- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Ben güneşten alerji olmuştum, doktor fenistil jel sürebilirsin demişti, böcek sokmalarında da sürülüyor diye biliyorum. İsterseniz yine de sorun doktorunuzaSelamlar hanımlar, dün parkta açık havada oturalım dedik parmağımı bişey ısırdı. Hafif kaşıntı oldu sadece akşam. Bugün sabah baktım parmağımın komplesi şişmiş. Pimpirik gibi doktora mesaj atmayayım diyorum, sizce ne sürebilirim şişliğin inmesi için ilaç olmayan? Ya da kendi haline mi bırakmalıyım? İnsan bunu bile dert ediyor kendine hamilelikte.
Ben gecen bir kacamak yaptim hemen yukseldi. Doktor bebege darbe vuruyorsun boyle dedi cok uzuldum.Ya bi kereden bişiy olmaz . Ay o değilde bugün tamamen hepsini bıraktım gece o yaziyi o okuyunca kendimi çok kötü hissettim . Daha tatlı.matli yok doğuma kadar
Dis macunu olabilir canim. Sivri sinek isiriklarina fln da iyi geliyor ama bilemedimSelamlar hanımlar, dün parkta açık havada oturalım dedik parmağımı bişey ısırdı. Hafif kaşıntı oldu sadece akşam. Bugün sabah baktım parmağımın komplesi şişmiş. Pimpirik gibi doktora mesaj atmayayım diyorum, sizce ne sürebilirim şişliğin inmesi için ilaç olmayan? Ya da kendi haline mi bırakmalıyım? İnsan bunu bile dert ediyor kendine hamilelikte.
Sadece tatlı değil, mesela ekmek, bulgur pilavı filan da benim şekerimi çok yükseltiyor. Arkadaşım çok dikkat etmen lazım, bence sen de bi cihaz al ölç, başka türlü anlamanın imkanı yok. 1-2 kere 140ı geçtim ben, doktor kızdı - ki tatlı filan yememiştim, bir hamburger yemiştimYa bi kereden bişiy olmaz . Ay o değilde bugün tamamen hepsini bıraktım gece o yaziyi o okuyunca kendimi çok kötü hissettim . Daha tatlı.matli yok doğuma kadar
Yok canım ya kendime geldim . Şimdi bugünden itibaren dikkat etMeye başladımSadece tatlı değil, mesela ekmek, bulgur pilavı filan da benim şekerimi çok yükseltiyor. Arkadaşım çok dikkat etmen lazım, bence sen de bi cihaz al ölç, başka türlü anlamanın imkanı yok. 1-2 kere 140ı geçtim ben, doktor kızdı - ki tatlı filan yememiştim, bir hamburger yemiştim
Evet bende de oyle tatli bile bazen okadar cikarmiyor. Dürüm hamburger simit misir ekmegi gibi seyler daha cok cikarttigi oluyor.Sadece tatlı değil, mesela ekmek, bulgur pilavı filan da benim şekerimi çok yükseltiyor. Arkadaşım çok dikkat etmen lazım, bence sen de bi cihaz al ölç, başka türlü anlamanın imkanı yok. 1-2 kere 140ı geçtim ben, doktor kızdı - ki tatlı filan yememiştim, bir hamburger yemiştim
Bende gebelik şekeri var, hiç ağız kuruluğum ya da şekerim olduğuna dair başka hiç bir belirtim yok, bilemiyorum sizinki neden acaba.Gebelik şekeri olan arkadaşlar. Acaba ağız kuruluğu var mı sizde? 10 gündür geceleri veya uyuduğumda ağı kuruluğundan nefes alamayıp gece durmadan su içip lavaboya gidiyorum. Bu gece sadece 3 saat uyuyabildim. Bebeğimin zaten suyu azdı son kontrolde, rahim boyuda kısaldığı için durmadan uzanıyorm ve su tüketiyorum. Var mı ağız kuruluğu olan,acaba şekerim falan mı var? Yarın kontrolüm var 1 aydır gitmedim çalışabilir raporu almak istiyorum doktorum uygun görürse ve tabi umarım bebeğimin suyu biraz artmıştır. Birde aşı olmayan öğretmenlere pcr testi zorunluluğu var. Corona olmasam bile o testleri yapmaya giderken kapabilirim. Birde sınıflarımız kalabalık. Çok kararsızım . Yarın doktorumda uygun görürse biontech olmayı düşünüyorum. Ama eğer doktor çalışamazsın izne ayrıl derse aşı olmayı düşünmüyorum.
Galiba bende olacağım, bebeğimi riske atmak istemiyorum çünkü sınıflar kalabalık. Birde araştırdığıma göre anne aşı olursa bebeğide bu virüse karşı antikorlu doğuyormuş. Yarın doktorumda uygun görürse hemen olacağım inş. Umarım bende yan etki yaşamam. Gecen sene corona olmuştum biraz ağır atlatmıştım. Şu delta varyantı beni endişelendiriyor. Aşının uzun süre yan etkileri henüz açığa çıkmadığı için doğumdan sonra olmayı düşünüyordum bebek kötü etkilenebilit diye ama fikrim değişti. Hergün corona dan vefat eden 7 aylıj anneleri görünce aşı olmak daha az riskli gözüküyor.Bende gebelik şekeri var, hiç ağız kuruluğum ya da şekerim olduğuna dair başka hiç bir belirtim yok, bilemiyorum sizinki neden acaba.
