2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Umarım herkes istediği şekilde sağlıkla doğumunu yapabilir teyzemin normal doğum sonrasında başına gelenler yüzünden iki ameliyat olması falan beni aşırı korkutuyor. Annemin iki sezaryen olup hiç sıkıntı yaşamaması bilmiyorum ya hayırlısı ne ise o olsun umarım sağlıkla atlatırız.

Bilmiyorum ama daha önce 12 tane ameliyat olmuş biri olarak ameliyatın rahatlığını düşününce bir insan kendine niye bunu yapmak ister diye düşünmeden edemiyorum ya elimde değil.
Canim benim normal doğumum şancı çekip uyumuşum doğum başlamıştı çatala yattım bi ıkındim cıktı hemen hiç hissetmedim bile

Canim benim normal doğumum şancı çekip uyumuşum doğum başlamıştı çatala yattım bi ıkındim cıktı hemen hiç hissetmedim bile
Bence öyle değildir o ya beyin unutturuyormuş o acıyı sen unutmuştursun herkes söylüyor bunu doğumu yaptıktan hemen sonraki doğum hakkındaki düşüncelerinle 1 ay sonraki arasında çok fark var diyor unutuyorsun onu yaşanmamış gibi oluyor diyor

Canım benim de sezaryen için ödüm kopuyor, açıkçası pek hazırlıklı değilim o seçenek için Normal doğumla ilgili eğitimlere katılarak, pozitif hikayeleri dinleyerek ben bayağı bir motive oldum. Hatta evde her şeyi çömelerek yapıyorum bayadır doğumu kolaylaştırıyor diye duyduğum için. Özellikle bebek için faydalarını düşününce ben normal doğum şansımı denemeyi tercih ediyorum. Ne kadar stres olup, korkarsak o kadar fazla acı hissedip doğumu zorlaştırırmışız bir de o var, o yüzden en azından mental olarak kendimi hazırlıyorum şimdiden. Sen de başta normal doğum deneyeceksen, sezaryen sonraki seçenekse kötü örnekler yerine iyilere odaklanmakla başlayabilirsin işe. Hatta planlı sezaryen bile olsan o konuda güzel örnekler okumak da faydalı olur.

Ben bir konuyla ilgili kötü şeylere bakınca onları kendime çekiyormuşum gibi geliyor o yüzden kimsenin doğumunu bir şeyini dinlememeye çalışıyorum bu süreçte, korkmamak için en büyük taktik budur.

Bende 35+2 bana ilaç vermediler yani son hafta birde swzeryen olacsk diye takmıyorlar sanki doğurmami bekliyorlar şuan a kadar gaz sancıları yok bende kasılma var çok sert karnım oluyor karnım yamuk oluyor nefes alamıyorm sert dönüşler yapıyor bir yukarı çıkmadı artık ne kadar aşağıda oldukça mide yanman azalıyor ama aşağıda oynamasi beni korkutuyor çok idrarim geliyor vajinam agriyo şükür diyorum az kaldi

Aslında birşey dinlemeye de gerek yok koca çocuğun şeyimden çıkacak olması fikri yeterli oluyor benim için

İlk dogumun mu böyle oldu bende ilkinde öyle urkektim korkuyordum ne olacağını bilmiyordum o kadar ağrı sancı çektim ki çatala çıktım 5 dj içinde çıktı bu kadar kolay mı çıkıyor dedim sadece sancılar kötü ya çok iyi sancı çekince çıkmasi da kolay kesi atıp çıkarmak da kolay

Bu yüzden uyku işkence gibi geliyor ağrıyla uyanıyorum dinlenmiş olarak uyanmıyorum uykudan
Bende de bu son 1 hafta 10 gündür çok fenayım. Nstye girdim sancılarım çıktı memlekete gidip doğum yapacaktım ama doktor bana bu şekikde olursa gidemezsin dedi. Yorumları okudum da benim gibi biçok arkadaş varmıs. İç bacak ağrım kasık bel ağrım aksamları uyumak kabus gibi aksam olsun istemiyorum artık ağrıdam uyuya ıyorum eşine tutunarak sağa sola dönüyorım. Bebek baş aşağı dönmüş plasenta kireçlenmiş dedi doktor insaAllah erken gelmez yeni 34 haftaya girdim çok korkuyorum

