- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Allahtan o yanımda bu açıdan, yoksa iyice bunalırdımEşin umursamıyorsa hiç takılma ya gebeliğin tadını çıkar boşver :))
Canım geçen sene ben görümcenle aynı durumdaydım. Kardeşimin eşinin doğumu olacaktı, biz de nişanımızı ona göre ayarlamıştık. Bebek doğduktan yaklaşık 1 ay sonra yaptık, bir şeyimiz de eksilmedi yani, ne bu telaş anlamadımYa kızlar kayınvalidem her telefon konuşmamızda ne zaman geliyorsunuz diye soruyor. Şu gün diyorum, siz gelince nişanı yapıcaz dimi, zaten xkayınbaban da tamam dedi, y oğlumda(eşim) biliyor bişey demez, sen ne zaman doğuruyorsun, sen doğurmadan şu nişanı Bi yapsaydım, sen doğurursan nasıl olcak falan diyip duruyor. Abartısız buraya taşındığomızdan beri sürekli ama sürekli aynı şeyi konuşuyor telefonda. Aradığında beni bebeği sormuyor da dakikalarca nişan planı yapıyor, şunu yaparım, şunu çağırırım diye. Eşim görümcemin konuştuğu çocuğu istemiyordu, zar zor ikna oldu. Biz eylülde geleceğiz o zamana tanışma yapın dedi. Şimdi de kv her aramasında sen doğurmadan Bi yapsaydım diyor. Sıkıldım artık ya, psikolojik olarak çok baskı hissediyorum üzerimde. Sanki memlekete gitmeden doğurursam benim yüzümden nişan ertelenir gibi kendimi kötü hissediyorum. Bunların yüzünden erkenden doğuracam stresten ya. Sanki izin vermeyen eşim değil de benmişim gibi, ondan çekindikleir için sürekli bana nişan muhabbeti yapıyorlar. Bunaldım artık, nişan konusunu açtığı anda anne artık bana söyleme, muhatabı ben değilim oğlunla konuş diyorum, hâlâ devam ediyor. İşim var diyip kapatıyorum. Sırf bu psikolojik baskı yüzünden artık memlekete gitmemeyi bile düşünüyorum, bu sefer de gidersem gözümün içine bakacaklar ha doğurdun doğuracak sın diye. Bide nişandan önce vs doğurursam eşim bebek var diye ertelemek ister, iyice benim yüzümden gibi olur. Stresten erken doğuracağım diye korkuyorum. Alakam olmayan, eşimin izin vermediği saçma sapan birşey yüzünden beni strese sokuyor psikolojik olarak. Kavga edicem en sonunda, bu sefer de eşim benim yüzümden onlarla tartışacak, vay efendim oğlumuz sen yüzünden bizle kavga etti diye ben kötü olacağım. Bunaldım ya, zaten canım burnumda son haftalar diye
Aynen canım bende ilk bebekte herşeyi eksiksiz aldımİlk çocuktan sonra sadeleşiyor insan az ve öz alışveriş yapmak istiyorum:) ilkinde dünya kadar gereksiz para harcamıştım
Canım doktora bugün sordum 28. Haftadan sonra rahim hazırlanmaya başlıyor normal dedi .Yani bu benim doktorumun yorumu diğer arkadaşlara ne demiştir doktorlar bilemiyorum .Seni yanlış yönlendirmek istememKızlar ben 29 haftalık hamileyim gün içinde vajinamda bıçak saplanması ve göbek deliği çevremde sertleşme oluyor normal mi sizce yaşamış olan varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim
Benim de. Eltim öyle pislik nisanliydik .hep kendini ortaya atardi aman ben dogurmadn dugun yapmayin ben bu khalimle ne yaparım misafir gelir gider hamile halimle düğünde oynamam otorurum diyorduYa kızlar kayınvalidem her telefon konuşmamızda ne zaman geliyorsunuz diye soruyor. Şu gün diyorum, siz gelince nişanı yapıcaz dimi, zaten xkayınbaban da tamam dedi, y oğlumda(eşim) biliyor bişey demez, sen ne zaman doğuruyorsun, sen doğurmadan şu nişanı Bi yapsaydım, sen doğurursan nasıl olcak falan diyip duruyor. Abartısız buraya taşındığomızdan beri sürekli ama sürekli aynı şeyi konuşuyor telefonda. Aradığında beni bebeği sormuyor da dakikalarca nişan planı yapıyor, şunu yaparım, şunu çağırırım diye. Eşim görümcemin konuştuğu çocuğu istemiyordu, zar zor ikna oldu. Biz eylülde geleceğiz o zamana tanışma yapın dedi. Şimdi de kv her aramasında sen doğurmadan Bi yapsaydım diyor. Sıkıldım artık ya, psikolojik olarak çok baskı hissediyorum üzerimde. Sanki memlekete gitmeden doğurursam benim yüzümden nişan ertelenir gibi kendimi kötü hissediyorum. Bunların yüzünden erkenden doğuracam stresten ya. Sanki izin vermeyen eşim değil de benmişim gibi, ondan çekindikleir için sürekli bana nişan muhabbeti yapıyorlar. Bunaldım artık, nişan konusunu açtığı anda anne artık bana söyleme, muhatabı ben değilim oğlunla konuş diyorum, hâlâ devam ediyor. İşim var diyip kapatıyorum. Sırf bu psikolojik baskı yüzünden artık memlekete gitmemeyi bile düşünüyorum, bu sefer de gidersem gözümün içine bakacaklar ha doğurdun doğuracak sın diye. Bide nişandan önce vs doğurursam eşim bebek var diye ertelemek ister, iyice benim yüzümden gibi olur. Stresten erken doğuracağım diye korkuyorum. Alakam olmayan, eşimin izin vermediği saçma sapan birşey yüzünden beni strese sokuyor psikolojik olarak. Kavga edicem en sonunda, bu sefer de eşim benim yüzümden onlarla tartışacak, vay efendim oğlumuz sen yüzünden bizle kavga etti diye ben kötü olacağım. Bunaldım ya, zaten canım burnumda son haftalar diye
Senin doğumun belli mi canım az kalmışBebek toplanıyor olabilir canim göbek deliği çevresine başı asagidaysa bazen benimde oluyor normal haftalar ilerliyor artık çok rahatsız ediyorsa yine doktorunla görüş
Çok teşekkür ederimCanım doktora bugün sordum 28. Haftadan sonra rahim hazırlanmaya başlıyor normal dedi .Yani bu benim doktorumun yorumu diğer arkadaşlara ne demiştir doktorlar bilemiyorum .Seni yanlış yönlendirmek istemem
Yok henüz belli değil bebeğin durumuna göre karar vereceğiz sezaryen olursa 15-20 Eylül arası olabilir demişti doktorum normal olursa 40.hafta 29 eylülde doluyor ama bebeklerin ne zaman doğacağını belli olmuyorSenin doğumun belli mi canım az kalmış
Canım civilde bugün gördüm yine o seti 68 liraydı. Bulunduğun şehirde civil varsa alabilirsin yani. E bebekten ıslak mendil kolisini de 67 ye almıştım ben indirim vardı saf su olan pek hoşuma gittiVala çok güzel almişsin yadaha varmıdır acaba bende alsam ondan ben daha hiç bebegin kişisel bakımına dair birşey almadım dediğin gibi canım pişik falan olursa bende değiştirmeyi düşünüyorum şu anlık sleepy alicam inşallah bende senin gibi güzel toplu denk gelirim ❤
