Benim doktor kontrol cuma günü. Ama hiç net bahsetmiyor genelde hastaları 39 haftada baglandiklarini söylüyorİyice zorluyor artık. Sanki içeride fıldır fıldır dönüyor sağa çarpıyor. Göbek artık iyice büyüdü kilo almadan da büyüyormuşHaftaya kontrolüm var, vitaminler başından beri midemi bulandırıyordu.
Bu nst ye kaçıncı hafta giriliyordu. Ayda bir gel dedi doktorum haftayı kaçırmayayım.
Benim bulunduğum hastanede 10 bin diye duydumYaaa acımasızlar yaa bu ne 5 bin tmmda 14 bin ne demek haşa tövbe Estağfurullah yeni insan mı yapıyor bunlar. Nerde yasıyorsun ki
Bunkadarı da olmaz altüstü bir doğum yani olmadı sezeryan olsun bu kadar mı alınır insanlardanBenim bulunduğum hastanede 10 bin diye duydum
Güzel haberlerle gel inşallah canımBugün randevum var içimde değişik bir heyecan var haftalar geçtikçe her gidişimde doğumla ilgili birşeyler konuşulacak gibi hissediyorum sanırım ondan ama asla doktor doğuracakmışım gibi bir bilgilendirme yapmıyor sanki hala 15-16 haftalardayımneyse umarım oğlum arayı tamamen kapatmıştırda sağlıklıdır ama dünden beri bi hareketler değişti yanlarımda çok hissediyorum dönmeye çalışıyor gibi bide azaldı önceye göre hareketler sanki çok çok büyük bir azalma değil tabiki ama önceden nefes aldırmıyordu.
39 da çok geç değil mi ya, çoğu kişi doğuruyor o zamanaBenim doktor kontrol cuma günü. Ama hiç net bahsetmiyor genelde hastaları 39 haftada baglandiklarini söylüyor
Canım zorunlu sezeryan bizim orda 5 bin miş. Normal doğum o fiyatmisBunkadarı da olmaz altüstü bir doğum yani olmadı sezeryan olsun bu kadar mı alınır insanlardan
Valla ben muanemi beklerken doktorumun hastasi vardı 39 haftadaydi ilkkez net bağlandm dediGüzel haberlerle gel inşallah canımbenimde iki üç gündür hareketler azaldı gibi. Yine hareketli ama önceden karnımda takla atıyordu resmen, şimdi yanlardan dürtüyor.
39 da çok geç değil mi ya, çoğu kişi doğuruyor o zamana
Allah iyi etsin valla her halükarda fazla yineCanım zorunlu sezeryan bizim orda 5 bin miş. Normal doğum o fiyatmis
Aynı şeyi hissediyoruz benimde yanlarıma batıyorGüzel haberlerle gel inşallah canımbenimde iki üç gündür hareketler azaldı gibi. Yine hareketli ama önceden karnımda takla atıyordu resmen, şimdi yanlardan dürtüyor.
Geçmiş olsun canım .bende bilmiyorum nasıl olacsk bu kızı uzak tutamıyorum cinceden çok babacıydi , karnım çıktıkça hissettim mi anlamadım bana yapıştı ya önceden öyle değildi bana karşı, kardeş geldi oda bana bağımlı oldu , isim zor bakalım ne olacsk kardesi gelinceŞuna bak sen cadı yaasana nu kadar bağlı olması iyi dğl bence yarın bebek gelecek nasıl yapacan peki zorluk çıkarmaz insaAllah.
Erkekler öyle uykuları geldi mi dünya umurlarında dğl benimki de öyle. Uyur sabaha kadar .
