- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.121
Geçmiş olsun umarım önemli bir şey yoktur.Başka problemler çıktı bugün cinsiyeti pek önemseyip incelemedi doktor kızmı dedim evet öyle görmüştüm dedi geçti. Kimseye söylemeyin ama yinede
Bence kanama benimde o haftadalarda kalbi duran bebeğim ilk üç ay kanamalı gitmişti kanama durup herşey normalde giderken kalbi durmuştu kanamalı alanlar beslenmeyi engelliyor yada başka şeylere sebep oluyorSacmalamasin o doktor sen de sakin oksurdum o yuzden oldu deme ne kolay ya ben igneyi biraktirdim o yuzden olmus olabilir demiyo da oksurukten bile olmus olabilir nasil der
Sen hemen degistir o doktoru cok sinirlendim simdi
Ilk hamileligimde grip olmustum doktoruma sormustum ben cok hapsuruyorum oksuruyorum bebege bir sey olur mu diye
Nasil dalga gecmisti benimle her oksurenin hapsuranin bebegi ölseydi kimse cocuk doguramazdi demisti
Sakin bu konuda suclu hissetme kendini
Ben de cesaret edemiyorum devam edicem mecbur19.haftamdayim 2 haftadir gece prilam 1 tane iciyorum ama hala birakmaya cesaretim yok çunku sabah ac karnina öğurmelerim devam ediyor afedersin safra kusuyorum onun disinda aksamustu bulantilarim yogun oluuordu azaldi fakat hala bitmis değil oyuzden ilaca simdilik devam edilcem
Bence silik çizgi kan verip netleştirin en güzeli. Hayırlı güzel haberler olsun inşallahKizlar 1gun gecikme ile test yptim sizce varmi.yoksa kuruma cizgisimi
Pozitif görünüyor ama 1 gün gecikmeye göre cok silik geldi bana. 2 günde bir kan verip yükselmeyi takip edin inşallah güzel sonuçlar alırsınızKizlar 1gun gecikme ile test yptim sizce varmi.yoksa kuruma cizgisimi
Aradığım yorum.evt bende sizin gibi düşündüm oğlumda 4gun gecikme ile iki çizgide kipkirmiziydiPozitif görünüyor ama 1 gün gecikmeye göre cok silik geldi bana. 2 günde bir kan verip yükselmeyi takip edin inşallah güzel sonuçlar alırsınız
Sizce gebelik yokmu boşuna mı umutlaniyorumPozitif görünüyor ama 1 gün gecikmeye göre cok silik geldi bana. 2 günde bir kan verip yükselmeyi takip edin inşallah güzel sonuçlar alırsınız
Ben 2 tane alirken birakmistim mahvolmustum doktor yavas yavas birakmak gerekli dedi 1 e düsürebildim sadeceBen de cesaret edemiyorum devam edicem mecburtam azalei derken ilacı bırakınca olanlar oldu
Bu benim ilk gebeligimde yasadigim durum ayni boyle cikmsti bende 1 gün kala yapmistim testimi sonra saglk ocagina gidip kan testi yaptrdim ve hamileydim bence sizde hamilesinizKizlar 1gun gecikme ile test yptim sizce varmi.yoksa kuruma cizgisimi
Gerçekten mi çok sevindim benim bir gün geçmiş ama olsun çok umut oldunuz bana testiniz hala varsa atarmisinz ilk degerinz nekadar ciktuBu benim ilk gebeligimde yasadigim durum ayni boyle cikmsti bende 1 gün kala yapmistim testimi sonra saglk ocagina gidip kan testi yaptrdim ve hamileydim bence sizde hamilesiniz
Hayır gebelik var, 1 gün gecikmeyle 4 gün gecikme cok farkeder. Gec yumurtlama olduysa da bu siliklik normal olabilir. Eger hemen kan vermek istemiyosaniz yarın da idrar tahlili yapıp koyulasmayi takip edin günden güne artacak mi diyeSizce gebelik yokmu boşuna mı umutlaniyorum
Ben de 1 hafta 1e düşürüp sonra kesmiştim ikinci gün boyumun ölçüsünü aldım 1le devam etcem bakalimBen 2 tane alirken birakmistim mahvolmustum doktor yavas yavas birakmak gerekli dedi 1 e düsürebildim sadecebelki bikac haftaya bulantilar sona erer ozaman birakabilirim yoksa doguma kadar icmeye devam
