2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
O pis gibi yıkayanlardan biri benim ben kış bebeği olmasına rağmen 2. Günden itibaren gün aşırı yıkadım
Ya benim annemlerde öyle der eve getirince yıkarlar hatta yaz bebeği olduğu için ve ben Urfa da yaşadığım için annem sıcak hava gergin yıkamak lazım dedi

Bebişler doğunca ne yapacağız bakalım Kalp kırmadan, kalbimiz de kırılmadan aşarız inşallah bu süreci. Bizler bu süreçte hassasız zaten yalnız karşımızdaki insanların da üslubu çok önemli. Sütün olursa zaten süt verirsin, süt gelmezse mecbur mama. Aç mı bırakalım yavruları... Vajinal doğum, sezeryan doğum da senin öncelikli tercihin ve bebişin nasıl gelmek istediğine bağlı. Niye her şeye karışıyor ki bu insanlar.
Benim eşim de bazen sezeryanla en fazla kaç doğum yapabilirsin ki diye endişeye giriyor. Zaten 2 den fazla çocuk düşünmüyorum. Ilk doğumumu 34 yaşında yapmış olacağım. Sanki 10 tane doğuracam, sayı hesabı yapıyor bana

bugun saglık ocagına gittim bende tetonoz ıgnesı ıcın tansıyon yuksek takıp edılmesı gerekıyor anne bebek ölümlerine yol acıyor gibi bissürü sey söyledi kendı doktoruma gittim hemen saglık ocagındakı doktorun soyledıgını soyledım hemen yarın perıdontolıjıye gitmemi söyledi...bi kaç kişide daha okudum kardıyolojıye gittiklerini bana neden perinotolojı dedı acaba

Bana da bazı arkadaşlarım hamilelikten önce de sonra da bebekli yaşamla ilgili o kadar olumsuz konuştular ki, şimdi bile ne zaman çocuk bahsi açılsa uykusuzluktan bakımsızlıktan girip özel okul fiyatlarından çıkıyorlar.. sanki kafalarına silah dayayıp zorla çocuk doğurtmuşlar. Bunu her defasında abarta abarta yapanlarla ben de bu süreçte görüşmüyorum, böyle daha rahat ettim hakkaten.

Aa salim beye mi gittiniz, çok mütevazi tatlı biri değil mi. Çok pahalıymış ama doğumu şaşırdım yani esencandan öyle beklemiyodum. İnşallah sağlıkla mutlulukla kucağımıza alırız bebeleri vakti zamanı gelince

Sorma bacım sorma herşeye müdahil insanlar var umarım doğumdan sonra herkes çenesini kapalı tutar zaten 10 adet sıralı çocuk doğuracak halin yok ya işte erkek aklı napacan benim eliminde kafasına girmişler sezeryanla doğan bebeklerin akciğerleri gelişmiyormuş ne alakaysa işte keşke bu işleri bize bıraksalar fazla düşünmeseler

En güzelini yapmışsın boşver illaki birşeylerden ödün veriliyor kimi insan arayıp ya bulamıyor yani o yüzden öyle konuşmamak lazım bende tüp bebek ile buldum 4 yıl sonra o yüzden öyle diyenlere kulak tıkıyorum tedavi süreci bile çok zor o bebeğe kavuştuktan sonra neden o kadar olumsuz konuşulsun hiç gerek yok öylesi insanlara

Ayyyy aynı beennn. Cidden iyi bir şey bile söylemesinler istiyorum. Zaten benim kendi tarafım daha hiç olumsuz bir şey demedi kilo almışsın bile demediler hatta geçen gün ablam geldi sehir dışından ufacık karnın falan dedi. Ama kv tarafı ne zaman görse şişmişsin diyorlar en son şakayla karişik cok sinir oluyorim bu kelimeye karnin cikmis deseler anlarim dedim yuzune karsi valla. Hep ben mi kendimi yicem valla soyledim gitti. Bu donemde beni de kv cok sınadı inşallah doğumdan sonra bana bulaşmaz valla hiç tutmam kendimi artık.

