Evet refakatçi almıyor devlet ben virüs yokken dahi tek başıma doğum yapmıştımCanım devlet hastanesinde bir sorun olsa Allah korusun ambulansla hemen sevk ederler yalnız devletin en büyük sıkıntısı refakatçi olmayışı yeni doğum yapan için tecrübede yoksa zor oluyor
Tatlım öncelikle bu olay beni de çok etkiledi .Ben gece rüyamda bile gördüm .Olumlama yapmamız gerektiğini düşünüyorum .Allah hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın .Kızlar bu eylül annelerindeki kayıp beni çok etkiledi, aklımdan çıkmıyor
Burda devlet hastanesine gidiyorum, orda doğum yapacağım. Korkuyorum acaba işler yolunda gider mi, bebeğe birşey olursa anında müdehale ederler mi, iyi ilgilenirler mi diye. Daha önce doğum konusunda devlet hastaneleriyle ilgili hep kötü tecrübelere yorumlara denk geldim. Gittiğim doktor güzel ilgileniyor, nstde ki hemşireler de tatlı dilli sağolsunlar. Acaba doğum servisinde işler nasıl işliyor devlette, hiç bilmiyorum.Daha önce devlette doğum yapan var mı? Korkuyorum bu gün niyeyse, üzüntüden başıma ağrı girdi, burnum kanadı iki kez bebişin iyi olmasının keyfini çıkaramadım bile. Ne yapıcam, nerde nasıl doğurucam, ne olcak endişe doluyum ya
Aynen bende canım ilk gebelikte bende tek basimaydim çok ama çok zordu . Doğum konusunda özel daha rahat diye düşünüyorum. Şancı çekerken bile yanında biri oluyo . Devlette asla böyle birşey yokEvet refakatçi almıyor devlet ben virüs yokken dahi tek başıma doğum yapmıştım
Maşallah sağlıcakla gelsin minnoş 37 38. haftayı doldursun inşallah.Kızlar kontrolumden geldim nst iyi cıktı. Bebeğinin kilosu 2934 malesef bundan sonra dikkat etmem lazım yediklerime az kilo alması için şükür herşey yolunda sadece boyunu unuttum kaç söyldigini
Aksilik ultrasyon kagidinida unutmusuzMaşallah sağlıcakla gelsin minnoş 37 38. haftayı doldursun inşallah.
Ultrasonda fl değerini 7 yle çarparsan boyunu bulursun canım.
Heyecandandır, sonuç iyi çıkmış çok şükür, boyu da iyidirAksilik ultrasyon kagidinida unutmusuz
Ben pazartesi gidecem sezeryrndir ama bu ebe dedi normal de olur belki kötü ihtimali de olabilir dedi o yüzden jyine basuzmsn doktor söyleyecek büyük igtimsk sezeryrndir kendi kadın doktorum sezeryen dio hastane bakalım ne diyecek bende uzatmadan sezeryrn olsun dicem o kötü ihtimali göze alamamİnşallahsen sezeryan tarihi mi alacaksın peki
Sen Almanları görsenAynen bende canım ilk gebelikte bende tek basimaydim çok ama çok zordu . Doğum konusunda özel daha rahat diye düşünüyorum. Şancı çekerken bile yanında biri oluyo . Devlette asla böyle birşey yok
Inşallah ya. Benim kasılmalarım bebeğin kafası biraz büyükmüş 2 hafta önden gitti için oluyormusHeyecandandır, sonuç iyi çıkmış çok şükür, boyu da iyidir
