Ya öylemi diyosun canım ya valla ilk gebelikte hiç böyle takmadım kafaya . Ama doktor her gittiğimde yediklerine dikkat et fazla yemek bebek kilo almasın zorlanma diyip duruyo doğumda . Pazartesi birdaha kontrol var bakalım ne kadar olcak 36 hafta olcam o zman . Zaten 37 38 haftalarda doğum başlar muhtemelen dedi sanırsam çatı muanesi doğumu tetikliyor ondan öyle söylediYa ben anlamıyorum bazı doktorları gerçekten. Normal doğum destekçisi doktorlar ancak 4 kg üstü ve pozisyon ile ilgili sezaryen tavsiye ediyor. Ancak sizin her hafta 200 gr bile alsa 4 kgye ancak çıkacak, ki makinenin sapma payını da hesap edersek... Bence hiç umutsuzluğa düşmeyin.
Canım Almanya'da 4 gün kalınıyor bugün doktorumla konuştum bana dedi depend i pedi bebek maması bebek bezini bebek kıyafetLerini hepsini hastane veriyot kullanıcam sonra kullandiklarimi onlar alır tekrar kaynatıp yıkar başka bebeklere kullandirtirlar ,hastaneden çıkınca bebeğime kendi aldigim elbiseleri giydircem buranın sistemi de güzelKan sulandırıcı iğne kullanıyorum zaten bizim mevzu biraz farklı canim. Tek arter var göbek bağında normalde 2 damarlı olurlarmis. Böyle olması beyninde, bağırsak veya kalbinde soruna isaretmis fakat çok şükür hicbirseyimiz yok ama göbek bağı zayıf oluyor tabi tek damar olunca. Kordon dolanır çocuğa birşey olur diye korkuyorum. Ani bebek ölümleri de bundan olabiliyormuş. Amma bir çok bebeğinde sağlıkla doğduğu bir problem olmadığı söyleniyor. Allah korusun rabbim nefes vermişse elbette kucağımıza sağlıkla almayı nasip eder
İş oraya doğru gidiyor. Yemin ederim ağlarım öyle birşey olursa annemi eminonune yollarım kesin gecelik bakacağım derken uykusuz kaldığım gecelere ağlarım...
Bende kapalıyim canimSezeryanda gecelik alın diyorlar. Sen neden 4 gün kalacaksın?
Ya öylemi diyosun canım ya valla ilk gebelikte hiç böyle takmadım kafaya . Ama doktor her gittiğimde yediklerine dikkat et fazla yemek bebek kilo almasın zorlanma diyip duruyo doğumda . Pazartesi birdaha kontrol var bakalım ne kadar olcak 36 hafta olcam o zman . Zaten 37 38 haftalarda doğum başlar muhtemelen dedi sanırsam çatı muanesi doğumu tetikliyor ondan öyle söyledi
Canım bEnde okudum mesajını yazmak istedim için rahat olsun diye çok normal bende yaşıyorum neyden bilmiyorum ama enfeksiyon yada mantardan düşünüyorum.bende böyle afedersin akıntı şu gibi birden akıyor sırıll siklâm oluyor insan bazen çok bazen az oluyor bendede de ama genelde var su gibi korkma o su degildirBende de idrar yolu enfeksiyonu var canım. Belki de ondan kaynaklı bilemiyorum. En son monurol şase yazdım aile hekimi ama bıktım artık alıp içmek istemedim bile, hiç fayda etmiyor, geçmiyor çünkü.
Çok şükür tekrarlanmadı canım, kesildi şükür. Büyük ihtimal enfeksiyondan.Benim de geçmedi bir türlü mantar.
Onunla ilgili olabilir akıntı miktarı. Doktora su gibi dediğimde normal sıkıntı yok suyunda demişti. Tabi sizin biraz daha ileride haftanız ama su bir şekilde daha belirgin oluyormuş.
Bir de bu nişan mevzusunu ne yaptınız gidecek misiniz?
Şükür ki devamı gelmedi canım, dediğin gibi büyük ihtimalleCanım bEnde okudum mesajını yazmak istedim için rahat olsun diye çok normal bende yaşıyorum neyden bilmiyorum ama enfeksiyon yada mantardan düşünüyorum.bende böyle afedersin akıntı şu gibi birden akıyor sırıll siklâm oluyor insan bazen çok bazen az oluyor bendede de ama genelde var su gibi korkma o su degildir
Inşallah seninde herşey yolundadırŞöyle ki annem son kardeşimi doğurduğumda biz de üniversitede idik o yüzden çok net hatırlıyorum. 35.hafta idi yanılmıyorsam 3000 gr. doğdu. Annem o dönem ortalama haftalık 200 gram alır son ay demişti. Ki bir önceki kardeşimi de 4500 gr ile doğurmuştu hem de evde. Bence panik yapmamalıyız. Bir şekilde vücudumuz o kadar esneyebiliyor ki alıyorlar kiloyu. Pozisyonu sıkıntılı olursa da yapacak bir şey yok tabiki. Bu arada kendim diyorum da ben de baya panik bir insanım. Covid oldum gidemedim doktora ne kadar oldu kilosu bilemiyorum. Baştan beri boyu kilosu hep önde gidiyordu yavruşumun.
Bende de mantardan sonra oldu ve geçmiyor da. Soracağım doktora ama artık sıkıldımÇok sıvı akıntı bende de oluyor.
Su gibi geliyor.
Mantardan sonra oldu ben de ama.
Hareket ettikçe artıyor.
Çok şükür tekrarlanmadı canım, kesildi şükür. Büyük ihtimal enfeksiyondan.
