2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bence kanama benimde o haftadalarda kalbi duran bebeğim ilk üç ay kanamalı gitmişti kanama durup herşey normalde giderken kalbi durmuştu kanamalı alanlar beslenmeyi engelliyor yada başka şeylere sebep oluyor

Merhaba hanımlar
Bugün 16+3te kontrolüm vardı. Kendi herzaman ki özel Prof doktoruma gittim. Kanama yok, boyu 13cm kilosu 154gr olmuş. Günün 2 kötü haberi var:
1.sorun bebek kordonunda 3damar olmuyomuş normalde ama bizde 2damar varmış. Anneden bebeği besleyen tamam bebekten eşine giden 2tane olmalıyken 1görünüyo dedi. Bu gelişim geriliği yapabilirmiş ayrıntılı ultrasonda tekrar bakacak küçük diye görememiş olabilirmiş yada ben balık etli olduğumdan yada gerçekten öyle olabilirmiş. Bide bugün net görünmedi resminin çıktısını bile vermedi özel doktor olduğu halde. Suyu az falan da demedi ama net görülmeme neden yorumda yapmadı tam... ikili taramada riske ne demiştik dedi hem görsel iyiydi hem kan iyi demişti. 3lü tarama veya sıkı takip demedi hatta her zaman ki gibi 1ay sonra gel dedi... Böbreği normal, eli ve kafası normal, ciğeri normal, kalp atıyo diyip dinletti ama daha küçük onla ilgili net bişi görmedim diyemem, annede rahim normal plasenta rahim ağzında falan değil dedi aralarda bakarken. Ama damar eksiklik olayı ve doktor yorumu şok etkisi yarattı
2.sorun sağ yumurtalığımda ne olduğu belirsiz olan çoklu kistler varmış. Önce sezeryan yapıp bunlarıda halledebiliriz dedi. Sonra bayağı uzun baktı ilk defa 15dk ya yakın sürdü ikili taramada bile bu kadar bakmamıştı. Bunlara önümüzdeki ay gelince takip için bakıcaz dedi. Eğer büyüme varsa MR çekicekmiş (bebeğe MR zararsız ama gerekirse tomografi bile çekicez dedi) ve gerekli olursa doğum öncesinde o kist dediği şeyleri (açıklamasından kanser kökenli olabilir diye anladık eşimde bende) almak İçin doğumdan önce ameliyat yapabiliriz duruma bakıcaz hazırlıklı olun herşey olabilir dedi. Bide bende troid var 75lik levetron kullanıyorum. Bazen troid de yapabiliyormuş ama doktor onun üstünde pek durmadı. Bulantıdan dolayı sabah aç içmeyi bıraktım ilaçları yemekten 2-3 saat sonra içip üstüne 1saat yemiyordum bi süredir tekrar açken iç geçer dedi eşim eve dönünce.
Doktordan çıkınca ben kanser olabilirim bebekte ölebilir yada gerizekalı/engelli olabilir düşüncesindeydim.
Biraz hemşire rahatlattı damar İçin sadece boyu ve kilosu küçük olabilir biraz engellilik yada ölüm olmaz o damardan diye konuştu eşimle kan alınırken sordukça, hatta damar eksikliği olmayan normal hamilelikte bişe bazı bebeklerde küçük doğabiliyo bu büyük sorun diye üzülmeyin dedi. Hemşireden sonra kendini topladı eşim moral verdi. Çünkü doktordan çıkmadan sorduğumuz sorulara bakıcaz sonraki gelişte şu bu diye net cevap vermeden ki verdiği cevaplarda da kötü ihtimelleri unutmamamız gerektiğini söyledi doktor.
Böyle durumlar yaşayan var mı grupta?

Son düzenleme:
Ben de cesaret edemiyorum devam edicem mecbur tam azalei derken ilacı bırakınca olanlar oldu

Ben de cesaret edemiyorum devam edicem mecbur tam azalei derken ilacı bırakınca olanlar oldu
Ben 2 tane alirken birakmistim mahvolmustum doktor yavas yavas birakmak gerekli dedi 1 e düsürebildim sadece belki bikac haftaya bulantilar sona erer ozaman birakabilirim yoksa doguma kadar icmeye devam

Bu benim ilk gebeligimde yasadigim durum ayni boyle cikmsti bende 1 gün kala yapmistim testimi sonra saglk ocagina gidip kan testi yaptrdim ve hamileydim bence sizde hamilesiniz
Gerçekten mi çok sevindim benim bir gün geçmiş ama olsun çok umut oldunuz bana testiniz hala varsa atarmisinz ilk degerinz nekadar ciktu

Ben 2 tane alirken birakmistim mahvolmustum doktor yavas yavas birakmak gerekli dedi 1 e düsürebildim sadece belki bikac haftaya bulantilar sona erer ozaman birakabilirim yoksa doguma kadar icmeye devam
Ben de 1 hafta 1e düşürüp sonra kesmiştim ikinci gün boyumun ölçüsünü aldım 1le devam etcem bakalim

Çok teşekkürler ama anlamadım desem. Biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız

Kızlar doktor ultrasonda pipi gördüğünü söyledi ve dedi ki cinsiyet için “Yani bu başka bişey değilse %90 erkek” dedi, ona göre cinsiyet partisi yapacağız aile arasında, internette şöyle bişey okudum bazen kız bebek cinsel organı da bu şekilde kabarık gözüküp iyice incelendiğinde pipi olmadığı anlaşılıyormuş. Sizce bunun öyle olma durumu var mı?

Eklentiler

• 1D4A2EEC-C942-45CF-AF30-39F353088391.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 79
Ben hala iki tane içiyorum geçen cuma içmeyi unutmuştum çok kötü oldum cesaret edemedim o yüzden bırakmaya

Geçen hafta benim drum böyle bir durum paylaşmıştı bebk gayet sağlıklı ve gelişimi de gayet iyiydi. Sıkma canını kist konusu umarım kanser vs değildir ama her şeyin çaresi var erken teşhis önemli moral hepsinden daha önemli hem senin hem bebeğin için

Tatlim ya biliyoruz ki doktorlar kendilerini korumak adına maalesef birazda haklilar kendi çaplarinda ama kotu senaryoları soylemeyi seviyolar
Eger durum bu kadar ciddi ve vahim olsaydi bence sana bunlari anlatmak yerine bunlari yapmak zorundayiz derdi ve hemen uygulamaya gecerdi
Kordon olayini bilmiyorum ama esimin kuzeninde bu kist olaylari vardi ve saglikli dogum yapti bebek biraz buyuyuncede kistleri aldilar su an ikisininde bir sorunu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…