• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar günaydın, nasılsıniz? Travel sistem bebek arabası ile uçuş yapan oldu mu? Eşim 2 gün izin almış haftasonu ile beraber 4 günlük Bi İstanbul yapmak istiyoruz. Keşke kabin boy arabam olsaydı bu koca arabayı niye aldik diyorum hep. Çok zor oluyor mu?
Iniste benim icin cok zor oldu tek basima bebegi tasidim valizleri aldigimiz yerden ayri bir banttan verildi cenevrede. Belki havaalanina göre degisiyordur.

Canım yaa çok geçmiş olsun. Bende bununla ilgili bir şey yazacaktım. Ama önce sana şunu söyleyeyim, inci kafasına oyuncakla vurmaya başladı. Oyuncağı elinden alıyorum, bu sefer eliyle vuruyor. Yaşına özgü sanırım, tedirgin olma. Inci de hiçbir yerde görmedi ama yapıyor.
Paylaşacağım diğer konu, Incinin normalde alerjisi yoktu. Sadece ben tulum peyniri yedigimde iki sefer tepki verdi, ben de bir daha yemedim zaten. Doğum gününü 2 hafta geçtikten sonra inek sütü içirmek istedim. Saf değil de su katarak tabi. Çocuğumun tombik yanakları kıpkırmızı oldu. Bugün eczacı ile konuştum. Tabi önce dr ile görüşmemi söyledi ama tavsiye olarak da 1 ölçü süt ise 5 ölçü su katarak başlamamı, yavaş yavaş süt miktarını artırmamı söyledi. Ama belki de allerjik ve dr hiç önermeyecek içmesini dedi. Hanımlar siz inek sütü vermeye başladınız mı? Tepki verdi mi bebişiniz? Zaten içmek de istemiyor, aldığı iki yudum, o da zorla. Ona rağmen yanaklar kıpkırmızı. Cici bebeyi süt ile islatiyorim onu yiyor. Dr kontrolüne kadar vermeyi düşünmüyorum şimdi
Çok çok geçmiş olsun minik kuzuma. Ben hayvansal süt ve bal için acele etmeyi düşünmüyorum. Blw hakkında her şey sayfasınin sahibi veteriner, o da pek tavsiye etmiyordu lıkır lıkır icirmeyi. Sonra biraz araştırdım ve Dr Osman gönülal da 3 yaşına kadar tavsiye etmiyor. Yani ben kendimce çok gerekli olduğunu düşünmüyorum zaten anne sütü de alıyor ve çok da sağlıklı değil diye. Süt yerine fermente hali daha sağlıklıymış peynir, yoğurt vs gibi.

Alerjik bebelerin güzel anneleri size Bi şey demeye geldim
Bugün evde ıhlamur kalmadı diye bakıcımiz bebeye inek sütü vermiş
Beybi su gibi ishal olmuş o kadar ki beline kadar çıkmış
Korkuyla aradı beni. ya dedi bebek ishal oldu ama su gibi. iki sefer yapmış öyle süt yüzünden olduğunu da sonradan farketmis. Çok üzüldü kadın korkmuş da çünkü unutmuş alerjisi olduğunu. doktor hemen Zyrtec damla ve maflor damla verdi 3 gün kullansın dedi.
İnşallah gerek olmaz ama bu da burada dursun
Çok geçmiş olsun canım ya kıyamam miniğe 😞 hemen geçer inşallah 🙏

Iniste benim icin cok zor oldu tek basima bebegi tasidim valizleri aldigimiz yerden ayri bir banttan verildi cenevrede. Belki havaalanina göre degisiyordur.
Yurtdışı uçuşlarında bebek arabasıni bagaj kısmından veriyorlar, sadece yurtiçi uçuşlarında uçaktan inince alabiliyorsun.
Kızım 6 aylıkken ilk kez tek uçuş yapmıştım,Paris havaalanında mahvoldum. Bagaj mi alayım, bebek mi tutayım derken... En son kabin tipi araba aldım rahatladım.

Kızlar
Yurtdışı uçuşlarında bebek arabasıni bagaj kısmından veriyorlar, sadece yurtiçi uçuşlarında uçaktan inince alabiliyorsun.
Kızım 6 aylıkken ilk kez tek uçuş yapmıştım,Paris havaalanında mahvoldum. Bagaj mi alayım, bebek mi tutayım derken... En son kabin tipi araba aldım rahatladım.
Benimde almam gerek çok zor oldu

Bu arada bebeğim ateşlendi fitil verdim tekrar cikarsa acile goturmeyi dusunuyorum sen gittin mi hiç doktora burada bizim yasadagimiz yerde pediatr yokmus 16 km de en yakin bugun calismazlar sanirim degil mi cumartesi

