- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Markete gittik eşimle ama poşet dahi taşımadım, temizlik bile yapmadım. Tüm gün boştum yani, yorulacak birşey yapmadımUykusuzlukla alakali degildir canim ya. Dun fln yoruldunmu acaba yada birsey olup kendini kastinmi ?
Çok özet bile geçtim öncesinde odasına bir şey sorabilir miyim diye girdiğimde, soramazsınız diye terslemesinden bahsetmemiş olabilirim. Önce azarlıyor sonra ne soracaktın diyor, önce muayene etmem diyor, sonra ederim diyor, sonra yine vazgeçiyor falan. Sen nasıl bir kadın doğum doktorusun, bir kadın doğum doktoru nazik olur kadınlara karşı, psikolojisinden anlaması lazım. Onun ani ruhsal değişimleri benim sinirlerimi bozdu. Dün akşamdan beri çocuğun hareketleri de azalmıştı. Gerçekten muayenede olmak istiyordum. İnanılmaz üzgünüm bütün günümü mahvetti doktor...Öyle şey mi olur ya çok sinir bir durum yaşamışsın. Hemen hastanede hasta haklarına falan da şikayet etseydin. Şikayetlerin arkasını bırakma sakın. Dengesiz insan hangi meslekte olursa olsun kendini belli ediyorne demek sen bana surat yaptın sana bakmıyorum, Hipokrat yeminine ne olmuş
Normalde bende insan kaynaklarında çalışıyorum fakat bizde bilmiyoruz gerçekten, şimdi işyerimdeki yöneticim panik yaptı böyle gidersen kapatıcaklar raporunu vs diye. Özelden bana randevu almaya kalktılar falan. Baskıda var üzerimde raporu almamı istiyorlar. Gerçekten çok bunaldım, sorun çözmekten çok bunaldım.... Şimdi arkadaşın dediği gibi 16:00'e bekleyeceğim eğer randevu açılırsa başka yerden alacağım. Olmazsa yarın özele gideceğim. Bu sefer eşimide götüreceğim yanımda yoruldum herşeyi tek başıma halletmekten. Bugün eşim yanımda olsaydı o hastaneyi başına yıkardı onun. Siz siz olun eşinizle gidin doktora vs...Ay kıyamam canım sana ya okudukça ben delirdim burada, bu ne rezillik terbiyesizlik ya. Aynı hastaneye ben de gitmiştim daha önce, aşırı kalabalık ve çalışanlar da bezmiş hayattan ama ne yapalım yani, hıncını düzgün hastalardan mı çıkarması lazım illa.O şikayetlerden bir sonuç çıkmıyor ama yine iyi yapmışsın, en azından kayıtsız kalmasın.
32. hafta içinde almak sorun olmaz diye biliyorum ama belli de olmaz. Instagramda orhanoguzofficial hesabına mutlaka bak canım, çalışanların hakları ile çok güzel bilgiler veriyor hatta direkt ona sor bence. Ben de daha önce birkaç şey sordum, çok güzel aydınlatıyor insanı hatta arkadaşıma telefonunu vermişti daha detaylı açıklamak için. Şimdi kimin sorunu olsa hemen onun hesabını paylaşıyorum, ne haklarımız varmış da haberimiz yokmuş diye.
Birde bana diyorlarki siz yanlış anlamış olabilir misiniz, gebesiniz ya, şuan beni bile dinlemiyorsunuz muhtemelen doktoruda dinlememişsinizdir ( ben o sırada panik atak geçirmeye devam ediyorum) Siz şimdi gop polikinliğine gidin sonra rapor için buraya gelin ama doktor bey size çalışamazda verebilir çünkü serklaj dikişiniz varmış diyor. Birde üstü kapalı doktora muayene olmayayım diye bana göz dağı verdiler... Körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş hepsi... Gerçekten pisliklerdi...Pislik şey ya Allah'ın belası nasıl doktor bu ya bu nasil vicdsnsizlik yao halinle kalk git uğraş üstüne de bu terbiyesizlik iyi yaptın şikayet etmekle inşallah cezasını bulur
Beni bugün o komaya soktu ya allah ona bu dünyada göstersin canım başka hiçbir şey demiyorum. Öylede düzgün bir profilim ki, en ufak bir saygısızlık vs yok ortada. Benden önce gelen hemşire yakınına sıra numarası veren doktor bana gelince randevusuz hasta bakmadığını söylemesine rağmen ve bunu bilmeme rağmen bir şey demedim.Dengesiz adama bak ya. Dalgamı geçiyor şuursuz ya. Nerde hani hamilelere öncelik bilmem ne diyorlardı. Çok ayıpladım valla o doktoru, Allah onu bildiği gibi yapsın. Kimisi doktor olmuş ama insan olamamış işte.
