2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kızlar iyi geceler doktorum haftaya pazartesi için yatış verdi 40+0 oluyorum o gün. Ablamla konuşurken aklıma takılcak birşey söyledi neden 1 hafta daha beklenmiyor benim bildiğim 41 beklenir suni sancı için dedi, sizce erken mi 40. Haftaya girilen gün suni sancı için olmadı sezaryene dönecek sanırım doktor, bebeğim için bi sorun olmaz dimi cuma son bir kontrol koydu sizin düşüncelerinize ve tecrübelerinize göre doktoruma sorucam.

Tabi bi de bu zihniyet var sanki seç-beğen-al yapıyoruz. Normal istemek kadar istememek de oysa ne kadar doğal. Önce doğumda sezaryan yaparsan toplum suçlu hissettirmeye çalışıyor anneyi, sonra emziremiyorsan, zamanında bebeğin konuşmuyorsa vs. Diye diye annelerin kabusu oluyorlar. Gerçekten bizim kültürümüzde kadının kadına yaptığını da kimse yapmıyor çok üzücü

Canım seni telaşlandırmak istemem doktorunun belki bir bildigi vardır ama benim kendi durumum özelinde doktorumla konuştuğum; seninki gelmezse 40’a kadar 1 hafta daha şans tanırız kendisine ve 41’e girdiğin gün suni sancı için yatışını yaparız durumun ilerleyişine göre de başarılı olmazsa sezaryana öyle döneriz diye söyledi. Sen de kafana takılıyorsa neden beklemediğinizi sor bence

Ya ne güzel morel verdin teşekkür ederim. Bu saat olmuş kendimi kitaba vermiştim baya kafam dağıldı. Tabi artık akraba telefonları mesajları çok arttı hala doğurmadınmılarla boğuşuyorum resmen. Sanırım doğumumun normal olmasını istememden kaynaklı biraz stres yaptım. ulturasona göre bebek önde ama ben inanmıyorum genede bebek önde normal olmaz sezeryan yapalım derler diye endişelendiğim için biran önce fazla kilo almadan doğsun istiyorum. Aslında sezeryana öcü gözüyle bakmıyorum ama senin dediğin gibi kendimi normale çok alıştırdığım için sezeryan gerilmeme istemediğim bir duruma düşmüşüm hissine sebep oluyor. Beklemekten başka çaremiz yok. Bakalım bizim kuzularımız ne zaman gelecek.

Hahaha bu durumu bende yaşadım kayınvalidem banada asla sezaryen olma diyor gözümü korkutuyor hamileliğin başından beri bi baskı halinde üstelik kendide sezaryen doğurmuş bi kadın. Anne yapma etme allah aşkına zaten iki türlü doğumdanda korkuyorum bide üstüne sezaryen deseler senin anlattıkların yüzünden o an kalp krizi geçiririm dedim öyle kurtuldum. Dediğin gibi kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor.

Canım benim bebek bacak boyu 3. Hafta kendisi ise 2 hafta önde ve geçen hafta gittiğimde 3500 kg olmustu bile doktor da dedi ki bel ve omuz çevresi normal doğuma uyumlu onlar haftasıyla uyumluymuş, çarşamba da çatı kontrolüm var eğer o da uygunsa o zaman beklemeye devam moduna alacağım kendimi.
Ayyy o telefonlardan ne bıktım bir bilsen, hala doğuramadın mı yaa çok bekletmedi mi doktorun, bi yanlış olmasın almaları gerekmiyor mu neler neler… millet pata küte konuşuyor artık telefonları açmıyorım veya bi bahaneyle hemen kapatıylrum bir de sizle mi uğraşacağım ya kendi stresim bana yetiyor negatifi basıp duruyorlar

İlk başta algılayamadım bebeğin gelecek olduğunu duymak heyecanlandırdı ama sonra sakinleşince ablamında sözleriyle biraz tedirgin oldum cumaya kadarda göremiycem doktorumu tek tahminim bebeğim çok az kilo almış geçen haftadan bu yana 75 gr kadar 33. Haftadan beri bebekte karın geriliği oluyordu acaba bundan dolayımı diyorum kendi kendime ben sorayım hocam bir hafta daha dursamı acaba diye aslında doktoruma bu zamana kadar her konuda güvendim hep iyi sonuç aldım ama tatil sezonu geliyor acaba diyorum ya tatile gidecekte benim doğum sürecimi mi hızlandırıyor diye.

