- 20 Kasım 2020
- 195
- 268
- 23
- 40
benim de doktorum mutlaka olmami soyledi, iki gun once oldum. hamileler cok etkileniyormus ciddi sorunlarla karsilasabilirsin olmazsan dediMecbur dayanıyorum napayım eşim çok kalabalık içinde çalışıyor. Annem babamlayız bu süreçte onlarda pazara gidiyor, markete gidiyor. Düğünler oluyor onlara gidiyor. Ben de dedim aşı olayım kovid olmadan.. Bir de yakın arkadaşlarımız kovid olmuş o da etkiledi beni. Çok ağır biontech ben sinovac olacaktım doktor dedi diye biontech oldum. Eşinin hangi aşı acaba turkovac filan mı deneme faslındalardı gönüllüler oluyor diye biliyorum. Aklıma da başka aşı gelmedi.
Aynen canım riskli bir durum yok sende çok şükür, için rahat olsunAktif kanama alanı yok açılma da Yok ama nişan olabilir dedi. Muayene etti eline de geldi leke. 48 saat beklicez istirahat eğer kanama veya su gelmesi durumu olmazsa bekler gelirse de yapacak bişey Yok haftası çok riskli değil dedi. Bi de kasılma önleyici ilaç içiyordum zaten onu günde 3 e çıkardı. Hayırlısı inşallah biraz daha durur
Tabiki ve suan hamilesin kolay olabilecek seyler degil. Hayat sartlari ciddi anlamda zor Turkiyede. Gun gectikce iyice icinden cikilmaz bir hal aliyor.Amin canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hakikaten bu devirde kiracı olmak zor. Kiramızı bir gün bile 15' inden 16' sına aksatmadık. Kendiside dile getirdi bunu. Beni üzen çıkmamız değil adamın evi sonuçta sözleşme bittikten sonra çıkın diyebilir. Ama daha 2 gün geçmeden bu hafta çıksanız iyi olur demesi canımı sıktı. Ev o kadar çabuk bulunmuyor. Çocukların okulu benim okulum herşeyi düşünmek zorundayız.
Ya benimde 3650 gramdı benimde normaldi . Bakalım bu nasıl olcakEvet normaldi ilki 3350 gr doğmuştu oğlum
Aynen bizdeEvet, eşimin zorunlu tayinş sebebiyle bir kaç senedir burdayız.
Allah yardımcın olsun canım, çok zor duruma sokmuş sizi gerçekten. Böyle sıkışık zamanlarda Allah gerçekten yardım ediyor, biz de ev ararken çok sıkışık bir zamanımız vardı çok şükür 3. günde bulmuştuk tesadüfi bir şekilde, inşallah sizin de öyle olur. Bunlar uzayda mı yaşıyor, kim 1 haftada ev bulup taşınıyor ben gerçekten anlamıyorum hele ki çoluk çocuklaCanım haklısın fakat gecen ay sözleşmemiz bitti. Sözleşmeyi yenilemek için de tayine göre hareket edeceğini ve büyük olasılıkla tayinin çıkamayacağını belirtmişti bize. Bizde olumlu ya da olumsuz bu ay bekliyorduk haberi. Demekki tayini çıkmış. Yapacak birşey yok . Sadece biraz fazla acele getiriyor, hemen çıksanız diye. 2-3 haftayada eşim zor ikna etti.Ev bulsak bizde çıkacaz, keyfi hareket etmiyoruz. Ama ev bulmak kolay değil. Öğrendiğimizden beri numaramızı heryere bıraktık, çıkıp arıyoruz. Çocukların okulu pazartesi açılıyor. Servisleri ayarlamıştık. Şimdi taşındığımızda tekrardan ayarlamak gerekir. Bende elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum.