Dinlen bol bol canım çocuğun duruşuna göre organlara baskılar artıyor bundan olabilir. Erkek miydi senin? erkek bel ağrısı yapar diyorlar. Dünde benim ara ara sancılarım oldu kasıklarımda şiddeti, bir yerde okumuştum kasılmalar olurmuş doğuma hazırlarmış vücut kendini..Kızlar bu gün belim, sırtım, bacaklarım, kasıklarım ağrıyor. Belim ve sırtım çok ağrıyor özellikle. Erken kalktım, uykusuzum ondan mı acaba diye düşünüyorum. Hiç keyfim yok, midem bulanıyor.
Ben de internettekilere pek güvenemeyenlerdenim canım yaÇok teşekkür ederimdaha güzelleri sizlerin olsun Muğlada yaşıyorum dükkandan aldım 1500tl indirimli fiyatı. 1650tl diyorlar ilk etapta. Koçtaşın internet sitesine bir bak benzerleri mevcut daha uygun fiyata. Ama biz tam emin olamadık o yüzden dükkandan aldık.
Benim şirketim 32+0/32+1 de söylememi istedi, gecikilen günleri SGK ödemiyor dedi. Size de tavsiyem bir an önce alın, ben o yüzden ev taşıdığım günün sabahı hastaneye gidip rapor aldım.Dediğin gibi deneyeyim bugün 16:00'dan sonra randevu alabilecek miyim bakalım. Bugün sabah 6.30'da kalktım gittim Eyüp Devlet Hastanesi kadın Doğum servisine. Randevusuz hasta bakmıyoruz dediler ancak keyfe göre, bazı doktorlar kabul ediyor bazısı kabul etmiyor. Annemde demişti doktora sor onlar sıra numarası veriyorlar. Bekledim, doktor geldi. Birşey sorabilir miyim dedim soramazsın dedi odadan kovdu. Neyse dedim boşver. Sonra döndü ne soracaksın sen dedi, Durumu izah ettim, randevusuz hasta bakmıyorum dedi. Doktor bey lütfen randevu bulamıyorum, evime en yakın hastane rica ediyorum dedim, kağıt verdi git sıra numarası al dedi. Ben sevinçle kağıdı elime almış tam giderken arkamdan seslendi gel gel bir dakika bakmıyorum sana vazgeçtim dedi. Ben şoktayım neden doktor bey dedim, sen bana surat yaptın dedi allahım ikinci şoku yaşıyorum adamda ani ruhsal değişimler var ve beni alt üst etti. Yüzümde çift maske var, gözlerim gözüküyor sadece nereden surat yaptığımı anladı acaba? Olur mu öyle şey ne alakası var sıra almaya gidiyorum siz bana trip yapıyorsunuz şuanda ben anlamadım dedim. Sonuç: herkese rezil oldum, beni muayene etmedi, hastane doktoru korumaya çalıştı, ben panik atak geçirdim, ağlama krizine girdim ve hastaneden çıktım. Cimer'e ve 184'e şikayet ettim. Şimdi mecburen özel hastaneye gideceğim
Ahşap anne yanı beşikleri var, onlardan aldım. Çünkü daha önce park yatak kullandım 2 yaşına kadar en fazla yatabildi sonra karyolaya geçtik. Bu beşiklerin 70*130 ölçüsünden aldım ancak çok zor bulabildim. Mesela e bebekte de var 1250 TL'ye ama internetten satış var, mağazada kalmamıştı. İnternetten alırsan garanti kapsamında bir sorun olursa yardımcı olmuyorlar ve kurulumu zormuş. @bizimbebekk diye instagramda bir sayfa vardı, izmirden 2 adet getirmişti, takip ettim mesajlaştım sevkiyat geldi ertesi günü gidip aldık ve kurulu bir şekilde eve teslim ettiler. Hem uygun hem 5 yaşa kadar yatırılabiliyor, hem anne yanı beşiği şekinde kullanılabilen hemde 3 adet ayarı mevcut. İçinde yatak seti de dahildi, cibinliği vs. İsteyen olursa resmini atabilirim.