Ben yiyemedim de noldu açığı kapatıyorum kalan haftalarıma göre yetmiş gözğkyor23. Haftaya kadar hiç kilo almadım zaten 17. Haftada bulantılar tamamen kesildi sonrası ramazandı almadım ama şimdi bilmiyorum kendim de gevşeğim biraz zaten eski kiloları tam vermiştim hamile kaldım kıyafetim de yok doğru dğzgun zayıflayacam diye almamıştım eski hallerime geri döneceğim galiba eğer yapabilirsem belki emzirme döneminde çok yememeye çalılırım ama açılan iştah gitmiyor

Doktorumun muayene ucreti 650tl
Dogum icinde 18binle 20 bin arasi degisecegini soylediler
Neden bu kadar fazla acaba yani tabiki tercih meselesi ama bana aşırı pahalı geldi ya hangi hastaneye gidiyorsunuz acaba baya merak ettim muhtemelen özel kendi muayanesi heralde

Ayyy Allah korusun daha erken valla bende çok korkuyorum ya çok çok geçmiş olsun inşallah doğuma kadar bir daha olmaz
İnşallah ama benim durumumda şuan 32.-34. Haftalardan sonra olabildiğince erken gelmesine dua ediyorum doktorum baya kilolu ve iri bir bebek olarak doğacağını tahmin ediyor. normal kilolardayken kendi kendine doğum başlamasını bekleyeceğim.

Inşallah istediğin gibi bir doğum olur sağlıkla gelsin

benim doktorumdan da böyle bişey bekliyorum. muayene ücreti 700, doğumu son ay soracağım :/
Bence gidişinde sor hatta hastane odasını gez derim ben iki hastaneye gidip bakmak istiyorum önğmğzdeki randevuda ağustos ikiye aldım bakalım birinden birini seçeceğim ucuncu prematüre bebekler için yogun bakımı iyiymiş bebeğin gelişimi iyi gidiyor erken doğum beklemiyorum dedi doktor

Haftasına göre kaç kilo benim ki on gün önde görunuyor ama öyle dört kilo dıgar gibi şeyler demedi 28+2 deyim 1500 gr gözukuyor ama son haftalard benim bebegim çok kilo almamıştı önceki ben degişir diye duşunuyorum yuruyuş felan hazırlık o arada bebekler çok kilo almıyor öyle devamlı aynı hızda kilo almaz diye duşunuyorum

Salim bey normal doktor olarak değil de riskli gebe doktoru olarak özel doktor diye geçiyormuş. Riskli gebe olmasan bile salim bey pahalı alanında iyilerden olduğu için dedi oradaki kadın bana. Ayşe hanımdı sanırım maddi olaylarla ilgilenen veznenin yanındaki oda. Normal geçen bir doğumum olacak olsa bile salim beyi tercih edersem aynı fiyat geçerli. Başka doktor da istemiyorum sonuçta öyle ufak bir risk durumunda değilim ve minik bir insanım zaten. Ne bana ne de oğluma olabilecek en düşük riski sağlayacak kişi durum gereği salim bey. Zor da olsa karşılamayı düşünüyoruz. Hayırlısı olsun artık inşallah herkes sağlıkla kucağına alır.

Benim ilk zamanlarından beri haftası kilosu boyu ileriydi. İkili taramada normalde bebeklerin bu kadar iri kilolu olmasını beklemeyiz dedi. Oğlumda babasından dolayı genel bir irilik var sanırım. Kilosu 1.105 boyu 36cm haftası da asıl zamandan 11 gün ileride. Ama genel artışına göre büyümesinin hızlandığını söyledi. Aslında bakınca öyle fazla gibi durmuyor ama oğlumun her kontrolü ortalamanın üstünde olunca genel bir tahmin yaptı sanırım. Büyümesi hızlanmış şeker de olunca bir an önce diyetisyene gitmem diyete başlamam lazım. Bakalım hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…