Canım inşallah lekelenme devam etmez, bebişin biraz daha durur içerdeAktif kanama alanı yok açılma da Yok ama nişan olabilir dedi. Muayene etti eline de geldi leke. 48 saat beklicez istirahat eğer kanama veya su gelmesi durumu olmazsa bekler gelirse de yapacak bişey Yok haftası çok riskli değil dedi. Bi de kasılma önleyici ilaç içiyordum zaten onu günde 3 e çıkardı. Hayırlısı inşallah biraz daha durur
Kesinlikle diyorum ya şansa kalmış devlete çok iyi insana da denk gelebiliyorsun kötüsüne de. Geçen rapor için gittim 3 sn ultrason baktı iyi dedi geçti kilosu boyu nasıl diyorum “iyi iyi” deyip geçti bir şey daha sorabilir miyim dedim yüzüme bile bakmadı sıradaki hastayı çağırdılar bir gıcık oldumBen devlette sadece erkek doktor ve hemşire nedeniyle istemiyorum. Tamamen tercih meselesi , bir de her devlet bir olmuyor ya çok saçma sapan davranan doktorlara denk gelebiliyorsun Ankara'da bile
Geçmiş olsun canım benimki de öyle ya hiç dikkat etmez kapakları açık bırakır birde bu halinle iş cikardi sanaDondurucunun kapağını eşim açık bırakmış 2 gün. Evde kalıtor bi de. Yatmam gerekiyor diye anneme kalıyorum mecbur. Beni aldı eve geçerken yere bişi akmış bulamadım bi baksana diyor
Buzluğum komple erimiş. 10 kilo kırmızıbiber, vişneler, kurban etleri daha neler neler. Sinirimden ağladım karnıma kramplar girdi. Keşke koymasaydım hiçbişi dedim dün
Kızlar şimdi tuvaletten çıktım peçeteye böyle kahverengi gibi ama mukussuz leke sürülmüş kan değil. Lekelenmiş yani çok korkuyorum nişan dedikleri bu mudoktoruma yazdım doğumdaymış
İnşallah canım hemen ev bulursunuzMerhaba kızlar, bende 37 bitene kadar çalışacam. Ev sahibimiz farklı şehirdeydi tayini diyarbakıra çıkmış, 2-3 haftaya çıkmamızı istiyor, dualarınıza ihtiyacım var umarım hemen bir ev bulur kazasız belasız taşınırız daha bebek doğmadan
Şükür canım insalalh 2 gün içinde de devam etmez insalalh ilaçlar fayda ederAktif kanama alanı yok açılma da Yok ama nişan olabilir dedi. Muayene etti eline de geldi leke. 48 saat beklicez istirahat eğer kanama veya su gelmesi durumu olmazsa bekler gelirse de yapacak bişey Yok haftası çok riskli değil dedi. Bi de kasılma önleyici ilaç içiyordum zaten onu günde 3 e çıkardı. Hayırlısı inşallah biraz daha durur
Evet bana Ankara şehir Hastanesi'nde böyle yapmıştı doktor. Dediğin gibi resmen saniyelik baktı, ekranı görmek şöyle dursun bir kağıt bile vermemişti. O günden sonra hiç gitmedim devleteKesinlikle diyorum ya şansa kalmış devlete çok iyi insana da denk gelebiliyorsun kötüsüne de. Geçen rapor için gittim 3 sn ultrason baktı iyi dedi geçti kilosu boyu nasıl diyorum “iyi iyi” deyip geçti bir şey daha sorabilir miyim dedim yüzüme bile bakmadı sıradaki hastayı çağırdılar bir gıcık oldum
Selam az önce bir soru sormuştum belki siz anlayabilirsinizHayir oyle bir durum yok siz raporu aliyorsunuz zaten.
Sisteme bitis tarihi acik sekilde dusuyor
00-00-0000 gibi eger sistemsel sikinti olursa hastane gereken duzeltmeyi yapar. 10 gun seklinde raporunuzu onaylarlarsa rapor bitimini beklemeden odemeleriniz yapilmaya baslanir. Bu sekilde girdiklerinde eger ki hemen paranizi cekmezseniz belli sure sonra para sgk sistemine geri dusuyor. Ozaman da tekrar odenmesi icin sgk ile gorusmeniz gerekebiliyor. Bu odemelerin takibi icin e devletten kontrol saglayabilirsiniz ki odeme yapildikca da mesaj yolu ile sanirim bilgilendiriliyorsunuz. Dogum yaptiktan sonraydi yanlis hatirlamiyorsam hastane ile tekrar gaorusuyorsunuz onlarda rapora bitis tarihi koyuyor.
