- 14 Şubat 2018
- 652
- 814
- 103
- 29
Gözün aydın, Allah analı babalı büyütsünKizlar doğum oldu bı oğlum oldu
Sıcak su torbası aldırdım şimdi onunla masaj yapıcam artıksabaha kadar inş az da yumuşarAllah yardımcın olsun canım. çok ilerlemeden sağmaya çalış elle sağmayı falan dene olmadı acilden git orada sağsınlar allah korusun mastit çok zor.
Bebeğim 17 günlük ve sizin yaşadıklarınızı 3.g0n küvez yoğun bakımına alındığında yaşadım bebeğim 15.9 la sarılık dan hiç uyanmaması üzerine götürmüştük 3 gün kaldı sonra eve geldik sarılık tekrar arttı çünkü ben bebeğimi uyandıramıyordum bebeğinize şunu deneseniz mesele uyanmasından önce beslenmesi serçe parmağınızı emdiği anda yandan enjektör ile mama yı sıksanız ki o an aç kalıp şekeri düşmesinEvet eve geldik şimdi ama geldiğimizden beri uyuyor kızım hiç gözünü bile açmadı bırak emmeyi vs falan. Göğsüm mastit olmak üzere sabaha kadar emmezse hastanelik olurum. Manuel pompa işe yaramıyor sıcak havlu ile masaj yaptım acısından duramadım bıraktım pek etki etmedi. Sanırım şu sarılığı tam atlatamadan kendine gelip ememeyeck de napcağımı bilmiyorum
Bende bilmiyorum doktor kontrole gelmişti ikinci gün görünce rengi sararmış dedi ama sarıda değildi tam tersi kapkaraydı sanki. Hemen tahlil yaptı öyle ortaya çıktı 24 saat sonraydı bu kontrol. İlk gün akşama kadar uyudu ama başta pek zorlamadık emmesi için ama sonrada uyanmayınca mamaya başladık emmediği için. Ertesi gün anca yaptı kakasını da şuan sorun yok sürekli kaka çiş var ama bu hali çok üzüyor beni bayılmış gibiGeçmiş olsun canım surekli ugras emmesi için bende ilk emziremdm sonra kendi istemeye basladı . bıde bu sarılığı nasıl anladınız . benim kızda çok uyuma yok ,emmesi fena degıl ama buyuk tuvaleti gunde iki kere yapıyo . cildi sarı gıbı gelıyo bana da
Ben mastit de oldum bebeğim ememediği için ve eşimle zorla elimizle sağdık aynı keçi memesi sağlar gibi afedersiniz tabi önce sıcak suyla masaj yaptık sonra yavaş yavaş sert yerleri aça aça şu anda da hep elimle sağlarım birde benm tavsiyem bebeğiniz emdiğinde doydu sanmayın arkasına mutlaka ek takviye anne sütü yada mama verin benm bebeğim böyle kendine geldi aynı şeyleri yaşamış biri olarak inşallah yardımcı olabilirim çok geçmiş olsun geçiyor moralinizi bozmayın sizi çok iyi anlıyorumBende bilmiyorum doktor kontrole gelmişti ikinci gün görünce rengi sararmış dedi ama sarıda değildi tam tersi kapkaraydı sanki. Hemen tahlil yaptı öyle ortaya çıktı 24 saat sonraydı bu kontrol. İlk gün akşama kadar uyudu ama başta pek zorlamadık emmesi için ama sonrada uyanmayınca mamaya başladık emmediği için. Ertesi gün anca yaptı kakasını da şuan sorun yok sürekli kaka çiş var ama bu hali çok üzüyor beni bayılmış gibi