Yok kız bende senin gibi o an diyodum böyle netteki gibi olur hiç öyle olmadi iki kez ıkınmada gitti biri bebeğin eşi için biri bebek icin

Reactions: The
[URL r/?utm_medium=copy_link[/URL]

Buldum kızlar, açılır inşallah bakmak isteyen olursa.
Benim arkadasim ikiz gebesiydi. Biri poziysonda biri degildi drumuz ayni dr bu arada. Dr eger tup bebek olmasaydi ben elimle onu dondururum demisti arkadasima. Beklenen bebek olduklari icin zorlamamisti dr sezeryan yapmisti ama bunun yapilabildigini biliyorum. Bebege zarari yok demisti dr

Kordon dolanmasindan cok da korkma canim benim ilk oglum kordon dolanik sekilde normal dogdu. Turkiyede drlarin kolayina geldigi icin kordon dolanikligini sezeryan sebebi olarak goruyorlar.

Son hafta mı haftaya alacaklar mı? benim de aynı şekilde sivri yerler değişiyo bi sağda bi solda bi sol arkaya falan ama sivrilen yer bi sertleşiyo 3-4 saniye sonra yer değiştiriyor. Bende gaz sancısı çok fazla olduğu için kasılma önleyici verdi. Doğum kasılmalarını tetiklemesin Doğumu başlatmasın diye yani. Sanırım vücut kasılma şiddetine göre Doğumu hızlandırır diye korktu doktorum. Ben zaten korkudan ağlaya ağlaya bi hal oldum o gün. Midem şu an aşırı yanıyo gaz yapar diye sütte içemiyorum. Ama en azından tamamen aşağı inmemiş oluşu beni mutlu ediyo. Dolayısıyla midem yandığı için çok mutlu oluyorum

Benim canım çok tatlıdır biliyor musun? Midem bulanınca bile oturur hüngür hüngür ağlarım. Grip olsam yatak döşek yatarım. Genital bölge adamı bile ah uh 2 saatte yaparım, minnacık bölge halbuki cırt cırt çek bitsin gitsin.
Bende bekarlık zamanlarımda normal doğumdan çok korkardım. Etrafımdaki herkes öyle korkunç, öcü birşeymiş gibi anlatıyordu ki, büyük bir tabu oluşmuştu böyle. Bir gün meraktan sezeryan videosu izledim, bu seferde ondan korkmaya başladım. E normalden korkuyorum, sezeryan dan korkuyorum napcam ben diyordum. Evlendim, hamile kaldım başladım araştırmaya. Zamanla da normal doğuma karşı ön yargım azalmış düşünmeye düşünmeye, onu farkettim. Canı çok tatlı biri olarak mide bulantısı, gaz sancısı, baş dönmesi, mide yanması çekmiş biriyim dedim. Hele ki gaz sancısı, sabahlara kadar ağlardım, ağlarken uyuya kalır, yine sancıyla uyanırdım. Bir gün gaz sancısı uyandım yine. Ya dedim bu sancı dan ne kadar fazla olabilir ki. Bu sancı öldürmüyor, dayanabiliyorsam ona da dayanabilirim. Normal doğuma dairde güzel tecrübeler okudum, araştırmalar yaptım, eğitimlere katıldım. Hep böyle motive ettim kendimi aslında. Hâlâ yaşamadığım için ufak tefek korkularm var ama normal doğurmayı çok istiyorum. Olursa çok mutlu olurum, olmazsa Napalım nasip Derim. Ben iyi olayım, bebeğim iyi olsun da gerisi önemli değil.