Çok teşekkürler ama anlamadım desem. Biraz daha ayrıntılı anlatır mısınızBayramın ilk gününe gelmesi daha çok işinize yarayabilir. Çünkü bayramlarda annelik izninden düşüyor. Ayrıca eklenmiyor izinlere. O gün de normal gün gibi izne dahil ediliyor izninize sayılıyor . Tatiliniz yanıyor yani
TeşekkürlerÖyle bir imkan olacağını sanmam çünkü yazıyor 24.hafta diye. Öyle olsa herkes iki hafta önce kullanmak isteyebilir. Siz bayrama gitmeden dilekçe verirsiniz
Ben hala iki tane içiyorum geçen cuma içmeyi unutmuştum çok kötü oldum cesaret edemedim o yüzden bırakmayaAranızda hala bulantı ilacına devam eden var mıben son 2 haftadir daha az koku hassasiyeti ve bulanti oluyo diye günde 1 e düşürüp bırakmaya niyetlenince ilk kez kustum cok moralim bozuldu. ondan beridir de gün aşırı 1 tane aliyim diyorum, almadığım günün ertesi günü, mesela bugün midem hic iyi değil, içtim ilacı ama bakalim etki gostercek mi.. artık 17. Haftadayim hala bunlarla uğraşıyor olmak beni cok üzüyor
Geçen hafta benim drum böyle bir durum paylaşmıştı bebk gayet sağlıklı ve gelişimi de gayet iyiydi. Sıkma canını kist konusu umarım kanser vs değildir ama her şeyin çaresi var erken teşhis önemli moral hepsinden daha önemli hem senin hem bebeğin içinMerhaba hanımlar
Bugün 16+3te kontrolüm vardı. Kendi herzaman ki özel Prof doktoruma gittim. Kanama yok, boyu 13cm kilosu 154gr olmuş. Günün 2 kötü haberi var:
1.sorun bebek kordonunda 3damar olmuyomuş normalde ama bizde 2damar varmış. Anneden bebeği besleyen tamam bebekten eşine giden 2tane olmalıyken 1görünüyo dedi. Bu gelişim geriliği yapabilirmiş ayrıntılı ultrasonda tekrar bakacak küçük diye görememiş olabilirmiş yada ben balık etli olduğumdan yada gerçekten öyle olabilirmiş. Bide bugün net görünmedi resminin çıktısını bile vermedi özel doktor olduğu halde. Suyu az falan da demedi ama net görülmeme neden yorumda yapmadı tam... ikili taramada riske ne demiştik dedi hem görsel iyiydi hem kan iyi demişti. 3lü tarama veya sıkı takip demedi hatta her zaman ki gibi 1ay sonra gel dedi... Böbreği normal, eli ve kafası normal, ciğeri normal, kalp atıyo diyip dinletti ama daha küçük onla ilgili net bişi görmedim diyemem, annede rahim normal plasenta rahim ağzında falan değil dedi aralarda bakarken. Ama damar eksiklik olayı ve doktor yorumu şok etkisi yarattı
2.sorun sağ yumurtalığımda ne olduğu belirsiz olan çoklu kistler varmış. Önce sezeryan yapıp bunlarıda halledebiliriz dedi. Sonra bayağı uzun baktı ilk defa 15dk ya yakın sürdü ikili taramada bile bu kadar bakmamıştı. Bunlara önümüzdeki ay gelince takip için bakıcaz dedi. Eğer büyüme varsa MR çekicekmiş (bebeğe MR zararsız ama gerekirse tomografi bile çekicez dedi) ve gerekli olursa doğum öncesinde o kist dediği şeyleri (açıklamasından kanser kökenli olabilir diye anladık eşimde bende) almak İçin doğumdan önce ameliyat yapabiliriz duruma bakıcaz hazırlıklı olun herşey olabilir dedi. Bide bende troid var 75lik levetron kullanıyorum. Bazen troid de yapabiliyormuş ama doktor onun üstünde pek durmadı. Bulantıdan dolayı sabah aç içmeyi bıraktım ilaçları yemekten 2-3 saat sonra içip üstüne 1saat yemiyordum bi süredir tekrar açken iç geçer dedi eşim eve dönünce.
Doktordan çıkınca ben kanser olabilirim bebekte ölebilir yada gerizekalı/engelli olabilir düşüncesindeydim.