Çok çok geçmiş olsun minik kuzuma. Ben hayvansal süt ve bal için acele etmeyi düşünmüyorum. Blw hakkında her şey sayfasınin sahibi veteriner, o da pek tavsiye etmiyordu lıkır lıkır icirmeyi. Sonra biraz araştırdım ve Dr Osman gönülal da 3 yaşına kadar tavsiye etmiyor. Yani ben kendimce çok gerekli olduğunu düşünmüyorum zaten anne sütü de alıyor ve çok da sağlıklı değil diye. Süt yerine fermente hali daha sağlıklıymış peynir, yoğurt vs gibi.
Teşekkür ederim Banucum. Ben de çok gerekli görmüyorum aslında. Beni emsin daha iyi. 😄Nerelerdesin? Özlettin kendini 🤗

Teşekkür ederim Banucum. Ben de çok gerekli görmüyorum aslında. Beni emsin daha iyi. 😄Nerelerdesin? Özlettin kendini 🤗
Bende özledim ya 😍 taşınıp yerleştik derken Kağan beyin doğum günü geldi çattı, sonrasında biraz kışlık hazırlığı yaptım. Bir de şehir dışına çıktık 6-7 saatlik yol gittik 1 günlüğüne döndük derken ancak bakabildim. Bizim sıpa da yürüme hazırlığı yapıyor tay tay durmaya başladı bir de üst 2 dişi aynı anda çıktı derken tam hunilik geziyorum 😂

Sen nasılsın, nasıl gidiyor?

Bu arada bebeğim ateşlendi fitil verdim tekrar cikarsa acile goturmeyi dusunuyorum sen gittin mi hiç doktora burada bizim yasadagimiz yerde pediatr yokmus 16 km de en yakin bugun calismazlar sanirim degil mi cumartesi
Çok geçmiş olsun canim. Nasıl düştü mü ateşi?
Ben orda çok doktora götürdüm. Pediatrist olmasına gerek yok, normal doktora da götürebilirsin. Doctolib den bir araştır.
Ama hiç acile gitmedim.

Bende özledim ya 😍 taşınıp yerleştik derken Kağan beyin doğum günü geldi çattı, sonrasında biraz kışlık hazırlığı yaptım. Bir de şehir dışına çıktık 6-7 saatlik yol gittik 1 günlüğüne döndük derken ancak bakabildim. Bizim sıpa da yürüme hazırlığı yapıyor tay tay durmaya başladı bir de üst 2 dişi aynı anda çıktı derken tam hunilik geziyorum 😂

Sen nasılsın, nasıl gidiyor?
Maaşallah, epey yoğun geçmiş günlerin. Allah hepimize kolaylık versin.

Ben de İnci ile sürekli yürüyorum. Hiç oturmuyor, kendi de güzel adımlıyor ama sürekli el eleyiz. Bugün ilk defa parka bebek arabası ile değil, yürüyerek gittik. Banklarda oturup konuşan insanları dinliyor. Gidelim diyorum, uzaklaşmıyor da. 😊

Maaşallah, epey yoğun geçmiş günlerin. Allah hepimize kolaylık versin.

Ben de İnci ile sürekli yürüyorum. Hiç oturmuyor, kendi de güzel adımlıyor ama sürekli el eleyiz. Bugün ilk defa parka bebek arabası ile değil, yürüyerek gittik. Banklarda oturup konuşan insanları dinliyor. Gidelim diyorum, uzaklaşmıyor da. 😊
Oyyy yerim onu ben ya büyüdü de yürüyerek mi gitti 🥲 maşallahhhh🧿 bizimki de ellerini birakmaya başladı çok hoşuna gidiyor ama çok duramıyor düşüyor popişinin üstüne 😂

Ya konudan bağımsız gece uykusu nasıl sizde? Ben artık kafayı yemek üzereyim çok kalkıyor 1 yaşına girdiler ne zaman nasıl düzelecek. Sabah 6 da kalkıyor gece de en az 5 kez kalkıyoruz. İşin kötü yanı artık hiç emzik almıyor ayda yılda bir belki eşref saatine gelirse 😭😭 zaten hiç düşkün değildi ben verirsem alırdı ama gece işime yarıyordu artık o da bitti 😭

Ben de joie kabin boydan uzak durun demeye geldim. Joie tourist signature tsm adı. Aslında araba çok güzel güneşliği yüksekliği falan baya ideal ama çocuğun sırtını dik getirdiğinde asla tam olması gerektiği kadar dikleşmiyor, çok saçma bir açıda kalıyor.

