Antibiyotik enfeksiyon kapmamak için içmek gerekiyor ben 2dogumda da kullandım ekstra kan ilacı da kullanıyorum .Doğum yapan anneler size sorummolacak . doktor bana kan suşandırıcı iğne ,antıbıyotık , bi kaç daha ilaç vermiş siz kullandınız mı ben ilk çocukta hiç kullanmadm ılaç emin olamıyorm . antıbıyotıkte emzirmede kullanılmaz yazıyo bide
Cok guzel bir sekilde kavusmussun canim yavruma. Bin masallah. Allah anali babali büyütsün insallah❤Kızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
dün sabaha karşı 04.11 de evladımızı kucağımıza aldık..
2 haftadır yaptığım yürüyüşlerin , egzersizlerin faydasın gördüm Allah’ıma hamd olsun..
doğum hikayeme geçeyim sizler için :)
biliyorsunuz 40+4 te idim ve doktorum en son pazartesi suni sancı vereceğini söylemişti , bende ümitsiz bi şekilde son günü beklıyordu.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı. O kontrolde bebeğin kanala girdiğini öğrenince ümidim çok arttı ve eşime bütün gün yürüyelim merdiven çıkalım dedim ve yola çıktık , bu esnada karnımda sertleşmeler oluyordu çok çok düzensiz bir şekilde. Neyse gittik sahil kenarına yürümeye 5-6 saat yürüdük bu yürüyüşler esnasında hala düzensiz sancılarım devam ediyordu , eve geldik evde yemek yedik , kızımı uyuttum sonra evi toparlayıp yerleri silme işlemine geçtimhala devam eden düzensiz bişeyler vardı.. sonra çayı pilates topunun üstünde içtim , artık sancılarım yarım saatte bir geliyordu. Doktoruma mesaj attım napalım diye hemen hastaneye gitmemi süreci orta takip etmemi istedi. Tabi ben az daha evde kalmak istedim. Sancılarım 10 -5 dk arası gelmeye başlayınca kayınvalideyi aradım bize gelin diye. Kızımı uykusundan kaldırıp götürmek istemedim , kv ler geldi, biz yola çıktık yoldayken sancılarımın makatıma baskı yaptığını hissedince anladım ki bebek geliyor bu sefer yolda doğurcam korkusu sardı :/ hemen eşime dedim hızlı ol, 15 dk içinde hastaneye gittik. Acilden doğumhaneye kadar okdr zor yürüdüm ki
Doğumhaneye gelince ebe açıklık kontrolü için çatala çıkardı.. muayeden sonra ebenin suratı değişti. Hemen telefona sarıldı doktorumu aradı. Doktor hanım yarım saat içinde burda olmanız lazım doğum başlamış suyu patlarsa gelir dedi ben şoka girdim. 10 cm açıklık olmuş .
hemen acil kan aldılar doktor gelene kadar nst ye bağladı ama nst de bile düzenli sancım çıkmadı, sonra doktorum geldi naptın sen dedi gülerek hadi gel deyip tekrar çatala çıktım. O esnada suyumu patlattı ve eşimi içeri aldı,
Suyumu patlatınca zaten hemen ıkınma hissi geldi. O esnada eğer güzel ıkınırsan 2 ıkınmada gelir bebeğin dedi, gerçektende öyle oldu, Allah’ıma binlerce kez şükğrler olsun 2. Ikınmada oğlumu göğsüme koydu . Kesi olmadı fakat 2 dikişlik bi yırtık oldu. Hamza öı 1-2 dk göğsümde tutup sonra kordonunu kesti doktorum sonra bebek hemşiresi muayene için aldı götürdü benide içeri alıp serum bağladılar.
allahıma hamd olsun resmen 2 haftadır hergün yürüdüm , yer sildim , adaçayı ahududu yaprağı içtim , hep aktiftim onların meyvesini aldım.
