2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hamilelikte kist yada miyom varsa büyür yada oluşur diye doktorum söylemişti bana hamilelik öncesi çünkü bende miyom var büyüyebilir dedi ama küçülebilirde düşebilirde doğumda dedi takip gerekir demişti yani bence korkulacak bişey yoktur diye düşünüyorum moralini bozma inşallah bişi yoktur zaten kötü bişey olsa 7 aylıkken falan alırlar çocuğu sana tedaviye başlarlar bence dua et bizde ederiz sana burdan

Adiyla yasasin canim ismi çok guzel benim bulantilar 13.haftada basladi hala devam ediyor prilamla devamdayim ben bebegimin tekmelerini çok az hissediyorum artik çok gûzel bir duygu arada aglama geliyor duygulaniyorum, esim de çok heveslendi tekmeleri hissedince elini koyup takip ediyor o da

Beni 2-3 haftaya bir çağırıyor ama kistten dolayı değil çünkü son iki gidişimde hiç onlardan bahsetmedi ben kaçtır cinsiyet görmek için gidiyorum. Yarın da gidecem eğer görürse sanırım beni de 4 hafta sonraya çağırır

Kizlaaar merhaba ben de 16 haftami bugun doldurdum ve 4 kilo almisim bile ,cok dimi. Pcos vardi bir de bende. Sizler kac kilo aldiniz ?

Merhaba canım bir arkadaşım da hamileyken senin gibi 2 damarı vardı. Bebek biraz ufak doğabilir dediler ama hiç bi sıkıntı olmadı. Gelişim geriliği derken fiziki olarak zayıf ya da kısa demek istiyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun. Benim halam iki kere sezeryan doğum yaptı ve her iki gebeliğinde bebekten ayrı bebek kafası büyüklüğünde kist çıkardılar. Gebelikte de küçük küçük kistler çıkıyor ama doğum sonrası geçen kistler de olabiliyor. Moralinizi yüksek tutun ve ikinci bir göz olsun diye fikir alabileceğiniz bir perinatoloğa daha görünün lütfen. Benim de gebeliğimde sorun var ve günlerdir ne iştah ne moral kaldı. Kapalı bir kutu gerçekten. Ben daha 14/5 haftalığım. Bebekte bir sorun olup olmadığı ilerleyen haftalarda detaylı ultrasonda belli olacak. Beklemekten başka çarem yok. Size yazarken kendime de diyorum. (Daha önce iki kaybım ve bir başarısı tüp denemem var) “moralini yüksek tut, dua et, herkese sorunu dillendirme, doğacak çocuğa kimse engel olamaz.” İnş bir kaç hafta sonra rabbim yüzümüzü güldürsün.

Teşekkür ederim. Allah razı olsun

Amin cümlemizin. 20-22hafta aralığında ayrıntılı ultrason bakılıyomuş gelişim için doğru zaman açısından. Bizde bekliycez dua edicez. Allah cümlemizin yardımcısı olsun Benimde 2düşük var, tüp bebek için değerlerimize bakılıyodu ve eşim den 3 test istediker 20gün arayla. 2. Test sonrasında 3.ye gitmeye bi hafta kala bebişi öğrendik çok şükür. Kötü deneyimlerden belkide insan endişeli oluyo. Seni de anlıyorum, inşallah güzel ve hayırlı biter süreçlerimiz

Merhaba canım bir arkadaşım da hamileyken senin gibi 2 damarı vardı. Bebek biraz ufak doğabilir dediler ama hiç bi sıkıntı olmadı. Gelişim geriliği derken fiziki olarak zayıf ya da kısa demek istiyorlar.
evet hemşireden öğrendik onu kan alınırken. Doktorun söylemesinden zeka geriliği anlamıştık. Sağlıklı olsunlarda tüm evlatlarımız biraz küçük biraz büyük farketmez

