- 7 Şubat 2017
- 2.315
- 2.250
- 133
İlk genelik ikizdi . Tansiyonum hepödüşüktü 32. Haftada yükseldi 33 de aldılar idrarda protein cars. Gebelik zehirlenmesiNeden erken doğum oldu? Düşük tansiyon iyidir benim de hep düşük.
Hep onun esprisini yapıyorlardı zaten, diye diye doğurtacaklar beni nişana gidersem eğerKedilervekitaplar kız aslında nişana gideceksin tam ortasında sancım tuttu deyip evi hastaneye dökeceksin unutulmaz bir nişan hatırası olur
Canım günü gününe benimle aynısın. Bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum. Geceleri kollarım, bacaklarım, ellerim uyuşuyor bazen. Sabah kalktığımda ayaklarımın altı acıyor resmen. Enerjim yerlerde. Ben vitaminleri bıraktığım için olmuştu, tekrar başladım. Eskisi kadar olmasa da halsizlik ve yorgunluk hâlâ var. Ağırlaştığımız için sanırım normal. Havalarda sıcak malum, zor oluyor.Merhabalar hanımlar, hepinize sağlıklı gebelikler ve doğumlar, gebe olmayanlara da en kısa zamanda bebek müjdesi dilerim. ben de 34+6 haftalık hamileyim, doğumum 2 Ekim olarak görünmekte. Çok enerjiktim ama 34. Haftaya girdim gireli enerjim düştü, hemen yoruluyorum. Bazen kollarım ve bacaklarım sanki koşmuşum da tutmaz olmuş gibi hissettiriyor. Sizde de var mı böyle yorgunluk?
Benim bebiş kız ama ben mavi aldım, eşimde bende çok severiz. O da mavi al madem nolcak dediKızlar bu lohusa pijamalarının renklerini de bebeğimizin cinsiyetine göre mi seçiyoruz ?
Siz nasıl aldınız Veya almayı düşünüyorsunuz? Nasıl uygun olur bilemedim çekim de düşünüyorum
Gitmemeye karar verdim canım. Doktor izin vermedi, yolculuk yasak dedi diyeceğim. Eşimde ben gitmediğim için büyük ihtimal gitmeyecek çünkü hiç gönlü yok, gitmemek için bahane arıyor resmen. Gidemiyoruz diye erteleme mi olacak diye laf edecekleri için eşimde rest çekip tek bile olsa gitmeyecek eminim.Canım ne nişanı gitme sakın. Hem son haftalar yani hem de kalabalık riske girmeye değer mi? Ya sizsiz yapsınlar nişanı ya da bebeğin ele avuca geldikten sonra yapsınlar. Eşin de seni bu şekilde bırakamaz sonuçta. Hem o kalabalığa girse senin gitmemenin bi anlamı da kalmaz onun da girmemesi gerek. Kv arayıp nişan planı yaparken anne bizi beklemeyin nişanda olmaz ama düğünde karşılıklı göbek atarız de.
