Haha benim de evlenirken bir shaggy krizim tutmuştu ama aynı sebeplerden almadım. Bu odaya meyledeyim dedim ama almayacağım yine. Dediğin gibi süpürge de çekmiyorsa çok zor ya, bir de çocuk alerjik filan olursa kaldırmak zorunda kalırım sonra. Ama çok güzel duruyorlar, resmen içimde kaldı shaggy halı sevdasıSakın shaggy hali alarak o yanlışa düşmeben evlendiğim zaman almıştım hem de mutfağa. Bana da teyzem zor oluyor temizliği demişti ama ben dinlemedim sonra gördüm günümü. Saç vs. Ne varsa tutuyor ve süpürgeye de gelmiyor, elimle topluyordum
29. Haftada 1280 g demişti doktor. Biraz minik sanırım. Ama umarım toparlar.O arkadaşımın 2800 filan doğdu sanırım ama dediğiniz gibi yapayım son dönem duruma göre bakıp alayımBebeğinizin kilosu nasıl şu an. Eğer son hafta 2, 5 kg altında derlerse 20-30 tane alınır.
O genelde prematüre bebekler için alınıyor yada çok zayıf doğdu ise.
Canım ilk çocuğumda kafa çapı büyük dediler normal doğum yapamazsın dediler. Korktum koca kafalı olacak diye:)Bu arada geçen günde yazmıştım ama atlandı. Bebeğinin kafası büyük olan var mı içinizde?
Herhalde su birikmesi olsaydı görür söylerdi. Banada her seferinde kafası büyük deyip duruyor. En son gittiğimde rahim 31 cm kafası 33 cm dedi sanki.. Rahmimden bile büyükmüş yani düşün... Sanki içimden sadece bir kafa çıkacakmış gibime gelmeye başladı.. Bu sefer gittiğimde sorayım bakalım sıvı birikmesi olsa siz görürmüydünüz diye:))Canım ilk çocuğumda kafa çapı büyük dediler normal doğum yapamazsın dediler. Korktum koca kafalı olacak diye:)
Kafa çapı 10 olmuştu normal doğum yaptım hiç bir zorluk yaşamadım oğlumun kafası çok normal hiç Kocaman değil. Babasının da kafası iri biraz genetik ona çekmiştir.
Eğer çocuğun kafasında su birikmesi falan yoksa sıkıntı yapılacak bir şey yok
Cok sewindim cnm gozun aydin. Tam olarak hangi haftadasin? Onceden mi vardi sekerin 13. Haftada nasil anladi sekerin oldugunu? Benimki 24. Haftada anlasildi seker taramasiyla da ondan merak ettimCanım şimdi kendi doktorumdan çıktım her şey yolunda .Devlet hastanesi sana tost makinası ilemi baktı dedi
Her şey haftası ile uyumlu 2kg olmuş .
Ben insüline 13.haftada direk başladım .Gilifor kullanıyordum tedavi sürecinde onu kesip insüline geçtiler .
Çok daha iyiyim canım, yazacağım gelişmeleriCovid geçiren arkadaşlara çok geçmiş olsun. Süreci nasıl atlatmaya çalıştığınızı da paylaşır mısınız?
Kedilervekitaplar sen toparladın mı canım?Yolunda mı herşey?