Canım ben kendi derdimdeydim. Beni hamileliğimde aşırı strese sokan yegane konu bu konu. Çıkmama hakkına sahipsin. Sözleşme yenileme diye bişey Yok sözleşme her yıl otomatik olarak yenilenir. Sen en az ama en az 6 ay o evdesin merak etme. Dava yoluna gitsen bile 6 ay 1 yıl arası evde oturma hakkın var. Hatta 1 yıl kesin diyebilirim. Her işin yolu yordamı var yasalar seni koruyor onun keyfine kalmamış 2 hafta içinde seni çıkarmak. Aç telefonu istersen hakkımda yasal süreci başlatabilirsin de kapat telefonu. En az 6 ay oturursun yani net bi şekilde.Canım haklısın fakat gecen ay sözleşmemiz bitti. Sözleşmeyi yenilemek için de tayine göre hareket edeceğini ve büyük olasılıkla tayinin çıkamayacağını belirtmişti bize. Bizde olumlu ya da olumsuz bu ay bekliyorduk haberi. Demekki tayini çıkmış. Yapacak birşey yok . Sadece biraz fazla acele getiriyor, hemen çıksanız diye. 2-3 haftayada eşim zor ikna etti.Ev bulsak bizde çıkacaz, keyfi hareket etmiyoruz. Ama ev bulmak kolay değil. Öğrendiğimizden beri numaramızı heryere bıraktık, çıkıp arıyoruz. Çocukların okulu pazartesi açılıyor. Servisleri ayarlamıştık. Şimdi taşındığımızda tekrardan ayarlamak gerekir. Bende elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum.
Maşallah canım.tam olurunda . Bende senle aynı haftadayim . Seninki sezeryanmi olcakKızlar slm bende dün gittim doktora raporumu başlattım sancı çıkmadı şükür 2300 gr olmuşuz biraz kilosu düşük mü dedim hyr endişe etmeyin dedi suyu felan iyi dedi bir sıkıntı olmazsa ayın 21.de gel dedi doğumu planlayalım dedi öyle
Valla canım benimkide çok sıkıştıriyo durki firlicak doktorum normal dedi artık bu haftalardaKızlar sizin de bebeğiniz karnınızın bi yerinde toplanıyor mu? Bazen canımı acıtacak kadar sertlesiyor bir tarafı yumruk gibi yapıyor. Kasılma bu şekilde mi oluyor? Geçen hafta bir kontrolde düzenli kasılma çıktı ama hiç ağrı hissetmiyordum. Sonraki 2 gün yine nst çektirdim kasılma cikmadi. Siz tam olarak nasıl hissediosunuz bebis hareketlerini?
Evet canım kasılma tam olarak anlattığın şey. Hareketleri daha farklı kasılma ve hareket ayırt edilebiliyor. Hareket nasıl desem dalgalanma gibi düşün can yakmadan hakikaten kasılmadan ama kasılma bariz canın yanıyo böyle sanki Bebek içerde gerneşiyo gibi sivriliyo böyle ve o şekilde birkaç saniye kalıyoKızlar sizin de bebeğiniz karnınızın bi yerinde toplanıyor mu? Bazen canımı acıtacak kadar sertlesiyor bir tarafı yumruk gibi yapıyor. Kasılma bu şekilde mi oluyor? Geçen hafta bir kontrolde düzenli kasılma çıktı ama hiç ağrı hissetmiyordum. Sonraki 2 gün yine nst çektirdim kasılma cikmadi. Siz tam olarak nasıl hissediosunuz bebis hareketlerini?
Kızlar sizin de bebeğiniz karnınızın bi yerinde toplanıyor mu? Bazen canımı acıtacak kadar sertlesiyor bir tarafı yumruk gibi yapıyor. Kasılma bu şekilde mi oluyor? Geçen hafta bir kontrolde düzenli kasılma çıktı ama hiç ağrı hissetmiyordum. Sonraki 2 gün yine nst çektirdim kasılma cikmadi. Siz tam olarak nasıl hissediosunuz bebis hareketlerini?
Normaldir insallah canım hareketler iyice sertleşti erken doğacak diye korkuyorumValla canım benimkide çok sıkıştıriyo durki firlicak doktorum normal dedi artık bu haftalarda
Merhaba 5 6 sayfa geri gittim ama goremedim. Profiljnizde goruntulenemiyor tekrar yazabilirmisinizSelam az önce bir soru sormuştum belki siz anlayabilirsiniz
SGK ile ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?