2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben güneşten alerji olmuştum, doktor fenistil jel sürebilirsin demişti, böcek sokmalarında da sürülüyor diye biliyorum. İsterseniz yine de sorun doktorunuza

Ya bi kereden bişiy olmaz . Ay o değilde bugün tamamen hepsini bıraktım gece o yaziyi o okuyunca kendimi çok kötü hissettim . Daha tatlı.matli yok doğuma kadar
Ben gecen bir kacamak yaptim hemen yukseldi. Doktor bebege darbe vuruyorsun boyle dedi cok uzuldum.
Dis macunu olabilir canim. Sivri sinek isiriklarina fln da iyi geliyor ama bilemedim

Ya bi kereden bişiy olmaz . Ay o değilde bugün tamamen hepsini bıraktım gece o yaziyi o okuyunca kendimi çok kötü hissettim . Daha tatlı.matli yok doğuma kadar
Sadece tatlı değil, mesela ekmek, bulgur pilavı filan da benim şekerimi çok yükseltiyor. Arkadaşım çok dikkat etmen lazım, bence sen de bi cihaz al ölç, başka türlü anlamanın imkanı yok. 1-2 kere 140ı geçtim ben, doktor kızdı - ki tatlı filan yememiştim, bir hamburger yemiştim

Yok canım ya kendime geldim . Şimdi bugünden itibaren dikkat etMeye başladım

Gebelik şekeri olan arkadaşlar. Acaba ağız kuruluğu var mı sizde? 10 gündür geceleri veya uyuduğumda ağı kuruluğundan nefes alamayıp gece durmadan su içip lavaboya gidiyorum. Bu gece sadece 3 saat uyuyabildim. Bebeğimin zaten suyu azdı son kontrolde, rahim boyuda kısaldığı için durmadan uzanıyorm ve su tüketiyorum. Var mı ağız kuruluğu olan,acaba şekerim falan mı var? Yarın kontrolüm var 1 aydır gitmedim çalışabilir raporu almak istiyorum doktorum uygun görürse ve tabi umarım bebeğimin suyu biraz artmıştır. Birde aşı olmayan öğretmenlere pcr testi zorunluluğu var. Corona olmasam bile o testleri yapmaya giderken kapabilirim. Birde sınıflarımız kalabalık. Çok kararsızım . Yarın doktorumda uygun görürse biontech olmayı düşünüyorum. Ama eğer doktor çalışamazsın izne ayrıl derse aşı olmayı düşünmüyorum.

Evet bende de oyle tatli bile bazen okadar cikarmiyor. Dürüm hamburger simit misir ekmegi gibi seyler daha cok cikarttigi oluyor.

Bende gebelik şekeri var, hiç ağız kuruluğum ya da şekerim olduğuna dair başka hiç bir belirtim yok, bilemiyorum sizinki neden acaba.
Herkesin kişisel kararı ama ben 2 tane biontech oldum, hiç bir yan etkisini yaşamadım.

Galiba bende olacağım, bebeğimi riske atmak istemiyorum çünkü sınıflar kalabalık. Birde araştırdığıma göre anne aşı olursa bebeğide bu virüse karşı antikorlu doğuyormuş. Yarın doktorumda uygun görürse hemen olacağım inş. Umarım bende yan etki yaşamam. Gecen sene corona olmuştum biraz ağır atlatmıştım. Şu delta varyantı beni endişelendiriyor. Aşının uzun süre yan etkileri henüz açığa çıkmadığı için doğumdan sonra olmayı düşünüyordum bebek kötü etkilenebilit diye ama fikrim değişti. Hergün corona dan vefat eden 7 aylıj anneleri görünce aşı olmak daha az riskli gözüküyor.

Ben de öyle düşünüyorum. Yalnız aşının etkinliği, 2 doz tamamlandıktan 4 hafta sonra filan başlıyor, yani o zamana kadar pek koruyuculuğu yok, çok dikkat etmeniz lazım

Yok döndü bebeğim benim. Ana dönmeseydi yapılacaklar listesi hazırlamıştım

Kesinlikle katılıyorum size. Önemli olan bütüncül bakabilen tıp mezunu bir doktor bulabilmek.
Türkiyede tıp okumuş, harward üni de öğretim görevlisi olarak çalışmış, tıbbi tedaviyi reddetmeyen bütüncül bakabilen birini bulduğum için içim rahat benim.

