• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Süper foto olmuş bu 😚
Benim kızın gözü kara sanırım kapı açılır açılmaz merdivenlere koşuyor evde kediyi kovalıyor kafa göz her yeri vuruyor engel olsam Bi dert olmasam başka. Mecbur peşindeyim sürekli. Bi yere gittik mi mümkün değil oturması her yeri tavaf ediyor. Masa altlarına varana kadar girip yokluyor. Bu kış böyle geçecek ama yaza doğru durulur diye düşünüyorum.
Gececekse iyi aman birisi geçecek desin biseyler durulacak desin ne olur ❤

Az önce denedim ama yükleyemedim fotoğraf @baltasar hande___ hande___
Genelde böyleyiz hande
Siz işi ilerletmissiniz bizimkide cok temkinli tay tayi yatagin uzerinde yapiyor dusunce acimasin diye birde bazen camasir makinesi kapaginda one dogru cikintisi var hemen denge kaybolursa ona tutunayim diye bir iki duatu bir iki gundur duvarlarda da siralamiyor sanki.

Bu arada kızlar bugün rahatlatıcı bi etkinlik yaptık belediyenin yeri gibi bir yer var dernekler orada bi oyun alani olusturmus oyuncak kutuphanesi deniyor anne baba bebek ya da cocuk gidip takiliyorsunuz corapla girilen bir yer minderler oyuncaklar ilk adim arabasi vs var anneler bebekleriyle gelmis bebekler oynuyor onlarda telefona bakiyor ya da sohbet ediyorlar guvenli buyuk bir oda oyuncaklarda cocuklarin ilgisini çektiği icn biraz dinlendirici oldu oyun gruplari oluyor turkiyede anne ile gidilen onun gibi bir sey sanirim yillik 20 euro gibi bir fiyati var hemen her gun yarim gun gibi acik gidilebiliyor birde haftada iki gun bunun gibi ucretsiz bir etkinlik varmis biraz iyi geldi .
Bizden bir kac ay buyuk iki bebekde vardi onlar yürüyorlardı.sandalye masaları kenara cekmisler minderli oyuncaklar ortada aşağıdaki yer
20220928_215808.webp

Bebişi adımlayan anneler, bir gününüz nasıl geçiyor? Biz sürekli el ele yürüyoruz evde. Ela ve Lale gibi olduk 😂 Hiç oturmuyor, hiç. El ele yürürken bazen zorla elimi bırakıyor, biraz kendi takılıyor, sonra elini uzatıyor yine. Günde kaç kez düşüyor sayamadım. Günden güne daha zor olmaya başladı. Hiç mi kolaylasmayacak halimiz bizim? Adımları iyice kuvvetli atmaya başladı, dengesi de iyi aslında. Ilk adım arabası da var, onu da sürüyor ama biz yine yapışık gibiyiz. Uykuya da direniyor, 4.diş patladı çok şükür birazcık nefes alabildik.
Çok az kaldı rahatlamanıza merak etme. Biz de bir süre öyle takıldık, çok zordu. Artık kendisi yürüyor. Önce kısa mesafelerde kendini denemeye başladı, sonra uzattı mesafeleri vee şimdi her yere pıtır pıtır gidiyor. Bi de üstünü falan değiştirmek istediğimde kaçıyor 🙈
Ama düşmeler bitmedi tabi. Genel olarak çok kontrollü düşüyor ama arada kafasını çarptığı oldu 😕 sürekli peşinde dolanmak bir çözüm belki ama ben saldım, kontrol ediyorum sadece. Düşe kalka büyür diyorum 😬

Bi şey dicem benim kız diş çıkarıyor gördüğüm kadarıyla da köpek dişi dediğimiz diş kabarmış. ondan mıdır nedir sinirlenip kendini tokatlıyor biberonla kafasına vuruyor. Hiç bu tarz Bi davranışa maruz kalmadı tanık da olmadı. Yani evde genelde bakıcı ve ablasıyla sakin şekilde zaman geçiyor ama nedir anlayamadım. Fikriniz var mı 😥🤔
Bizimkiler gidip duvara dolaba yatağa pat pat vuruyorlar kafaları. Ritmik olarak😅

Bunu benimki de yapıyor. Özellikle bir şeyleri yere atınca atma diyoruz ona o zaman kendine vuruyor. Bir de düşüp bir yerleri uf olunca sonra hep göstermek için yapıyor bu mantıklı da diğerini neden yapıyor bilmiyorum.

