- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.438
- 133
- 41
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.681
Bende de troid var o yuzden sordum. Doktora persembe gunu gitmistim çok sık gitmek istemiyorum.El uyuşması troid nedeniyle. böbrek ağrısı neden oluyor bilmiyorum dr gitmedim. Dayanılmaz olursa giderim dedim. Hastanelerden korkuyorum evde 2 ve 11 yasında iki çocuk var kimsemiz yok bırakıcak
Huzursuz bacak sendromuna benziyor aslinda belirtiler. Arada da uyusmalar oluyor. Uyusma yokken sizlama ve kramplar var.merhaba bacaktaki sıkıntı huzursuz bacak sendromu gibi huzursuzluk veren birşeyse magnezyum eksikliği derdim ama uyuşma çok başka birşey bi doktorunuza danışn derim.belki onunda sebebi aynıdır
Magnezyum eksikligindenmis sanirim biraz arastirdim da.Bu dönemde bacaklarda kramp olabilir diye bi yerde okumuştum.
Çok da kısa değilsin. Bende kilo alamayanlardandım 46 kilodan yukarı çıkamazdm geçen yıl bi hamilelk geçirdim düşk yaptm 16 haftlıkken şimdi birde bu hamilelik 63 kilo oldum doğumdan sonra nasıl kilo vercem derdine düştüm. Ama yine şükür ediyorum sende anlatsın ki kilo almak vermekten çok çok daha zor bence biz istersek 1 ayda eski kilomuza geliriz hani öylede güzel yanımız varHahah sorma valla sırıtmazmışım yazdırsalarmışgel görki şuan 1.63 ve en net kilom 48-50y di. Hani şu yiyip yiyip kilo alamayanlardandım ama hamile kaldığım gibi kilo aldım çünkü şükür hiç bulantı yaşamadım devamlı yedim 54 kiloyum şuan kendimden korkuyorum
Olabilir benimde kolum da uyuşma oluyor arada ve unutkanlık dalgınlıkta bu dönemde oluyormuş. Hormonlar inanılmaz vücudumuz değişiyor. Biri yazmış dı evde kala kala evham yapıyoruz . Dengeler altüst oldu. Yapacak bişey olmayınca evde vücudumuza fazlasıyla kulak veriyoruz bence. Geçmiş olsunMagnezyum eksikligindenmis sanirim biraz arastirdim da.
Bende de troid var o yuzden sordum. Doktora persembe gunu gitmistim çok sık gitmek istemiyoru
Dahiliye de takipliyim, ayda bir gel dedi benimde yakın zamanda gitmem lazım bende sık gitmek istemiyorum ama dr takip edicez dedi yüksek olduğu içinBende de troid var o yuzden sordum. Doktora persembe gunu gitmistim çok sık gitmek istemiyorum.
Ben hamile olduğumu öğrendiğimde çıkmıştı ama baya silik açık renkteydi hala aynı. Hatta ben hamile olduğuma onu görünce inanmıştım ümitlenmistim.Linea nigra - gobek cizgisi cikan var mii? Erken degil mi ya ben bugun fark ettim ama biraz silik
Olabilir burda demir ilacindan sorun yasayan cok arkadas var bı araştırın istersenizMerhaba,olabilirmiki acepcidden diğer 2 gebeliğimde tardyferon kullanmştm şimdikinde ise dr gynoferol verdi onu kullanıyorum
Ben de her seyi unutuyorum. Surekli bir sey cikiyor bünyem de zayif. Tesekkur ederim sana da gecmis olsunOlabilir benimde kolum da uyuşma oluyor arada ve unutkanlık dalgınlıkta bu dönemde oluyormuş. Hormonlar inanılmaz vücudumuz değişiyor. Biri yazmış dı evde kala kala evham yapıyoruz . Dengeler altüst oldu. Yapacak bişey olmayınca evde vücudumuza fazlasıyla kulak veriyoruz bence. Geçmiş olsun
Ben de dahiliyede takipteyim bu hafta içi gidecegim kontrole. Mecburen gidiyoruz napalim.Dahiliye de takipliyim, ayda bir gel dedi benimde yakın zamanda gitmem lazım bende sık gitmek istemiyorum ama dr takip edicez dedi yüksek olduğu için
Tamam olamaz kramp da varsa yüksek ihtimalle dediğim olabilir bu zamanlarda magnezyum eksikliğinden kaynaklı olabiliyor ve ilaç takviyesi veriyorlar magnezyum ile ilgili,tabi burda doktor gibi konuşmanın bir manası yok siz yine randevunz olduğu zaman bi danışrsnzHuzursuz bacak sendromuna benziyor aslinda belirtiler. Arada da uyusmalar oluyor. Uyusma yokken sizlama ve kramplar var.