Biraz hemşire rahatlattı damar İçin sadece boyu ve kilosu küçük olabilir biraz engellilik yada ölüm olmaz o damardan diye konuştu eşimle kan alınırken sordukça, hatta damar eksikliği olmayan normal hamilelikte bişe bazı bebeklerde küçük doğabiliyo bu büyük sorun diye üzülmeyin dedi. Hemşireden sonra kendini topladı eşim moral verdi. Çünkü doktordan çıkmadan sorduğumuz sorulara bakıcaz sonraki gelişte şu bu diye net cevap vermeden ki verdiği cevaplarda da kötü ihtimelleri unutmamamız gerektiğini söyledi doktor.
Böyle durumlar yaşayan var mı grupta?
Tatlim ya biliyoruz ki doktorlar kendilerini korumak adına maalesef birazda haklilar kendi çaplarinda ama kotu senaryoları soylemeyi seviyolarMerhaba hanımlar
Bugün 16+3te kontrolüm vardı. Kendi herzaman ki özel Prof doktoruma gittim. Kanama yok, boyu 13cm kilosu 154gr olmuş. Günün 2 kötü haberi var:
1.sorun bebek kordonunda 3damar olmuyomuş normalde ama bizde 2damar varmış. Anneden bebeği besleyen tamam bebekten eşine giden 2tane olmalıyken 1görünüyo dedi. Bu gelişim geriliği yapabilirmiş ayrıntılı ultrasonda tekrar bakacak küçük diye görememiş olabilirmiş yada ben balık etli olduğumdan yada gerçekten öyle olabilirmiş. Bide bugün net görünmedi resminin çıktısını bile vermedi özel doktor olduğu halde. Suyu az falan da demedi ama net görülmeme neden yorumda yapmadı tam... ikili taramada riske ne demiştik dedi hem görsel iyiydi hem kan iyi demişti. 3lü tarama veya sıkı takip demedi hatta her zaman ki gibi 1ay sonra gel dedi... Böbreği normal, eli ve kafası normal, ciğeri normal, kalp atıyo diyip dinletti ama daha küçük onla ilgili net bişi görmedim diyemem, annede rahim normal plasenta rahim ağzında falan değil dedi aralarda bakarken. Ama damar eksiklik olayı ve doktor yorumu şok etkisi yarattı
2.sorun sağ yumurtalığımda ne olduğu belirsiz olan çoklu kistler varmış. Önce sezeryan yapıp bunlarıda halledebiliriz dedi. Sonra bayağı uzun baktı ilk defa 15dk ya yakın sürdü ikili taramada bile bu kadar bakmamıştı. Bunlara önümüzdeki ay gelince takip için bakıcaz dedi. Eğer büyüme varsa MR çekicekmiş (bebeğe MR zararsız ama gerekirse tomografi bile çekicez dedi) ve gerekli olursa doğum öncesinde o kist dediği şeyleri (açıklamasından kanser kökenli olabilir diye anladık eşimde bende) almak İçin doğumdan önce ameliyat yapabiliriz duruma bakıcaz hazırlıklı olun herşey olabilir dedi. Bide bende troid var 75lik levetron kullanıyorum. Bazen troid de yapabiliyormuş ama doktor onun üstünde pek durmadı. Bulantıdan dolayı sabah aç içmeyi bıraktım ilaçları yemekten 2-3 saat sonra içip üstüne 1saat yemiyordum bi süredir tekrar açken iç geçer dedi eşim eve dönünce.
Doktordan çıkınca ben kanser olabilirim bebekte ölebilir yada gerizekalı/engelli olabilir düşüncesindeydim.
Biraz hemşire rahatlattı damar İçin sadece boyu ve kilosu küçük olabilir biraz engellilik yada ölüm olmaz o damardan diye konuştu eşimle kan alınırken sordukça, hatta damar eksikliği olmayan normal hamilelikte bişe bazı bebeklerde küçük doğabiliyo bu büyük sorun diye üzülmeyin dedi. Hemşireden sonra kendini topladı eşim moral verdi. Çünkü doktordan çıkmadan sorduğumuz sorulara bakıcaz sonraki gelişte şu bu diye net cevap vermeden ki verdiği cevaplarda da kötü ihtimelleri unutmamamız gerektiğini söyledi doktor.
Böyle durumlar yaşayan var mı grupta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?