Ya bizimki yemiyor. Baya bütün gün aç kalıyor. Bazen hem öğlen hem akşam deniyorum, yemiyor ve aç aç uyuyor 🤷‍♀️ Ha aynı yemeği 1 hafta sonra yiyor belki ama o işi tam çözemedik biz 😬

Ve o kafaya vurma bizde de oldu bikaç gün önce. Tepkiye baktı, ben tepki vermiyorum özellikle öyle durumlarda, çünkü yapma dediğimde çok abartarak yapabiliyor, sonra bıraktı. Gelişimsel bir süreç herhalde 🤷‍♀️

Bizdede kafaya vurabiliyir ama bazen gidip duvara ya da yatagin kenari ince aunta gibi ona vuruyor yapma vs diyorum basi ve ya diai agriyor diye dusundum bende yorulunca ve aksam ustunden sonra oluyir genelde.

Bizimkiler gidip duvara dolaba yatağa pat pat vuruyorlar kafaları. Ritmik olarak😅
cevaplar için teşekkür ederim. Toplu cevap yazayım.
Yalnız olmadığımı bilmek içimi rahatlattı. valla korktum ne yalan diyim. benimki çok sinirlendiğinde yapıyor onu fark ettim. mesela uykusuzluktan gözü dönmüş uyuyamıyor, diş sancısı var veya yok o sinirle ellerini yüzüne tokat veya yumruk yaparak vuruyor. biberonu kafasına vuruyor. yazarken bile içim sızladı. nasıl can acısı var Allah bilir.
Onun dışında sürekli bir düşme ve kafayı vurma hali bizde de var. üstelik halı da yok evde, her yer tehlike. ama yalın ayak gezdirdim hep bu da yere daha sağlam basmasını hızlandırdı bence.

Çok az kaldı rahatlamanıza merak etme. Biz de bir süre öyle takıldık, çok zordu. Artık kendisi yürüyor. Önce kısa mesafelerde kendini denemeye başladı, sonra uzattı mesafeleri vee şimdi her yere pıtır pıtır gidiyor. Bi de üstünü falan değiştirmek istediğimde kaçıyor 🙈
Ama düşmeler bitmedi tabi. Genel olarak çok kontrollü düşüyor ama arada kafasını çarptığı oldu 😕 sürekli peşinde dolanmak bir çözüm belki ama ben saldım, kontrol ediyorum sadece. Düşe kalka büyür diyorum 😬
Inci de genel olarak düşmeyi öğrendi diyebilirim. Düşerken eğer sırt üstü ise kafasını kaldırıyor, yere vurmuyor akıllı bıdığım. Dün antrede kapıya yaslanık bıraktım salona bir şey almaya gittim, dönüşte yatak odasına girmiş kapıyı kapatırken buldum küçük hanımı 😊 Muhtemelen yürüyerek gitmiştir. Düşe kalka büyüyecek diyorum ben de ama düşünce ağladığında içim parçalanıyor.

