- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Şimdi nasılsın canım daha iyi misin?Kasıklarımda ağrı yok ama dinlenmeye çalışıyorum bana mısın demedi canim yaaa( sanki sinir sıkıştı offf Allah'ım...
Ya ewt öylede bazende hu hareketler çok tehlikeli olabiliyormuş. Ikinci doğum olduğu için doktor 38 haftaya kadar bile dönme şansı var dedi haftaya cuma kontrole gitcem 35 hafta olcam o zman inşallah dönmüştürSmjj
İnternette bebeği döndürmek için egzersizler var. Koltukta oturup başını yere getiriyorlar. Veya krnın üst kısmına buz, kasıklara doğru hafif sıcak su dolu torba koyuyorlar. Bu şekilde döndüren kişiler gördüm.
İnstagramda semasskk isimli bir hamile plates hocası var. Baktım şimdi 1 temmuz tarihinde detaylı bir video da pylaşmış.
Ya ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.Ya ewt öylede bazende hu hareketler çok tehlikeli olabiliyormuş. Ikinci doğum olduğu için doktor 38 haftaya kadar bile dönme şansı var dedi haftaya cuma kontrole gitcem 35 hafta olcam o zman inşallah dönmüştür
Eskiden ebeler evde doğum yapan kadınlara bu işlemi uyguluyolarmis . Ama tabi ölü doğumlar hep bu sebebten oluyorduYa ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
Buyumus buyumus cnm masalahBiraz daha büyüdü evet hala 36 haftalık olmasada
Ya ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
Bebek dondurme islemini doktorlar bile yapmiyomus. Cok riskliymis. Hic denemeyin cnm ya da doktorunUza danisinEskiden ebeler evde doğum yapan kadınlara bu işlemi uyguluyolarmis . Ama tabi ölü doğumlar hep bu sebebten oluyordu
Ben de cesaret edemem şahsen. Bol bol konuşurum, dua ederim, secde pozisyonunu denerim onu da duymuştum. Ne bileyim ama kanepede ters falan dönemem galibaBuyumus buyumus cnm masalah
Bebek dondurme islemini doktorlar bile yapmiyomus. Cok riskliymis. Hic denemeyin cnm ya da doktorunUza danisin
Ay yok cnm asla yapamamBuyumus buyumus cnm masalah
Bebek dondurme islemini doktorlar bile yapmiyomus. Cok riskliymis. Hic denemeyin cnm ya da doktorunUza danisin
Bebeğin dönmesi için hamile yogasıda öneriyorlar doktorlar da hamile yogasını çok uygun buluyor vücut İçin bebek için istersen bir onu sor doktoruna denemekten zarar çıkmazYa ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
Gobegin baya asagi inmis canim hep boylemiydi belli haftadan sonrami oldu ?Biraz daha büyüdü evet hala 36 haftalık olmasada
Diger arkadaslarda soylemis ama bunu cok riskli buluyorlar bence kimse denemesin. Saglikli olsun tabiki temennimiz normal dogum olmasi ama bu sekilde bence cok riskli.Smjj
İnternette bebeği döndürmek için egzersizler var. Koltukta oturup başını yere getiriyorlar. Veya krnın üst kısmına buz, kasıklara doğru hafif sıcak su dolu torba koyuyorlar. Bu şekilde döndüren kişiler gördüm.
İnstagramda semasskk isimli bir hamile plates hocası var. Baktım şimdi 1 temmuz tarihinde detaylı bir video da pylaşmış.
Ya ewt öylede bazende hu hareketler çok tehlikeli olabiliyormuş. Ikinci doğum olduğu için doktor 38 haftaya kadar bile dönme şansı var dedi haftaya cuma kontrole gitcem 35 hafta olcam o zman inşallah dönmüştür
Ya ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
Buyumus buyumus cnm masalah
Ben de cesaret edemem şahsen. Bol bol konuşurum, dua ederim, secde pozisyonunu denerim onu da duymuştum. Ne bileyim ama kanepede ters falan dönemem galibaAllah korusun
Gobegin baya asagi inmis canim hep boylemiydi belli haftadan sonrami oldu ?
Diger arkadaslarda soylemis ama bunu cok riskli buluyorlar bence kimse denemesin. Saglikli olsun tabiki temennimiz normal dogum olmasi ama bu sekilde bence cok riskli.
Kiz ben yatakta sag a sola donerken zarar verirmiyim diye dusunuyorum.
Hatta cogu doktor bu tarz hareketlerin cok yanlis sonuclari olabileceginden bahsediyor.
Canım seninkidemi şuan ters . Benim ilk oğlumda tersti . Hatırlıyorum tam 35 haftada dışarda yürürken canım halka tatlısı çekmişti onu yedikten sonra benimki 5 dakka sonra set bi şekilde döndü o gün hissettimİlkdefa riskli dendiğini duyuyorum. Bu şekilde bebeğini döndüreni duydum, ama riskli dendiğine hiç şahit olmadım. Şaşırdım şuanda açıkcası.
Kız kardeşim ebe, doğumuma da dışarıdan doula getiricem inşallah, alternatif tıpla ilgilenen. Onlar da bu yöntemleri kullanıyorlardı.
