2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim andan beri cinsiyet gerektirmeyen şeyleri almaya başlamıştım. Cinsiyeti öğrenince renkli cicili şeyler almaya başladım. Kıyafet anlamında herşeyi almıştım, bu ay da artık kendimin ve bebeğin son eksiklerini aldım. Son aldıklarım 1.500ü geçti üstelik en uygunlarını almaya çalıştım, ona rağmen bu fiyat çıktı. Bez stoklamadım, ıslak mendil de öyle. Kartlar dibi gördü yine mecbur Allah herkesin yardımcısı olsun valla, herşey ateş pahası, en uygunlar bile dünya kadar para tutuyor

Bugün içim laktozsuz süt reklamını görünce aynısını dedim biliyo musun canım ama ona bile korkuyorum ya gaz yaparsa diye kızlar bu öyle böyle bi gaz değil Allah kimseye yaşatmasın korkunç bişey arada oturamıyorum popomun üstüne gaz sıkıştırıp canımı yakıyo yan duruyorum. Bi de Doğum sancısını tetiklemesi beni acayip korkuttu bu sıcakta ayağımda yün çorap var varın gerisini siz düşünün. Ter döküyorum her yerimden ter akıyo yün çorapla sıcak su torbası koyuyorum ayağıma evlattan başka ne yaptırabilir bi insana bunu dedim.

Ya bende yeterince kıyafet var aslında öyle çok hoşuma giden bir şey olunca alıyorum. Hediye hastane çıkışı alan da oldu. Ben sadece ilk giydiği hastane çıkışıyla çok fotoğrafı oluyor diye onu kendim almak istedim ama 2 tane beğendim karar veremedim birini aldım sanırım 2. Yi de alcam. Bir de içi tüylü triko battaniye almak istiyorum lacivert renk ama internette bulamadım karşısına çıkan olursa beni etiketler mi?

Ahh ah anne olunca anlarsın diyordu hep annem, gerçekten anladım. Kucağıma almadım henüz ama karnıma düştüğü andan itibaren hayat benim değilde onun için akıyordu sanki. Dediğin gibi bu sıcaktan evlattan başka hangi güç yaptırabilir ki insana bunu.
Gaz konusunda çook iyi anlıyorum seni canım. Günler geceler boyu sancı çektim. Evlenmeden önce her gaz sancım da acillik olan bir insandım. Hamile kalınca işte mecbur çektim, yeterki bebek iyi olsun diye

Ya benim artık bi hastanede giyeceğim terlik bi de ikram çikolatası kaldı. Çiçek sepetinden alıcam ikisini bi de daha beşik almadım

Ya canim ayni durum şuan bendede var . Oglumdada vardı merak etme hiç bir şey olmaz hele ilk hamilelikte bu gaz olayı canıma tak etmişti

Benim annem battaniye, yelek tarzı kışlık şeylerini aldı, ördü. Ablam bakım malzemeleri Şampuan, krem vs onları aldı, çantasını birde. Onun haricinde kimseden bir hediye görmedim. Hamile kalmadan önce biz alırız, yaparız diyen herkes sus pus oldu. Biz alalım diyen olmayınca kimseye de al denmiyor, eksiklerimi hep kendim aldım. O da maddi olarak zorluyor tabi.
Ben dediğin tarz birşey görmüştüm, bulursam atarım canım

Gelsin artık bebisler bende çok yoruldum iyi yapıyorsun cnim kendini hep motive et gazla elbet bende daha önceki doğumlarda yaşadığmi anlatıyorum sizleri korkutmak istemem gerçekten ilk gebelik ilk tecrubedi kolay geldi .ikinci dogumda çok güzel sancı çektim az kalmıştı ama kızım içinde rahat defidli oksijensiz kaldı belki yarım saat dahassnci cekseydm nosl olacaktı gerçekten normal doğum çok rahat doğurdun ya ohh cekiyorssin ağrılarım bitiyor ayaklanır oluyon
Bende sancıları çekerken hep derdim inşallah sezeryen olur diye ama sonrası hep iyi ki normal oldu dedim ikincisi kısmet olmadı
Swzeryen olmak da değişik bir duygu güzel canim tabi ağrı eşiği herkes de farklı bende en fazla 10 gün kadar ağrı çektim sonra hafifledi 1 ay sonra
Bakalım ya nasıl olacsk bu ikinci swzeryen ağrı eşiği nasıl olacak

Ya benim artık bi hastanede giyeceğim terlik bi de ikram çikolatası kaldı. Çiçek sepetinden alıcam ikisini bi de daha beşik almadım
Bende doğumdan sonra eşe dosta hediyelik versek, ben kendim hazırlasam dedim. Hani anane dede, ablana, ablama filan yakın çevremize dedim. Eşimde kızdı, kimseye birşey yapma. Bize kim ne alıyor diye çikolata yaptırsak dedim, zıkkım yesinler diyor benim de işime geldi, onun masrafınsan yırttım

Ben beşiği şu 250 TL olan anne yanı, sallanan portatif ler varya ondan aldım canım e bebekten galiba. İlk birkaç ay idare eder, ondan sonra büyük beşiğe geçerim diyorum bakalım.

