Belki o da kendine göre farklı bir şey düşünüyordur.
Tartışınca genelde duyguları ifade etmek yerine ego tatminine gidiyor olay. Naçizane tavsiyem, ben dilini kullanarak destek istemen.
Örnek veriyorum, sen hiç yardım etmiyorsun, her şeyi bana yıktın yerine; ev işlerinin çoğunu benim yaptığımı düşünüyorum, kendime hiç zaman ayıramıyorum ve çok yoruluyorum. Bu da beni çok mutsuz hissettiriyor. Artık kendimmişim gibi hissetmiyorum ve desteğine ihtiyacım var. Sağlıklı olabilmem için biraz sadece kendim için zaman geçirmem lazım. Nasıl yapabiliriz, birlikte planlayalım… gibi.
Kesinlikle evliliğin, çocuğun ortak olması gerektiğini ve herkesin eşit şartlarda bu işe katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Sen çalışmıyorsan tabi ki daha fazla işi üzerine alabilirsin ama hepsini sen yapamazsın.
Çalışan annelere gelince, ikisini birden yürütmek zor ama psikolojik olarak daha kolay. Çünkü giyinip, süslenip dışarı çıkıyorsun. Arkadaşlarınla sohbet ediyorsun. Öğlen aranda gidip bi kahve içiyorsun… o yüzden biraz daha kolay devam edebiliyorsun. Ama fiziki olarak zor tabi. Asla dinlenmiş hissedemiyorum mesela artık, hep uykusuzum. Günde ortalama 4-5 saat uyuyarak yaşamaya başladım. Ve stres maalesef çok yüksek. Bence hepimizin aynı oranda desteğe ihtiyacı var