- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim andan beri cinsiyet gerektirmeyen şeyleri almaya başlamıştım. Cinsiyeti öğrenince renkli cicili şeyler almaya başladım. Kıyafet anlamında herşeyi almıştım, bu ay da artık kendimin ve bebeğin son eksiklerini aldım. Son aldıklarım 1.500ü geçtiKızlar şimdiye kadar bir şey almayıp 1 haftadır internetten eksikleri alıyorum. Sıfırdan alışveriş yapanların ALLAH yardımcısı olsun. Aldığım iç çamaşırı, gecelik, hastane çıkışı, bebek bezi, ıslak mendil ve bebek çantası. Hepsi bu yani. Yeğenlerimden falan her şey kaldığı için sadece beğendiklerimi alıyorum ona rağmen çok tuttu. Sözde bebek bezi stoklamayacaktım ama indirim olunca 2 aylık birden stokladım.
Bugün içim laktozsuz süt reklamını görünce aynısını dedim biliyo musun canımKendine güvenen doktorlar yapmak istiyor demekki canım bilemedim. Benim doktorum yaparım dese bile ben cesaret edip kabul edemezdim şahsen.
Bende 3-4 kordona normal doğanları gördüm, inşallah dolanmaz canım. Çok hareketli olunca düşünüyorum bazen acaba dolanıyor mu diye.
Canım süt içmeyi seviyorsan laktozsuz Süt denedin mi? Belki o gaz yapmaz
Ya bende yeterince kıyafet var aslında öyle çok hoşuma giden bir şey olunca alıyorum. Hediye hastane çıkışı alan da oldu. Ben sadece ilk giydiği hastane çıkışıyla çok fotoğrafı oluyor diye onu kendim almak istedim ama 2 tane beğendim karar veremedim birini aldım sanırım 2. Yi de alcam. Bir de içi tüylü triko battaniye almak istiyorum lacivert renk ama internette bulamadım karşısına çıkan olursa beni etiketler mi?Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim andan beri cinsiyet gerektirmeyen şeyleri almaya başlamıştım. Cinsiyeti öğrenince renkli cicili şeyler almaya başladım. Kıyafet anlamında herşeyi almıştım, bu ay da artık kendimin ve bebeğin son eksiklerini aldım. Son aldıklarım 1.500ü geçtiüstelik en uygunlarını almaya çalıştım, ona rağmen bu fiyat çıktı. Bez stoklamadım, ıslak mendil de öyle. Kartlar dibi gördü yine mecbur Allah herkesin yardımcısı olsun valla, herşey ateş pahası, en uygunlar bile dünya kadar para tutuyor
Ahh ah anne olunca anlarsın diyordu hep annem, gerçekten anladım. Kucağıma almadım henüz ama karnıma düştüğü andan itibaren hayat benim değilde onun için akıyordu sanki. Dediğin gibi bu sıcaktan evlattan başka hangi güç yaptırabilir ki insana bunu.Bugün içim laktozsuz süt reklamını görünce aynısını dedim biliyo musun canımama ona bile korkuyorum ya gaz yaparsa diye kızlar bu öyle böyle bi gaz değil Allah kimseye yaşatmasın korkunç bişey arada oturamıyorum popomun üstüne gaz sıkıştırıp canımı yakıyo yan duruyorum. Bi de Doğum sancısını tetiklemesi beni acayip korkuttu bu sıcakta ayağımda yün çorap var varın gerisini siz düşünün. Ter döküyorum her yerimden ter akıyo yün çorapla sıcak su torbası koyuyorum ayağıma evlattan başka ne yaptırabilir bi insana bunu dedim.
