- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.561
Çok üzgünüm. Allah ailesine ve size sabır versin.Merhaba kızlar Bi süredir okuyorum ama yazmıyorum çok acı bir kayıp yaşadık küçük yaş hem de baya psikolojim kötü ama biyandan hayat devam ettiği için oğlumla uğraşıyorum tabiki. Ben de yatakları ayırmaya çalışıyorum birkaç gündür ama başaramıyorum. Normalde meme açık her uykusu hafifleynce ağzına alıp devam ediyordu. Ben de birkaç gündür uyuyunca beşiğine koydum 1 saat sonra uyandı. Emzirip geri koydum yarım saat sonra, sonra 15 sonra 20 dk sonra derken uykumun içine ettiği için pes edip yanıma alıp eski usul devam ediyorum. Çünkü tam ben uyuyacakken o uyanıyor artık kafamı tutamıyorum alıyorum yanıma. Napcam bilmiyorum
Ben de kosturuyorum iste hepimiz gibiHoşbuldum canımartık yoluna girdi şükür sen nasılsın nasıl gidiyor
Umarım her sey yolunda gider ve kolay bir alışma süreci olur.Sabah 8 akşam 5 canım teknisyen olarak çalışıyorum ben zor olacak ama 1 saat bile ayrı kalmazken bu kadar zaman çok zor gelecekuyku konusunda çok sıkıntılı emerek uyuyor kendim denedim başarısız oldum haftaya uyku eğitimi için biriyle anlaştık bakalım yoksa kreşte ağlayarak uyutacaklar çocuğumu keşke çalışmak zorunda olmasa hiçbir anne ve her anına şahit olsak
Gerçekten büyük bir irade ve sabır isteyen bişeymiş. Uyuyor olmasak hallederdik ama gün içinde yorulup gece öyle iradeli olamıyorum. Yanımda yatarken de her meme istemesine uyanıyorum benim uykum hafiftir ama iyice açılmıyor eğer devam ediyorsa en azından kafam yastıkta okuyor. Bu şekilde kalk emzir geri yatır yarım saatte bir çok zor malesef. Böyle devam edelim diyorum ama memeden keserken ekstra zorlayacak bu durum çünkü meme almadan uykuya devam etmeyi bilmiyor çocuk. Valla zaman hızlı geçiyor 1 yıl geçti bile, Allah izin verirse 1 yıl daha var sonra gündemimiz memeden kesme olucak ve böyle devam ettiğimize pişman olcazÇok üzgünüm. Allah ailesine ve size sabır versin.
Uyku konusunda ben de bir cesaret oda ayırdım ama devam edemedim. 15 dk da bir, geri yatırır yatırmaz uyanması beni çok yıprattı kaç gündür. Günden güne daha kötüye gitti. Dün gece 2 de yanımıza aldım 4 saat uyanmadı yanımızda olunca. Devam edemeyeceğim ben de. Biraz daha bizimle yatsın, aynı odada yatalım diyorum artık. Gece emzirmeden de olmuyor, onu da bırakamıyorum. Emzik de almıyor artık. Emmezse sakinleşmiyor. Mecbur gece uyanınca emzireceğim ve birlikte yatacağım.