Allah’ıma geri kalan hamile arkadaşlarıma su gibi doğum nasip etsin inşallah
Yarımsaattir sağdım elimle ölçemiyorum ne kadar çıktığını ama verdim hepsini üstüne biraz da mama verdik 10cc anca içti. Şekeri düşmesin en azından diye uğraşıyorum bende cnm azcık gözünü açtı yine bayıldı bakalım ne zaman kalkar. Yoksa yine ağzına dökeceğiz sadece. Su torbası daha bi yararlı oldu sanki kolay sağabildim bu sefer elle. İnş kendine gelene kadar sağabilirim böyleCanım benim kızımda sarılıktan sekeri düser uyanmazdı. Mümkünse kolay akan bi biberonla ver. O icerken sen parmagini bebegin damagina koy emdigini sansın. Hastane tipi pompa kiralayabileceginiz biryer varsa seni rahatlatir
İnş sorun çıkmaz cnm olsada bırak hastanede kalsın. Bizi neden çıkardı anlamadım zaten böyle olacağını bilsem çıkmak istemezdimBizde yarın götürcez benim kızda rengi sarı ama boyle degışık sanki yanmş gıbı . sadece yuzu oyle ama inş bi sorun cıkmaxsanada çok gecmiş olsun canım
Pompa hiç çıkartamadı cnm elektrikli de vae o da aynı. Elle sıcak masajla çıkardım şimdi az da olsa kolay çıktı en azından acısı azaldı. Bende dipten uca doğru ve yumrukla bastırarak çıkartıyorumCanim surekli sağ pompan varsa. Benim de goguslerim taş gibi olmuştu acısından uyuyamiyordum sonra eşim masaj yaptı avuç içleriyle göğüs ucuna doğru. aynı anda bende sagdim o şekilde açtık
Ilık duş aldın mı canım. Duşta masajda çok rahatlatıyor. Benim bı göğsünü almadı sertleşti. Acımaya başladı hemen duşa girdim masaj yaptım. Ters pozisyonda verdim. Sagdim. Öyle topladım ..Pompa hiç çıkartamadı cnm elektrikli de vae o da aynı. Elle sıcak masajla çıkardım şimdi az da olsa kolay çıktı en azından acısı azaldı. Bende dipten uca doğru ve yumrukla bastırarak çıkartıyorum
En kısa sürede hepsi geçer iyileşirsiniz inşallaahCanım bende hiç tık yoktu bilmiyo musun bi anda suyum geldi 8 saat sonra da doğurdum hiç öyle sinyal minyal arama yaniben bi şekilde toparlanmaya çalışıyorum da sarpta sarılık olmuş biraz ama kanındaki enfeksiyon düşüyor iyiye gidiyor çok şükür ben de süt sağmakla iyileşmekle uğraşıyorum işte oğluşumun sütü boşa gitmesin diye
Biz hastaneden çıktıktan 3 gün sorna sarılık için bir gece kalmıştık hastanede orda meme reddi olunca makineyi istemiştim sağdım verdim iki kere filan arkasına da mama verdim ışında durdu 20 saat filan bu şekilde bir günde 14 den 4 e düştü değerimiz.. Elektrikli makine ile sağmanı öneririm ben korkudan orda sipariş vermiştim kiwi marka 5 gün sonra geldi şimdi arada sağıyorumEvet eve geldik şimdi ama geldiğimizden beri uyuyor kızım hiç gözünü bile açmadı bırak emmeyi vs falan. Göğsüm mastit olmak üzere sabaha kadar emmezse hastanelik olurum. Manuel pompa işe yaramıyor sıcak havlu ile masaj yaptım acısından duramadım bıraktım pek etki etmedi. Sanırım şu sarılığı tam atlatamadan kendine gelip ememeyeck de napcağımı bilmiyorum
Canım çok geçmiş olsunEvet eve geldik şimdi ama geldiğimizden beri uyuyor kızım hiç gözünü bile açmadı bırak emmeyi vs falan. Göğsüm mastit olmak üzere sabaha kadar emmezse hastanelik olurum. Manuel pompa işe yaramıyor sıcak havlu ile masaj yaptım acısından duramadım bıraktım pek etki etmedi. Sanırım şu sarılığı tam atlatamadan kendine gelip ememeyeck de napcağımı bilmiyorum
Canım hayırlı olsun çok sevindim doğumunun bu kadar kolay olmasına emeklerinin karşılığını almışsın allah oğluna uzun ömürler versinKızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
2 haftadır yaptığım yürüyüşlerin , egzersizlerin faydasın gördüm Allah’ıma hamd olsun..