Neymiş karşı tarafın ailesine eylülde demişler, bir daha ertelenirse ayıp olurmuş, bakacak yüzü kalmazmış görümcenin. E Ekim deseydiniz o zaman, ben napayım. Ya da oğlunuzla konuşma cesareti gösterip sorsaydınız ona göre tarih verseydiniz, benim doğumda iznimiz var, bizi de yanlarında istiyorlarmışta ondan. Şimdi de eşim bebek oldu, sonra falan derse vay efendim Eylül dedik yine erteleniyor diye görümce ortalığı birbirine katar vallaCanım geçen sene ben görümcenle aynı durumdaydım. Kardeşimin eşinin doğumu olacaktı, biz de nişanımızı ona göre ayarlamıştık. Bebek doğduktan yaklaşık 1 ay sonra yaptık, bir şeyimiz de eksilmedi yani, ne bu telaş anlamadım
Ben bana göre ayarlayın, aman ben doğurmadan ya da doğurduktan sonra yapın da demiyorum yani. Niye bu psikolojik baskı, acele anlamadımBenim de. Eltim öyle pislik nisanliydik .hep kendini ortaya atardi aman ben dogurmadn dugun yapmayin ben bu khalimle ne yaparım misafir gelir gider hamile halimle düğünde oynamam otorurum diyorduKV gil de hanımefendinin doğum yapma tarihine göre bizim düğünü ertelediler .o pislik de hep şom ağzını açmakla düğün iptal oldu. Ailem istemedi eşimi çok beklettiler Nisan uzadı 14 ay falan öyle böyle uzadı babamgil yüzüğü attı olanlar oldu aileler kavga etti eşimde bende birbirimizi seviyorduk eşim kaçırdı beni ondan. Sonrası olanlar oldu aieller birbirine girdi neyseki 1 yıl sonra barış oldu barıştılar
E daha nolsun canım sağlıkla kullansın bebişimiz:) gümrük işleri hiç belli olmuyor inşallah erken gelir. Burdada puset ya da ne deniyordu ana kucağımı ne onla çıkıyoruz hastaneden diğer çocuktan bende var. Ivır zıvıra gerek yok vallaAynen canım bende ilk bebekte herşeyi eksiksiz aldım
Şimdi ise ikinci kızdan kalma pudra bebek yağı süt sağma pompası. Battaniye. Yeni doğan kıyafetler tulumlar vsr birde ıslak mendil evimizden eksik olmaz bebek şampuanı desen oda var küçük kız daha 16 aylık sadece bebek arabası set aldım geçen ay pidrti hepsi içinde küçük kız kullanıyor ama puseti izin vermedim kullansın zaten içinde rahat etmez birde Almanya da doğum yapınca millet bebeğini pusetle çıkarıyor kucağına slip yada kucak kundağı mi diyorlar ona koyup eve goturmuyorlsr hoş değilmis görüntü olarak da o yüzden pusetle gidlriyoruz bebeği koyuyoruz taşıyoruz yada arabasına takıyoruz yallah eveçok şey var yani birde KV de iki tane hastane çıkışı almış altlı üstlü takımlar batataniyr zıbın almış onlarda sözde dün gelmiş ama başka sdresde bekliyor bakailm haftaya belki alırız gümrük sıkıntı yapmış fatura fiş istemiş kıyafetler için görümce de fotosunu attı fislerin bakalım nezman dönüş yaparlar bize
Çok cici olmuş bence canımEki Görüntüle 2906449
hazırlıklarım bitti ev temizliği de bitti babasında askerden gelirse oturup çocuğumu beklicem inş. Darısı bitirmeyenlerin başına valla yorucu ve zor.
