2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Maşallah sağlıkla büyütün nasıl geçti doğumunuz, anlatmak ister misiniz

Cok tesekkur ederim Aslinda hicbir belirti yoktu, garip olan bir sey de yoktu. Dun gece her zamanki saatlerde uyudum. Gece hep tuvalete kalkiyordum, yine kalktim. Tuvalette kan gelmeye basladi. Bazen lekelenme olabilir diye uyarmisti doktorum, ama baktim bu ondan cok daha fazlasiydi. Su gibi akiyordu. Doktorumu aradim. Acil hastaneye cagirdi. Sezeryan oldu. Epidural yaptiklari icin hicbir sey hissetmedim. Cok rahat gecti. Simdi biraz kesiklerin orasi aciyor. Ama ara ara agri kesici veriyorlar. Dayanilmayacak gibi degil. Yani genel olarak pozitif bir dogum sureci oldu diyebilirim :)

Cok tesekkur ederim Yok hic beklemiyorduk, cok surpriz oldu. Kontrollerim rutin gidiyordu. Hatta bugun kontrolum vardi. Evet 35+2 oldugu icin 36. hafta gibi sayiliyor. Tam sinirdaydim aslinda. Bebek 2500’u gectigi icin kuvoze almadilar neyse ki Umarim sizinki zamanini bekler, hic telaslandirmaz annesini Ama olsa da endiselenmeyin, doktorlar, tip bilimi, her sey bizdan yana :)

Cok tesekkur ederim Tam bir sabirsiz cikti :) Yukarida da anlattim biraz, hic risk falan yoktu, tamamen surpriz oldu. İkimiz de iyiyiz cok sukur Biraz emiyor, biraz da mecburen mama takviyesi yapiyoruz. Kilosu 2500’u biraz geciyor, onun altina dusmemesine ugrasiyoruz. Simdilik her sey yolunda

Cok tesekkur ederim tatlim Yukarida anlattim biraz ayrintilarini. Evet seninle arka arkaya gidiyorduk :) Ben son zamanlarda pek yazamiyordum ama yazdiklarinizi cogunlukla okuyordum. Grupta daha ileride olan arkadaslarla kiyaslayinca, bizler ilk oluruz diye dusunuyordum :) Ama bizim minnos surpriz yapti iste Eger merak ettiginiz bir sey olursa seve seve cevaplarim :) Sevgiler

Ben senin yerinde olsam heyecanlanırdim kız bak aynı gün olanlar doğuruyor ne güzel
Heyecanlandım tabiben erken doğumdan korkuyorum hep ama arkadaşımızın erken bile olsa sağlıkla doğmuş bebeği şükür. Ki artık 36dan sonrasına erken doğum bile demiyor bazı doktorlar. Artık son demlerim gibi hissediyorum bende, hep içimden 38 geçiyor bakalım
Canım hiç sıkma canını, elinden geleni yapıyormuşsun zaten. Bak arkadaşımız 36da doğum yapmış ama maşallah kendisi de bebeği de iyiymiş. İnşallah tam zamanında olur senin, dua edelim

Birinci annemiz sensin artık, maşallah sana da bebişine de çok sevindim ikinizin de iyi olmasına, Rabbim daha iyi etsin inşallah taze annesin daha, kendini toparladıkça sohbet ederiz, gaz sancılarını, bez muhabbetlerini yaparız

Maşallah canım benim okudum yukarda da sağlıklıymışsınız ya önemli olan bu şu an :) ben de çok korkuyorum şu an 35+3 üm zaten erken doğum korkum var okuyunca içim bi garip oldu. Herşey yolunda gitsin canım benim inşallah unutulmaz bi anın oldu

Ben tarihe baktım aramızda bir gün var amanın dedim maşallah, hem ürktüm biraz hemde içim rahatladı garip duygular yaşadım. Doğursam bile sıkıntı olmuyor demekki diye sevindim şükür arkadaşta iyiymiş, Rabbim hayırlı zamanlarda versin bize evlatlarımızı

Aminnn amin kuzum Heyecan bastı şu an farklı farklı şeyler oldu alt tarafım sızlıyo karnım ağırdı ay çok değişik hissettim bi an. Allahım sağlıkla hayırlısıyla kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Yarın kontrolüm var benim de bakalım neler olacak Daha eksiklerim var benim çantam hazır ama terliğim,kapı süsüm, hastane çikolatam daha gelmedi. Ev temizliği haftaya ayarladık, e kendi vücut temizliğimi saçımı kaşımı da haftaya halledecektim.