Ben de evde yaptığım sütlaçtan veriyorum bir sıkıntı çıkarmadı ama direk süt vermeyi denemedim. Ben bile bugün neredeyse bir yıl sonra törenler eşliğinde bir bardak içtim. Peyniri de çok verince kaka bi değişiyor. Yavaş gidiyorum ondan. Kefir deneyebilirim bu ara aklımda. Bazen bizde de ishal oluyor ben ilaç yerine newvit demir damlası veriyorum o hemen tutuyor bağırsakları. Geçmişler olsun.
Ben hala süt içemiyorum korkudan. Bugün oldu bebe hala ishal hemen zayıfladı bile 😞 muz patates filan vermeye çalışıyorum ama nafile
Ev mamülü olan her şey okey ben de veriyorum ama tehlikeli sularda yüzmemek en iyisi sanırım
Çok geçmiş olsun canım ya kıyamam miniğe 😞 hemen geçer inşallah 🙏
Sağol kuzum 😘
Oyyy yerim onu ben ya büyüdü de yürüyerek mi gitti 🥲 maşallahhhh🧿 bizimki de ellerini birakmaya başladı çok hoşuna gidiyor ama çok duramıyor düşüyor popişinin üstüne 😂

Ya konudan bağımsız gece uykusu nasıl sizde? Ben artık kafayı yemek üzereyim çok kalkıyor 1 yaşına girdiler ne zaman nasıl düzelecek. Sabah 6 da kalkıyor gece de en az 5 kez kalkıyoruz. İşin kötü yanı artık hiç emzik almıyor ayda yılda bir belki eşref saatine gelirse 😭😭 zaten hiç düşkün değildi ben verirsem alırdı ama gece işime yarıyordu artık o da bitti 😭
Geçen hafta biz de öyleydik
Atak diye yazmış bana ilk adımlar sitesinden mesaj gelmiş 8. Büyüme atağınız nasıl geçiyor diye. Ben de öyle farkettim
Bu hafta daha sakin ama 1 yaş aşıları ateş yaptı üstüne bu ishal ve diş sancısı canımız çıktı resmen 🙄

Ben hala süt içemiyorum korkudan. Bugün oldu bebe hala ishal hemen zayıfladı bile 😞 muz patates filan vermeye çalışıyorum ama nafile
Ev mamülü olan her şey okey ben de veriyorum ama tehlikeli sularda yüzmemek en iyisi sanırım

Sağol kuzum 😘

Geçen hafta biz de öyleydik
Atak diye yazmış bana ilk adımlar sitesinden mesaj gelmiş 8. Büyüme atağınız nasıl geçiyor diye. Ben de öyle farkettim
Bu hafta daha sakin ama 1 yaş aşıları ateş yaptı üstüne bu ishal ve diş sancısı canımız çıktı resmen 🙄
Kıyamam kuzuma ya. Bizim uzun zamandır böyle 1 aydır falan. Sürekli taşındık yer değiştirdik diye mi yoksa artık böyle mi olacak bilemiyorum. Gece bu kadar kalkınca gündüz hiçbir şey yapmak istemiyorum enerjim düştü iyice.

Yana yakıla çözüm arıyorum ama yok. Aç mı diyorum ama o da değil çünkü yatırmadan 5dk önce bile yese 2 saat sonra ayakta. 🤷

Kıyamam kuzuma ya. Bizim uzun zamandır böyle 1 aydır falan. Sürekli taşındık yer değiştirdik diye mi yoksa artık böyle mi olacak bilemiyorum. Gece bu kadar kalkınca gündüz hiçbir şey yapmak istemiyorum enerjim düştü iyice.

Yana yakıla çözüm arıyorum ama yok. Aç mı diyorum ama o da değil çünkü yatırmadan 5dk önce bile yese 2 saat sonra ayakta. 🤷
Bu ara var bişi. Biz pek güzel uyuyorduk iki hafta öncesine kadar sonra diş patladı alttan, şimdi de yürüme aşamasına geçiyor galiba bütün gece gözler kapalı meme aranıyor. Bu duruma çok üzülüyorum ama gece sinir bastı artık. Ya dedim keşke memeler sırtta olsaydı iki damla uyurdum. Aç olduğunu hiç sanmıyorum ben de.

Bu ara var bişi. Biz pek güzel uyuyorduk iki hafta öncesine kadar sonra diş patladı alttan, şimdi de yürüme aşamasına geçiyor galiba bütün gece gözler kapalı meme aranıyor. Bu duruma çok üzülüyorum ama gece sinir bastı artık. Ya dedim keşke memeler sırtta olsaydı iki damla uyurdum. Aç olduğunu hiç sanmıyorum ben de.
Kesinlikle açlıktan değil ya, 2 dk bile emmiyor ama o meme ille ağzına girecek 😏 cidden çok zor insana sinir basıyor 😒

Back
X