Bu son bir iki haftadır ara sıra beni de mide bulantısı yokluyor canım. Havalar sıcak, bebekte mideye doğru vurdukça bulanıyor. Bebek hareketleri hem bazen açlıktan az alabiliyor. Hemde artık büyüdükleri için yeri daralan bebeklerde az hareket edebiliyorlarmış.Hanımlar, bugün ben biraz rahatsızım, gece mide bulantısı ile uyandım ama kusma yok. Sabahtan beri iştahsızım, doğru dürüst birşey yiyemiyorum. Her zaman çok hareketli olan bebeğim bugün çok az hareket etti acaba yiyemediğim için mi
Canım genetik olarak minyon bir bebek olabilir, hiç canını sıkma. Son haftalarda bebekler atağa geçip çok kilo alıyormuş, seninki de öyle olur inşallah. Ben 33de gittim sanırım 2 kilo demişti bebeğime, gelişimi de gayet iyi dedi. Seninki de iyi bence, kafana takma, beslenmeni ihmal etmeGüzel anneler hepinize merhaba size birşey sormak istiyorum bu gün doktor kontrolum vardı bebeğim 2 kilo olmuş üç haftada 500 gram almış sizce azmi bide doktor karın çevresi biraz zayıf dedi yani biraz dedi çok demdi ama yinede içime dert oldu sizde de böyle durum yasayan var mı bu 32 +1deyim sizce kilosu haftasına göre iyimi nst ye girdim bu gün bide ilk defa bebeğim uyuyordu doğduğunda da uyur umarıminşallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alalim annelik çok zor ve kutsal gerçekten kendi mı değil onu daha çok düşüyorum ilk defa kendimden başkasını düşünüyorum sağ tarafta belim okadar acıyor bacağımı surukluyorum ama yinede bebeğim aklimda
Yazdığınız aynı şeyleri düşünerek gitmeme kararı aldım bende. Doktor yolculuğa izin vermedi diyerek gitmeyeceğim. Eşim de gitmez büyük ihtimalle, pek gönlü yok çünkü. Bu zamana kadar kendimizi koruyup son zamanlar da yakalanmak istemiyorum. Allah hepimizi korusun, teşekkür ederim mesajınız içinFormda gezinirken gördüm yazdıklarınızı yorum yapamadan gecemedim
Özel hastaneler kovit olursanız doğuma almıyorlar direk pandemi hastanesinden doğum yapıyorsunuz hangi doktora denk gelirse artık üstelik delta varyantinda karantina süreci 20 gun
Benim doktorum şimdiden tembihliyor kalabalık ortama girme doğuma giremem diye doğumu yaklaşmış bir gebesi kovit olmuş hastane kabul etmedi pandemide doğum yaptı dedi
Nisan konusu çok sıkıntı bir kişide olsa 20 kişide olsa covitli biri olması yeterli
Ben olsam doktorum izin vermiyor der işin içinden cikarim
Bebek doğunca da sıkıntı eskiler hep der 40 gün lahusa kadının mezarı açık olurmuş...riske girmeyin bence sağlıklı doğumlar diliyorum
İlac içmemek için direnıyorm resmenAra ara o duygusallik banada geliyo . Ama bendede kasılma halsizlik var magnezyum içince enerjim geri geliyo
Bende 3 aylıkken gecırdm canımAmin canım inşallahbende iyiyim çok şükür 1 4.gün bugun yarın test vercem tekrar negatifse bitecek karantina inşallah ilk 1 hafta balgamlı öksürük oldu o zorladı şimdi iyiyim şükür koku tat geliyor yavaştan..Sen nasılsın canım Sende mi hastaydın yoksa atlatmış mıydın karıştırdım
Canım acıle gidip geldim yalancı kasılmadr muhtemelen ama yinede nst yapalm dedı drKorkma canım inşallah her şey yolunda gider ben de 4 yıl oldu ailemden uzaktayım bulunduğumuz ilde kimsemiz yok şimdi nasılsın geçti mi ?
Şükür canım bi sıkıntı olmasın da dinlen, keyfine bakİlac içmemek için direnıyorm resmen
eger boyle giderse magnezyuma baslayacagım canım hiç halim yok düşünmekten aglamaktan başım ağrıdı
Bende 3 aylıkken gecırdm canım
Gecmiş gitmiş olsn inşaAllah
Canım acıle gidip geldim yalancı kasılmadr muhtemelen ama yinede nst yapalm dedı dr
Şükür sancı cıkmadı
Bugun bol bol dinlen dedi uzanıyrm
Olsun cancağzım miniğin iyi olsun varsın erken gelsin çok bilgim yok bu konuda niye karın çevresi geriden geliyor acaba ?Kizlar benim kızda erkenci olacak sanırımciğer geliştirici vuruldum yarın tekrar vurulacagim ac neredeyse 3 hafta geri karin cevresi ve ortalamanin altında 2340 kilosu diğer olcumlerinde sıkıntı yok ama ac ilerlemiyor bende muz kasar ceviz işe yaramadı 1 hafta daha bekleyeceğiz bakalım sadece üzgünüm
Plasentada sorun yok oksijenden yok kalp atisi güzel ama göremediğimiz sebepler de olabilir dedi doktorum riske atmak yerine dışarıda gelişimini tamamlaması şuan için daha iyi duruyor dedi hayirlisiOlsun cancağzım miniğin iyi olsun varsın erken gelsin çok bilgim yok bu konuda niye karın çevresi geriden geliyor acaba ?