Kizlar 1gun gecikme ile test yptim sizce varmi.yoksa kuruma cizgisimi
Gecikmenin üçüncü gününün sabahı yapmıştım ilk testi bundan bir tık koyuydu çok koyuluk yoktu, beşinci günde kanda çıkmıştı.. bence 1 gün gecikmeyle bu şekilde pozitif olabilir diye düşünüyorum.. Allah gönlünüze göre versin inşaAllah
Allah allah benimde varmış kist ilk devlete gitmiştim takip ederiz dedi hatta öyle ciddiydi ki çok üzülmüştüm.. sonra şimdi ki doktorum hiç endişenlenme ben hamilelikte henüz ilerleyen bir kiste denk gelmedim dedi.. bir daha üzerinde konuşmadık
Kizlaaar merhaba ben de 16 haftami bugun doldurdum ve 4 kilo almisim bile ,cok dimi. Pcos vardi bir de bende. Sizler kac kilo aldiniz ?
18. Haftamdayım 52.500 ile başladım şuan 56 olmuşum artmışta olabilirim hem takıyorum hem takmıyorum ben bu meseleyi ya amaaan ilk kez özgürce yemek yiyorum napalım veririz

Bende 3 ya da 4 kilo aldım canım çok degil bence. Onemli olan senin ve bebeğin sağlığı hiç dert etme. Veririz sonra be ne olacak bizden değerli mi

Seni merak ediyordum gelişme oldu mu diye sanırım ayrıntılı ultrasonu bekleyeceksin net sonuç için. Ben doktoruma fetal dna iyi çıktı ama ikili test neden yüksek riskli çıktı sadece down sendromuna bakılıyor olamaz acaba başka bir problem olur mu dedim belki kalbinde bir sorun olabiliyor o zaman da yüksek çıkıyor risk, ama şimdilik böyle bir durum yok dedi.

Kızlar hepinize günaydın. Dün akşam saatlerinde başlayan ve hiç geçmeyen müthiş bir bas ağrım vardı sadece sol tarafta. Ama öyle böyle değil şakağımdaki damar sisti ne yaptıysak geçmedi. Yarı baygın uyudum uyandım birkaç kez. En son gece 12 buçuk gibi uyandım baktım ellerim parmaklarım şişmiş biraz. Aklım cıktı tabi zaten kaç gündür huzursuzum belki hatırlarsınız karnım küçük gibi acaba bebek iyi mıdır diyip duruyordum. Hemen perşembe olan randevumu bugüne aldım son 1 tane kalmıştı 16.15te. Dua edin benim için lütfen çok korkuyorum. O oksapar Doktordan sonra haber vericem demiştim sende kendin icin korkmustun benzer sikayetlerden aklımdasın canım hepimiz hayırlı haberlerle gelelim inşallah

Geçmiş olsun hayırlı haberlerle gelmeni diliyorum.

Bana da aynını söyledi. Kalp de daha gelişimini tamamlanmadığı için yorum yapmak doğru olmaz dedi. Beklemek zor ama buna da şükür diyorum. İnş güzel sonuç alırız. Allah yüzümüzü doğum ve sonrasında güldürsün inş.

İnşallah ya tek dileğim sağlıkla kavuşmak. Bi şey görse mutlaka söylerdi diyorum bi yandan da sürekli ultrasonu renklendirip damarlara kafasına beynine falan bakıyor. İyi görünüyor dedi çok telaşlı endişeli bir tip olduğumu bildiği için benden saklıyor mu dedim ama yapmaz heralde. 20. haftayı iple çekiyorum.

Benim arkadaşımın bebeği öyleydi tek arter gerçi sezeryan olduğu için haftasınıda doldurmadı 37-38 arası doğdu zayıftı 2.5 felandı bir sıkıntı olmadı benim daha önceki bebeğimde tek arter demişti ama ileriki haftalarda başlarda yoktu zannımca kan sulandırıcıyı doktor bıraktıktan sonra oluşmuş olabilir zannımca ama bu bebeğin ölüm vb şeylere neden olmadı bu bebeklere kan sulandırıcı bsşlıyorlar onun sayesinde gelişim çok geri kalmıyor kistler konusunda rabbim yardımcın olsun ama hamilelikte hormonlar bir çok sonucu farklı etkiliyor muhtemelen iyidir diye düşünüyorum hamillelikte bir çok sonuç farklı çıkıyor. Bebeği bence hiç düşünme bu şekilde üstesinden gelir zaten toplar damar eksik oluyor zannımca kistler içinde troid ilacını açken kullanmalısın faydası olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…