Bebişi adımlayan anneler, bir gününüz nasıl geçiyor? Biz sürekli el ele yürüyoruz evde. Ela ve Lale gibi olduk 😂 Hiç oturmuyor, hiç. El ele yürürken bazen zorla elimi bırakıyor, biraz kendi takılıyor, sonra elini uzatıyor yine. Günde kaç kez düşüyor sayamadım. Günden güne daha zor olmaya başladı. Hiç mi kolaylasmayacak halimiz bizim? Adımları iyice kuvvetli atmaya başladı, dengesi de iyi aslında. Ilk adım arabası da var, onu da sürüyor ama biz yine yapışık gibiyiz. Uykuya da direniyor, 4.diş patladı çok şükür birazcık nefes alabildik.
Ben iki elinden tutunca yürüyor ama onun dışında biraz korkuyor. Kanepe kenarından tutunduğunda kendi başına uzun süre kalabiliyor ama birkaç defa kafa arkası düşeceksen son anda yakaladım, o nedenle ben de hep arkasında oturur vaziyette oluyorum. Bağımsız yürümesine daha var bence, annesine benzerse bir buçuk yaşında ancak yürür zaten ben geç yürümüşüm 😀
Karnım gitgide büyüyor onu ne yapacağız yürümeye başlayınca bilmiyorum tabi.

Ben iki elinden tutunca yürüyor ama onun dışında biraz korkuyor. Kanepe kenarından tutunduğunda kendi başına uzun süre kalabiliyor ama birkaç defa kafa arkası düşeceksen son anda yakaladım, o nedenle ben de hep arkasında oturur vaziyette oluyorum. Bağımsız yürümesine daha var bence, annesine benzerse bir buçuk yaşında ancak yürür zaten ben geç yürümüşüm 😀
Karnım gitgide büyüyor onu ne yapacağız yürümeye başlayınca bilmiyorum tabi.
Senin işin daha zor tabi. Henüz rahat eğilip kalkabiliyorken biran önce yürüse keşke. Hamilelik nasıl geçiyor? 😊

Daha çok erken ama benim bebeler tek uykuya düştü gibi bişey oldu. Uyumuyorlar. Bi süredir 7 gibi uyanıyorladı zaten mümkün değil 3-4 saatten önce uyumaları. Bugün 6da uyandılar dedim hah uyurlar, resmen 1 saat uğraştım uyumadılar. Bi yandan düşsünler rahatlayayım istiyorum bi yandan da daha erken diye üzülüyorum🥹 analık zor iş 😓

Daha çok erken ama benim bebeler tek uykuya düştü gibi bişey oldu. Uyumuyorlar. Bi süredir 7 gibi uyanıyorladı zaten mümkün değil 3-4 saatten önce uyumaları. Bugün 6da uyandılar dedim hah uyurlar, resmen 1 saat uğraştım uyumadılar. Bi yandan düşsünler rahatlayayım istiyorum bi yandan da daha erken diye üzülüyorum🥹 analık zor iş 😓
Bizde çok direniyoruz 2.uykuya ama çok sersem oluyor uyumadığında mizmizlaniyor yürürken düşüp duruyor neşesi olmuyor 2.uykuyu yaptığında enerjisi yükseliyor ama uyutmak çok zor

Ben de aynı durumdayım. Uyutamiyorum ikinci uykuyu bir türlü. Tek uyku da 1 saat ancak. Ona da ayrı üzülüyorum. Şöyle 2 saat falan olsa en azindan uykusunu alıyor diyeceğim. Akşam uykusuna kadar 7-8 saat uyanık kalıyor, yine uyumuyor. Bugün ikinci uykuyu eskisi gibi dışarıda bebek arabasında uyutmayı deneyeceğim. En azından öyle uyuyordu.

Yürümeye yakın uykuları bozuluyor diye duymuştum. Bizim gündüz uykuları epey iyi oturmuştı bu hafta ilk uykuyu 30-40 dk, 2.sini de max 1 saat 15 dk yapmaya başladı. Sabahları da 7-7.30 gibi kalkarken 8 gibi kalkmaya başladı. Tek uykuda biraz daha geç kalkmak olabiliyordu diye aklımda kalmış. Uyku aralıklarını açmak bir çözüm olabilir belki ama tek uykuya geçene kadar gece uykuları gecikiyor işte. 15. Aya kadar belki ancak düşerler zaten tek uykuya böyle bir geçiş dönemi oluyor hep.

