- 30 Mayıs 2020
- 96
- 209
- 43
Maşallah sağlıkla büyütünnasıl geçti doğumunuz, anlatmak ister misiniz
Rabbim analı babalı büyütsün inşallahbeklenen bir durum muydu? Erken doğum riskiniz var mıydı yoksa sürpriz mi oldu? Sanırım 35.haftanızda doğum yaptınız, bebek küvöze girdi mi? Çok soru sordum farkındayım benimde riskim olduğu için merak ediyorum o nedenle
Allah analı babalı büyütsün canım, sağlıklı hayırlı evlat olsun. Neden öyle erken geldi sabırsız minnoş:) sen nasılsın bebeğin nasıl. Anlat bize biraz heyecanla anlatacaklarını bekliyoruz
Canıımm hayırlı uğurlu olsun bebeğinsağlıkla, huzurla büyüsün inşallah. Sana da hayırlı olsun canım taze anne maşallah
Sen yine de bizim Ekim annemizsin bence, ilk Ekim annemizbenle de bir gün var aranda
Doğumun nasıl oldu canım, nasıl başladı? Bebişin durumu nasıl, küvöze falan girdi mi, kilosu nasıl sabırsız minnoşun?Çok bunaltmak, soru yağmuruna tutmak istemem ama müsait zamanında tecrübelerini, süreci bizle paylaşırsan çok mutlu oluruz tekrar hayırlı olsun canım, Allah bağışlasın
Heyecanlandım tabiBen senin yerinde olsam heyecanlanırdim kızbak aynı gün olanlar doğuruyor ne güzel
Canım hiç sıkma canını, elinden geleni yapıyormuşsun zaten. Bak arkadaşımız 36da doğum yapmış ama maşallah kendisi de bebeği de iyiymiş. İnşallah tam zamanında olur senin, dua edelimÖnce kanamalarım oldu 12.haftada başlayan..2 hafta öncesine kadar kanamam oldu. Rahim kısalığı olduğuda 21.hafta gibi ortaya çıktı. O sebeple yatıyorum, kanama yüzünden de serklaj yapmadılar. Eğer ilaçlar fayda eder ve yatarsan sürekli 39.haftaya gelirsin yoksa erken doğum kaçınılmaz dendi.
Birinci annemiz sensin artık, maşallah sana da bebişine deCok tesekkur ederim tatlimYukarida anlattim biraz ayrintilarini. Evet seninle arka arkaya gidiyorduk :) Ben son zamanlarda pek yazamiyordum ama yazdiklarinizi cogunlukla okuyordum. Grupta daha ileride olan arkadaslarla kiyaslayinca, bizler ilk oluruz diye dusunuyordum :) Ama bizim minnos surpriz yapti iste Eger merak ettiginiz bir sey olursa seve seve cevaplarim :) Sevgiler
Maşallah canım benim okudum yukarda da sağlıklıymışsınız ya önemli olan bu şu an :) ben de çok korkuyorum şu an 35+3 üm zaten erken doğum korkum var okuyunca içim bi garip oldu. Herşey yolunda gitsin canım benim inşallah unutulmaz bi anın olduCok tesekkur ederimTam bir sabirsiz cikti :) Yukarida da anlattim biraz, hic risk falan yoktu, tamamen surpriz oldu. İkimiz de iyiyiz cok sukur Biraz emiyor, biraz da mecburen mama takviyesi yapiyoruz. Kilosu 2500’u biraz geciyor, onun altina dusmemesine ugrasiyoruz. Simdilik her sey yolunda
Ben tarihe baktım aramızda bir gün varMaşallah canım benim okudum yukarda da sağlıklıymışsınız ya önemli olan bu şu an :) ben de çok korkuyorum şu an 35+3 üm zaten erken doğum korkum var okuyunca içim bi garip oldu. Herşey yolunda gitsin canım benim inşallah unutulmaz bi anın oldu
Aminnn amin kuzumBen tarihe baktım aramızda bir gün varamanın dedim maşallah, hem ürktüm biraz hemde içim rahatladı garip duygular yaşadım. Doğursam bile sıkıntı olmuyor demekki diye sevindim şükür arkadaşta iyiymiş, Rabbim hayırlı zamanlarda versin bize evlatlarımızı
Stres yapmayın bence çoğu doktor böyle şeylerden bebeğe geçiş olmuyor diyor. 1-1.5 ay önce beni kene ısırdı, bayaa içeri gömülmüştüSelamlar hanımlar, dün parkta açık havada oturalım dedik parmağımı bişey ısırdı. Hafif kaşıntı oldu sadece akşam. Bugün sabah baktım parmağımın komplesi şişmiş. Pimpirik gibi doktora mesaj atmayayım diyorum, sizce ne sürebilirim şişliğin inmesi için ilaç olmayan? Ya da kendi haline mi bırakmalıyım? İnsan bunu bile dert ediyor kendine hamilelikte.