Herkesin kişisel kararı ama ben 2 tane biontech oldum, hiç bir yan etkisini yaşamadım.
Ben de öyle düşünüyorum. Yalnız aşının etkinliği, 2 doz tamamlandıktan 4 hafta sonra filan başlıyor, yani o zamana kadar pek koruyuculuğu yok, çok dikkat etmeniz lazımGaliba bende olacağım, bebeğimi riske atmak istemiyorum çünkü sınıflar kalabalık. Birde araştırdığıma göre anne aşı olursa bebeğide bu virüse karşı antikorlu doğuyormuş. Yarın doktorumda uygun görürse hemen olacağım inş. Umarım bende yan etki yaşamam. Gecen sene corona olmuştum biraz ağır atlatmıştım. Şu delta varyantı beni endişelendiriyor. Aşının uzun süre yan etkileri henüz açığa çıkmadığı için doğumdan sonra olmayı düşünüyordum bebek kötü etkilenebilit diye ama fikrim değişti. Hergün corona dan vefat eden 7 aylıj anneleri görünce aşı olmak daha az riskli gözüküyor.
Yok döndü bebeğim benim. Ana dönmeseydi yapılacaklar listesi hazırlamıştımCanım seninkidemi şuan ters . Benim ilk oğlumda tersti . Hatırlıyorum tam 35 haftada dışarda yürürken canım halka tatlısı çekmişti onu yedikten sonra benimki 5 dakka sonra set bi şekilde döndü o gün hissettimbakalım eğer buda cumaya kadar dönmezse öyle yapicam
Kesinlikle katılıyorum size. Önemli olan bütüncül bakabilen tıp mezunu bir doktor bulabilmek.O kadar katılıyorum ki size. Şu anda bir moda var alternatif tıp diye, bir yakınımız kanser oldu ve bunların tuzağına düştü. tıbbi tedaviyi reddetti, uygurlu bir doktorun verdiği garip gurup otları kullandı 1 sene boyunca, bir de sülük ve hacamat. Sonuç: kendisini 2 ay önce kaybettik, ve öncesinde hastanede büyük acılar çekti. Belki en baştan kemoterapi ve immunoterapi görseydi kurtulacaktı, en azından yaşam süresi uzayacaktı.
doula lık kurumu da bence biraz böyle, kendi toparladıkları bilgileri size uygulatmaya çalışıyorlar, doğru yanlış ne malum. Aldıkları kurs gibi eğitimleri ben kaale bile almıyorum, körler sağırlar birbirini ağırlar durumu var orada. İçlerinde iyiler de vardır eminim, ama bir kaç tanesinin bazı yorumlarına denk geldim, inanılmaz cahil yorumlar.
Da daxseker çıkmıştı iğne kullanıyordu hep yüksekti erken doğum ihtimali de vardi oyizden ekmeği şekeri kesti fazla kilo almamak için uğraştı şükür iyi oldu düzeldi doğum yaptı zamanında , inşallah senin için sıkıntı çıkmaz doktoruna danışarak konuş canım ona göre Yemen'e dikkat etKızlar az önce bir forumda gebelik şekerinin bebekte anı ölümlere yol actigini yazıyordu. Bende hiç dikkat etmiyordum şimdi çok vicdan azabı çekiyorumyarından itibaren tamammen tatlı olan herşeyi kesicem
Benim oğlum bir haftadır aşağıda yada yanda gece çok ağrı yapıyor aşağı karıştırıyorYok döndü bebeğim benim. Ana dönmeseydi yapılacaklar listesi hazırlamıştım
Komşum da şeker yüksekti ama bebeği 2.900 Gr doğdu kadın hepsini almıştı kiloyu .Kızlar 1ayda 1 kilo almışım. Birde çok yedim şaşırdım sadece 1 kilo aldim . Korkuyom bütün yediklerim bebegemi gitti. Bende aksine bebek kilolu doğar diye korkuyorum. Gebelik şekeri olduğu için bebek çok hızlı kilo alabiliyormuşçok kafama takiyom ya
Kilo alışın çok normal canım benimki anormal . Geçen ay 200 gram almıştım normal kabul ettim tam diyet uyyuladim . Bu ay hiç dikkat etmedim çok yedim sadece 1 kilo almisim bende buna şaşırdımKomşum da şeker yüksekti ama bebeği 2.900 Gr doğdu kadın hepsini almıştı kiloyu .