Kız onlar seni darlayacağına sen onları darlasanaYa kızlar kayınvalidem her telefon konuşmamızda ne zaman geliyorsunuz diye soruyor. Şu gün diyorum, siz gelince nişanı yapıcaz dimi, zaten xkayınbaban da tamam dedi, y oğlumda(eşim) biliyor bişey demez, sen ne zaman doğuruyorsun, sen doğurmadan şu nişanı Bi yapsaydım, sen doğurursan nasıl olcak falan diyip duruyor. Abartısız buraya taşındığomızdan beri sürekli ama sürekli aynı şeyi konuşuyor telefonda. Aradığında beni bebeği sormuyor da dakikalarca nişan planı yapıyor, şunu yaparım, şunu çağırırım diye. Eşim görümcemin konuştuğu çocuğu istemiyordu, zar zor ikna oldu. Biz eylülde geleceğiz o zamana tanışma yapın dedi. Şimdi de kv her aramasında sen doğurmadan Bi yapsaydım diyor. Sıkıldım artık ya, psikolojik olarak çok baskı hissediyorum üzerimde. Sanki memlekete gitmeden doğurursam benim yüzümden nişan ertelenir gibi kendimi kötü hissediyorum. Bunların yüzünden erkenden doğuracam stresten ya. Sanki izin vermeyen eşim değil de benmişim gibi, ondan çekindikleir için sürekli bana nişan muhabbeti yapıyorlar. Bunaldım artık, nişan konusunu açtığı anda anne artık bana söyleme, muhatabı ben değilim oğlunla konuş diyorum, hâlâ devam ediyor. İşim var diyip kapatıyorum. Sırf bu psikolojik baskı yüzünden artık memlekete gitmemeyi bile düşünüyorum, bu sefer de gidersem gözümün içine bakacaklar ha doğurdun doğuracak sın diye. Bide nişandan önce vs doğurursam eşim bebek var diye ertelemek ister, iyice benim yüzümden gibi olur. Stresten erken doğuracağım diye korkuyorum. Alakam olmayan, eşimin izin vermediği saçma sapan birşey yüzünden beni strese sokuyor psikolojik olarak. Kavga edicem en sonunda, bu sefer de eşim benim yüzümden onlarla tartışacak, vay efendim oğlumuz sen yüzünden bizle kavga etti diye ben kötü olacağım. Bunaldım ya, zaten canım burnumda son haftalar diye
Teşekkür ederim bir kaç kişi bebek kanala giriyo ondan vajinada bıçak saplanması oluyo dedi korktum
Eşim en son kızdı bağırdı çağırdı, acelesi neymiş, beklemiyorsa beni kendi başlarına yapsınlar, nişana falan gidemem, çocuğum olacak benim dedi konuştuğumuzda. Arayıp onlara kızacaktı zor durdurdum huzursuzluk çıkmasın diye. Daha nişanı kurban bayramı zamanı yapmak istiyorlardı, eşim kızdı. Hem bayram üstü, hemde benim ev taşıma telaşım var aceleniz ne bekleyin diye. E şimdi sen nişanı yapamadan doğurursan nasıl olcak, abim erteler mi yine falan diye soruyor bana görümce. Valla onu da siz konuşun canım benim yapabileceğim bişey yok, elimde değil dedim.Çok cici olmuş bence canımGüle güle büyüt inşallah
Kız onlar seni darlayacağına sen onları darlasanasenin bu son zamanına mı kalmış nişan yapmak bu ne hadsizlik.
Bizde de benzer durum var görümcem evlenecek bak dikkatini çekeerim nişan da değil, eşimle ben onlara baskı kuruyoruz sürekli ,bizim doğum zamanımıza son zamanlarımıza getirmeyin napcaz biz ya erken doğum olursa diye ki olur mu olur yani. Sadece biz de değil sağolsun eşimin akrabaları da diyor gelinin patlamalık zamanına koymayın şu düğünü diyeama mantıklı olan o .
Düğünde sen bişey yapmazsın diyorlar bana yapmayacam tabi ama şuanda bile uzun süre sandalye tepesinde oturamıyorum yani belim kuyruk sokumum batıyor çok fena.
Eşinle birlik ol sen üste çık karşı taraf seni düşünmüyorsa sen niye düşünüp duruyorsun
Valla aynı şeyi söylüyorum. Anne ben 37de de doğurabilirim, 39 da olur, 42ye sarkan bile var belli olmaz. Bana göre ayarlamayın, siz kendiniz bilirsiniz diyorum. E oğlum doğum iznine gelicnr yapalım dedi ya diyor. O zaman izni vardı ondan öyle dedi, siz ille de onu yanınızda istediğiniz için söyledi diyorum. Geçen gün konuştum eşimle o da kızıyor niye stres oluyorsun, acelesi ne beklesin, benim çocuğum olacak onun nişanını mı düşüncem, çok istiyorlarsa ben gitmeden yapsınlar, beni istiyorlarsa da benim müsait olmamı beklesinler o zaman diyor. Bu seferde benim yüzümden eşim erteleyin falan derse bana cephe alacaklar sanki benim suçum gibi.