Canım sakın idrarını tutma bak idrar yolu enfeksiyonunu tetikler bende var diye az hissettiğim gibi çıkıyorum hemen çünkü canımı çok yaktı çok yıprattı beni hala da var şuan antibiyotik kullanıyorum
Sağol canım. Bebeği şimdiden sevdirmeye çalıs bak kardeş geliyor deyin adı şu bu olacak karnını beraber sevin. Ama o da çok küçük daha çok kritik bir yas döneminde hamile kalmıssın. İnsaAllah ruhsal olarak etkilemez onu o da çok küçük daha.Geçmiş olsun canım .bende bilmiyorum nasıl olacsk bu kızı uzak tutamıyorum cinceden çok babacıydi , karnım çıktıkça hissettim mi anlamadım bana yapıştı ya önceden öyle değildi bana karşı, kardeş geldi oda bana bağımlı oldu , isim zor bakalım ne olacsk kardesi gelincekıskanır ilgi eksilir kendini dışlanmış hisseder birde bir ağlar susmaz onun La ilgilenmedigim zaman küsüyor babası da bana kızıyor al şu kızı seni istiyot dio sanki ben keyfinden uzak tutuom kendimden yoruyor beni babasına verince kıyameti koparıyor niye onun yanına bıraktım diye daha 17 aylık olacks 15 gün sonra
Canım sorma ben de aynı durumdayım, geçen tesadüfen devlete buldum kaptım hemen randevuyu, 32+4 de gideceğim ama yapacak bir şey yok. Dediğin gibi kendi doktoruma 300 veriyorum bir de sırf rapor özele 215 vs vermek istemedim. MHRS’de saat 16:00 dan sonra randevu açılıyormuş, Cerrahpaşa’nın da kendi randevu sistemi varmış oradan da alınabilir. Dediğin gibi randevusuz da sırayla alınabiliyor diye duymuştum, tabii bu Suriyeliler’den sıra gelirse tabii.Kızlar, 32. Hafta çalışabilir raporunu kendi doktorum veremediği için devlet hastanelerinden randevu alayım dedim ama ne mümkün. Ya doktor dolu ya kapalı haftası veya bazı polikinliklerin yanında gebe hastalara bakılmamaktadır yazıyor. Yani şuanda hiçbir devlet hastanesinden ( İstanbul Avrupa yakası) randevu alamıyorum. Özele gidip bir rapor için 200 tl de vermek istemedim açıkçası. Yarın sabah evime en yakın devlet hastanesine sabah erkenden gidip, yanlış hatırlamıyorsam randevusuzda sıra numarası alınabiliyordu? Sizler nasıl yaptınız?
Geçmiş mesajlara bakarken gördüm. Aynı şeyleri yaşıyoruz şuan.. Geçen ay benimde il içi tayinim çıktı. Ama rahim kısalığı olduğu için ve kanama riskim kendim gitmedim, vekalet için imza attım sadece noterden. Gerisini yakınlarım hallettiler.. Şuan da 32.haftamdayım izne ayrıldım yattmaya devam ediyorum. Erken doğum riskine karşı fazla hareket etmemem gerek 20 haftadır evde yatıyorum. Gerekmedikçe (doktor kontrolü ve iğne dışında) dışarı çıkmıyorum. Evde de hiçbir iş yaptığım yok annemlere taşındık annem bakıyor hem bana hem eşime bu süreçte. Şuan siz 34'e Gelmişsiniz sanıyorum bir arkadaşım geçen sene 34.haftada doğum yaptı. Bebek küvöze girmedi. Ciğer iğnesi de yapılmamıştı çünkü erken doğum beklenmiyordu. Ama bebeği alıp eve getirdiler hemen. Kilosuna göre değişiyormuş tabi artık 34 sonrası rahatlayabilirsiniz bir nebze olsa da. Ben iple çekiyorum 34'ü göreyim hiç olmazsaAsla çıkmam dışarıya. Trendyol market getiriyor. Annem sağolaun bakıyor. Bebeğin alışverişini komple internetten yapıyorum herşeyini. Emzik havlu ve kendime pijama takımı seçemedim. Onu da kız kardeşime sipariş verdim o alıcak. Senin yerinde olsam asla çıkmam dışarıya.
Bikaç saat önce tayinim çıktığını öğrendim. Evrak işim var kara kara nasıl yapıcağımı düşünüyorum. Yeterli bebek büyüsün içimde. Yatmaya razıyım ben. Kaedeşim erken doğurdu, o süreçlere bizzat tanık oldum. Yaşamak istemiyorum.
Canım benim de hareket var evet ama önceki gibi değil korkuyodum senin yazdığını okuyunca bi parça rahatladım.Güzel haberlerle gel inşallah canımbenimde iki üç gündür hareketler azaldı gibi. Yine hareketli ama önceden karnımda takla atıyordu resmen, şimdi yanlardan dürtüyor.