Maalesef hiç bir şekilde emme yapmıyor. Ne biberondan mama aktıkça ne ben göğüs ucuyla verdikçe ne yanağına parmakla dokundukça ağzına soktukça emzik ve meme ağzı açık kalouor kapatmıuor bile. 2.gün böyle değildi bugün böyle oldu. Yani sarılık değeri düşükken daha halsiz oldu yavrum. Şuan tek beslenmesi kaşıkla ağzı a döktümüz mama ve elle sağdığım anne sütüBebeğim 17 günlük ve sizin yaşadıklarınızı 3.g0n küvez yoğun bakımına alındığında yaşadım bebeğim 15.9 la sarılık dan hiç uyanmaması üzerine götürmüştük 3 gün kaldı sonra eve geldik sarılık tekrar arttı çünkü ben bebeğimi uyandıramıyordum bebeğinize şunu deneseniz mesele uyanmasından önce beslenmesi serçe parmağınızı emdiği anda yandan enjektör ile mama yı sıksanız ki o an aç kalıp şekeri düşmesin
H E gözün aydin cnm tebrik ederim :)
Kızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
Antibiyotik, ağrı kesici banada yazdı dr. Sezaryen doğumda enfeksiyon olmasın die veriyolar antiyotik. Kan sulandırıcıyı niye sana verdilerki? Ben hamileliğimin başından beri kullandığım için 10 gün daha vurunucamDoğum yapan anneler size sorummolacak . doktor bana kan suşandırıcı iğne ,antıbıyotık , bi kaç daha ilaç vermiş siz kullandınız mı ben ilk çocukta hiç kullanmadm ılaç emin olamıyorm . antıbıyotıkte emzirmede kullanılmaz yazıyo bide
Hayırlı olsun. Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah inşallahKızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
dün sabaha karşı 04.11 de evladımızı kucağımıza aldık..
2 haftadır yaptığım yürüyüşlerin , egzersizlerin faydasın gördüm Allah’ıma hamd olsun..
doğum hikayeme geçeyim sizler için :)
biliyorsunuz 40+4 te idim ve doktorum en son pazartesi suni sancı vereceğini söylemişti , bende ümitsiz bi şekilde son günü beklıyordu.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı. O kontrolde bebeğin kanala girdiğini öğrenince ümidim çok arttı ve eşime bütün gün yürüyelim merdiven çıkalım dedim ve yola çıktık , bu esnada karnımda sertleşmeler oluyordu çok çok düzensiz bir şekilde. Neyse gittik sahil kenarına yürümeye 5-6 saat yürüdük bu yürüyüşler esnasında hala düzensiz sancılarım devam ediyordu , eve geldik evde yemek yedik , kızımı uyuttum sonra evi toparlayıp yerleri silme işlemine geçtimhala devam eden düzensiz bişeyler vardı.. sonra çayı pilates topunun üstünde içtim , artık sancılarım yarım saatte bir geliyordu. Doktoruma mesaj attım napalım diye hemen hastaneye gitmemi süreci orta takip etmemi istedi. Tabi ben az daha evde kalmak istedim. Sancılarım 10 -5 dk arası gelmeye başlayınca kayınvalideyi aradım bize gelin diye. Kızımı uykusundan kaldırıp götürmek istemedim , kv ler geldi, biz yola çıktık yoldayken sancılarımın makatıma baskı yaptığını hissedince anladım ki bebek geliyor bu sefer yolda doğurcam korkusu sardı :/ hemen eşime dedim hızlı ol, 15 dk içinde hastaneye gittik. Acilden doğumhaneye kadar okdr zor yürüdüm ki
Doğumhaneye gelince ebe açıklık kontrolü için çatala çıkardı.. muayeden sonra ebenin suratı değişti. Hemen telefona sarıldı doktorumu aradı. Doktor hanım yarım saat içinde burda olmanız lazım doğum başlamış suyu patlarsa gelir dedi ben şoka girdim. 10 cm açıklık olmuş .