Valla bende öyle olcam diye korkuyorum. Kadın beni, bebeği sormuyor da her aramasında nişan planı yapıyor benle sinir oldum ya. Eşime demekten korktukları için benim konuşmamı bekliyorlar. Bende dedim ben zaten başta konuştum, durumu eşime anlattım, bundan sonra siz konuşun benlik birşey yok diyorum.
Eşimde acelesi ne beklesin, evde mi kaldı diye kızıyor. Daha 20 yaşını dolduracak, derdi acelesi ne diye kızıyor. Zaten hiç gönlü yok gibi eşimin, beni adamdan saymıyolarsa beklemşyolarsa yapsınlar diyor. Bana da sürekli kv böyle dediği için baskı hissediyorum üzerimde. Kötü birşey dememek için zor tutuyorum kendimi, sabrım taşmak üzere. Bir saat bana telefonda oğlanı övüyor, içim dışım şişti artık
insalalh canım bu gümrük işi de halk olur yoksageri iade ederler Türkiye'yeE daha nolsun canım sağlıkla kullansın bebişimiz:) gümrük işleri hiç belli olmuyor inşallah erken gelir. Burdada puset ya da ne deniyordu ana kucağımı ne onla çıkıyoruz hastaneden diğer çocuktan bende var. Ivır zıvıra gerek yok valla
Evet haklısın doğru daha dikkat edicem artık.Karnımızda kendilerine yer açıyorlar. Siz ağrınız, kasılmanız çok olunca uzanın. Ayaklarınızı mümkünse hafifçe bir kaç yastıkla destekleyin. Geçtiğimiz günlerde benim de öyle oldu. Dinledikçe iyi geldi. Yine de başka bir belirti şüphe varsa doktorunuzla görüşün. Sonuçta her gebelik kendine özel.
Aynen canım vsllshi onun yüzünden herseyimiz kötü gitti neuseki aileler barıştı .Neymiş karşı tarafın ailesine eylülde demişler, bir daha ertelenirse ayıp olurmuş, bakacak yüzü kalmazmış görümcenin. E Ekim deseydiniz o zaman, ben napayım. Ya da oğlunuzla konuşma cesareti gösterip sorsaydınız ona göre tarih verseydiniz, benim doğumda iznimiz var, bizi de yanlarında istiyorlarmışta ondan. Şimdi de eşim bebek oldu, sonra falan derse vay efendim Eylül dedik yine erteleniyor diye görümce ortalığı birbirine katar valla
Ben bana göre ayarlayın, aman ben doğurmadan ya da doğurduktan sonra yapın da demiyorum yani. Niye bu psikolojik baskı, acele anlamadım
Ay senin elti de ayıp yani, ortalığı katmış birbirine iyi mi oldu yani ayıp bişey. Allahtan herşey yoluna girmiş canım şükür
Bende sezeryrn olacsk 6 eylülden sonra sevk kağıdı Alaçam hastsneye giderim sonra doğum için kan dir testtir ultrasondir onslra bakarlar yatış için doğum için gün verirler ortalama sanurim 15_20. Eylül olurYok henüz belli değil bebeğin durumuna göre karar vereceğiz sezaryen olursa 15-20 Eylül arası olabilir demişti doktorum normal olursa 40.hafta 29 eylülde doluyor ama bebeklerin ne zaman doğacağını belli olmuyordoğum şeklinin pek önemi yok yeter ki sağlıkla alalım kucağımıza
Sağlıkla kavuşuru inşallah yavrularımızaBende sezeryrn olacsk 6 eylülden sonra sevk kağıdı Alaçam hastsneye giderim sonra doğum için kan dir testtir ultrasondir onslra bakarlar yatış için doğum için gün verirler ortalama sanurim 15_20. Eylül olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?