Sadece bana özel değil biliyorum ama çok zorlanıyorum. Günü kurtarmak yaptığım belki ama başka yol bulamıyorum. Gece en ufak kipirtisinda uyanıyorum ben de. O yüzden oda ayırdım ama böyle de günden güne kötüye gitti. Çaresiz hissediyorum zaten kendimi. Gün içinde uyuyorum ama derdim uyku değil ki. Dinlenemiyorum, kendime zaman ayıramıyorum. Güvenip 1 saat bırakabileceğim ya da ilgilenecek kimsem yok. Bu psikolojik durum beni çok yıpratıyor ve tahammülüm azalıyor. Belki memeden keserken bu kadar zorlanmam. Kendiliğinden emziği bıraktı mesela, onu da nasıl bırakacak diye düşünüyordum şu an almıyor.Gerçekten büyük bir irade ve sabır isteyen bişeymiş. Uyuyor olmasak hallederdik ama gün içinde yorulup gece öyle iradeli olamıyorum. Yanımda yatarken de her meme istemesine uyanıyorum benim uykum hafiftir ama iyice açılmıyor eğer devam ediyorsa en azından kafam yastıkta okuyor. Bu şekilde kalk emzir geri yatır yarım saatte bir çok zor malesef. Böyle devam edelim diyorum ama memeden keserken ekstra zorlayacak bu durum çünkü meme almadan uykuya devam etmeyi bilmiyor çocuk. Valla zaman hızlı geçiyor 1 yıl geçti bile, Allah izin verirse 1 yıl daha var sonra gündemimiz memeden kesme olucak ve böyle devam ettiğimize pişman olcaz
Çok iyi anlıyorum benim de annem yakın ama çok mecbur kalmadıkça ona bırakamıyorum, onun da ayrı yoğunluğu var ve ne zaman bıraksam çocuk mahsunlaştı ağlıcak gibi oldu vs kıyamıyor beni üzüyor. Gerçekten çocuk büyütmek çok zormuş her aşaması ayrı zor ve travmatik benim içinSadece bana özel değil biliyorum ama çok zorlanıyorum. Günü kurtarmak yaptığım belki ama başka yol bulamıyorum. Gece en ufak kipirtisinda uyanıyorum ben de. O yüzden oda ayırdım ama böyle de günden güne kötüye gitti. Çaresiz hissediyorum zaten kendimi. Gün içinde uyuyorum ama derdim uyku değil ki. Dinlenemiyorum, kendime zaman ayıramıyorum. Güvenip 1 saat bırakabileceğim ya da ilgilenecek kimsem yok. Bu psikolojik durum beni çok yıpratıyor ve tahammülüm azalıyor. Belki memeden keserken bu kadar zorlanmam. Kendiliğinden emziği bıraktı mesela, onu da nasıl bırakacak diye düşünüyordum şu an almıyor.
Ahh kıyamam ikinizede ya gerçekten çok zor çalışan anne olmakSabah 8 akşam 5 canım teknisyen olarak çalışıyorum ben zor olacak ama 1 saat bile ayrı kalmazken bu kadar zaman çok zor gelecekuyku konusunda çok sıkıntılı emerek uyuyor kendim denedim başarısız oldum haftaya uyku eğitimi için biriyle anlaştık bakalım yoksa kreşte ağlayarak uyutacaklar çocuğumu keşke çalışmak zorunda olmasa hiçbir anne ve her anına şahit olsak
Başınız sağ olsun canım Allah geride kalanlara sabır versin inşallahMerhaba kızlar Bi süredir okuyorum ama yazmıyorum çok acı bir kayıp yaşadık küçük yaş hem de baya psikolojim kötü ama biyandan hayat devam ettiği için oğlumla uğraşıyorum tabiki. Ben de yatakları ayırmaya çalışıyorum birkaç gündür ama başaramıyorum. Normalde meme açık her uykusu hafifleynce ağzına alıp devam ediyordu. Ben de birkaç gündür uyuyunca beşiğine koydum 1 saat sonra uyandı. Emzirip geri koydum yarım saat sonra, sonra 15 sonra 20 dk sonra derken uykumun içine ettiği için pes edip yanıma alıp eski usul devam ediyorum. Çünkü tam ben uyuyacakken o uyanıyor artık kafamı tutamıyorum alıyorum yanıma. Napcam bilmiyorum
Beni anlatmissinSadece bana özel değil biliyorum ama çok zorlanıyorum. Günü kurtarmak yaptığım belki ama başka yol bulamıyorum. Gece en ufak kipirtisinda uyanıyorum ben de. O yüzden oda ayırdım ama böyle de günden güne kötüye gitti. Çaresiz hissediyorum zaten kendimi. Gün içinde uyuyorum ama derdim uyku değil ki. Dinlenemiyorum, kendime zaman ayıramıyorum. Güvenip 1 saat bırakabileceğim ya da ilgilenecek kimsem yok. Bu psikolojik durum beni çok yıpratıyor ve tahammülüm azalıyor. Belki memeden keserken bu kadar zorlanmam. Kendiliğinden emziği bıraktı mesela, onu da nasıl bırakacak diye düşünüyordum şu an almıyor.
