• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
bana da uyumak zorunda mı? Boşver uyumasın diyorlar. 🙄 arada öyle ptlamalar lazım ya.
Aslında bana sürekli evde olmak sanki daha zormuş gibi geliyor. Çalışmadığım için yanılsama olabilir, çalışırken de bilmediğim türlü zorluk vardır eminim. En büyüğü bebeğini bırakıp gitmek, onu öZlemek. Diğer taraftan çalışmak kafa dağıtma şansı veriyordur gibi geliyor. Ben bı ara bebeğim uyurken biraz çalışıyorum, hala işe yarıyorum diye mutlu oldum 😀 aklına yatan bir iş bulabildin mi bakınıyordun?☺️
Patla patla, rahatlıyorsun 😂
Çalışmaya başlayınca evdeki sorumlulukları başka birisine devredebiliyorsan bence ok de, tüm sorumluluklarla birlikte bir de çalışıyorsan o iş çok zor. Anladığım kadarıyla Atomiks Atomiks biraz öyle, maşallah diyorum ve hayranlıkla izliyorum kendisini ama ben dayanamazdım sanırım 😬 huniyi takmıştım çoktan.
Bir yerle görüşüyordum ki, küçülmeye gitti şirket. Orası olsun isterdim, olmadı. Onun dışında bir şey çıkmadı henüz. Evden çalışabileceğim bir iş arıyorum, o yüzden de biraz alan değiştirmeye çalışıyorum aslında. O yüzden de çok daha zor oluyor tabi iş bulmak. Şimdi bir eğitim falan alıyorum işte. 15 Ekim-15 Kasım Antalya’ya gitmeyi düşünüyoruz, eşimin yıllık izni var, ondan sonra yardıracağım, online, on-site artık şansıma ne çıkarsa 🤷‍♀️

Kızlar bugün doğum günü için bir kafeyle görüşmeye gittik. Doğum günü çok kutlanıyor orda. Büyük bir kafe. Kafenin arka kısmında çimlik bir alan var küçük kır düğün salonu gibi. Görüşmede sarma, mercimek köftesi, bir tatlı bir tuzlu kurabiye, bir tane daha ikram vardı onu unuttum, limonata, çay ve su olmak üzere kişi başı 100 TL dediler. Akşam 7 de başlayacak, süs ve pasta bizden. Düşünüyorum değer mi diye ama şu benim yamyam akraba çocukları yüzünden değer diyorum. Ben bu arada sadece beyaz konsepti düşündüm. Oğlana polo yaka beyaz tişört altına spor şık beyaz bir pantolon. Süsler balonlar, pastası beyaz renk. Gönlüm sadece kendi 4 kişilik ailemle kutlamak istiyor ama hayat şartları işte 😩

Çok iyi hatta bence sil ayy nazar değecek bence aşırı iyi yiyor. Yani benim kıza göre zaten çok da merak ettim diğer arkadaşlar ne diyecek hepsi böyleyse benim kıza çok üzüldüm yazık çok az yiyor. Neyse konuya dönelim asla acıkmaz bence meme bağımlısı ise ondandır
Çok teşekkür ederim canım 🙏 yani her çocuk farklı tabi çok şükür bu konuda yormuyor beni. Yemeyen çocuk çok zor gerçekten yeğenim öyleydi çok iyi anlıyorum sizi, ama üzülme yeterki sağlıklı olsun♥️
bana da uyumak zorunda mı? Boşver uyumasın diyorlar. 🙄 arada öyle ptlamalar lazım ya.
Aslında bana sürekli evde olmak sanki daha zormuş gibi geliyor. Çalışmadığım için yanılsama olabilir, çalışırken de bilmediğim türlü zorluk vardır eminim. En büyüğü bebeğini bırakıp gitmek, onu öZlemek. Diğer taraftan çalışmak kafa dağıtma şansı veriyordur gibi geliyor. Ben bı ara bebeğim uyurken biraz çalışıyorum, hala işe yarıyorum diye mutlu oldum 😀 aklına yatan bir iş bulabildin mi bakınıyordun?☺️