Nerdeyse normal doğum haftasına gelmiş zaten canım üzülme inşallah ciddi bir sıkıntı yokturPlasentada sorun yok oksijenden yok kalp atisi güzel ama göremediğimiz sebepler de olabilir dedi doktorum riske atmak yerine dışarıda gelişimini tamamlaması şuan için daha iyi duruyor dedi hayirlisi
Canım bu haftalarda bebeklerin çoğu doğum pozisyonunu alıyor zaten, benim 28.haftadan beri doğum pozisyonunda, hiç değişmedi.Kızlar bugün kontrolüm vardı 32+4 2 kg .kafası aşağıda dedi .Sizce erken değilmi kafasının aşağıya dönmesi için bilemedim.alttan bklm dedi izin vermedim. Sizdede var mı böyle bir durum???
Canım neredeyse doğum haftanda gelmişsin bile. Çoğu bebek 36dan sonra doğmaya başlıyor. Minyon bir bebek senin kız demekki, benimki de öyle ufak tefek olacak sanırım. Ayrıca belki ultrason ölçümleri az gösteriyordur, öyle düşünelim. Stres olma ki bebeğine de yansımasın, inşallah hemencik kilo alır minnoş.Kizlar benim kızda erkenci olacak sanırımciğer geliştirici vuruldum yarın tekrar vurulacagim ac neredeyse 3 hafta geri karin cevresi ve ortalamanin altında 2340 kilosu diğer olcumlerinde sıkıntı yok ama ac ilerlemiyor bende muz kasar ceviz işe yaramadı 1 hafta daha bekleyeceğiz bakalım sadece üzgünüm
Aslında haftan iyi ciğer geliştiriciye neden gerek gördü ki karın çevresinden dolayımı? Ne yorum yaptı dr?Kizlar benim kızda erkenci olacak sanırımciğer geliştirici vuruldum yarın tekrar vurulacagim ac neredeyse 3 hafta geri karin cevresi ve ortalamanin altında 2340 kilosu diğer olcumlerinde sıkıntı yok ama ac ilerlemiyor bende muz kasar ceviz işe yaramadı 1 hafta daha bekleyeceğiz bakalım sadece üzgünüm
Acil müdahale gerekirse önlem amaçlı yaptı canım pazartesi tekrar nst yapacak haftaya alacak büyük ihtimal 35+2 yim şuan 36+2 prematüre siniri ya 37 haftadan öncesi erken doğum riski olan herkese vuruluyor ciğer geliştiriciAslında haftan iyi ciğer geliştiriciye neden gerek gördü ki karın çevresinden dolayımı? Ne yorum yaptı dr?
Canim hakkinda hayirlisi olsun insallah. Haftan baya ileride senin hic sikinti yapma. Yeterki saglikli sekilde dunyaya gelsin Allahin izni ile sonra bol bol kilo da alir minnoş.Plasentada sorun yok oksijenden yok kalp atisi güzel ama göremediğimiz sebepler de olabilir dedi doktorum riske atmak yerine dışarıda gelişimini tamamlaması şuan için daha iyi duruyor dedi hayirlisi
Boyle dusuncemi sanmazdim ama cirkinmisim gibi geliyor. Saol cnm kalbin tertemiz masalahHiç çirkin olur musun hayatındaki en güzel en özel halindesin şuan canımHiç öyle düşünme
Valla bana da satıcılar bunu giyecek olan sensin ne istersen onu al çocuğa giydirmicen sonuçta dediler de ben satmak için öyle beni kandırıyorlar diye düşünüp size sormak istedimhiç güvenemem satıcıların lafına
İşte sorun şu ki çekim haricinde olanları mavi alma gafletinde bulundum
Yumusar yumusar oyle hissediorum ins da oyle olcak. Gurbette olmak da cok zor Allah yardimcin olsun. Ben ayni ulkedeyim ama mesafe cok. Saglik olsun napalimİmsalalh yumuşar canım zaten ayrı ulkelerdeyiz artıkdönersem Türkiye ye yada tatil amaçlı gidersek o zaman gororrum değişimini 2 yila yakındır gurbetteyiz