Ya benim artık bi hastanede giyeceğim terlik bi de ikram çikolatası kaldı. Çiçek sepetinden alıcam ikisini bi de daha beşik almadımBen ilk hamile olduğumu öğrendiğim andan beri cinsiyet gerektirmeyen şeyleri almaya başlamıştım. Cinsiyeti öğrenince renkli cicili şeyler almaya başladım. Kıyafet anlamında herşeyi almıştım, bu ay da artık kendimin ve bebeğin son eksiklerini aldım. Son aldıklarım 1.500ü geçtiüstelik en uygunlarını almaya çalıştım, ona rağmen bu fiyat çıktı. Bez stoklamadım, ıslak mendil de öyle. Kartlar dibi gördü yine mecbur Allah herkesin yardımcısı olsun valla, herşey ateş pahası, en uygunlar bile dünya kadar para tutuyor
Ya canim ayni durum şuan bendede var . Oglumdada vardı merak etme hiç bir şey olmazBugün içim laktozsuz süt reklamını görünce aynısını dedim biliyo musun canımama ona bile korkuyorum ya gaz yaparsa diye kızlar bu öyle böyle bi gaz değil Allah kimseye yaşatmasın korkunç bişey arada oturamıyorum popomun üstüne gaz sıkıştırıp canımı yakıyo yan duruyorum. Bi de Doğum sancısını tetiklemesi beni acayip korkuttu bu sıcakta ayağımda yün çorap var varın gerisini siz düşünün. Ter döküyorum her yerimden ter akıyo yün çorapla sıcak su torbası koyuyorum ayağıma evlattan başka ne yaptırabilir bi insana bunu dedim.
Benim annem battaniye, yelek tarzı kışlık şeylerini aldı, ördü. Ablam bakım malzemeleri Şampuan, krem vs onları aldı, çantasını birde. Onun haricinde kimseden bir hediye görmedim. Hamile kalmadan önce biz alırız, yaparız diyen herkes sus pus oldu. Biz alalım diyen olmayınca kimseye de al denmiyor, eksiklerimi hep kendim aldım. O da maddi olarak zorluyor tabi.Ya bende yeterince kıyafet var aslında öyle çok hoşuma giden bir şey olunca alıyorum. Hediye hastane çıkışı alan da oldu. Ben sadece ilk giydiği hastane çıkışıyla çok fotoğrafı oluyor diye onu kendim almak istedim ama 2 tane beğendim karar veremedim birini aldım sanırım 2. Yi de alcam. Bir de içi tüylü triko battaniye almak istiyorum lacivert renk ama internette bulamadım karşısına çıkan olursa beni etiketler mi?
Doğumun kendi başlamasını istiyorum sezaryen içinde olsa o yüzden önden söylemek istemiyorum gün belirlemeye çalışır diye.Sen de talep edebilirsin doktorundan sezeryan doğumu.
Gelsin artık bebislerBenim canım çok tatlıdır biliyor musun? Midem bulanınca bile oturur hüngür hüngür ağlarım. Grip olsam yatak döşek yatarım. Genital bölge adamı bile ah uh 2 saatte yaparım, minnacık bölge halbuki cırt cırt çek bitsin gitsin.
Bende bekarlık zamanlarımda normal doğumdan çok korkardım. Etrafımdaki herkes öyle korkunç, öcü birşeymiş gibi anlatıyordu ki, büyük bir tabu oluşmuştu böyle. Bir gün meraktan sezeryan videosu izledim, bu seferde ondan korkmaya başladım. E normalden korkuyorum, sezeryan dan korkuyorum napcam ben diyordum. Evlendim, hamile kaldım başladım araştırmaya. Zamanla da normal doğuma karşı ön yargım azalmış düşünmeye düşünmeye, onu farkettim. Canı çok tatlı biri olarak mide bulantısı, gaz sancısı, baş dönmesi, mide yanması çekmiş biriyim dedim. Hele ki gaz sancısı, sabahlara kadar ağlardım, ağlarken uyuya kalır, yine sancıyla uyanırdım. Bir gün gaz sancısı uyandım yine. Ya dedim bu sancı dan ne kadar fazla olabilir ki. Bu sancı öldürmüyor, dayanabiliyorsam ona da dayanabilirim. Normal doğuma dairde güzel tecrübeler okudum, araştırmalar yaptım, eğitimlere katıldım. Hep böyle motive ettim kendimi aslında. Hâlâ yaşamadığım için ufak tefek korkularm var ama normal doğurmayı çok istiyorum. Olursa çok mutlu olurum, olmazsa Napalım nasip Derim. Ben iyi olayım, bebeğim iyi olsun da gerisi önemli değil.