Karın geriliği bizde de başladı son aya girince 2 hafta geriymis plesantada yaşlanmış artık fazla beslemez bebeği dedi bnm doktor da eğer kilo almıyorsa fazla belki o yüzden artık içerde tutmanın anlamı yok doğumda alır diye doğumu başlatacaktır canım tabi sor yine sen bir de.

İnan çoğu doktor yaz dönemi tatilleri, izinleri derken bir şekilde sona yaklaşan gebeleri eritmeye ve kafalarını rahata almaya çalışıyorlar. 38. Hafta itibariyle bebekler plesantadan çok az beslenirmiş, kilo almaları haftada 250 ortalamayken 75 mg a kadar düşermiş doktorumun demesi bu şekilde, bende internetten aynı şekilde araştırdım. Aslında beklemesi normal doğum ihtimalini arttırmak için belki iyi olabilir ama bazı doktorlar da her an kakasını yapabilir, bekletiyorlar da noluyor çocuk doğuyor kaka yutmuş etmiş veya kaka temizliyoruz şeklinde yaklaşıp seZaryana olayı döndürüyorlar. Bu konuda maalesef doktorlar olayı manipüle edebiliyor bazen. Sen samimice sor ve içine sinen cevabı verecek mi bak bence. Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı sonuçta ama imkan varsa da niye olmasın yani

Benim geçen çarşamba günü tam 37 haftalıkken kilosu 3824 gr ortalama haftasıda 39+2 çıktı. Ulturason sonuçları birebir aynı çıkmıyor kızıma 3500 dediler 3140 gr doğdu kız kardeşime 3500 dediler 4300 gr doğdu anca doğunca gerçekten bilebilicez ama işte her şeyi taktığımız için aklıma doğal olarak bu da takılıyor. Kilo almaya devem ediyor ve benim önümde neredeyse 3 hafta daha var. Herkes erkek bebek gününü doldurur diyor doğal olarak normal doğum ümidim azalıyor. Neyse nasipte ne varsa o olacak hiç bir şey için illa etmemek lazım belki benim için sezeryan normal doğumdan daha kolay olacak bilemiyorum. ‍♀ hakkımızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsin evlatlarımız.

İnşaallah senin bebeğinde toparlar benimki kan sulandırıcılarla topladı az çok ama çok zor geçti her gün iğne yaptırmak acaba bu sefer kilo aldımı diye düşünmek belkide sırf bu yüzden bende o an doğum sözü kötü gelmedi hele son hafta çok az kilo aldığını duyunca dahada telaş yaptım.

Sağol inşAllah ama şurda bişey kalmadı doğuma da 2800 küsürdü gecrn hafta perşembe kontrol vr bbakalım ne kadar almış olacak.

Dediğin gibi bendede bu tatil zamanı yakın olmasa şüphem olmayacak o ihtimal kafamı bulandırıyor. Ben deyim hocam sezaryenden korkuyorum istemiyorum vs gibi eğer gelmezse sezaryenmi olacağım sancımı beklemek istiyorum gibisinden en azından kendisine karşı uyumlu bi şekilde korkumu ifade etmiş olurum hoş korkmuyorumda söz gelimi yapayım. Çünkü doktorların tersi pis oluyor doğum öncesi kötü olmayım

İnşallah gönlünce olur doğumun canım.❤

Sağol inşAllah ama şurda bişey kalmadı doğuma da 2800 küsürdü gecrn hafta perşembe kontrol vr bbakalım ne kadar almış olacak.
Benim kan sulandırıcılarla ortalama 200 gr a yakın almıştı ta ki bu haftaya kadar ama doktorum 2500 geçtin artık bundan sonra endişe etme demişti. Çok şükür seninde bebeğinin kilosu çok iyi maşaallah

Ben kızım biraz büyüyünce hamileliği çok özlemiştim. Şuan biran önce doğsun diyorum ama belki doğunca da karnımda kalsaydı derim. Duygusallık bende çok fazla sürekli ağlıyorum zaten. Bide çok fazla merak var kime benziyor nasıl görünüyor.

Allah sağlıkla versin kucağınıza inşaallah. Lohusalıkla beraber bu yıl bizlerin duygusallıklarla dolu yılı oluyor umarım huyu güzel bir bebeğiniz olur sizi hiç yormaz

Günaydın kızlar
8.30’da yatışım yapılacak, az önce adet sancısı gibi bir sancım oldu sonrada lavaboya gittiğimde biraz kan gördüm. Bu normal bir şey mi, yoksa hastaneye erken gitmemi gerektirecek bir şey mi?

Arayabiliyorsan doktorunu ara cnm yoksa emin olmak için erkenden git derim kanama önemsiz olmayabilir. Sağlıkla doğur bebişini inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…