Canım ben komşum
Da daxseker çıkmıştı iğne kullanıyordu hep yüksekti erken doğum ihtimali de vardi oyizden ekmeği şekeri kesti fazla kilo almamak için uğraştı şükür iyi oldu düzeldi doğum yaptı zamanında , inşallah senin için sıkıntı çıkmaz doktoruna danışarak konuş canım ona göre Yemen'e dikkat et

Yok döndü bebeğim benim. Ana dönmeseydi yapılacaklar listesi hazırlamıştım
Benim oğlum bir haftadır aşağıda yada yanda gece çok ağrı yapıyor aşağı karıştırıyor ağrıdan bacaklarımı kapatıp yatamıyorum tuvalete gitmeye üşeniyorum çünkü kalkarsam çok acı cekcem gidene kadar sizlancam artık dayanamıyorum ya bu ağrılara magnezyum U dakestim daha da arttı ağrılar kasılmalar korkuyorum ya erkn gelmesinden

Komşum da şeker yüksekti ama bebeği 2.900 Gr doğdu kadın hepsini almıştı kiloyu .
Ama tabi o ihtimali de duymuştum şekeri olanın bebeği kilolu doğar diye

Sen diyet yapmana rağmen mi 1 kg aldın
Yoksa normal mi
Ben ayda 2 kg kusur alıyorum kız ben ne yapcam en son 2 hafta önce doktorda tartıldım not edildim 85.800 du sonra iki hafta geçti rsndevums gittim tekrar tartıldım 88.200 oldum yani bunlar hep iki hafta da 1 tartıldıgim rakamlar yani hesaplamamam göre 2 haftada 2.400 kg yakın kilo almışım sence normal mi 2 haftada bunu almak son aylarda çok alıyorum anlamıyorum yemiyorum da aşırı ama bu haftada çok aldım geçen aylar hep 1.500 kg alırdım bu son ölçüm beni şaşırttı zaten normalde hep gebelikte 15 kg kadar alırdım daha 1 aya yakın zaman var yani 15 kg dan fazlaalmis olcam sanrim 20 kg ile kapatcsm kendime şaşırıyom yediğim ortada 1 aydır günde iki öğün yemek yiyorum öğlen geç yemek yiyoruz akşam yemiyoruz meyve yada abur cubur la tikiniyom hiç birşey anlamadım inşallah bebeğe geçiyordur bu kilolar .
Şimdi 6 Eylül'de randevum var kesin 90 i geçerim

Kilo alışın çok normal canım benimki anormal . Geçen ay 200 gram almıştım normal kabul ettim tam diyet uyyuladim . Bu ay hiç dikkat etmedim çok yedim sadece 1 kilo almisim bende buna şaşırdım

Kızlar ünlü bir doktorun sayfasında görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam. Hamile bir kadının karnında bebek yan duruyor, artık kim yapıyor bilmiyorum bebeği dışardan müdehale ile annenin karnına baskı yaparak doğum pozisyonuna sokmaya çalışıyordu. Bebek yan duruyor, çok belli oluyor kadının karnından. Müdehale eden kişi bebeği tutup böyle karın üstünden çevirmeye çalışıyordu. Bana çok korkunç gelmişti, ürkmüştüm. Bulursam atarım videoyu buraya. Benim bebeğim yan dursa, ters dursa asla öyle bir şeye girişemezdim korkumdan. Bazen karnımda hareket ederken kolunu bacağını seviyorum böyle, hafifçe bastırıyorum bazen. Onda bile korkuyorum bişey olur mu acaba diye

Canım suyu az olanlar için havuç suyu tüketmeyi öneriyorlar, bu forumda hep öyle okudum. Bol su tüketip yanında düzenli havuç suyu içenlerin suyu artıyormuş. Bir araştır, doktoruna da danış istersen.

Kilo alışın çok normal canım benimki anormal . Geçen ay 200 gram almıştım normal kabul ettim tam diyet uyyuladim . Bu ay hiç dikkat etmedim çok yedim sadece 1 kilo almisim bende buna şaşırdım
Maşallah çok yedim Dion ben çok yeidm demesem de nerden geliyor bu kilolar diom hava mi var içimde ödem desen yok sadece ayaklarda var öyle abartılı şişlik yok anlamadım ya sen yine dikkat et canım inslalah bebiş iyi kilo alıyordur

Buldum kızlar, açılır inşallah bakmak isteyen olursa.

Inşallah canim ya cuma randevum var bakalım insAllah herşey yolundadir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…