Herkes kendisi ve bebeği için en iyisini ister Tabiki canım. Senin psikolojin ve kendini hazır hissetmen, ne istediğin de çok önemli. Nasıl iyi hissedeceksen, nasıl iyi olacaksan o doğumu seçmek en doğal hakkın. Hakkında hayırlısı olsun canım, hepimizin sağlıklı, güzel doğumları olsun inşallah
Ben önce normalden korkuyordum, şimdi sezeryandenvalla normali de kötüleyen var, sezeryanı da. Mutlaka insanların olumsuz tecrübeleri vardır ama bir kesim varki toplumda, özellikle kötü tecrübelerini aktarıp korkutuyor lar. Bunları da kadınlar yapıyor yani. Yok normal doğurdum ay öldüm sandım. Yok sezeryan oldum bilmem kaç ay geçmedi, mahvoldum. İllaki olumsuz ya da zor taraflardan bahsedilir ama birbirini motive edip destek veren, bunun bilincinde olan çok az insan var. Bazı kadınlar birbirini korkutmayı çok seviyor ne yazıkki
Benimde midem yanmam bitti, aşağı döndüğü için mi nedir, son zamanlarda artık yaşamaz oldum. Sürekli tuvaletteyim, kasıklarda sancı, belde hafif ağrılar. Geliyor gelmekte olan bakalım
Bazen bende uzanırken yahu burdan çocuk nasıl çıkacak diyeilişkiye girerken bile zorlanıyoruz bazen çünkü. Sonra diyorum ki amaaan sal gitsin, bir şekilde çıkar yani nedir sanki gazlıyorum kendimi motive ediyorum
Bende doğumdan sonra eşe dosta hediyelik versek, ben kendim hazırlasam dedim. Hani anane dede, ablana, ablama filan yakın çevremize dedim. Eşimde kızdı, kimseye birşey yapma. Bize kim ne alıyor diyeYa benim artık bi hastanede giyeceğim terlik bi de ikram çikolatası kaldı. Çiçek sepetinden alıcam ikisini bi de daha beşik almadım
Canım bende gebelik şekeri var .Fakat ağız kuruluğu yaşamıyorum .Gerçi çok fazla su içiyorum çünkü alternatif içeceğim yok o yüzdende farketmeye bilirim .Gebelik şekeri olan arkadaşlar. Acaba ağız kuruluğu var mı sizde? 10 gündür geceleri veya uyuduğumda ağı kuruluğundan nefes alamayıp gece durmadan su içip lavaboya gidiyorum. Bu gece sadece 3 saat uyuyabildim. Bebeğimin zaten suyu azdı son kontrolde, rahim boyuda kısaldığı için durmadan uzanıyorm ve su tüketiyorum. Var mı ağız kuruluğu olan,acaba şekerim falan mı var? Yarın kontrolüm var 1 aydır gitmedim çalışabilir raporu almak istiyorum doktorum uygun görürse ve tabi umarım bebeğimin suyu biraz artmıştır. Birde aşı olmayan öğretmenlere pcr testi zorunluluğu var. Corona olmasam bile o testleri yapmaya giderken kapabilirim. Birde sınıflarımız kalabalık. Çok kararsızım . Yarın doktorumda uygun görürse biontech olmayı düşünüyorum. Ama eğer doktor çalışamazsın izne ayrıl derse aşı olmayı düşünmüyorum.