Gazan mübarek olsun banucum. Yola çıkınca strateji değiştirilmez ama belki aşama aşama da deneyebilirsin. Öyle de diyorlar. 10 kere emziriyorsan önce bi sefer ver sonra verme va vs azala azala bitsin. Benim de denemem lazım bunu.
maşallah güzel yemiş. Akşam yemeği hafif ama sonra yediği onu baya bi tok tutar bence. Yatırmadan bol bol su içirmek de iyi olur belki.
Bende öyle düşündüm ya alışkanlıktan kalkiyordur dedim öyleymiş gerçekten.
K Kbo4 Maaşallah çok güzel yiyor Kağan. Istahi hep güzel olsun inşallah. Ben gece emzirmeye devam ediyorum, avutamadim uyanınca. Inşallah sen başarırsın. Gecen iyi geçsin 🙏

baltasar baltasar inci de güzel yiyor, Kağan kadar olmasa da :) ama en zoru kahvaltı öğünü bizim için. Kahvaltı yaptıramazsam 1 tane muz veriyorum. Beslenmesinden örnek vereyim istersen;
Kahvaltı: 1 yumurta sarısından omlet, biraz peynir, 2 adet yeşil zeytin, salatalık
Ara: 3 adet kayısı ya da 1/2 şeftali
Öğlen: 1 kase pirinç pilavı, yoğurt
Akşam: 1 kase kıymalı tarhana çorbası, 1 dilim tam buğday ekmeği
Emmeye devam ediyor.
Teşekkür ederim canım 🙏 inci kuşuma da maşallah o da güzel yiyor 🤩
Maşallah çok güzel yiyor. Bizimkiler 1 ara öğün ve son saydığın öğün eksik yiyorlar. Sürekli memedeler ama bu aralar. Açlıktan değil ama bağlılıktanmış. Güvenli bağlanmanın göstergesiymiş. Aslında ben de gece emzirmesini bırakmak istiyorum ama iki bebeyle çok zor gece emzirmeden uyutmak. Şu sıcakları bahane ediyorım susuyorlar çok ondan uyanıyorlar diye😅 gazan mübarek olsun. Yine de aklına takılan olursa instagramda eleleanneliğe var orda bu konuyla ilgili detaylı paylaşımlar var 🤗
Teşekkür ederim canım 🙏 iki bebekle gerçekten çok zor seninki ya 😅 sayfaya da bir bakayım 🤩
Umarım en ağlamasız şekilde hemen başarırsın. Gece kaç kere kalkıyor normalde?
Valla son 1 aydır neredeyse 5-6 kez kalktığı oluyordu

Maşallah Allah’a emanet banucum benimki bunların yarısını anca yiyordur ama benimkinin kız olduğunu da unutmayayım tabi.
onun dışında benimki çok yemek seçmeye çalışıyor ama ben seçenek sunmayınca mecburen dönüp dolaşıp önündekini yiyor o zaman da iştahla yemiyordur.
Kaan Uyanırsa bir tek susamış olabilir diye düşündüm Şimdi. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum sana.
Sabaha yaz, bakalım nasıl geçecek geceniz 😘
Canım çok teşekkür ederim alıntı yapmıştım ama yapamamışım😅 benimki bazı şeyleri yemek istemiyor bazen beğenmiyor ama sonra yine vermeyi deniyorum. Bence de sadece susadığı için ve alışkanlık olduğu için kalkıyordu.

Kolay gelsin bu gece ikinize de. Umarım rahat geçer geceniz. Aslında çok hızlı adapte oluyorlar yeni duruma, bir süre dayanabilirsen çözersin, hiç merak etme. Emzik Mercan hiç almadı ama bence de şu aşamada bırakma emziği, o sana kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Mercan da iştahlı aslında, ama bundan daha az yiyordur toplamda. Fazlasıyla yemek seçiyor ve beğenmediği şeyi yemiyor, ve o gün yemek yemeden günü geçirebiliyor. Bizde de mama var ama yemedi diye mama miktarını değiştirmiyorum ben. Yeterli görünüyor bence yemek. Bugün bir paylaşımda da 1 yaşından sonra gece beslenmesinin ilerde sağlık sorunlarına yol açabileceğini okudum instagramda ama detayını bilmiyorum valla.