hemen acil kan aldılar doktor gelene kadar nst ye bağladı ama nst de bile düzenli sancım çıkmadı, sonra doktorum geldi naptın sen dedi gülerek hadi gel deyip tekrar çatala çıktım. O esnada suyumu patlattı ve eşimi içeri aldı,
Suyumu patlatınca zaten hemen ıkınma hissi geldi. O esnada eğer güzel ıkınırsan 2 ıkınmada gelir bebeğin dedi, gerçektende öyle oldu, Allah’ıma binlerce kez şükğrler olsun 2. Ikınmada oğlumu göğsüme koydu . Kesi olmadı fakat 2 dikişlik bi yırtık oldu. Hamza öı 1-2 dk göğsümde tutup sonra kordonunu kesti doktorum sonra bebek hemşiresi muayene için aldı götürdü benide içeri alıp serum bağladılar.
allahıma hamd olsun resmen 2 haftadır hergün yürüdüm , yer sildim , adaçayı ahududu yaprağı içtim , hep aktiftim onların meyvesini aldım.
Allah’ıma geri kalan hamile arkadaşlarıma su gibi doğum nasip etsin inşallah
Gözünüz aydın. TebriklerKizlar doğum oldu bı oğlum oldu
Maalesef hiç bir şekilde emme yapmıyor. Ne biberondan mama aktıkça ne ben göğüs ucuyla verdikçe ne yanağına parmakla dokundukça ağzına soktukça emzik ve meme ağzı açık kalouor kapatmıuor bile
Canm Bi öğün besleyemez sen panik yapma götür acile aç kalmasınMaalesef hiç bir şekilde emme yapmıyor. Ne biberondan mama aktıkça ne ben göğüs ucuyla verdikçe ne yanağına parmakla dokundukça ağzına soktukça emzik ve meme ağzı açık kalouor kapatmıuor bile. 2.gün böyle değildi bugün böyle oldu. Yani sarılık değeri düşükken daha halsiz oldu yavrum. Şuan tek beslenmesi kaşıkla ağzı a döktümüz mama ve elle sağdığım anne sütü
2 saatte bi bu şekilde zorla içiriyoruz ama nereye kadar sağabilirim bilmiyorum gerekirse gidicez acile ama ne yaparlar bilmem ben sıcak su torbasıyla masaja başlayım inş yumuşar birazCanm Bi öğün besleyemez sen panik yapma götür acile aç kalmasın
Yumuşar cnm zor Bi süreç ama besleyebiliuosan çok şükür kendine gelir toparlar merak etme2 saatte bi bu şekilde zorla içiriyoruz ama nereye kadar sağabilirim bilmiyorum gerekirse gidicez acile ama ne yaparlar bilmem ben sıcak su torbasıyla masaja başlayım inş yumuşar biraz
Kızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
2 haftadır yaptığım yürüyüşlerin , egzersizlerin faydasın gördüm Allah’ıma hamd olsun..
biliyorsunuz 40+4 te idim ve doktorum en son pazartesi suni sancı vereceğini söylemişti , bende ümitsiz bi şekilde son günü beklıyordu.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı. O kontrolde bebeğin kanala girdiğini öğrenince ümidim çok arttı ve eşime bütün gün yürüyelim merdiven çıkalım dedim ve yola çıktık , bu esnada karnımda sertleşmeler oluyordu çok çok düzensiz bir şekilde. Neyse gittik sahil kenarına yürümeye 5-6 saat yürüdük bu yürüyüşler esnasında hala düzensiz sancılarım devam ediyordu , eve geldik evde yemek yedik , kızımı uyuttum sonra evi toparlayıp yerleri silme işlemine geçtimhala devam eden düzensiz bişeyler vardı.. sonra çayı pilates topunun üstünde içtim , artık sancılarım yarım saatte bir geliyordu. Doktoruma mesaj attım napalım diye hemen hastaneye gitmemi süreci orta takip etmemi istedi. Tabi ben az daha evde kalmak istedim. Sancılarım 10 -5 dk arası gelmeye başlayınca kayınvalideyi aradım bize gelin diye. Kızımı uykusundan kaldırıp götürmek istemedim , kv ler geldi, biz yola çıktık yoldayken sancılarımın makatıma baskı yaptığını hissedince anladım ki bebek geliyor bu sefer yolda doğurcam korkusu sardı :/ hemen eşime dedim hızlı ol, 15 dk içinde hastaneye gittik. Acilden doğumhaneye kadar okdr zor yürüdüm ki
Doğumhaneye gelince ebe açıklık kontrolü için çatala çıkardı.. muayeden sonra ebenin suratı değişti. Hemen telefona sarıldı doktorumu aradı. Doktor hanım yarım saat içinde burda olmanız lazım doğum başlamış suyu patlarsa gelir dedi ben şoka girdim. 10 cm açıklık olmuş .