Yok canım doktor yolculuğa izin vermedi, bende nstde sancı çıktı dedim üstüne birdeo yüzden gitmiyoruz, kendi evimde yapacağım doğumu şükür ki. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi de anlıyorum şükürler olsun arıyor bu gün kv. Grip oldum, hastayım diyorum. Kayınbabam küstüler de ondan mı gelmiyorlar diyormuş sözde, bana onu anlatıyor.
Şükür ki devamı gelmedi canım, dediğin gibi büyük ihtimalle
Bende de mantardan sonra oldu ve geçmiyor da. Soracağım doktora ama artık sıkıldımnapacagim bilmiyorum, inşallah bebeğe bir zararı olmaz.
İnşallah canım . Hayır bir de o kadar rahatsız edici ki bence, iş yerinde çok zorlanıyorum. Sürekli pamuk koyup ikidebir onu değiştiriyorum napayımOlmaz inşallah ya
Bilmiyorum canım 1 hafta önce baş asagidiSeninki istisna bence canım . Tabiki elbette dönebilir ama normalde o haftadan sonra dönmesi beklenmiyor. Doktor da döner dediğine göre belki o anki pozisyonunda döneceğine dair bir işaret vermiştir
Çok geçmiş olsun canım bende vslslhi almanyanin havası kötü bir sıcak bir soğuk diye gece pencereyi kapattım uyudum çocuklar hasta olmasın operasyon günü hasta olmamak için dikkat edicdm bu son haftalar insalah iyilesirsin bir kaşık bala tarcin limon koy karıştır ic canım antibiyotik yani boğaz agrilarina öksürüğe iyi gelir akintiyaKızlar Allah kovid olanların yardımcısı olsun gerçekten.
Havalar soğumaya başladı. Eşim camı kapatalım dediği halde sıcak diye kapatmıyordum geceleri. Grip olmuşum.burnum sızlıyor, akıyor, vücudum ağrıyor baştan ayağa. Nane limon kaynatıcam iyi gelir inşallah
Aman iç canım ne olacsk bende uzun zamandır dondurma çekiyordu canım hasta olammak için yemiyordum hep .arkete girince canım çekiyordu şeytana iluydum iki tane külahlı yeidmKızlar üstümde aşırı yorgunluk var .ve bir sürü iş beni bekliyor bi tane türk kahvesi içsem zararı olurmu
Ya ne bilim insan düşünüyor genede zararı olurmu diyeAman iç canım ne olacsk bende uzun zamandır dondurma çekiyordu canım hasta olammak için yemiyordum hep .arkete girince canım çekiyordu şeytana iluydum iki tane külahlı yeidminsalalh yarına bademcikler sismez yavaş yedim yutmadim hemen için rahatladı ya serinledim
En son ne zaman ictinYa ne bilim insan düşünüyor genede zararı olurmu diye
Canım ben spinal oldum 4-5 gün bas agrısı yasadım sadece benım doktorumda genel anestezi tavsıye etmıyrm dedi ki bnde duymak isterim yaCanım Almanya'da 4 gün kalınıyor bugün doktorumla konuştum bana dedi depend i pedi bebek maması bebek bezini bebek kıyafetLerini hepsini hastane veriyot kullanıcam sonra kullandiklarimi onlar alır tekrar kaynatıp yıkar başka bebeklere kullandirtirlar ,hastaneden çıkınca bebeğime kendi aldigim elbiseleri giydircem buranın sistemi de güzelbelesten depend külotlu bez kullanıcam oğlum ıslak mendil bebek bezlerini kullanacak gerekirse hazır mama da vericjler çıkışım yapılınca bebeğimin bir takım kiyafetini battaniyesini goturcrm kullanıcam , sezeryrn 4 gündür normal doğum 2 gunmus , koronadan dolayı eşim sadece ameliyat günü gelecek odada bekleyecek ben çıkana kadar hergun 1 saat izini olacak yaninma gelmek için bende 4 günlük sadece kendime kıyafet pijama takımı iç çamaşır götürürm telefonum sarzini terlik götürürüm bir tskim bebeğin elbisessiNi battaniyesini pusetini götürürüm Allah'tan yüküm fazla olmayacak biberonu emziği pompami göğüs pedi mi de götürürüm benim için de iyi olur 4 gün kalmak toparlanirim kararsızım narkoz konusunda
Sizce kizlar belden aşağı mi epidural mu olsun yoksa tüm vücut yatayım mi nazkozda
Korkuyorum epidural yapmaktan zaten belim hassas çok ağrıyor birde iğneyi ordan vurarsam kalıcı ağrı yapar mı kaç gün ağrır bilmiyorum .doktorum da onu öneriyor bebek için iyi olur diobense hem hissetmeden yasayacsklarimdan korkuyorum hemde sonrası kaç gün ağrı yapar ondan korkuyorum en iyisi tamamen genel anestezi alayım yatıp kalkayim
Sizce epidural kötü mü yapan var mı hiç aranizda
Bnde havlu pecete koyuyorm canım diğer türlü işkence,az kaldı şükürİnşallah canım . Hayır bir de o kadar rahatsız edici ki bence, iş yerinde çok zorlanıyorum. Sürekli pamuk koyup ikidebir onu değiştiriyorum napayım
Bılemedım canım ama kagan kocatepe içilebilir diypdu:))Kızlar üstümde aşırı yorgunluk var .ve bir sürü iş beni bekliyor bi tane türk kahvesi içsem zararı olurmu
İnşallah canım . Hayır bir de o kadar rahatsız edici ki bence, iş yerinde çok zorlanıyorum. Sürekli pamuk koyup ikidebir onu değiştiriyorum napayım
Gunde 200 mg a kadar kafein e izin veriyorlar. Bir turk kahvesindeki kafein 50 60 mg geliyormusKızlar üstümde aşırı yorgunluk var .ve bir sürü iş beni bekliyor bi tane türk kahvesi içsem zararı olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?