Yani büyük ihtimal açlıkla ilgili bir sorun olmayacaktır ama yine de içine sinmezse 1-2 sefer verip, zamanla tamamen bırakabilirsin. Pınar Sibirsky bebek uyuduktan sonra beslemeyi öneriyordu memede uyumaya dönmesin diye, belki işine yarar bu da.
Çok teşekkür ediyorum canım 🙏 Mercana da maşallah hep istahlıydı zaten🤩 ben artık alışkanlık olduğunu düşünüyorum bunu bırakmak da bizim elimizde denemeye başladık bakalım inşallah hallederiz. ♥️

Kızlaarr günaydın, toplanın anlatıyorum 😅😂😂 Bizim sıpa akşam 9 gibi uyudu ve uyuması biraz zaman almıştı fazlaca memede kaldı. Baktım yarım saat sonra kalktı, önce dedim daha uykuya geçemedi nasılsa meme vereyim sonra vazgeçtim hemen su verdim. Su içti emziği de verdim geri uyudu ve 23.30a kadar kalkmadı. Sonra yine uyandı ve kucağıma alıp su icirdim emziğini verdim ve kucağımda geri uyudu, zaten gözünü bile açmıyordu. 02.30 da tekrar uyandı ve yine su emzik ile kucağımda yatırdım hemen geri uyudu ama bu defa yerine koyunca hemen dalamadı.

Baya bir emzik çekti sesli sesli sonra kalktı kucağıma aldım hemen geri uyudu vs derken yarım saat bu şekilde kucak yatak arası uğraştım ama Allah var bir gram ağlamadı. Ta ki sabah 5.00 oluncaya kadar. Her sabah 5.15-30 arası kalkıyordu zaten o yüzden önce su ve emzik vermeyi denedim ama baktım aranıyor ve ağlamaya başladı. Kıyafetin üstünden emmeye çalışıyor emziği atıyor dedim tamam bu defa acıkmış hiç ağlatmaya gerek yok o yüzden emzirdim ve yatırdım.

Yani sadece sabah 5te ağladı onun haricinde hiç ağlamadı ama emzik olmasa kıyamet kopardı kesinlikle. Dün gece böyle geçti umuyorum ki eğer diğer günler de böyle geçerse sabaha karşı uyanmayi da bırakır 🙏🙏

Kızlaarr günaydın, toplanın anlatıyorum 😅😂😂 Bizim sıpa akşam 9 gibi uyudu ve uyuması biraz zaman almıştı fazlaca memede kaldı. Baktım yarım saat sonra kalktı, önce dedim daha uykuya geçemedi nasılsa meme vereyim sonra vazgeçtim hemen su verdim. Su içti emziği de verdim geri uyudu ve 23.30a kadar kalkmadı. Sonra yine uyandı ve kucağıma alıp su icirdim emziğini verdim ve kucağımda geri uyudu, zaten gözünü bile açmıyordu. 02.30 da tekrar uyandı ve yine su emzik ile kucağımda yatırdım hemen geri uyudu ama bu defa yerine koyunca hemen dalamadı.

Baya bir emzik çekti sesli sesli sonra kalktı kucağıma aldım hemen geri uyudu vs derken yarım saat bu şekilde kucak yatak arası uğraştım ama Allah var bir gram ağlamadı. Ta ki sabah 5.00 oluncaya kadar. Her sabah 5.15-30 arası kalkıyordu zaten o yüzden önce su ve emzik vermeyi denedim ama baktım aranıyor ve ağlamaya başladı. Kıyafetin üstünden emmeye çalışıyor emziği atıyor dedim tamam bu defa acıkmış hiç ağlatmaya gerek yok o yüzden emzirdim ve yatırdım.

Yani sadece sabah 5te ağladı onun haricinde hiç ağlamadı ama emzik olmasa kıyamet kopardı kesinlikle. Dün gece böyle geçti umuyorum ki eğer diğer günler de böyle geçerse sabaha karşı uyanmayi da bırakır 🙏🙏
Bizde de 4.30 5 civarı bi emme var. Ama baya yutkunma sesli. Diğer kalkışlar olursa onlar dediğin gibi meme aramalı uykuya geçmek için. Sevindim ama, umarım istediğin gibi gider her şey.

Bizde de 4.30 5 civarı bi emme var. Ama baya yutkunma sesli. Diğer kalkışlar olursa onlar dediğin gibi meme aramalı uykuya geçmek için. Sevindim ama, umarım istediğin gibi gider her şey.
Çok teşekkür ederim inşallah ya 🙏 bizimde öyle bu seferki açlıktandı anlamıştım inşallah zamanla o da biter