InsAllah. Ama valla devlette ben takmıyordum avazim çıktığı kadar bagiriyordumSen Almanları görsentek oda doğum hane herşey var çatal ultrason müzik açıyorlar sancı çekerken dinletiyolsr pilates topu da var içinde banyo tuvalet i var yanında hemşire duruyor kalp atışlarını gözlemliyor , ben uzandım yorgan örttü üstüme bana dedi çekinme ttuvsletimi gazını yap dedi ben yapar mıyım hiç depend takılı di kilotlu olan bez dedi yap tuvalete gitme ben yok çektim arada bakıyordum açılma vsr mı diye parmağıyla kontrol ediyordu bana şu veriyordu kalkmamı istemiyordu uzandigim yerden iciyordu m çok tuhaf oldum düşündüm ben Türkiye'de ne acılar çektim kadınların içinde kimse benimle böyle ilgilenmedi bağırdılar hatta ebeler niye ikinmiyom bağırıyorum diye ama burdaozel diye birşey yokv almanlarda bizim gibi yeni iltica edenler multeciler aynı değeri görüyoruz esitiz sağlık konusunda Allah'tan ayrım yok özel devlet diye inşallah bizim ülkemizde birgün böyle olur
Benim çok hareketli hep alta vuruyor bide kaburga kemiklerime doğru. Sancı gibi de geliyor, kasılıyorum.Bu arada sizin bebişler hep oynuyor mu benim bazen çok durağan bazen hiç sesi çıkmıyor bazen coşuyor kordon da boynunda olduğu için korkuyorum
Ay benim de 1 hafta önde acaba ondan mı kasılıyorum, sancı geliyor ama değerler biri önde biri geride boy ileride karın kafa gerideydi. Tabi 1 aya yakın oldu şimdi nasıl bilmiyorum değerler,Inşallah ya. Benim kasılmalarım bebeğin kafası biraz büyükmüş 2 hafta önden gitti için oluyormus
InsAllah. Ama valla devlette ben takmıyordum avazim çıktığı kadar bagiriyordumorda bi erkek doktor vardı bazen sinirimi ondan cikartiyodum ama almanya sartlarini biliyorum gerckten güzel
Aynı şeyler bendede var canım. Sorun etme şükür çok az kaldıBenim çok hareketli hep alta vuruyor bide kaburga kemiklerime doğru. Sancı gibi de geliyor, kasılıyorum.
Ay benim de 1 hafta önde acaba ondan mı kasılıyorum, sancı geliyor ama değerler biri önde biri geride boy ileride karın kafa gerideydi. Tabi 1 aya yakın oldu şimdi nasıl bilmiyorum değerler,
özellikle 3 gündür, temizlikten sonra alta doğru baskı hissediyorum, batma gibi. Tuvalet sıklığı da arttı, birde yüzümde şişkinlik var.
Yok canım akrabalarim var ordan biliyorumKİz birde hepsi kadın ebeler hemşireler doktorlar hepsi ksidn erkek yok sadece erkek doktor jinekolog yada ameliyat için var ben normsl doğumda aksilik yaşayınca hemen uzmanlar geldi birkaç erkek onlardan karar alıp sezeryen yaptılar , bu sefer bu bebeğimi başka hastanede dogurtacam o günde doğumhane katında dim bir odaya girdim doğum odası nst. Bağladılar odgum odaları ayrıydı erkek yoktu hiç şaşırdım sordum burdakilere onlar da dio hep kadın oluyor genellikle
Sen Almanya ya geldim mi yssadin mi
Kız o zamanlar yeni doğum yapmış yapmis oluyorsun nasıl hazırlık yapacan lohusasin belki o gün gelince yorgun uykusuz olursun lohusa kafasinds olursun ertelesen mi bu işiKızlar şimdi konudan bağımsız size bişey sormak istiyorum. 9 Eylülde evlilik yıldönümümüz. Bişeyler yapmak istiyorum ama bı türlü ne yapacağımı bilmiyorum. Bu arada 2. yılımız ama 1.de sayılır tayin durumu nedeniyle erken nikah kıyıldı daha sonra da pandemiden dolayı düğün için bekledik Ağustosta düğün oldu. Ve Ekim 28 de doğum günü. Her önemli gün peş peşe denk geldi. İyice çorba oldu farkındayım.
Özet olarak bu yıldönümünde ne yapabilirim bebekle ilgili yani babalıkla ilgili bişey olsun da istiyorum hatıra kalsın diye, fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Anladım iyimis canımYok canım akrabalarim var ordan biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?