hemen acil kan aldılar doktor gelene kadar nst ye bağladı ama nst de bile düzenli sancım çıkmadı, sonra doktorum geldi naptın sen dedi gülerek hadi gel deyip tekrar çatala çıktım. O esnada suyumu patlattı ve eşimi içeri aldı,
Suyumu patlatınca zaten hemen ıkınma hissi geldi. O esnada eğer güzel ıkınırsan 2 ıkınmada gelir bebeğin dedi, gerçektende öyle oldu, Allah’ıma binlerce kez şükğrler olsun 2. Ikınmada oğlumu göğsüme koydu . Kesi olmadı fakat 2 dikişlik bi yırtık oldu. Hamza öı 1-2 dk göğsümde tutup sonra kordonunu kesti doktorum sonra bebek hemşiresi muayene için aldı götürdü benide içeri alıp serum bağladılar.
allahıma hamd olsun resmen 2 haftadır hergün yürüdüm , yer sildim , adaçayı ahududu yaprağı içtim , hep aktiftim onların meyvesini aldım.
Canım benim kızımda sarılıktan sekeri düser uyanmazdı. Mümkünse kolay akan bi biberonla ver. O icerken sen parmagini bebegin damagina koy emdigini sansın. Hastane tipi pompa kiralayabileceginiz biryer varsa seni rahatlatirEvet eve geldik şimdi ama geldiğimizden beri uyuyor kızım hiç gözünü bile açmadı bırak emmeyi vs falan. Göğsüm mastit olmak üzere sabaha kadar emmezse hastanelik olurum. Manuel pompa işe yaramıyor sıcak havlu ile masaj yaptım acısından duramadım bıraktım pek etki etmedi. Sanırım şu sarılığı tam atlatamadan kendine gelip ememeyeck de napcağımı bilmiyorum
Masallah ne guzel bi dogum olmus. Allah anali babali büyütsünKızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
Bizde yarın götürcez benim kızda rengi sarı ama boyle degışık sanki yanmş gıbı . sadece yuzu oyle ama inş bi sorun cıkmaxBende bilmiyorum doktor kontrole gelmişti ikinci gün görünce rengi sararmış dedi ama sarıda değildi tam tersi kapkaraydı sanki. Hemen tahlil yaptı öyle ortaya çıktı 24 saat sonraydı bu kontrol. İlk gün akşama kadar uyudu ama başta pek zorlamadık emmesi için ama sonrada uyanmayınca mamaya başladık emmediği için. Ertesi gün anca yaptı kakasını da şuan sorun yok sürekli kaka çiş var ama bu hali çok üzüyor beni bayılmış gibi
Bilmiyorum verıyolarmş artıkAntibiyotik, ağrı kesici banada yazdı dr. Sezaryen doğumda enfeksiyon olmasın die veriyolar antiyotik. Kan sulandırıcıyı niye sana verdilerki? Ben hamileliğimin başından beri kullandığım için 10 gün daha vurunucam
Canim surekli sağ pompan varsa. Benim de goguslerim taş gibi olmuştu acısından uyuyamiyordum sonra eşim masaj yaptı avuç içleriyle göğüs ucuna doğru. aynı anda bende sagdim o şekilde açtık2 saatte bi bu şekilde zorla içiriyoruz ama nereye kadar sağabilirim bilmiyorum gerekirse gidicez acile ama ne yaparlar bilmem ben sıcak su torbasıyla masaja başlayım inş yumuşar biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?