Tamam bi sorayım Teşekkür ederm canmOlabilir burda demir ilacindan sorun yasayan cok arkadas var bı araştırın isterseniz
Ben gebelik için sağlık ocağında kan vermiştim yükseldi mi diye ordan beri takipteyim ama hiç aramadılar. Sadece doktorun belli olunca bildir demişlerdi ne bir ilaç ne bir vitamin vermedilerGunaydin kizlar. Bel agrisi kasik agrisi tam gaz devam ediyor. Sabah bi idrar tahlili vereyim dedim . Bn gebeligi bildirmemisim saglik ocagina .Biraz sitem etti ebe5 tup kan aldilar idrar tahlili vs . Bizde takip edecegiz dediler. Vegaferon ilac verdiler ucretsiz . Ben zaten halihazirda vitamin kullaniyordum ama regenesis icerginde d vitamini yokmus yeni farkettim ozellikle d vitamini de almami soylediler yoksa onuda ucretsiz veriyorlardi.yarin sonuclarimi alirken onuda alirim artik.
Acikcasi bn tetanoz aşısini olmak istemiyor gibiyim. Kesin sezeryan olacagim ama doktorunuz ne diyor acaba bu konuda. Bnde danisacagim
Vallahi iste 2016 eylul gibi yaptirmistim sanirim tam 5 yil oluyor :) saglik ocagi doktorum cok tatliydi. Saglikli bi gebelik gecirmeniz icin elimizden gelen seyleri yapmamiz lazim. Ara ara bazi tahliller takipler sizden istiyecegim dediBen gebelik için sağlık ocağında kan vermiştim yükseldi mi diye ordan beri takipteyim ama hiç aramadılar. Sadece doktorun belli olunca bildir demişlerdi ne bir ilaç ne bir vitamin vermedilerkendim gittim geçenlerde eksik kalan bilgileri tahlil sonuçlarını not ettiler tekrar kan istediler ama doktorum gerek yok şuan için dedi. Tetanoz için de benim doktorum eğer son 5 yılda hiç yaptrmadıysam şuan 2 doz, doğumdan sonra da bir doz daha yapılması lazım dedi. Halbuki bende 1 tane yaptirayim diyordum
Evet 9 ay boyunca en az 4 kez kan tahlili yapılması gerekiyor demişlerdi bana da :) ben bu gidişle 3 doz asi olacağımVallahi iste 2016 eylul gibi yaptirmistim sanirim tam 5 yil oluyor :) saglik ocagi doktorum cok tatliydi. Saglikli bi gebelik gecirmeniz icin elimizden gelen seyleri yapmamiz lazim. Ara ara bazi tahliller takipler sizden istiyecegim dedi
Çok da kısa değilsin. Bende kilo alamayanlardandım 46 kilodan yukarı çıkamazdm geçen yıl bi hamilelk geçirdim düşk yaptm 16 haftlıkken şimdi birde bu hamilelik 63 kilo oldum doğumdan sonra nasıl kilo vercem derdine düştüm. Ama yine şükür ediyorum sende anlatsın ki kilo almak vermekten çok çok daha zor bence biz istersek 1 ayda eski kilomuza geliriz hani öylede güzel yanımız varV
Allah bir daha yaşatmasın
Valla sorma çok iyi biliyorum kilo alamamak o kadar zorki vermek çok basit ama şuan kolayca alabiliyorum. Neyseki bu konuda şanslıyız çabuk verebilirizeskisi kadar zayıflamak istemem ama sabit 54 kiloda kalmak isterim
Ben ilk hamileligimde olmadım canım, hem.seker yüklemesi hem de tetanoz aşısı yapmadı. Bunda da farklı doktorla ilerliyorum yine aşıdan bahsetmedi. Sağlık ocağı da rutin aramasında her doktor yapmiyor sizinki tavsiye ediyorsa şu haftalarda gelin yapalım dedi . Sanırım yaptirmayacagimGunaydin kizlar. Bel agrisi kasik agrisi tam gaz devam ediyor. Sabah bi idrar tahlili vereyim dedim . Bn gebeligi bildirmemisim saglik ocagina .Biraz sitem etti ebe5 tup kan aldilar idrar tahlili vs . Bizde takip edecegiz dediler. Vegaferon ilac verdiler ucretsiz . Ben zaten halihazirda vitamin kullaniyordum ama regenesis icerginde d vitamini yokmus yeni farkettim ozellikle d vitamini de almami soylediler yoksa onuda ucretsiz veriyorlardi.yarin sonuclarimi alirken onuda alirim artik.
Acikcasi bn tetanoz aşısini olmak istemiyor gibiyim. Kesin sezeryan olacagim ama doktorunuz ne diyor acaba bu konuda. Bnde danisacagim
Benim doktorum da artık evde doğum gibi bir şey söz konusu değil, modern dünyada steril hastanelerde doğum yapacaksınız. Bizce gerekli değil, ancak sağlık bakanlığının böyle bir uygulaması var. Tetanoz hamileyken yapılabilen tek aşı, vurdurabilirsin dedi. Ancak sağlık ocağından beni ne arayan var, ne soran..bu durumda ben de tetanoz aşısı diye peşlerinde koşmalıyım bilemedim. Doktoruma bu ayki kontrolümde yine soracağım, yanlış bir karar almak istemem hiç, ama çok da lüzumlu değilse diye de düşünüyorumBen ilk hamileligimde olmadım canım, hem.seker yüklemesi hem de tetanoz aşısı yapmadı. Bunda da farklı doktorla ilerliyorum yine aşıdan bahsetmedi. Sağlık ocağı da rutin aramasında her doktor yapmiyor sizinki tavsiye ediyorsa şu haftalarda gelin yapalım dedi . Sanırım yaptirmayacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?