biliyorsunuz 40+4 te idim ve doktorum en son pazartesi suni sancı vereceğini söylemişti , bende ümitsiz bi şekilde son günü beklıyordu.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı. O kontrolde bebeğin kanala girdiğini öğrenince ümidim çok arttı ve eşime bütün gün yürüyelim merdiven çıkalım dedim ve yola çıktık , bu esnada karnımda sertleşmeler oluyordu çok çok düzensiz bir şekilde. Neyse gittik sahil kenarına yürümeye 5-6 saat yürüdük bu yürüyüşler esnasında hala düzensiz sancılarım devam ediyordu , eve geldik evde yemek yedik , kızımı uyuttum sonra evi toparlayıp yerleri silme işlemine geçtimhala devam eden düzensiz bişeyler vardı.. sonra çayı pilates topunun üstünde içtim , artık sancılarım yarım saatte bir geliyordu. Doktoruma mesaj attım napalım diye hemen hastaneye gitmemi süreci orta takip etmemi istedi. Tabi ben az daha evde kalmak istedim. Sancılarım 10 -5 dk arası gelmeye başlayınca kayınvalideyi aradım bize gelin diye. Kızımı uykusundan kaldırıp götürmek istemedim , kv ler geldi, biz yola çıktık yoldayken sancılarımın makatıma baskı yaptığını hissedince anladım ki bebek geliyor bu sefer yolda doğurcam korkusu sardı :/ hemen eşime dedim hızlı ol, 15 dk içinde hastaneye gittik. Acilden doğumhaneye kadar okdr zor yürüdüm ki
Doğumhaneye gelince ebe açıklık kontrolü için çatala çıkardı.. muayeden sonra ebenin suratı değişti. Hemen telefona sarıldı doktorumu aradı. Doktor hanım yarım saat içinde burda olmanız lazım doğum başlamış suyu patlarsa gelir dedi ben şoka girdim. 10 cm açıklık olmuş .
hemen acil kan aldılar doktor gelene kadar nst ye bağladı ama nst de bile düzenli sancım çıkmadı, sonra doktorum geldi naptın sen dedi gülerek hadi gel deyip tekrar çatala çıktım. O esnada suyumu patlattı ve eşimi içeri aldı,
Suyumu patlatınca zaten hemen ıkınma hissi geldi. O esnada eğer güzel ıkınırsan 2 ıkınmada gelir bebeğin dedi, gerçektende öyle oldu, Allah’ıma binlerce kez şükğrler olsun 2. Ikınmada oğlumu göğsüme koydu . Kesi olmadı fakat 2 dikişlik bi yırtık oldu. Hamza öı 1-2 dk göğsümde tutup sonra kordonunu kesti doktorum sonra bebek hemşiresi muayene için aldı götürdü benide içeri alıp serum bağladılar.
allahıma hamd olsun resmen 2 haftadır hergün yürüdüm , yer sildim , adaçayı ahududu yaprağı içtim , hep aktiftim onların meyvesini aldım.
Cnm pes etme senin kanallarin tam acilamamis. Elektrikli pompayla 2 saatte bi sag gelmesede sag uzerinede sicak havlu koy yavas yavas gelicek sut.. benimde oyle 5 ml geliyodu saga saga cogaldi iyce sukur. Ben hep 2-3 saatte bi sagip biberonla veriyorum.Pompa hiç çıkartamadı cnm elektrikli de vae o da aynı. Elle sıcak masajla çıkardım şimdi az da olsa kolay çıktı en azından acısı azaldı. Bende dipten uca doğru ve yumrukla bastırarak çıkartıyorum
Maşallah ne güzel olmuş doğumun sağlıkla büyüsün büyük oğlumun adaşı Hamza bey,Kızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
Bugün bana da hemşire çok bisey yok biraz sarı görünüyo sadece dedi ama o kadar baktım anlayamadım normal görünüyordu sanki. 10 dk gösteriyolar zaten Yarın biraz daha inceleyeyimKızlar bu arada sarılık yüzde alın burun kısmında beli oluyor kara sarı gibi oluyorlar, doktor da karnına bakıyor ordan da belli oluyormuş
Cnm uzulme insallah kavuscaksin bebegine dualarlm seninle inankiBugün bana da hemşire çok bisey yok biraz sarı görünüyo sadece dedi ama o kadar baktım anlayamadım normal görünüyordu sanki. 10 dk gösteriyolar zaten Yarın biraz daha inceleyeyim
Saol cnm sabah insallah giriyorum doguna sezeryan olan arkadaslar kahve mi icmemiz gerek yengem kahveyi tutusturdu elime mutlaka ic diye ??
Kahve agrini azaltiyormus diye biliyorum cnm bol bol icenler vardiSaol cnm sabah insallah giriyorum doguna sezeryan olan arkadaslar kahve mi icmemiz gerek yengem kahveyi tutusturdu elime mutlaka ic diye ??
Hayırlı olsun canım sağlıkla büyütürsün insKızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
Maşallah maşallah arka arkaya dogurdunuz darısı bizlerre ins yaaaaKizlar doğum oldu bı oğlum oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?