2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Amanınnn
Bu arada ben biraz şişko olduğum için mi acaba, hiç anlamıyorum bebiş nerede, kafası kolu nerede, çok dışarıya yansımıyor hareketleri

Of izlerken benimde canım acıdi bence döndü

Ben güneşten alerji olmuştum, doktor fenistil jel sürebilirsin demişti, böcek sokmalarında da sürülüyor diye biliyorum. İsterseniz yine de sorun doktorunuza
Teşekkür ederim bugün de bekleyeyim olmaza yarın soracağım.
Ben gecen bir kacamak yaptim hemen yukseldi. Doktor bebege darbe vuruyorsun boyle dedi cok uzuldum.

Dis macunu olabilir canim. Sivri sinek isiriklarina fln da iyi geliyor ama bilemedim
Deneyeyim çok sağolun

Amanınnn
Bu arada ben biraz şişko olduğum için mi acaba, hiç anlamıyorum bebiş nerede, kafası kolu nerede, çok dışarıya yansımıyor hareketleri
Bende artık karnımın üstünde, göbek deliğimin oralarda sertlik sivrilik hissediyorum. Heralde poposu canım o. Bazen de yanlardan çıkıntı yapıyor, o da eli falan diye düşünüyorum. Onun haricinde kasık kısmına doğru kafasını arıyorum bulamıyorum heralde iyice karın içine gömüldüğü kafasını hissedemiyorum.
Karın yapısı da çok farkediyor canım. Göbek kısmın yağlıysa biraz ondan da anlamıyor olabilirsin.
Of izlerken benimde canım acıdi bence döndü
Bana da yan durur gibi geldi bilemedim, sonradan döndüyse eğer kordon falan dolanır Allah korusun ben cesaret edemem. Şimdi bile bebeğim karnımda hareket ederken kordon dolanıyor mu acaba diye korkuyorum

Ben de merak edip doktoruma sormuştum eğer makat geliş olursa çeviriyor musunuz diye. Aman yok dedi, çok riskli bir uygulama plasenta ayrılması bile olabilir dedi.

Canım suyu az olanlar için havuç suyu tüketmeyi öneriyorlar, bu forumda hep öyle okudum. Bol su tüketip yanında düzenli havuç suyu içenlerin suyu artıyormuş. Bir araştır, doktoruna da danış istersen.
Evet canım havuç suyunu tüketmeye çalıştım bu bir ayda, galiba sen söylemiştin bana 1 ay evvel, bol bol suda tükettim, çok teşekkür ederim .doktorum tatilde olduğu için 1 aydır görmüyordum kuzumu inşallah herşey yolundadır.

Çok riskli, bir anne olarak son ana kadar makat gelişi dahi olsa asla böyle birşey yaptırmam. Tıp ilerlediği için hiç düşünmeden sezaryen olurdum. Kendimizi her an herşeye hazırlamalıyız ki sonradan güçlü durabilelim. Sağlıkla gelsinler kucağımıza alalımda inanın bana doğum şekli unutulup gidiyor. İlla normal doğum diye çok fazla bilinçaltımıza yerleştirmememiz gerekiyor. Sırf bu yüzden sezaryendan dolayı psikolojilerini toparlayamayanları gördüm. 2 normal doğum yapmış biri olarak, ne olur ne olmaz acil bir sıkıntıda sırf normal doğum olsun diye bebeğimi riske etmem. İnsanın herşeye hazırlıklı olması gerekir.

Amanınnn
Ben ayağını poposunu sırtını falan fark ediyorum geçen ayağını çıkarmıştı yanımdan dışarı tuttum kaçtı hemen çok ilginç bişi el kadar bişi nasıl böyle güçlü şaşırıyorum

Aynen öyle canım. Bebekler iyi olsun, biz iyi olalım da sezeryan ya da normal farketmez. İşte toplumun bir kısmında sezeryana doğum değil ameliyat gözüyle bakıldığı için normal doğum yapamayanları ayy yazık diye ayırıyor bazıları. Halbuki o da ameliyatlı doğum. Doğum olsun da sağlıkla, şekli hiç farketmez cidden.
Benimki gıdık alıyor herhalde Sivrice ayağını çıkarıyor, belki de eli bilemiyorum. Azcık bastırıp gıdı gıdı yapıyorum çekiyor hemen

Aynen ben öyleyim 35+1 im ama geceleri aşırı ağrılarım oluyo hele dönerken doktorum gaz sancısından dolayı kasılmalar tetiklenmesin diye kasılma önleyici yazdı düşün. Magnezyum yaramazmış bende kasılmalarım biraz aşırıydı ben de korkuyorum ama bakalım hayırlısı

Ayy için tuhaf oldu

Tam böyle mi yapıldı bilmiyorum ama yakın zamanda normal doğum yapan arkadaşımın bebeği kanala yamuk girmişti, onun da doulası bazı hareketler yapıp bebeği düzeltmişti. Bazı doktorlar makat geliş de olsa normal doğum yapabiliyor ama ben de bilemiyorum doğrusu, hepsi ayrı bir risk.