Yaa çok heyecanlandımKizlar selam. Ekim anneleri grubuna girmistim, 3 ekim beklenen dogum tarihiydi. Belki eylul sonu olur diyordum, arada eylule de bakiyordum. Ama benim aceleci kizim bu gece dogmayi secti :) Agustos annesi oldumCok sukur saglikli bir dogum oldu
Ben bu hafta hastane cantasini hazirliyordum guya. Ama hic planladiginiz gibi gitmeyebiliyor, her seye hazirlikli olmak lazim. Cantasiz esyasiz acil geldik. Size tavsiyem hazirlamayanlariniz varsa, bir an once hazirlayip bir kenara koyun. Ne olur ne olmaz. Umarim hic gerek kalmaz ama en azindan onleminizi almis olursunuz :)
Buradaki herkese saglikli, bir avazda, stressiz, kolay dogumlar diliyorum
Ben de tahta beşik aldım hatta buraya atmıştım fotoğraf. Yan korumaları var elyaf dolgulu o yüzden kafa vurma falan olacağını düşünmüyorum. Siz de öyle bişey alabilirsiniz.Ben bu hafta cesaret edip beşik aldım. Park beşiği çok öneriyorlar ama ben ahşap aldım. Kafasını çok vurur büyüdükçe dediler park beşik al dediler. Ama inadım inat ettimçok beğendiğim bir ahşap beşiği aldım. Hafta sonuna nasipse gelip kuracaklar. Ama şunu diyeyim internetten alsaydık 500tl kãr etmiştik dükkan fiyatına göre. Güvenmedik sadece malzeme kalitesine ondan da dükkanı tercih ettik.
Canım ben fonksiyon daha önemli diye park beşik aldım ama bayağı büyük, bebek biraz büyüyünce ona koyucam. İlk zamanlar için minik anne yanı beşiklere bakıyorum ama o cibinlikli ahşaplar çok aklımı çeliyorCanım bence o sepet tarzlari gerçekten çok günü kurtarmalik oluyor. Bebek azcik büyüyünce boşa cikiyor kullanamıyor. Çünkü kilosu uygun olmuyor veya hemen ayaga kalktığında Allah korusun güvenliksiz oluyor. Bence park beşik tarzı veya kilo konusunda uygun besikler daha uygun. Ben de almadım bu arada henüz
Hangisi daha iyi bilmiyorum ama benim aldığım beşiğin içinde sünger yatak vardı tekrar yatak almadım onu kullanıcam. Eksta bir de reflü yatağı alınmalı mi diye düşünüyorum ben de.Kızlarr beşiklerin içine sünger yatak mı tercih ettiniz yaylı yatak mıı hangisi daha doğru yenidoğan için acaba bilgisi olan var mıı
Eşim yaridmci olur birde 2 kızdan sonra erkek olunca oda ben gibi farki yaşayacak hep alıştık kız sevmeyeSağol canım. Bebeği şimdiden sevdirmeye çalıs bak kardeş geliyor deyin adı şu bu olacak karnını beraber sevin. Ama o da çok küçük daha çok kritik bir yas döneminde hamile kalmıssın. İnsaAllah ruhsal olarak etkilemez onu o da çok küçük daha.
Ama eşin muhakkak yardımcu destekçi olsun sana. Ben erkeklerin bu huyunu sevmiyorum işte çocuk istemeyi biliyorlar istiyorlar bir zorluğuyla karsılastılarmı höt höt ederler. Benimki de öyle 5 6 ay olmadı psikolojimi bozdu resmen neden olmuyur diye şimdi doğmadan bile bir sıkıntı çıksa öf köf eder ama doğunca ben buna izin vermicem. Ona çok ihtiyacın olacak diğer çocuğun çok küçük insaAllah çabuk kabullenip sever bebişi
Park beşikleri anne yanına koyduğunda büyüklüğü sıkıntı olur mu ki canım ,bana olmaz gibi geliyor. Biraz içinde kaybolur o kadarCanım ben fonksiyon daha önemli diye park beşik aldım ama bayağı büyük, bebek biraz büyüyünce ona koyucam. İlk zamanlar için minik anne yanı beşiklere bakıyorum ama o cibinlikli ahşaplar çok aklımı çeliyorDediğin gibi çok kullanamıyorsun, benim de yeğenlerimde 3-4 ay kullanabildiler gerçekten.
Benimkinde yan koruma yok şöyle bir şey aldım ben de fotosunu atıyorum. İnşallah kullanışlıdır ve bebeklerimiz sağ salim yatar içindeBen de tahta beşik aldım hatta buraya atmıştım fotoğraf. Yan korumaları var elyaf dolgulu o yüzden kafa vurma falan olacağını düşünmüyorum. Siz de öyle bişey alabilirsiniz.
Reflü yatağını bende çok düşündüm ama sonra düşündüm ki ihtiyaç halinde hemen alınır sipariş bile versek 2 günde gelir belki bebeğimizin reflü veya çok kusma şikayeti olmaz inşallahHangisi daha iyi bilmiyorum ama benim aldığım beşiğin içinde sünger yatak vardı tekrar yatak almadım onu kullanıcam. Eksta bir de reflü yatağı alınmalı mi diye düşünüyorum ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?