Aynı durumdayım. İstanbul Avrupa yakası ve randevu yok bu hafta malesef. Özeller de çok pahalı ama dediğiniz gibi erken vakitte gidilirse alınır mı bilmiyorum. Bı de tam 32+0 da mı gitmek gerekiyor onu biliyor musunKızlar, 32. Hafta çalışabilir raporunu kendi doktorum veremediği için devlet hastanelerinden randevu alayım dedim ama ne mümkün. Ya doktor dolu ya kapalı haftası veya bazı polikinliklerin yanında gebe hastalara bakılmamaktadır yazıyor. Yani şuanda hiçbir devlet hastanesinden ( İstanbul Avrupa yakası) randevu alamıyorum. Özele gidip bir rapor için 200 tl de vermek istemedim açıkçası. Yarın sabah evime en yakın devlet hastanesine sabah erkenden gidip, yanlış hatırlamıyorsam randevusuzda sıra numarası alınabiliyordu? Sizler nasıl yaptınız?
Ben hareket azalmasını doğum pozisyonu almasına bağlıyorum canım. Bir iki gün çok kıpır kıpırdı, takla atıyordu resmen. Bir gün öyle bir döndü ki karnım yırtılacak sandım hatta. Ondan sonra hareketler azaldı. Yanlardan dürtüyor. Yukarda da poposu var galiba. Demekki diyorum kafasını pozisyona iyice soktu. Bana sağlık ocağındaki hemşire son ay hareketleri azalır, korkma çünkü yeri azalıyor, daralıyor demişti.Canım benim de hareket var evet ama önceki gibi değil korkuyodum senin yazdığını okuyunca bi parça rahatladım.
Bende bugün gittim oksapar verdi 10 adet yeterlimi bilmiyorum ama coronanın pozitif çıktıgı 2. Günüydü bugün corona olduğumdan beri çocuk pek hareket etmiyor sizdede oldumu
Canım bence o sepet tarzlari gerçekten çok günü kurtarmalik oluyor. Bebek azcik büyüyünce boşa cikiyor kullanamıyor. Çünkü kilosu uygun olmuyor veya hemen ayaga kalktığında Allah korusun güvenliksiz oluyor. Bence park beşik tarzı veya kilo konusunda uygun besikler daha uygun. Ben de almadım bu arada henüzKızlar sorulmuştur muhtemelen ama bulamadım, siz anne yanı beşiği nasıl aldınız? Kardeşimden alacaktım ama çok büyük, taşıması vs biraz zor olacak diye annem ben yeni alırım dedi. Şu cibinlikli süslü ahşap sepetler çok hoşuma gidiyor, ebebek’teki daha sade anne aynı olanlar da aslında daha pratik karar veremedim bir türlü
Yengem hemşire, geçenlerde bize geldiler şehir dışından. O da aynısını dedi 32.haftadan sonra hareketleri azalabilir korkma. Yeri daralırmış bebek büyüdükçe. Benim bebek 26.haftada doğum pozisyonuna geçti baş aşağı duruşta. En son geçen hafta kontrolde doktor dedi ki başını iyice gömmüş aşağıyaBen hareket azalmasını doğum pozisyonu almasına bağlıyorum canım. Bir iki gün çok kıpır kıpırdı, takla atıyordu resmen. Bir gün öyle bir döndü ki karnım yırtılacak sandım hatta. Ondan sonra hareketler azaldı. Yanlardan dürtüyor. Yukarda da poposu var galiba. Demekki diyorum kafasını pozisyona iyice soktu. Bana sağlık ocağındaki hemşire son ay hareketleri azalır, korkma çünkü yeri azalıyor, daralıyor demişti.
Ben bu hafta cesaret edip beşik aldım. Park beşiği çok öneriyorlar ama ben ahşap aldım. Kafasını çok vurur büyüdükçe dediler park beşik al dediler. Ama inadım inat ettimCanım bence o sepet tarzlari gerçekten çok günü kurtarmalik oluyor. Bebek azcik büyüyünce boşa cikiyor kullanamıyor. Çünkü kilosu uygun olmuyor veya hemen ayaga kalktığında Allah korusun güvenliksiz oluyor. Bence park beşik tarzı veya kilo konusunda uygun besikler daha uygun. Ben de almadım bu arada henüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?