Canım bende gebelik şekeri var .Fakat ağız kuruluğu yaşamıyorum .Gerçi çok fazla su içiyorum çünkü alternatif içeceğim yok o yüzdende farketmeye bilirim .

Yok canım son haftalar demek istedim yani bir ayın içindeyim ya son haftalarım kaldı diye ilaç vermediler bmede süt içiyorum gaz yok yapmıyor inşallah son haftalarda yapmaz şuan Midem iyi gazım yok sadece kasılma bel ağrısı çekiyorum bacak aram vajinam ağrıyor

Sezeryan ya da normal doğum farketmez. Bazı kadınlar öyle bir anlatıyor ki sanki diri diri ateşe girmişler, etlerini kesmişler falan. Öyle acı çekmiş gibi yansıtıyorlar. İşte biz doğurdu acı çektik, sende mecbur çekeceksin çek der gibi.
Biz burda illakı olumlu olumsuz yanlarını konuşup bilgilendiriyoruz canım birbirimizi. Ama burda kimse ay öldüm bittim, mahvoldum demiyor. Olumsuz, zor yanları da söylüyor tecrübeli anneler ama herkes birbirini motive de ediyor. Bazı kadınlarda o yok ne yazıkki. Hep dillerinde olumsuzluk.
Bana kv mesela anlatıyor şöyle çok zordu, böyle saatlerce ağrı çektim öldüm, böyle mahvoldum falan fistan. Ama biliyor musun normal doğurunca rahmin temizleniyor, bebek gibi oluyorsun yep yeni falan diyor. İnşallah seninde normal olur diyor. Sezeryan olsam sanki eskiyeceğim, rahim düzelmeyecek sanki hayırlısı anne Napalım diyorum sonra anlıyor öyle tabi canım diyor.

Ya canim ayni durum şuan bendede var . Oglumdada vardı merak etme hiç bir şey olmaz hele ilk hamilelikte bu gaz olayı canıma tak etmişti
Olabiliyor demek ki canım içim rahatlıyo böyle şeyler duyunca normal olduğunu duyunca yani.

Yine senin annen ablan almış benden hiç kimse . Kimse arayıp sormaz bile bi ihtiyacın varmi diye

Balım ben şu insanların söylemlerinden çok sıkılıyorum. İlk çocuk güzel bişey almadan olur mu beşik alacaksın zaten almışken iyisini al. Bana kalsa da aynı dediğin gibi bişey alırım. Bir de evden çıkıcam zaten gittiğim evde oda yaparım o zaman alırım. Kv aşırı aşırı karışıyo bu konuda ben yine bildiğimi okuyorum ama yıldım

Vajinam bugün ağırmaya başladı benim de ya. Hem aşağıdan hem yukardan hareket ediyo şöyle 2-3 hafta dursa varya Allah’ın izniyle

Bu KV ler hep boylyle negatif gıcık olurlarnormal doğumda rahim kesilmeden bebek çıkıyor ama seseryende rahim kesiliyor ya o kötü ileryen gebeliklerde rahim yapışıklıklari oluyor. Oyizden normal doğum o konuda sağlıklı yani hayırlısı inşallah canım bence benim düşüncem tek değişmeyen vajina oluyor swzeryen de aynı darlık da olur ama normal doğumda değişiyor eskisi gibi olması biraz zaman alıyor

Ya ben birisi bir şeyini alalım deyince ben bunu beğendim al diyemiyorum. Sonuçta her bütçeye göre oluyor bu bebek ürünleri. Bu defa 200 tl kayınvaldem 200 tl de kayınpederim verdi eksiğini al diye daha çok işime yaradı.

Gelişimini tamamladıysa inşallah hiç bir sıkıntı olmaz canım şöyle birkaç hafta daha dayanır umarım
Gerçekten farketmemisim canim. Benim 5 yaşında bir kizimda var. Oda yoruyor beni çok... Allahım tekrar yaşatmasın
İnşallah canım kesinlikle ikinci gebelik daha zor geçiyormuş benim de 3 buçuk yaşında kızım var ilgi istiyor oyun istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…