Bizde çok direniyoruz 2.uykuya ama çok sersem oluyor uyumadığında mizmizlaniyor yürürken düşüp duruyor neşesi olmuyor 2.uykuyu yaptığında enerjisi yükseliyor ama uyutmak çok zor
Aynısı x2 😅
Ben de aynı durumdayım. Uyutamiyorum ikinci uykuyu bir türlü. Tek uyku da 1 saat ancak. Ona da ayrı üzülüyorum. Şöyle 2 saat falan olsa en azindan uykusunu alıyor diyeceğim. Akşam uykusuna kadar 7-8 saat uyanık kalıyor, yine uyumuyor. Bugün ikinci uykuyu eskisi gibi dışarıda bebek arabasında uyutmayı deneyeceğim. En azından öyle uyuyordu.
Başında bekliyorum uyanınca tekrar uyusunlar diye. Yataklarında başlayıp bizim yatakta biten bir uyku. Bu mesajı nöbetten yazıyorum 🤭
Yürümeye yakın uykuları bozuluyor diye duymuştum. Bizim gündüz uykuları epey iyi oturmuştı bu hafta ilk uykuyu 30-40 dk, 2.sini de max 1 saat 15 dk yapmaya başladı. Sabahları da 7-7.30 gibi kalkarken 8 gibi kalkmaya başladı. Tek uykuda biraz daha geç kalkmak olabiliyordu diye aklımda kalmış. Uyku aralıklarını açmak bir çözüm olabilir belki ama tek uykuya geçene kadar gece uykuları gecikiyor işte. 15. Aya kadar belki ancak düşerler zaten tek uykuya böyle bir geçiş dönemi oluyor hep.
Şöyle 7.30-8 e kadar uyusalar içim yanmayacak. İnşallah o günler de yakındır 😅 valla zaten biri uyandığı an ayakta. Kolayını bulsa yürürken uyuyacak 😒 uyku aralıkları açılınca da saatler çok kayıyor o da sıkıntı oluyor. Bakalım bulacaklar bir yolunu.

Kızlar günaydın, nasılsıniz? Travel sistem bebek arabası ile uçuş yapan oldu mu? Eşim 2 gün izin almış haftasonu ile beraber 4 günlük Bi İstanbul yapmak istiyoruz. Keşke kabin boy arabam olsaydı bu koca arabayı niye aldik diyorum hep. Çok zor oluyor mu?

Kızlar günaydın, nasılsıniz? Travel sistem bebek arabası ile uçuş yapan oldu mu? Eşim 2 gün izin almış haftasonu ile beraber 4 günlük Bi İstanbul yapmak istiyoruz. Keşke kabin boy arabam olsaydı bu koca arabayı niye aldik diyorum hep. Çok zor oluyor mu?
Biz yaptık. Uçağa binerken Kapıda verdik. Ama inerken bekliyorsun almak için maalesef.

1 yaş göz muayenesine gittik. Hipermetrop 3.25 çıktı, 3 e kadar normalmiş. Hafif aklıma takıldı ama 🙄 doktor seneye bir daha görelim dedi. Sizler gittiniz mi?

Ya biz gene 3 uykuya çıktık 🤣 kafayı yemelik tam bu bebek işleri 😂🤕🤗 arkadaş ayarı da yok ya hiç uyumaz ya 3 uyku yapar 😒😂

1 yaş göz muayenesine gittik. Hipermetrop 3.25 çıktı, 3 e kadar normalmiş. Hafif aklıma takıldı ama 🙄 doktor seneye bir daha görelim dedi. Sizler gittiniz mi?
Biz de gideceğiz ama normal bu değerler endişelenme büyük kızımdan biliyorum onda da böyleydi

Back
X