Yok canım son haftalar demek istedim yani bir ayın içindeyim ya son haftalarım kaldı diye ilaç vermedilerSon hafta mı haftaya alacaklar mı?benim de aynı şekilde sivri yerler değişiyo bi sağda bi solda bi sol arkaya falan ama sivrilen yer bi sertleşiyo 3-4 saniye sonra yer değiştiriyor. Bende gaz sancısı çok fazla olduğu için kasılma önleyici verdi. Doğum kasılmalarını tetiklemesin Doğumu başlatmasın diye yani. Sanırım vücut kasılma şiddetine göre Doğumu hızlandırır diye korktu doktorum. Ben zaten korkudan ağlaya ağlaya bi hal oldum o gün. Midem şu an aşırı yanıyo gaz yapar diye sütte içemiyorum. Ama en azından tamamen aşağı inmemiş oluşu beni mutlu ediyo. Dolayısıyla midem yandığı için çok mutlu oluyorum
Sezeryan ya da normal doğum farketmez. Bazı kadınlar öyle bir anlatıyor ki sanki diri diri ateşe girmişler, etlerini kesmişler falan. Öyle acı çekmiş gibi yansıtıyorlar. İşte biz doğurdu acı çektik, sende mecbur çekeceksin çek der gibi.Gelsin artık bebislerbende çok yoruldum iyi yapıyorsun cnim kendini hep motive et gazla elbet bende daha önceki doğumlarda yaşadığmi anlatıyorum sizleri korkutmak istemem gerçekten ilk gebelik ilk tecrubedi kolay geldi .ikinci dogumda çok güzel sancı çektim az kalmıştı ama kızım içinde rahat defidli oksijensiz kaldı belki yarım saat dahassnci cekseydm nosl olacaktı gerçekten normal doğum çok rahat doğurdun ya ohh cekiyorssin ağrılarım bitiyor ayaklanır oluyon
Bende sancıları çekerken hep derdim inşallah sezeryen olur diye ama sonrası hep iyi ki normal oldu dedim ikincisi kısmet olmadı
Swzeryen olmak da değişik bir duygu güzel canim tabi ağrı eşiği herkes de farklıbende en fazla 10 gün kadar ağrı çektim sonra hafifledi 1 ay sonra
Bakalım ya nasıl olacsk bu ikinci swzeryen ağrı eşiği nasıl olacak
Olabiliyor demek ki canım içim rahatlıyo böyle şeyler duyunca normal olduğunu duyunca yani.Ya canim ayni durum şuan bendede var . Oglumdada vardı merak etme hiç bir şey olmazhele ilk hamilelikte bu gaz olayı canıma tak etmişti
Yine senin annen ablan almışBenim annem battaniye, yelek tarzı kışlık şeylerini aldı, ördü. Ablam bakım malzemeleri Şampuan, krem vs onları aldı, çantasını birde. Onun haricinde kimseden bir hediye görmedim. Hamile kalmadan önce biz alırız, yaparız diyen herkes sus pus oldu. Biz alalım diyen olmayınca kimseye de al denmiyor, eksiklerimi hep kendim aldım. O da maddi olarak zorluyor tabi.
Ben dediğin tarz birşey görmüştüm, bulursam atarım canım
Balım ben şu insanların söylemlerinden çok sıkılıyorum. İlk çocuk güzel bişey almadan olur mu beşik alacaksın zaten almışken iyisini al. Bana kalsa da aynı dediğin gibi bişey alırım. Bir de evden çıkıcam zaten gittiğim evde oda yaparım o zaman alırım. Kv aşırı aşırı karışıyo bu konuda ben yine bildiğimi okuyorum ama yıldımBende doğumdan sonra eşe dosta hediyelik versek, ben kendim hazırlasam dedim. Hani anane dede, ablana, ablama filan yakın çevremize dedim. Eşimde kızdı, kimseye birşey yapma. Bize kim ne alıyor diyeçikolata yaptırsak dedim, zıkkım yesinler diyor benim de işime geldi, onun masrafınsan yırttım
Ben beşiği şu 250 TL olan anne yanı, sallanan portatif ler varya ondan aldım canım e bebekten galiba. İlk birkaç ay idare eder, ondan sonra büyük beşiğe geçerim diyorum bakalım.