O shaggy zıkkımlarından benim eski evimde vardı. Yatak odamda, 3 parça hemde. 2 yatak yanında bir tane ucunda. Saatlerce süpürsemde içinde kıl, tüy, saç, toz kalırdıHaha benim de evlenirken bir shaggy krizim tutmuştu ama aynı sebeplerden almadım. Bu odaya meyledeyim dedim ama almayacağım yine. Dediğin gibi süpürge de çekmiyorsa çok zor ya, bir de çocuk alerjik filan olursa kaldırmak zorunda kalırım sonra. Ama çok güzel duruyorlar, resmen içimde kaldı shaggy halı sevdası
Canım bebeğin kafasında bıngıldakları oluyor ya, onlar annenin vücudundan çıkarken birbirine yapışıp, doğumu kolaylaştırıyormuş. Yani o bıngıldak boşlukları doğumu kolaylaştırmak için var. Benim görümceme de kızının kafası biraz büyük demişler hep, genetik olarak. Doğururken rahattım, sıkıntı yaşamadım diyor. Endişe etme bence, yapısal olarak büyüktür. Birde ultrason ölçümlerinde her zaman yanılma payı olduğunu da düşünmek lazım.Herhalde su birikmesi olsaydı görür söylerdi. Banada her seferinde kafası büyük deyip duruyor. En son gittiğimde rahim 31 cm kafası 33 cm dedi sanki.. Rahmimden bile büyükmüş yani düşün... Sanki içimden sadece bir kafa çıkacakmış gibime gelmeye başladı.. Bu sefer gittiğimde sorayım bakalım sıvı birikmesi olsa siz görürmüydünüz diye:))
Canım tam 32.haftadayım bugün .Devlet hastanesinden rapor almaya gittim .Gitmişken muayene olayım dedim başıma bunlar geldi .Cok sewindim cnm gozun aydin. Tam olarak hangi haftadasin? Onceden mi vardi sekerin 13. Haftada nasil anladi sekerin oldugunu? Benimki 24. Haftada anlasildi seker taramasiyla da ondan merak ettim
Çok sevindim canımKızlar eşimle konuştum. Artık karnım büyüdüğü için çok zorlandığımı, tek başıma işlere yetemediğimi, ondan destek göremediğim için üzüldüğümü söyledim. Tahmin ettiğim gibi bu zamana kadar her işe herkül gibi koşup, kendim hallettiğim için yardıma ihtiyacım olduğunu düşünememiş, öyle işine geldi belki de bilemiyorum
İşleri bölüşerek yapsak, bana yardımcı olsan, kendimi çok yorgun hissediyorum dedim. Temizlikte en çok zorlanıyorum, eğilip kalkarken süpürmek çok zor oluyor, bazen de yemek yaparken çok yoruluyorum dedim. Birkaç gündür de bendeki durgunluğu, gece uykularımda zorlandığımı görünce üzülmüş. Konuştuk güzelce, temizliğe, yemeğe yardım etmeye söz verdi. Yükün hepsini almasan da artık paylaşarak yapalım, hem daha çabuk biter, hemde ikimiz çok yorulmayız diye karar verdik. Sabah çayı demledi, doldurdu, ikinci üçüncü bardağı kalkıp kendi aldı. Kahvaltıdan sonra evi süpürdü, bende sildimbirde bak senden güzel süpürdüm diyor. Evet evet harika olmuş, mükemmelsin diye yağlayıp balladım. Bundan sonra yemeğe, temizliğe yardımcı olacağına söz verdi. Dün de eve çiçek göndermiş, üzgün olduğumu görünce ben çiçek istemiyorum, bana temizlik yap dedim
İnşallah böyle devam ederiz. İşten kaçtığı anda bende bırakıp yapmayacağım artık. İlk defa bu saatte fiziki ve ruhsal olarak yorgun değilim, çok iyi hissediyorum kendimi
Cok sewindim cnm bnm. Ins hep boyle devam edersiniz. Anlayamamis demekki halini. Olsun simdi anladi Allah mutlululugunuzu daim etsinKızlar eşimle konuştum. Artık karnım büyüdüğü için çok zorlandığımı, tek başıma işlere yetemediğimi, ondan destek göremediğim için üzüldüğümü söyledim. Tahmin ettiğim gibi bu zamana kadar her işe herkül gibi koşup, kendim hallettiğim için yardıma ihtiyacım olduğunu düşünememiş, öyle işine geldi belki de bilemiyorum
İşleri bölüşerek yapsak, bana yardımcı olsan, kendimi çok yorgun hissediyorum dedim. Temizlikte en çok zorlanıyorum, eğilip kalkarken süpürmek çok zor oluyor, bazen de yemek yaparken çok yoruluyorum dedim. Birkaç gündür de bendeki durgunluğu, gece uykularımda zorlandığımı görünce üzülmüş. Konuştuk güzelce, temizliğe, yemeğe yardım etmeye söz verdi. Yükün hepsini almasan da artık paylaşarak yapalım, hem daha çabuk biter, hemde ikimiz çok yorulmayız diye karar verdik. Sabah çayı demledi, doldurdu, ikinci üçüncü bardağı kalkıp kendi aldı. Kahvaltıdan sonra evi süpürdü, bende sildimbirde bak senden güzel süpürdüm diyor. Evet evet harika olmuş, mükemmelsin diye yağlayıp balladım. Bundan sonra yemeğe, temizliğe yardımcı olacağına söz verdi. Dün de eve çiçek göndermiş, üzgün olduğumu görünce ben çiçek istemiyorum, bana temizlik yap dedim
İnşallah böyle devam ederiz. İşten kaçtığı anda bende bırakıp yapmayacağım artık. İlk defa bu saatte fiziki ve ruhsal olarak yorgun değilim, çok iyi hissediyorum kendimi
Gecmis olsun. Size test yaptilar mi? Annenle ortak alanlarinizi sinirlayin. Ins size bulasmamistir. Test negatif cikarsa karantina kalkiyor. Ben temasli olmustum. Belirti olmadigi icin temasin 7. Gunu filyasyon ekibi gelip test aldi. Negatif cikinca da karantinaniz bitti dedilerKızlar annem covit oldu bende onunla yaşıyorum. Resmen her şey üst üste geldi. Şimdi ben ne yapacağım? Özel hastaneler muayene kabul etmiyor devlet hastanesi aciline gidin diyorlar. 9 Eylül öncesi de evden çıkmamam gerekiyormuş sizce ne yapayım
Anaa tam ayni gundeyiz dikkatimden kacmisCanım tam 32.haftadayım bugün .Devlet hastanesinden rapor almaya gittim .Gitmişken muayene olayım dedim başıma bunlar geldi .