32+4 oldum bende ve hala rapor yok ortada. Tüp bebek merkezlerinde rapor verme olayını sağlık bakanlığı yasakladığından ve doktorumda tüp bebek merkezi doktoru olduğundan inanılmaz mağdur oldum. Bu hafta içinde almamız gerekiyor sanırım.. Net bir bilgim yok benimde
Takip edemedim ben kuvöze girmedi mi? Kaç kilo doğdu? Benim de riskim var şu haftayı atlatsam hayırlısıylaCok tesekkur ederim
Hic korkmayin, insallah sizinkisi ekimi bekleyecek annesi :) Ama erken gelirse de endiselenmeyin, cok sukur kuvoze bile girmeden toparlaniyorlar
Sorma bende de basladi ki benim daha gec.Markete gittik eşimle ama poşet dahi taşımadım, temizlik bile yapmadım. Tüm gün boştum yani, yorulacak birşey yapmadımdoğum psikolojisine mi girdim acaba, vakit azaldı, doğuran anneleri de görünce.
Allah bildiği gibi yapsın valla. Sağlıkta da torpil işliyor işte bazı yerlerde böyle.Çok özet bile geçtim öncesinde odasına bir şey sorabilir miyim diye girdiğimde, soramazsınız diye terslemesinden bahsetmemiş olabilirim. Önce azarlıyor sonra ne soracaktın diyor, önce muayene etmem diyor, sonra ederim diyor, sonra yine vazgeçiyor falan. Sen nasıl bir kadın doğum doktorusun, bir kadın doğum doktoru nazik olur kadınlara karşı, psikolojisinden anlaması lazım. Onun ani ruhsal değişimleri benim sinirlerimi bozdu. Dün akşamdan beri çocuğun hareketleri de azalmıştı. Gerçekten muayenede olmak istiyordum. İnanılmaz üzgünüm bütün günümü mahvetti doktor...
Normalde bende insan kaynaklarında çalışıyorum fakat bizde bilmiyoruz gerçekten, şimdi işyerimdeki yöneticim panik yaptı böyle gidersen kapatıcaklar raporunu vs diye. Özelden bana randevu almaya kalktılar falan. Baskıda var üzerimde raporu almamı istiyorlar. Gerçekten çok bunaldım, sorun çözmekten çok bunaldım.... Şimdi arkadaşın dediği gibi 16:00'e bekleyeceğim eğer randevu açılırsa başka yerden alacağım. Olmazsa yarın özele gideceğim. Bu sefer eşimide götüreceğim yanımda yoruldum herşeyi tek başıma halletmekten. Bugün eşim yanımda olsaydı o hastaneyi başına yıkardı onun. Siz siz olun eşinizle gidin doktora vs...
Birde bana diyorlarki siz yanlış anlamış olabilir misiniz, gebesiniz ya, şuan beni bile dinlemiyorsunuz muhtemelen doktoruda dinlememişsinizdir ( ben o sırada panik atak geçirmeye devam ediyorum) Siz şimdi gop polikinliğine gidin sonra rapor için buraya gelin ama doktor bey size çalışamazda verebilir çünkü serklaj dikişiniz varmış diyor. Birde üstü kapalı doktora muayene olmayayım diye bana göz dağı verdiler... Körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş hepsi... Gerçekten pisliklerdi...
Beni bugün o komaya soktu ya allah ona bu dünyada göstersin canım başka hiçbir şey demiyorum. Öylede düzgün bir profilim ki, en ufak bir saygısızlık vs yok ortada. Benden önce gelen hemşire yakınına sıra numarası veren doktor bana gelince randevusuz hasta bakmadığını söylemesine rağmen ve bunu bilmeme rağmen bir şey demedim.
Dinlen bol bol canım çocuğun duruşuna göre organlara baskılar artıyor bundan olabilir. Erkek miydi senin? erkek bel ağrısı yapar diyorlar. Dünde benim ara ara sancılarım oldu kasıklarımda şiddeti, bir yerde okumuştum kasılmalar olurmuş doğuma hazırlarmış vücut kendini..