Herkes kendisi ve bebeği için en iyisini ister Tabiki canım. Senin psikolojin ve kendini hazır hissetmen, ne istediğin de çok önemli. Nasıl iyi hissedeceksen, nasıl iyi olacaksan o doğumu seçmek en doğal hakkın. Hakkında hayırlısı olsun canım, hepimizin sağlıklı, güzel doğumları olsun inşallah

Ben önce normalden korkuyordum, şimdi sezeryanden valla normali de kötüleyen var, sezeryanı da. Mutlaka insanların olumsuz tecrübeleri vardır ama bir kesim varki toplumda, özellikle kötü tecrübelerini aktarıp korkutuyor lar. Bunları da kadınlar yapıyor yani. Yok normal doğurdum ay öldüm sandım. Yok sezeryan oldum bilmem kaç ay geçmedi, mahvoldum. İllaki olumsuz ya da zor taraflardan bahsedilir ama birbirini motive edip destek veren, bunun bilincinde olan çok az insan var. Bazı kadınlar birbirini korkutmayı çok seviyor ne yazıkki
Benimde midem yanmam bitti, aşağı döndüğü için mi nedir, son zamanlarda artık yaşamaz oldum. Sürekli tuvaletteyim, kasıklarda sancı, belde hafif ağrılar. Geliyor gelmekte olan bakalım
Aslında birşey dinlemeye de gerek yok koca çocuğun şeyimden çıkacak olması fikri yeterli oluyor benim için
Bazen bende uzanırken yahu burdan çocuk nasıl çıkacak diye ilişkiye girerken bile zorlanıyoruz bazen çünkü. Sonra diyorum ki amaaan sal gitsin, bir şekilde çıkar yani nedir sanki gazlıyorum kendimi motive ediyorum

Kendine güvenen doktorlar yapmak istiyor demekki canım bilemedim. Benim doktorum yaparım dese bile ben cesaret edip kabul edemezdim şahsen.
Kordon dolanmasindan cok da korkma canim benim ilk oglum kordon dolanik sekilde normal dogdu. Turkiyede drlarin kolayina geldigi icin kordon dolanikligini sezeryan sebebi olarak goruyorlar.
Bende 3-4 kordona normal doğanları gördüm, inşallah dolanmaz canım. Çok hareketli olunca düşünüyorum bazen acaba dolanıyor mu diye.
Canım süt içmeyi seviyorsan laktozsuz Süt denedin mi? Belki o gaz yapmaz

Yani yıllarca okumuş dirsek çürürmüş doktorun söylediklerine bile tereddütlü yaklaşırken, sorgularken eğitimini bilmediğimiz insanların söylediklerini çok da ciddiye almamak lazım. Evet doğal doğum diye de bir şey var evde de doğurabilirsin ama tıbbi müdahale gerekirse
Sen de talep edebilirsin doktorundan sezeryan doğumu.

Şimdi nasılsın canım daha iyi misin?
İyiyim canim sabah uyandigimda agrimiyordu ama geceyi gece ettim... Gerçekten doğum sancısı falan zannettim normalde hiç bu kadar agrimazdi....
Kesinlikle aynı şeyleri yaşamışız. Demekki inip çıkmak, belden kuvvet almak falan tehlikeli bu aylarda... Çok yormamak lazımmış artık kendimizi. Ağrı kesici içip yattım oda iyi geldi sanırım... Sizede çok geçmiş olsun

İnşallah değildir canım şimdi nasılsın çok yormuşsun kendini

Allah Allah başka bir şikayetin var mı peki canım? Ödem , tansiyon gibi kan tahlili verdin mi yakınlarda?
Gerçekten farketmemisim canim. Benim 5 yaşında bir kizimda var. Oda yoruyor beni çok... Allahım tekrar yaşatmasın

Kızlar şimdiye kadar bir şey almayıp 1 haftadır internetten eksikleri alıyorum. Sıfırdan alışveriş yapanların ALLAH yardımcısı olsun. Aldığım iç çamaşırı, gecelik, hastane çıkışı, bebek bezi, ıslak mendil ve bebek çantası. Hepsi bu yani. Yeğenlerimden falan her şey kaldığı için sadece beğendiklerimi alıyorum ona rağmen çok tuttu. Sözde bebek bezi stoklamayacaktım ama indirim olunca 2 aylık birden stokladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…