Patla patla, rahatlıyorsun 😂
Çalışmaya başlayınca evdeki sorumlulukları başka birisine devredebiliyorsan bence ok de, tüm sorumluluklarla birlikte bir de çalışıyorsan o iş çok zor. Anladığım kadarıyla Atomiks Atomiks biraz öyle, maşallah diyorum ve hayranlıkla izliyorum kendisini ama ben dayanamazdım sanırım 😬 huniyi takmıştım çoktan.
Bir yerle görüşüyordum ki, küçülmeye gitti şirket. Orası olsun isterdim, olmadı. Onun dışında bir şey çıkmadı henüz. Evden çalışabileceğim bir iş arıyorum, o yüzden de biraz alan değiştirmeye çalışıyorum aslında. O yüzden de çok daha zor oluyor tabi iş bulmak. Şimdi bir eğitim falan alıyorum işte. 15 Ekim-15 Kasım Antalya’ya gitmeyi düşünüyoruz, eşimin yıllık izni var, ondan sonra yardıracağım, online, on-site artık şansıma ne çıkarsa 🤷‍♀️
evet Atomiks Atomiks in maşallahı var. zoru başarıyor. ben de havlu atardım.
ya bizim türk şirketlerinden gördüğüm home officei iptal eden çok oldu. iyi ihtimalle hybrid. umarım gönlüne göre bir iş çıkar.

Maaşallah Banu. Ben de gaza geldim şimdi. Gece kaç kez uyanıp odasına gittim hatırlamıyorum. Saat başı gitmişimdir. 😑

Çok iyi atlatmışsın ben de beşik almaya karar verdim düştü gece yataktan ☹️

evet Atomiks Atomiks in maşallahı var. zoru başarıyor. ben de havlu atardım.
ya bizim türk şirketlerinden gördüğüm home officei iptal eden çok oldu. iyi ihtimalle hybrid. umarım gönlüne göre bir iş çıkar.
Benim de işe dönmeye cesaretim yok. Arkadaşlarım iş yerinde dinlediklerini söylerlerdi. Masa başında uyuyana bile şahit oldum. 😂 Şimdi düşünüyorum da işe dönsem hem ev işleri yine bende olacak, hem de daha az kızımı göreceğim. Kendime ayırdığım zaman olacak ama daha gergin olacağım. Atomiks Atomiks e bravo valla 🤗👏

Maaşallah Banu. Ben de gaza geldim şimdi. Gece kaç kez uyanıp odasına gittim hatırlamıyorum. Saat başı gitmişimdir. 😑
Teşekkür ederim canım 🙏 Ayy inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsın sende, benimde daha yolun başı valla belki bu gece tam tersi olacak bilemiyor insan. Saat başı kalkmalar çok zor ya acaba dertleri ne 😏

Teşekkür ederim canım 🙏 Ayy inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsın sende, benimde daha yolun başı valla belki bu gece tam tersi olacak bilemiyor insan. Saat başı kalkmalar çok zor ya acaba dertleri ne 😏
Aslında geri uyumayı bilse, her uyanış açlık değil çünkü. Olamaz yani. Bazen memeyi alır almaz geri uyuyor. Çok yoruluyorum son günlerde. Kediyi kızdan korumaya çalışıyorum sürekli. Önüne yatıyor gel kuyruğumu çek der gibi. O da bir alem 😻

Çok iyi atlatmışsın ben de beşik almaya karar verdim düştü gece yataktan ☹️
Ahh kıyamam ya geçmiş olsun😞 bizimde iki beşiğimiz var ama sığmıyor tabi artık onlara. Bende yeni oda kuracağım ama hem yeniden taşınma durumu var hem de burda klimasız odada 5 dk durulmuyor diye henüz harekete geçmedim. Ben yere yatak seriyorum birkaç battaniyeyi üst üste serip yapıyorum daha doğrusu. Koltukta yatamadik beraber böyle daha rahat oldu.

Aslında geri uyumayı bilse, her uyanış açlık değil çünkü. Olamaz yani. Bazen memeyi alır almaz geri uyuyor. Çok yoruluyorum son günlerde. Kediyi kızdan korumaya çalışıyorum sürekli. Önüne yatıyor gel kuyruğumu çek der gibi. O da bir alem 😻
Çok zor oluyor gerçekten ya Allah sabır versin valla. Kesinlikle her uyanma açlık değilmiş anladım, dün ilk uykudan yarım saat sonra kalktı. Eğer açlıktan olsaydı kesinlikle ağlar emzikle avunmazdı kağan mümkün değil. Ya yerim onu o da oyun istiyor belli ki🤩 bizim de arkadaşın kedisi var british Kağan bayılıyor ona ya 😂😂

Ya ne güzel geçmiş, daim olsun. Hangi sulukla içirdin suyu gözleri kapalı nasıl içiyorlar?🙈

Back
X