Benim de öyleydi sormadan açıldı canım. Geri açabiliyorlar, endişe etme benceBenim de bebişin boynuna kordon dolanmış ama kan akışında sıkıntı yok gevşekmiş şu an
Canini sıkma canim Allahin izni ile hersey yolunda gitsin insallah.Benim de bebişin boynuna kordon dolanmış ama kan akışında sıkıntı yok gevşekmiş şu an
Ya da dediğin gibi vücudumu dinlediğim için ekstra hissediyorum ağrıları canım bilemiyorum. Aman vaktinde sağlıklı olsunlar inşallah yaSorma bende de basladi ki benim daha gec.
Boyle bir erken gelcek korkusu kendimi dinlemeye calisma fln.
Vakti zamanini beklesin insallah bebiskolar
Soyle bir en az 38 i gorelim Allah nasip ederse
Artık bendede bu mide bulantısı eksikti oda dün oldu bigun de oldu ciksrmadim zor tuttum sanırım artık sonuna geliyoruz hepsi doğum belirtileri rahim hazırlanıyorKızlar bu gün belim, sırtım, bacaklarım, kasıklarım ağrıyor. Belim ve sırtım çok ağrıyor özellikle. Erken kalktım, uykusuzum ondan mı acaba diye düşünüyorum. Hiç keyfim yok, midem bulanıyor.
Şükür csnim gevşekmis insalalh hep öyle olur kurtulur ordan Allah korusun minnoşuBenim de bebişin boynuna kordon dolanmış ama kan akışında sıkıntı yok gevşekmiş şu an
Bendede var canım dün kustum gece .bugünde çıkmak istedi kokudan dolayı az kalsın kusacsktim izin vermedim sanırım hepimiz son haftaları bebek hazırlanıyor buyuyot ishal oluyoruz karın ağrısı yaşıyoruz bebeğin yeri dar bağırsakların üzerine yatıyor onları sıkıyor iyuzden gaz oluyor WC sorunu oluyor pozisyon dan dolayı mideyi sıkıştıryo mide rahat çalışmıyor o yüzden mide yanmasi daoluyor kusma daKızlar iki gündür midem çok bulaniyo yaşayan varmı afedersiniz zor tutuyorum kusmamak için
Ay sorma dünden beri bu bulantı beni mahfetti sabah 6 da bulantı yüzünden uyandımBendede var canım dün kustum gece .bugünde çıkmak istedi kokudan dolayı az kalsın kusacsktim izin vermedim sanırım hepimiz son haftaları bebek hazırlanıyor buyuyot ishal oluyoruz karın ağrısı yaşıyoruz bebeğin yeri dar bağırsakların üzerine yatıyor onları sıkıyor iyuzden gaz oluyor WC sorunu oluyor pozisyon dan dolayı mideyi sıkıştıryo mide rahat çalışmıyor o yüzden mide yanmasi daoluyor kusma daaz kaldı kızlar sıraya giriyoruz doğum için açılışlar yapıldı erkenden
Pıhtılaşmayla alakalı olabilirmi acaba bebek hareketi azalması yada halsiz hissettiğimde belki de bebekte halsiz leşiyordurBana da oksopar verdi. Ama pıhtılaşma aşırı fazlaymış. Doğumdan sonra 3 haftaya kadar kullanıcam.
Bebek hareketleri bende de azalmıştı baya. Endişe etmiştim ama sonrasında düzeldi. Karantinamın 7-8. Günü azaldı. 5-6 gün baya azdı.
Amin inşaAllahCok tesekkur ederim
Hic korkmayin, insallah sizinkisi ekimi bekleyecek annesi :) Ama erken gelirse de endiselenmeyin, cok sukur kuvoze bile girmeden toparlaniyorlar
Ben hiç etkilenemdim koronadan. Halsizlik ateş hiçbir belirtim olmadı.Pıhtılaşmayla alakalı olabilirmi acaba bebek hareketi azalması yada halsiz hissettiğimde belki de bebekte halsiz leşiyordur
Dün ile bugünden önceki üç gün önce bende de vardı canım, hatta ek olarak halsizlik kasık ağrısı ve terleme vardı, geçti çok şükür iki gündür, mide bulantım geri geldi sanıp korkmuştum, biraz karışık yazmışım başınıKızlar iki gündür midem çok bulaniyo yaşayan varmı afedersiniz zor tutuyorum kusmamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?