Stres yapmayın bence çoğu doktor böyle şeylerden bebeğe geçiş olmuyor diyor. 1-1.5 ay önce beni kene ısırdı, bayaa içeri gömülmüştü acilde doktor çıkardı, kan tahlili yaptılar sonra da ne bana ne bebeğe bişey oldu çok şükür.

Kızlarr beşiklerin içine sünger yatak mı tercih ettiniz yaylı yatak mıı hangisi daha doğru yenidoğan için acaba bilgisi olan var mıı

Yaa çok heyecanlandım gözünüz aydın bebeğinize kavuşmuşsunuz sağlıcakla.

Ben de eylül annelerini okuyorum, iki gün önce birden 3-4 kişi doğuma gitmişti o zaman da heyecanlanmıştım şimdi de Ekim annelerinin ilk bebeği geldi bakalım bizimkiler ne zaman gelecek.

Ben de tahta beşik aldım hatta buraya atmıştım fotoğraf. Yan korumaları var elyaf dolgulu o yüzden kafa vurma falan olacağını düşünmüyorum. Siz de öyle bişey alabilirsiniz.

Canım ben fonksiyon daha önemli diye park beşik aldım ama bayağı büyük, bebek biraz büyüyünce ona koyucam. İlk zamanlar için minik anne yanı beşiklere bakıyorum ama o cibinlikli ahşaplar çok aklımı çeliyor Dediğin gibi çok kullanamıyorsun, benim de yeğenlerimde 3-4 ay kullanabildiler gerçekten.

Reactions: The
Kızlarr beşiklerin içine sünger yatak mı tercih ettiniz yaylı yatak mıı hangisi daha doğru yenidoğan için acaba bilgisi olan var mıı
Hangisi daha iyi bilmiyorum ama benim aldığım beşiğin içinde sünger yatak vardı tekrar yatak almadım onu kullanıcam. Eksta bir de reflü yatağı alınmalı mi diye düşünüyorum ben de.

Eşim yaridmci olur birde 2 kızdan sonra erkek olunca oda ben gibi farki yaşayacak hep alıştık kız sevmeye erkek bebek nasıl dir bilmiyiruz beraber göreceğiz kızım çok küçük bu yaşta ogretsem anlamaz ya kardeis gelsin beraber oynarlar inşallah anlaşırlar , diğer büyük kizm 6 yaşında hiç küçük kardeis le oynamaz arada 4,5 yaş kadar zamam var oğlum geldi mi küçük ablası ile oynar

Senin kocan şimdiden soyleniyirsa boşver çocuğu gördü mü unutur sever ya zaman geçirir

Park beşikleri anne yanına koyduğunda büyüklüğü sıkıntı olur mu ki canım ,bana olmaz gibi geliyor. Biraz içinde kaybolur o kadar

Ben de tahta beşik aldım hatta buraya atmıştım fotoğraf. Yan korumaları var elyaf dolgulu o yüzden kafa vurma falan olacağını düşünmüyorum. Siz de öyle bişey alabilirsiniz.
Benimkinde yan koruma yok şöyle bir şey aldım ben de fotosunu atıyorum. İnşallah kullanışlıdır ve bebeklerimiz sağ salim yatar içinde

Eklentiler

• Screenshot_20210831_155114.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 69
Hangisi daha iyi bilmiyorum ama benim aldığım beşiğin içinde sünger yatak vardı tekrar yatak almadım onu kullanıcam. Eksta bir de reflü yatağı alınmalı mi diye düşünüyorum ben de.
Reflü yatağını bende çok düşündüm ama sonra düşündüm ki ihtiyaç halinde hemen alınır sipariş bile versek 2 günde gelir belki bebeğimizin reflü veya çok kusma şikayeti olmaz inşallah Sürekli elim almaya gitti gitti durdurdum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…