Ben tüp bebek tedavisi gördüm canım .Tedavide doktorum gilifor kullandırdı.Hamilelik oluşunca 12.haftaya kadar kullandım .Dahiliyeye yönlendirdi .Tahlil yaptılar açlık şekerim 90çıkmıştı gilifor kullanmama rağmen tokluk 170 o yüzden direk giliforu kesip insülin verdi .
Gerçekten çok sevindim. En güzel yolu seçmişsin, önce konuşmayı denemişsin ama lütfen bundan sonra gerekirse zorla yaptır. Sende anne kuzususun, seninde canın var. İnşallah hep böyle devam edersiniz.Kızlar eşimle konuştum. Artık karnım büyüdüğü için çok zorlandığımı, tek başıma işlere yetemediğimi, ondan destek göremediğim için üzüldüğümü söyledim. Tahmin ettiğim gibi bu zamana kadar her işe herkül gibi koşup, kendim hallettiğim için yardıma ihtiyacım olduğunu düşünememiş, öyle işine geldi belki de bilemiyorum
Devlet hastanesine gidin test yaptırın. Umarım henüz bulaşmamıştır. Panik yapmayın, filyasyon ekipleri irtibata geçer herhalde.Kızlar annem covit oldu bende onunla yaşıyorum. Resmen her şey üst üste geldi. Şimdi ben ne yapacağım? Özel hastaneler muayene kabul etmiyor devlet hastanesi aciline gidin diyorlar. 9 Eylül öncesi de evden çıkmamam gerekiyormuş sizce ne yapayım
Canım yakalamıştır bence Benim canımı 2hafta geride perinatoloğa görün demiş olması çok sıktı .Panikletti .Kendi doktoruma nasıl gittiğimi bilmiyorum .Sağlıklı olsunlarda gerçekten .Zayıf ama sağlıklı dese korkmayacaktım .Allah işimi iyi yapan hekimlerle karşılaştırsınAnaa tam ayni gundeyiz dikkatimden kacmisgecmis olsun cnm. Benim bebis de 31+1 de 1563g di. Ins buyumustur. Erken teshis edilmis cok ii olmus cnm. Senin bebisin kilosu cok iiymis ins benimki de yakalar yasitlarini. 2-3 hafta onden geriden gitmesi onemli dgl biliyorum ama yine de aklima takiliyo ne yazikki. 3 eylulde randevum var ins 2kg olur
Bugün test yapsam negatif olsa yine kalkıyor mu karantina durumumGecmis olsun. Size test yaptilar mi? Annenle ortak alanlarinizi sinirlayin. Ins size bulasmamistir. Test negatif cikarsa karantina kalkiyor. Ben temasli olmustum. Belirti olmadigi icin temasin 7. Gunu filyasyon ekibi gelip test aldi. Negatif cikinca da karantinaniz bitti dediler
Filyasyon ekibi evde ki herkese 14 karantina süresi verdi şimdi gidip test olayım o zamanDevlet hastanesine gidin test yaptırın. Umarım henüz bulaşmamıştır. Panik yapmayın, filyasyon ekipleri irtibata geçer herhalde.
Canım öncelikle kendini annenden izole et, tüm gerekli önlemleri al. Odaları havalandır, maske mutlaka tak. Sen kadar annenin de dikkat etmesi lazım kurallara. İnşallah sana bulaşmamıştır. Aynı yatakta uyuyan ellere bulaşmıyor bazen. Devlet hastanesine gidip belirtim var dersen gebe de olduğun için hemen test yaparlar belki.Kızlar annem covit oldu bende onunla yaşıyorum. Resmen her şey üst üste geldi. Şimdi ben ne yapacağım? Özel hastaneler muayene kabul etmiyor devlet hastanesi aciline gidin diyorlar. 9 Eylül öncesi de evden çıkmamam gerekiyormuş sizce ne yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?