Sen hani sekerli yemeyi birakmistinCanım seninkidemi şuan ters . Benim ilk oğlumda tersti . Hatırlıyorum tam 35 haftada dışarda yürürken canım halka tatlısı çekmişti onu yedikten sonra benimki 5 dakka sonra set bi şekilde döndü o gün hissettimbakalım eğer buda cumaya kadar dönmezse öyle yapicam
Ya bi kereden bişiy olmaz . Ay o değilde bugün tamamen hepsini bıraktım gece o yaziyi o okuyunca kendimi çok kötü hissettim . Daha tatlı.matli yok doğuma kadarSen hani sekerli yemeyi birakmistin
Hep aşağıdaydı böyle ama bebek yukarda aslında kaburgalarımı söküyor bence hissediyorumGobegin baya asagi inmis canim hep boylemiydi belli haftadan sonrami oldu ?
Ben asla yapmazdım. Çok tehlikeli ya. Makat elis çocuklar pek dönmüyor doğum pozisyonuna ama yan olanlar falan ke dişi dönecekse döner çok da zorlamamak lazım Allah korusun.Ya ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
100'de 1 ıhtimal bile olsa hatta 1000'de 1 olsa da değmez bence. Sonuçta emanet bize bu bebişler. Uzanmak bile tehlikeli diyor herkes. Böyle şeyler insanın başına 1 kez geliyor. Bu doğula isleri benim kafama çok yatmıyor zaten. Sanki psikolojik olarak insanı normal doğum yapmaya ve emzirmeye aşırı adapte ediyorlar sonra doğum esnasında ya da doğumdan sonra tıbbi bir gereklilik olduğunda anne psikolojik bunalıma giriyor. Ablamda yaşadık biz. Normal doguramadigi için yıllardır kurtulamadı o psikolojiden. Ben de emzirmeyle ilgili çok takip ediyorum sütün yetmeyince mamaya başlamak zorunda kaldık psikolojim bozuldu çocuğa zehir veriyormuşum gibi hissettim hep o takako ettiklerim yüzünden. Çünkü hep sütünüze güvenin, her annenin sutu yeter vs. Aşırı adapte ediyorlardı. Dersime çok çalışmıştım ama ne yaptıysam vücudum yeterli sütü üretmedi çocuğuna boşuna işkence yaptım. Annemle kaç kez kavga ettim. 10 cc süt döküldü diye saatlerce ağladım. Çok gereksizmiş şimdi düşünüyorum da. Her gebelik farklı, her bebek farklı, her doğum farklı bunu kabul etmek ve tıbba güvenmek lazım diye düşünüyorum. Ve doğum şeklini sen ne yaparsan yap çocuk kendi seçiyor. Tabi bunlar benim fakirlerim yaşadıklarımdan cikardiklarimİlkdefa riskli dendiğini duyuyorum. Bu şekilde bebeğini döndüreni duydum, ama riskli dendiğine hiç şahit olmadım. Şaşırdım şuanda açıkcası.
Kız kardeşim ebe, doğumuma da dışarıdan doula getiricem inşallah, alternatif tıpla ilgilenen. Onlar da bu yöntemleri kullanıyorlardı.
Ben de yapmaya cesaret edemem hayatta. Şu an 35. Haftadayım yatakta sağdan sola zor dönüyorum. Göbeğim benden önce dönüyor zaten. Çoğu zaman dönmek için önce oturuyorum, oturarak dönüp öyle uzanıyorumYa ben de dönmezse bu hareketlerden yaparım diye düşünmüştüm ama bir kadın doğum uzmanının bu hareketler için “Cahil cesareti” dediğini duyunca biraz tereddüt ettim. Bebeğin kordonunun kopma tehlikesi bile olabiliyormuş. Hoş başka yerde de duymadım bunu, emin olamıyorum o yüzden güvenli mi değil mi diye.
O kadar katılıyorum ki size. Şu anda bir moda var alternatif tıp diye, bir yakınımız kanser oldu ve bunların tuzağına düştü. tıbbi tedaviyi reddetti, uygurlu bir doktorun verdiği garip gurup otları kullandı 1 sene boyunca, bir de sülük ve hacamat. Sonuç: kendisini 2 ay önce kaybettik, ve öncesinde hastanede büyük acılar çekti. Belki en baştan kemoterapi ve immunoterapi görseydi kurtulacaktı, en azından yaşam süresi uzayacaktı.100'de 1 ıhtimal bile olsa hatta 1000'de 1 olsa da değmez bence. Sonuçta emanet bize bu bebişler. Uzanmak bile tehlikeli diyor herkes. Böyle şeyler insanın başına 1 kez geliyor. Bu doğula isleri benim kafama çok yatmıyor zaten. Sanki psikolojik olarak insanı normal doğum yapmaya ve emzirmeye aşırı adapte ediyorlar sonra doğum esnasında ya da doğumdan sonra tıbbi bir gereklilik olduğunda anne psikolojik bunalıma giriyor. Ablamda yaşadık biz. Normal doguramadigi için yıllardır kurtulamadı o psikolojiden. Ben de emzirmeyle ilgili çok takip ediyorum sütün yetmeyince mamaya başlamak zorunda kaldık psikolojim bozuldu çocuğa zehir veriyormuşum gibi hissettim hep o takako ettiklerim yüzünden. Çünkü hep sütünüze güvenin, her annenin sutu yeter vs. Aşırı adapte ediyorlardı. Dersime çok çalışmıştım ama ne yaptıysam vücudum yeterli sütü üretmedi çocuğuna boşuna işkence yaptım. Annemle kaç kez kavga ettim. 10 cc süt döküldü diye saatlerce ağladım. Çok gereksizmiş şimdi düşünüyorum da. Her gebelik farklı, her bebek farklı, her doğum farklı bunu kabul etmek ve tıbba güvenmek lazım diye düşünüyorum. Ve doğum şeklini sen ne yaparsan yap çocuk kendi seçiyor. Tabi bunlar benim fakirlerim yaşadıklarımdan cikardiklarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?