetiştirme tarzlarından kaynaklı her şeyi kadından bekliyorlar ben memleketimde görev yapıyordum eşim ise ailesinden uzakta evlendim ben de onun yanına geldim gurbete kimsemiz yok benim adamın bana vakit ayırdığı yok , yardımı yok , dışarı çıkar yıllardır burda olduğu için tanıdığı arkadaşları var gezer tozar akşam gelir hizmet bekler kendi kendime küsüyorum olmuyor ağlıyorum olmuyor tartışıyoruz sonuç değişmiyor bi gün aldım karşıma farkında olmadığı her şeyi çat çat yüzüne vurdum ben annemin babamın yanında eşimin dostumun akrabamın olduğu yerden memleketimden senin için koptum geldim gurbete sen gurbette kendi yalnızlığını giderdin evine de bedava hizmetçi buldun beni yalnızlığa mahkum ettin ki o sıra hamleydim senin gibi benim burda ne arkadaşım var ne komşum var ne akrabam var sabah çıkıp akşam geliyorsun başıma bir iş gelse arayacak senden başka kimsem yok neyse öyle öyle o günden sonra evrilmeye başladı sürekli çıkmadı beni de çıkardı evde kaldığı günler yine yardım etmiyor başladım istemeye baktım ki ben istemedikçe bunun anlayacağı da yapacağı da yok ama tatlı tatlı sanki dünyayı kurutacakmış gibi ay aşkım bugün belim koptu evi süpürdüm salona gücüm yetmedi süpürgeyi bastıramıyorum, aşkım koltukların aralarını almak istedim alamadım koltuğu Çek indir kaldır kasıklarım ağrıdı korktum bıraktım , ben bugün öyle yorgunum ayaklarımın altı sızlıyor keşke bi çay yapsan da içsek kalkamıyorum yerimden ( çay içesin bile olmasa yaptır ki alışsın) ayakta durmakta çok zorlanıyorum ütü de uzun sürüyor sen yapabilir misin gibi gibi aynı sistemi çocuk doğunca da devam ettir bizim çocuk doğdu baktım benimki sadece benim çocuğummuş gibi davranıyor gaz masajlarını öğrendik YouTube’dan hayatım sen daha iyi çıkarabiliyorsun gazını, sen pışpışlayınca daha çabuk uykuya geçiyor diye diye çocukla ilgilenmeye de Ufak tefek ev işlerine yardım etmeye de alıştırdım işin özü isteklerini tatlı tatlı ifade et, ona ihtiyacın varmış gibi davran sonra zaten alışıyorlar
İnşallah ne eşine ne sana bulaşır canım korkma kuluçka evresindeki birileri ile görüşmüşlüğümüz olmuştu zamanında şükür bize bulaşmadı inşallah size de bulaşmaz

Bu mesajı okudum inşaallah icim rahatladı. Benim bebek ters di inş düzelmiştir

38 haftada doğuma gidersen bebeğin kilosu 2800 olur genede kötü değil

Bence gayet normal canım 2 kilo olmuş nerdeyse bıcırık Kağan Kocatepe nin bunla ilgili çok güzel videosu var paylaşayım

Banada ikinci tetenozu düşük sebebiyle vurmadılar az daha sabredelim
Ben eşime sinirlenince ağlasamda sonra gelip geçerken ona çarpıp bulaşıyorum iyimi böyle falan diyorum kızım baban yine keyfe keder takılıyor bugün gelse babanın rahatını bozalım diyorum gibi gibi bende ona huzur vermiyorum oda iyi kötü istemsiz de olsa bişeyler yapıyor erkeklerde susan kadın nimet keyifleri bozulmasında en iyisi bulaşmak kavga gibi değilde çay ne oldu dediğinde sen ne hissettiysen ona onu hissettir mek aslında
Dr kontrolde bebek baş geliş dedi ama inanılmaz rahime vuruyor sanki çıkacak gibi. Kafasıyla böyle vuramaz dimi? Sizlerde de oluyor mu alttan vurulma hissi
Benimde kafa aşağına baskı çok ve içimde bişey şişşyor gibi hissediyorum bazen nereye bastırıyorsa

Banada ikinci tetenozu düşük sebebiyle vurmadılar az daha sabredelim
Ya ben 2. tetanozu haftaya vurulucam, doktor 31’de vurul demişti. Sağlık ocağında da bir şey demediler, “Gelirsin vururuz” dediler sadece. Bende hiçbir yan etkisi olmamıştı birincinin, korktum şimdi gerçekten öyle bir tehlike var mı?