Bence gayet iyi kilosu. Sinirlar icerisinde de zaten. Nstde bebegin uyudugu nasil anlasiliyorki? Ben daha hic girmedim de hic bilmiomGüzel anneler hepinize merhaba size birşey sormak istiyorum bu gün doktor kontrolum vardı bebeğim 2 kilo olmuş üç haftada 500 gram almış sizce azmi bide doktor karın çevresi biraz zayıf dedi yani biraz dedi çok demdi ama yinede içime dert oldu sizde de böyle durum yasayan var mı bu 32 +1deyim sizce kilosu haftasına göre iyimi nst ye girdim bu gün bide ilk defa bebeğim uyuyordu doğduğunda da uyur umarıminşallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alalim annelik çok zor ve kutsal gerçekten kendi mı değil onu daha çok düşüyorum ilk defa kendimden başkasını düşünüyorum sağ tarafta belim okadar acıyor bacağımı surukluyorum ama yinede bebeğim aklimda
Kagan kocatepe bebeklerin cogunun bas asagi oldugunu annelerin bunu hemen erken dogumla eslestirdigini ama alakasi olmadiguni soyluyir cnm. Bebegin kafasi agir oldugu icin bas asagi olmasi cok normalmis.Kızlar bugün kontrolüm vardı 32+4 2 kg .kafası aşağıda dedi .Sizce erken değilmi kafasının aşağıya dönmesi için bilemedim.alttan bklm dedi izin vermedim. Sizdede var mı böyle bir durum???
2500g bebek normal sinirlar icerisine giriyor. Seninki de cok az kalmis 2500e. 1 haftada hayli hayli tamamlar cnm hic moralini bozmaKizlar benim kızda erkenci olacak sanırımciğer geliştirici vuruldum yarın tekrar vurulacagim ac neredeyse 3 hafta geri karin cevresi ve ortalamanin altında 2340 kilosu diğer olcumlerinde sıkıntı yok ama ac ilerlemiyor bende muz kasar ceviz işe yaramadı 1 hafta daha bekleyeceğiz bakalım sadece üzgünüm
Benimde 30 haftadan beri baş aşağıda normal canım endişelenmeKızlar bugün kontrolüm vardı 32+4 2 kg .kafası aşağıda dedi .Sizce erken değilmi kafasının aşağıya dönmesi için bilemedim.alttan bklm dedi izin vermedim. Sizdede var mı böyle bir durum???
Sağol canımBoyle dusuncemi sanmazdim ama cirkinmisim gibi geliyor. Saol cnm kalbin tertemiz masalah
Yumusar yumusar oyle hissediorum ins da oyle olcak. Gurbette olmak da cok zor Allah yardimcin olsun. Ben ayni ulkedeyim ama mesafe cok. Saglik olsun napalim
Bence gayet iyi kilosu. Sinirlar icerisinde de zaten. Nstde bebegin uyudugu nasil anlasiliyorki? Ben daha hic girmedim de hic bilmiom
Kagan kocatepe bebeklerin cogunun bas asagi oldugunu annelerin bunu hemen erken dogumla eslestirdigini ama alakasi olmadiguni soyluyir cnm. Bebegin kafasi agir oldugu icin bas asagi olmasi cok normalmis.
2500g bebek normal sinirlar icerisine giriyor. Seninki de cok az kalmis 2500e. 1 haftada hayli hayli tamamlar cnm hic moralini bozma
Canım bulgur pilavı çok yarıyo bana sende bi dene istersen.Kizlar benim kızda erkenci olacak sanırımciğer geliştirici vuruldum yarın tekrar vurulacagim ac neredeyse 3 hafta geri karin cevresi ve ortalamanin altında 2340 kilosu diğer olcumlerinde sıkıntı yok ama ac ilerlemiyor bende muz kasar ceviz işe yaramadı 1 hafta daha bekleyeceğiz bakalım sadece üzgünüm
Teşekkür ederim canım denerimCanım bulgur pilavı çok yarıyo bana sende bi dene istersen.
Yaaa Kilo anlamında mı yarıyor canımCanım bulgur pilavı çok yarıyo bana sende bi dene istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?