- 15 Ağustos 2017
- 546
- 472
- 53
Ben de 19 gün oldu doğum yapalı ilk günden beri mama takviyesi yapıyorum iki defa doyup doymadığını en iyi kilo alımından anlarsin canm benim ki 400 gram almış mesela sağlık ocağına kontrole gitmiştik orda öğrendim hemşire gerek yok mamaya dedi ama ben yine de destek olsun diye veriyorum sen de bir kontrole götür belki mamaya gerek yokturKızlar 23 günlüğüz hep takviye olarak mama verdim şimdi mamayı azaltıp sadece emzirmeye dönmek istiyorum ama erken mi diyorum doymuyor gibi çoğu zaman biberonla takviye almadan uyumuyor
Çok geçmiş olsun inşallah mühim bişi yoktur ve bi an evvel çıkar youn bakımdanSağolasın canım bizde hala tam bilmiyoruz. Yenidoğan refleksleri sıkıntılıydı doğduğunda birde şekeri düşüp havale nöbetleri geçirdi takipte şuan. İnş önemli birşeyi yoktur diye doktorları bekliyoruz anca pazartesiden beri yoğun bakımda
Takviyeyi kendi sütünle yapsan, emdikten snra kalanı sağsan ve onu versen biberonla hem bölece sütün de artar, denedn mi hiç böle? Bir de süt artırırıcı yiyecekler ye:hurma, dereotu, yeşillik, et, yoğurt, ayran…Kızlar 23 günlüğüz hep takviye olarak mama verdim şimdi mamayı azaltıp sadece emzirmeye dönmek istiyorum ama erken mi diyorum doymuyor gibi çoğu zaman biberonla takviye almadan uyumuyor
Salı ya kadar denemeyi düşünüyorum bende salı kontrol var ama bizim sarılık da var mamayı kesmem acaba sarılığı artırır mıBen de 19 gün oldu doğum yapalı ilk günden beri mama takviyesi yapıyorum iki defa doyup doymadığını en iyi kilo alımından anlarsin canm benim ki 400 gram almış mesela sağlık ocağına kontrole gitmiştik orda öğrendim hemşire gerek yok mamaya dedi ama ben yine de destek olsun diye veriyorum sen de bir kontrole götür belki mamaya gerek yoktur
Aman süt olsun karni doysun da razıyım benAh memeler fora cidden kendimi süt tankeri gibi hissediyorum
Geçmiş olsun benim bebeğim 14 ile yattı benim yanımdaydı emzirdim süt sağdım mama verdim sık besledim yani gündüz 12de ışına girdi ertesi gün 10 gibi çıkardık değeri 4 e düşmüştüMerhaba ben normalde Temmuz annesi ocaktım ama oğlum 37+1 de 3 gün önce doğdu. Sarılık değeri 17 diye yoğun bakımda yatıyor kaç günde çıkar sütüm de gelmiyor pek orada ne kadar mama veriyorlar bilmiyorum yeterli besleniyor mudur yaşayan anneler yardımcı olabilir mi? Kaç gün kalması gerekiyor sarılıktan?
Canım benim bebeğimi ilk 3 gün serumla beslemek zorunda kaldılar ondan sarılık oldu değerini bilmiyordum ama doktor çok bi sarılığı yok demişti, 3 gün mavi ışık verdiler geçti çok şükür. Sarılık her yeni doğanda oluyor nerdeyse stres yapma canını da sıkma çok iyi bakıyorlar hatta senin evde bakabileceginden daha iyi bakıyorlar. Ne kadar mama verdiklerini ilgili doktora sorabilirsin. Sütün de anca iner ben şırıngayla çeke çeke 3-4 günde indirdim ancakMerhaba ben normalde Temmuz annesi ocaktım ama oğlum 37+1 de 3 gün önce doğdu. Sarılık değeri 17 diye yoğun bakımda yatıyor kaç günde çıkar sütüm de gelmiyor pek orada ne kadar mama veriyorlar bilmiyorum yeterli besleniyor mudur yaşayan anneler yardımcı olabilir mi? Kaç gün kalması gerekiyor sarılıktan?