Dr kontrolde bebek baş geliş dedi ama inanılmaz rahime vuruyor sanki çıkacak gibi. Kafasıyla böyle vuramaz dimi? Sizlerde de oluyor mu alttan vurulma hissi
Canım benim bebekte baş geliş, aynı dediğin gibi oluyor. Fırlayacak sanıyorum böyle, içerde öyle bi his oluşuyor. Ayakları mı poposu mu artık onunla da mideme yukarı vuruyor, iyice rahatsız ediyor. Baş gelip olunca vajinada, alt katında baskı hissetmek normal sanırım.
Valla artık güzelce karşıma alıp konuşcam ya. Aynı bende senin gibi, evimi, memleketimi bırakıp onla şehir şehir gezmeyi göze alarak geldim. Ki artık batıdayız, işinden dolayı öyle çok yorulacağını da düşünmüyorum. Uzun görevleri, zorlu işleri yok artık. Ben talep etmedikçe yardımı ihtiyacım olmadığını düşündü. Artık zorlanıyorum ve ben bi lokmacık canımla yaparken o keyfine bakıyor, sinirim bozuluyor. İnşallah konuşunca birşeyleri farkına varır

Aynen öyle canım istemedikçe nasılsa yapıyor kafasına girip asla yardım etmezler konuş söyle ufak ufak yaptır yani

Ben ilk tetenozu olunca bir hafta içinde ciddi kanama oldu hastanede yattım brlkide öyle denk geldi sağlık ocağı da bunun üzerine ikinciyi yapmadı

Doktorum kesin olmamdan yana ama bakalım hayırlısı hala düşünmekteyim hayırlısı olsun hepimiz için

Allah yardımcın olsun cnm bende senin gibiyim bosaniyorum bide covid geçiriyorum şu an bazen hersey ustuste gelebiliyor ama sabredicez insallah

Canım ben o organizeri ütülemeyi düşündüm sonra üşendim neresine nasıl vurucam ki dedim sirkeli karbonatlı suda bekletip beyaz sabunla yıkadım. İyi ki ütülememişim. Hiç düşünemedim çünkü bende naylon bu ütüye yapışırsa diye

Kızlar dün sabah başlayıp hala devam eden berbat bi gaz sancım var. Ben bu gazı nasıl atabilirim? Var mı Öneriniz? 4 gündür (sabahları sadece) ishalim günde bir kez yani. Bu sabah tuvaletimi yaparken ağladım ya. İnsan ishalken ağlar mı felaket sıkıştırıyo gaz. Yürüyorum olmuyo sıcak su içiyorum kimyon attım azıcık suya içtim olmadı. Yün çorapla uyudum gece bile. Bana çare olun doktoruma da yazdım daha görmedi. Kafayı yicem artık.

Canım sabahlar aç karna bir bardak soğuk su içmenin bağırsakları çalıştırdığını okumuştum. Onun haricinde bana sade maden suyu iyi geliyordu. Bide bazen bebeklerin gazını çıkarırken ayakları yukarı çekiyorlar ya, yatak da öyle yapıyordum iyi geliyordu bana. İnşallah hemencik geçer

Gaz sancısı Doğumu tetikleyebilir hemen gel dedi doktorum şimdi gidiyorum. Dua edin nolur

Bu mesajı okudum inşaallah icim rahatladı. Benim bebek ters di inş düzelmiştir
Canım midenin üstü şişik dolu ise zor nefes alıyorsan yada yandan çok geniş duruyorsa altta ağrı sıkıntı yok ise bebek ters değildir
Benim ki mesela suan dün geceden baş aşağı doğru inmiş midemin üstü boş dün geceden beri kasıklarım agriyot ya sağa sola hareket edemedim hiç bugün yürümekte sıkıntı cekcem hemen idrarim gelecek yürüdükçe idrara sıkışık oluyorum oda tam baskı yapıyor idrar torbasına inşallah bir an önce döner hareket de etmiyor uyuyor beyfendi

Canım acaba ilaçlar mi sana öyle yapıyor normalde 1 tane içtiğim kan demir ilacını şimdi 2 tane içiyorum ve günde 3 yada 4 kez wcv ye cikiyorum ishal gibi karnıma sancılar ağrılar giriyor yanma oluyor
Muz yiyorum belki o beni biraz kabız yapıyor sürekli gitmemiş oluyorum .muz ye dene belkii eğer kabız olsan da belki yine gaz sıkıntısı çekersin bilemem onu da bol su iç sen yine arada limon sık belki karnındaki gaza sinskinloge iyi gelir canim

Gaz sancısı Doğumu tetikleyebilir hemen gel dedi doktorum şimdi gidiyorum. Dua edin nolur
Rabbim korusun kız insalalj doğum değildir canım Rabb'im seni ve bebeğini korusun inşallah hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…