Ben bebegimin odasinda yer yataginda yatiyorum. O yatagina alisti ve dusme tehdidi olunca boyle yaptik. Belki kendi odanizda boyle gecici bi cozum olusturabilirsiniz. Yuk cok olunca eslerle de ipler geriliyor. Yardimciya ihtiyacimiz varHerkese günaydın, kızımızın doğum günü yaklaştıkça beni bir kilo derdi sardı.yürüyüş taptığım güm gece ben iptalim gece zaten 12345568690707 kere uyanıyor ben de meme açık yanında uyuyorum ama iki kez ağlamalı bir kez de ağlamadan komodine yataktan düştü. Emekleyip gidiyor bizim ki… sizin bebekler emip uyuyor bir de emmeyi bırakıp başına buyruk bizim koz gibi gitseler…. Gece sürekli aramızda emekliyor bir tık kapıya çekiyoruz tekrar yatak başlığına kadar emekliyor. Biraz enerjisini attıktan sonra uyuyabiliyor. Yandık valla zor… yardım almadığımız için eşimle tartıştık ben ailesiyle görüşmüyorum . Bir de eşimle tartışmamız artınca zaten doğumdu ameliyattı hastalıktı içime attım bir sürü şeyi. Kendi ailemle de kötü olunca acısı benden çıktı ellerim dirseklerim dizlerim ayaklarımın üstü hep egzama oldu… dr bir sürü krem verdi düzenli kullanabilsem bari…. Ben de kendimi avutuyorum bir sene geçmek üzere bir sene daha sabredeyim sonra inş daha da alışacak dünyaya daha az zorlanacağım… herkese kolaylıklar diliyorum…
Zaten zorlanıyoruz. Kendimizi nasıl rahat hissediyorsak öyle devam edelim.Beni anlatmissinguvenip 1 saat birakacak kimse olmamasi cok yipratici. Bazen oyun halisinda uykum geliyor 10 dk uyusam yetecek, gozlerim kapaniyor, ama kimse yok gece beslenmesini kesecek gucum de yok. Gecen gece 5 e kadar 15 dk da bir belki daha kisa kalktik, uyumadik. Dun gece iyiydi. Biraz takip edip bi karar vermeye calisicam
Çok üzgünüm senin için. Içimizde aşamadigimiz sorunlar gün geçtikçe büyüyor, dağ oluyor. Çok şükür bir yılı geride bıraktık. Ne kadar yorulsak da bunalsak da bir şirinlikleri ile bizi mest ediyorlar. Bu yüzden de sürekli değişen bir ruh halimiz var. Şimdi kızım uyurken açtım bi müzik, ağladım. Iyi geldi ama. Içinde tut, tut insan daha çok yıpranıyor.Herkese günaydın, kızımızın doğum günü yaklaştıkça beni bir kilo derdi sardı.yürüyüş taptığım güm gece ben iptalim gece zaten 12345568690707 kere uyanıyor ben de meme açık yanında uyuyorum ama iki kez ağlamalı bir kez de ağlamadan komodine yataktan düştü. Emekleyip gidiyor bizim ki… sizin bebekler emip uyuyor bir de emmeyi bırakıp başına buyruk bizim koz gibi gitseler…. Gece sürekli aramızda emekliyor bir tık kapıya çekiyoruz tekrar yatak başlığına kadar emekliyor. Biraz enerjisini attıktan sonra uyuyabiliyor. Yandık valla zor… yardım almadığımız için eşimle tartıştık ben ailesiyle görüşmüyorum . Bir de eşimle tartışmamız artınca zaten doğumdu ameliyattı hastalıktı içime attım bir sürü şeyi. Kendi ailemle de kötü olunca acısı benden çıktı ellerim dirseklerim dizlerim ayaklarımın üstü hep egzama oldu… dr bir sürü krem verdi düzenli kullanabilsem bari…. Ben de kendimi avutuyorum bir sene geçmek üzere bir sene daha sabredeyim sonra inş daha da alışacak dünyaya daha az zorlanacağım… herkese kolaylıklar diliyorum…