Ben de bu ara doğal doğumla ilgili kitaplar çok okuyorum (Şu an Ina May’in Doğuma Hazırlık Rehberi’ni okuyorum mesela). Pozitif doğum hikayelerini okumak insanı iyi hissettiriyor gerçekten ama sürekli “Bunu yapma yeteneği içinizde var, buna kapasiteniz var, ağrıyı azaltmak elinizde” vs gibi cümleleri okuyunca insan fazlasıyla etkileniyor. İyi niyetli cümleler olsalar da doğum zamanı bir şekilde işler öyle gitmezse sanki insanın kendini yetersiz hissetmesine yol açacak gibi düşünüyorum.

Zorlamamak, akışına bırakmak lazım her şeyi, denildiği gibi zaten daha çok bebişler karar veriyor nasıl doğacaklarına. Müge Boz’un doğum videosunu izlemiştim, o da loş ortamda müzik ve aromatik yağlar eşliğinde bir doğum planlamışken genel anesteziyle sezaryen olmuştu. Benim için en ibretlik hayaller-hayatlar örneği o oldu Sağlıkla gelsin inşallah hepsi de gerisi önemli değil.

Gerçekten kendini sadece normal doğuma endeksleyip, işler yolunda gitmeyip sezeryan olunca üzülen, depresyona giren çok insan var. Hepimiz normal doğum isteriz Tabiki. Olursa olur, olmazsa Napalım nasip. Bizler iyi olalım, yavrularımız iyi olsun da yeter. Hep derim ben kendi kendime. Zamanı gelince ama normal, ama sezeryan bir şekilde çıkacak bu çocuk benden. İçimde duracak değil ya hayırlısı, sağlıklısı olsun da gerisi halledilir

Reactions: The
Normal doğuma nasıl bu kadar güzel bakabiliyorsunuz ödüm kopuyor normal doğurcam diye es kaza vücut elverirse normal doğurursam diye stres içindeyim bana da anlatın bende bakayım öyle ya lütfen. Doktor mecbur sezaryen dese göbek atacağım önünde

Amanınnn
Benim hareketleri dışarı yansiyor anlıyorum yani ayağını vs ama videodaki kadının çok farklı bence çok yumuşak bir karnı var. Benim karnım çok sert duruyor bu şekilde asla hareket ettirilemez gibi geliyor

Canım niye ödün kopuyor . Normal doğumda işte sancıları hissediyorsun o kadar . Doğumdan sonra hayatına hemen devam ediyorsun benim ilkki normal bunuda oyle olsun istiyorum

Çünkü bunun fıtraten bize verildiğini düşünüyorum. 9 ay boyunca o bebeği büyütebilecek kadar akıllı olan vücut, zamanı geldiğinde onu dışarı çıkarmayı da biliyor. Biz sadece yardımcı oluyoruz bence. Çok aksi durumlar hariç normal doğum kadının yaratılışında olan bir şey
Bebeğin anne rahminden geçip aşağı inerken aldığı bakteriler bile çocuğun bağışıklığını etkiliyor diye anlatıyordu bir ebe, o yüzden isteyen herkese hayırlısıyla nasıp olur inşallah

Merhaba kızlar karantinam bitti çok şükür dün negatif çıktı testim. 34 haftalık olduk bugun çok hareketliydi bebeğim birde alt tarafta baskı hissediyordum dra gittim nst iyi dedi vajinal ultrasonla rahim ağzına baktı iyi dedi. Biraz çekindim vajinal ultrason ilk doğumda alttan muayene den sonra nişan gelmişti.. Kafası biraz büyük dedi eşimin de büyük genetik olabilir dedi önemli olan son haftalardaki ölçüler dedi 2 hafta öndeydik hep yine öyle çıktı...

Canım niye ödün kopuyor . Normal doğumda işte sancıları hissediyorsun o kadar . Doğumdan sonra hayatına hemen devam ediyorsun benim ilkki normal bunuda oyle olsun istiyorum

Bilmiyorum ama daha önce 12 tane ameliyat olmuş biri olarak ameliyatın rahatlığını düşününce bir insan kendine niye bunu yapmak ister diye düşünmeden edemiyorum ya elimde değil.

Bilmiyorum ama daha önce 12 tane ameliyat olmuş biri olarak ameliyatın rahatlığını düşününce bir insan kendine niye bunu yapmak ister diye düşünmeden edemiyorum ya elimde değil.
Ama bu sadece kendinle ilgili bir şey değil ki. Herkesin düşüncesi kendine elbette ama doğum bir ameliyat değil, bambaşka bir şey bence, mucizevi bir şey. Normal doğuma hem kadının hem bebeğin ihtiyaci var sağlık açısından. He elbette şartlar onu gerektirir o zaman ben de paşa paşa olurum sezeryan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…