Ama tabi o ihtimali de duymuştum şekeri olanın bebeği kilolu doğar diye
Sen diyet yapmana rağmen mi 1 kg aldın
Yoksa normal mi
Ben ayda 2 kg kusur alıyorum kızben ne yapcam en son 2 hafta önce doktorda tartıldım not edildim 85.800 du sonra iki hafta geçti rsndevums gittim tekrar tartıldım 88.200 oldum yani bunlar hep iki hafta da 1 tartıldıgim rakamlar yani hesaplamamam göre 2 haftada 2.400 kg yakın kilo almışım sence normal mi 2 haftada bunu almak son aylarda çok alıyorum anlamıyorum yemiyorum da aşırı ama bu haftada çok aldım geçen aylar hep 1.500 kg alırdım bu son ölçüm beni şaşırttı zaten normalde hep gebelikte 15 kg kadar alırdım daha 1 aya yakın zaman var yani 15 kg dan fazlaalmis olcam sanrim 20 kg ile kapatcsm kendime şaşırıyom yediğim ortada 1 aydır günde iki öğün yemek yiyorum öğlen geç yemek yiyoruz akşam yemiyoruz meyve yada abur cubur la tikiniyom hiç birşey anlamadım inşallah bebeğe geçiyordur bu kilolar .
Şimdi 6 Eylül'de randevum var kesin 90 i geçerim
O kadar katılıyorum ki size. Şu anda bir moda var alternatif tıp diye, bir yakınımız kanser oldu ve bunların tuzağına düştü. tıbbi tedaviyi reddetti, uygurlu bir doktorun verdiği garip gurup otları kullandı 1 sene boyunca, bir de sülük ve hacamat. Sonuç: kendisini 2 ay önce kaybettik, ve öncesinde hastanede büyük acılar çekti. Belki en baştan kemoterapi ve immunoterapi görseydi kurtulacaktı, en azından yaşam süresi uzayacaktı.
doula lık kurumu da bence biraz böyle, kendi toparladıkları bilgileri size uygulatmaya çalışıyorlar, doğru yanlış ne malum. Aldıkları kurs gibi eğitimleri ben kaale bile almıyorum, körler sağırlar birbirini ağırlar durumu var orada. İçlerinde iyiler de vardır eminim, ama bir kaç tanesinin bazı yorumlarına denk geldim, inanılmaz cahil yorumlar.
Kızlar ünlü bir doktorun sayfasında görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam. Hamile bir kadının karnında bebek yan duruyor, artık kim yapıyor bilmiyorum bebeği dışardan müdehale ile annenin karnına baskı yaparak doğum pozisyonuna sokmaya çalışıyordu. Bebek yan duruyor, çok belli oluyor kadının karnından. Müdehale eden kişi bebeği tutup böyle karın üstünden çevirmeye çalışıyordu. Bana çok korkunç gelmişti, ürkmüştüm. Bulursam atarım videoyu buraya. Benim bebeğim yan dursa, ters dursa asla öyle bir şeye girişemezdim korkumdan. Bazen karnımda hareket ederken kolunu bacağını seviyorum böyle, hafifçe bastırıyorum bazen. Onda bile korkuyorum bişey olur mu acaba diyeKesinlikle katılıyorum size. Önemli olan bütüncül bakabilen tıp mezunu bir doktor bulabilmek.
Türkiyede tıp okumuş, harward üni de öğretim görevlisi olarak çalışmış, tıbbi tedaviyi reddetmeyen bütüncül bakabilen birini bulduğum için içim rahat benim.
Canım suyu az olanlar için havuç suyu tüketmeyi öneriyorlar, bu forumda hep öyle okudum. Bol su tüketip yanında düzenli havuç suyu içenlerin suyu artıyormuş. Bir araştır, doktoruna da danış istersen.Gebelik şekeri olan arkadaşlar. Acaba ağız kuruluğu var mı sizde? 10 gündür geceleri veya uyuduğumda ağı kuruluğundan nefes alamayıp gece durmadan su içip lavaboya gidiyorum. Bu gece sadece 3 saat uyuyabildim. Bebeğimin zaten suyu azdı son kontrolde, rahim boyuda kısaldığı için durmadan uzanıyorm ve su tüketiyorum. Var mı ağız kuruluğu olan,acaba şekerim falan mı var? Yarın kontrolüm var 1 aydır gitmedim çalışabilir raporu almak istiyorum doktorum uygun görürse ve tabi umarım bebeğimin suyu biraz artmıştır. Birde aşı olmayan öğretmenlere pcr testi zorunluluğu var. Corona olmasam bile o testleri yapmaya giderken kapabilirim. Birde sınıflarımız kalabalık. Çok kararsızım . Yarın doktorumda uygun görürse biontech olmayı düşünüyorum. Ama eğer doktor çalışamazsın izne ayrıl derse aşı olmayı düşünmüyorum.
Maşallah çok yedim DionKilo alışın çok normal canım benimki anormal . Geçen ay 200 gram almıştım normal kabul ettim tam diyet uyyuladim . Bu ay hiç dikkat etmedim çok yedim sadece 1 kilo almisim bende buna şaşırdım
Inşallah canim yaMaşallah çok yedim Dionben çok yeidm demesem de nerden geliyor bu kilolar diom hava mi var içimde ödem desen yok sadece ayaklarda var öyle abartılı şişlik yok anlamadım ya sen yine dikkat et canım inslalah bebiş iyi kilo alıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?