Benim kızım da gece her uyanmada diil ama 1 2 kez böyle uyanıp dikine gitmeye başlıyor bir kere öyle annemlerde komodine düştü bizde komodin yok direkt yere düştü beşik alcam dedm ama yok beşik bana göre diil kafasını yatak başlığına dayayıp diğer 2 tarafa biz yatıyoruz ama sabaha karşı bambaşka yerlere geliyoruz gece kaç kez düştü sanıp hopluyorummyerimden ya joynss sen nasıl yapıyorsun uyandığında yere alıp emzirip gene beşiğe mi koyuyorsun zor gelmiyor mu J joynssHerkese günaydın, kızımızın doğum günü yaklaştıkça beni bir kilo derdi sardı.yürüyüş taptığım güm gece ben iptalim gece zaten 12345568690707 kere uyanıyor ben de meme açık yanında uyuyorum ama iki kez ağlamalı bir kez de ağlamadan komodine yataktan düştü. Emekleyip gidiyor bizim ki… sizin bebekler emip uyuyor bir de emmeyi bırakıp başına buyruk bizim koz gibi gitseler…. Gece sürekli aramızda emekliyor bir tık kapıya çekiyoruz tekrar yatak başlığına kadar emekliyor. Biraz enerjisini attıktan sonra uyuyabiliyor. Yandık valla zor… yardım almadığımız için eşimle tartıştık ben ailesiyle görüşmüyorum . Bir de eşimle tartışmamız artınca zaten doğumdu ameliyattı hastalıktı içime attım bir sürü şeyi. Kendi ailemle de kötü olunca acısı benden çıktı ellerim dirseklerim dizlerim ayaklarımın üstü hep egzama oldu… dr bir sürü krem verdi düzenli kullanabilsem bari…. Ben de kendimi avutuyorum bir sene geçmek üzere bir sene daha sabredeyim sonra inş daha da alışacak dünyaya daha az zorlanacağım… herkese kolaylıklar diliyorum…
evet oyle yapiyorum yorucu ama kendi de daha rahat ediyor. Done done uyuyor. Yatak baya tehlikeli artik ya da yer yatagi deneyin derm. Gecen gun kafam yatakta vucudum halida uyuyordumBenim kızım da gece her uyanmada diil ama 1 2 kez böyle uyanıp dikine gitmeye başlıyor bir kere öyle annemlerde komodine düştü bizde komodin yok direkt yere düştü beşik alcam dedm ama yok beşik bana göre diil kafasını yatak başlığına dayayıp diğer 2 tarafa biz yatıyoruz ama sabaha karşı bambaşka yerlere geliyoruz gece kaç kez düştü sanıp hopluyorummyerimden ya joynss sen nasıl yapıyorsun uyandığında yere alıp emzirip gene beşiğe mi koyuyorsun zor gelmiyor mu J joynss
Sen onla yer yatağında neden yatmıyorsunevet oyle yapiyorum yorucu ama kendi de daha rahat ediyor. Done done uyuyor. Yatak baya tehlikeli artik ya da yer yatagi deneyin derm. Gecen gun kafam yatakta vucudum halida uyuyordum
O besiginde daha rahat ediyor done done uyuyor. Arada cok mizmizlanirsa yanima alip uyumayi deniyorum, ama bir sure sonra ih mih diyor yatagina aliyorum. Sanirim yataginda daha rahat. O besigindeyken ben de daha bi done done yatiyorum bir deSen onla yer yatağında neden yatmıyorsun
Ben bizimkine arka arka inmeyi gösteriyorum hep. Koltuklar alçak ama yatak baya yüksek. Geçen öğle uykusuna yatırınca ben de yanında dalmışım, normalde kıpırdayınca uyanırdım bu sefer olmadı. Ama çok şükür ayakları uzatıp inmiş yataktan, karyolaya asılıyken yakaladım. Sonra bir daha denedim kontrollü olarak yine ayakları uzattı ilk. Bazen yatağın/koltuğun ucuna gidip orada oturunca düşecek gibi oluyor hep tutuyorum, ben ondan korkuyorum. Artık yükseklikleri akılları kesiyor sanki. Ama alçakta yine kafayı sarkıtıyor.Yatak mevzusu bitmeden anlatmak istiyorum.Geçen gece kızımızın tekrar tekrar uyanmasinda aldım yatağa getirdim, ortaya yatırdım. Sabaha karşı yarı uyur, uyanık hissettim ki kızım gidiyor. Ben tutmaya çalışıyorum o gidiyor Kendime bir geldim ki giden meğer bizim patili kızmış Yatağın kenar tarafından yanıma yatmış, sonra da uyanıp gitmeye çalışmış. Allahtan bana pek kıyamıyor da pati yemedik durduk yere
İnci de uyanınca yatakta oturuyor son günlerde. Gündüz de çığlık çığlığa gülerek yataktan inme numarası yapıyor sıpa. Yatağın köşesine gelince yönünü değiştirerek ayaklarını sarkıtmayı öğrendi ama her seferinde yapmıyor, merakından baş aşağı da sarkıyor. Allah korusun hepsini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?