Vajinam bugün ağırmaya başladı benim de ya. Hem aşağıdan hem yukardan hareket ediyo şöyle 2-3 hafta dursa varya Allah’ın izniyleYok canım son haftalar demek istedim yani bir ayın içindeyim ya son haftalarım kaldı diye ilaç vermedilerbmede süt içiyorum gaz yok yapmıyor inşallah son haftalarda yapmaz şuan Midem iyi gazım yok sadece kasılma bel ağrısı çekiyorum bacak aram vajinam ağrıyor
Bu KV ler hep boylyle negatif gıcık olurlarSezeryan ya da normal doğum farketmez. Bazı kadınlar öyle bir anlatıyor ki sanki diri diri ateşe girmişler, etlerini kesmişler falan. Öyle acı çekmiş gibi yansıtıyorlar. İşte biz doğurdu acı çektik, sende mecbur çekeceksin çek der gibi.
Biz burda illakı olumlu olumsuz yanlarını konuşup bilgilendiriyoruz canım birbirimizi. Ama burda kimse ay öldüm bittim, mahvoldum demiyor. Olumsuz, zor yanları da söylüyor tecrübeli anneler ama herkes birbirini motive de ediyor. Bazı kadınlarda o yok ne yazıkki. Hep dillerinde olumsuzluk.
Bana kv mesela anlatıyor şöyle çok zordu, böyle saatlerce ağrı çektim öldüm, böyle mahvoldum falan fistan. Ama biliyor musun normal doğurunca rahmin temizleniyor, bebek gibi oluyorsun yep yeni falan diyor. İnşallah seninde normal olur diyor. Sezeryan olsam sanki eskiyeceğim, rahim düzelmeyecek sankihayırlısı anne Napalım diyorum sonra anlıyor öyle tabi canım diyor.
Ya ben birisi bir şeyini alalım deyince ben bunu beğendim al diyemiyorum. Sonuçta her bütçeye göre oluyor bu bebek ürünleri. Bu defa 200 tl kayınvaldem 200 tl de kayınpederim verdi eksiğini al diye daha çok işime yaradı.Benim annem battaniye, yelek tarzı kışlık şeylerini aldı, ördü. Ablam bakım malzemeleri Şampuan, krem vs onları aldı, çantasını birde. Onun haricinde kimseden bir hediye görmedim. Hamile kalmadan önce biz alırız, yaparız diyen herkes sus pus oldu. Biz alalım diyen olmayınca kimseye de al denmiyor, eksiklerimi hep kendim aldım. O da maddi olarak zorluyor tabi.
Ben dediğin tarz birşey görmüştüm, bulursam atarım canım
Gelişimini tamamladıysa inşallah hiç bir sıkıntı olmaz canım şöyle birkaç hafta daha dayanır umarımBende de bu son 1 hafta 10 gündür çok fenayım. Nstye girdim sancılarım çıktı memlekete gidip doğum yapacaktım ama doktor bana bu şekikde olursa gidemezsin dedi. Yorumları okudum da benim gibi biçok arkadaş varmıs. İç bacak ağrım kasık bel ağrım aksamları uyumak kabus gibi aksam olsun istemiyorum artık ağrıdam uyuya ıyorum eşine tutunarak sağa sola dönüyorım. Bebek baş aşağı dönmüş plasenta kireçlenmiş dedi doktor insaAllah erken gelmez yeni 34 haftaya girdimçok korkuyorum
İnşallah canım kesinlikle ikinci gebelik daha zor geçiyormuş benim de 3 buçuk yaşında kızım var ilgi istiyor oyun istiyorGerçekten farketmemisim canim. Benim 5 yaşında bir kizimda var. Oda yoruyor beni çok... Allahım tekrar yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?