Geçmiş olsun benim bebeğim 14 ile yattı benim yanımdaydı emzirdim süt sağdım mama verdim sık besledim yani gündüz 12de ışına girdi ertesi gün 10 gibi çıkardık değeri 4 e düşmüştü
Benimki de bir günden fazla serumla beslendi yoğun bakımda böbrek değerleri için o düzelince sarılık dediler sabah 17ydi öğleden sonra 15.6 dediler sabaha kadar düşer inşallah. Çıktıktan sonra tekrar ediyor mu? Ne yapmak gerekiyor? Kaç saatte bir ne kadar mama veya emzirme toplam veriyorsunuzCanım benim bebeğimi ilk 3 gün serumla beslemek zorunda kaldılar ondan sarılık oldu değerini bilmiyordum ama doktor çok bi sarılığı yok demişti, 3 gün mavi ışık verdiler geçti çok şükür. Sarılık her yeni doğanda oluyor nerdeyse stres yapma canını da sıkma çok iyi bakıyorlar hatta senin evde bakabileceginden daha iyi bakıyorlar. Ne kadar mama verdiklerini ilgili doktora sorabilirsin. Sütün de anca iner ben şırıngayla çeke çeke 3-4 günde indirdim ancak
Kızlar merhaba ben bebeğime doğduğundan beri 2 haftadır sütümü sağıp veriyorum arada da emziriyorum sarılık riski olduğu için sağıp vermek kaç cc içtiğini görmek içimi rahatlatıyordu ama artık yorucu olmaya basladı tamamen memeye gecmek istihorum ama ne kadar içtiğini görmyeincede doymadı mı acaba kuşkusu oluyor. İnternette en az 20 dk emmesi gerek doyması için diyor ama oğlum en fazla 15 dk kalıyor genelde 10 dkada uyuyakalıyor ne kadar uyarsamda emmeye devm etmiyor. Sizler 20 dk veya daha fazla emzirebiliyor musunuz?
Bence artık erken değil sarılık riskini atlatmıştır,çok acıktırmadan karnını doyur üstüne mama vermezsin bu sayede,daha çabuk acıkır bir dahakine ama seni daha çok emmeye çalışacağı için sütün de talebi karşılar hale gelirKızlar 23 günlüğüz hep takviye olarak mama verdim şimdi mamayı azaltıp sadece emzirmeye dönmek istiyorum ama erken mi diyorum doymuyor gibi çoğu zaman biberonla takviye almadan uyumuyor
Canım benim oğlum daha çıkmadı salı günü çıkarıcaz büyük ihtimal ama sarılık şu an tekrarlamadı. Dün ilk defa emzirdim daha bugün de 3 defa emzirdim ne kadar veriyolar bilmiyorum ama şu an için benim sütümle doyuyormuşBenimki de bir günden fazla serumla beslendi yoğun bakımda böbrek değerleri için o düzelince sarılık dediler sabah 17ydi öğleden sonra 15.6 dediler sabaha kadar düşer inşallah. Çıktıktan sonra tekrar ediyor mu? Ne yapmak gerekiyor? Kaç saatte bir ne kadar mama veya emzirme toplam veriyorsunuz
Gözün aydın canim. Allah anali babali büyütsün inşallah. Benim de 2 gün oldu dogum olali. Hala sütüm gelmedi. Yine de sık sık göğsümü veriyorum. Gunde 3 kere falan da sma mama veriyorumBen 2 gün oldu doğum yapalı kızlar ama bebeğim doymuyor
Canım 3 saate bir emziriyorum sonra kundaklayip yatağına koyuyorum. Pışpışlamadan , sallamadan, çokta yanında durmuyorum uyanık kalmasın diye. Allaha şükür en geç yarım saate sızıyor. Çok kalın giydiriyorsan sıcaktanda uyumaz. kundaklamıyorsan sıçrayada bilir. Ben kundaklıyoruö hemen yatıyorKızlar bebekleriniz ne kadar uyanık kalıyor
Benim kız 3 te uyandı şimdi daha yeni uyudu
Saatlerdir uyutmaya çalışıyorum 5 dk kucağımda dalıyor sonra tekrar uyanıyor
Karnı tok altı temiz gazınıda çıkarıyor üstelik gaz damlasıda kullanıyoruz
Maşallah canım inşallah en yakın zamanda taburcu olsun bir daha da ayrı kalmayınCanım benim oğlum daha çıkmadı salı günü çıkarıcaz büyük ihtimal ama sarılık şu an tekrarlamadı. Dün ilk defa emzirdim daha bugün de 3 defa emzirdim ne kadar veriyolar bilmiyorum ama şu an için benim sütümle doyuyormuş
Maşallah kuzuyaCanım 3 saate bir emziriyorum sonra kundaklayip yatağına koyuyorum. Pışpışlamadan , sallamadan, çokta yanında durmuyorum uyanık kalmasın diye. Allaha şükür en geç yarım saate sızıyor. Çok kalın giydiriyorsan sıcaktanda uyumaz. kundaklamıyorsan sıçrayada bilir. Ben kundaklıyoruö hemen yatıyor
Onunla konuş sakinleştirmeye çalış ve uzaklaş çok yanında durunca kokundan sızmıyor. Yanında olduğunu biliyor uyumuyor senden ayrılmıyor.Maşallah kuzuya
Kalın giydirmiyorum aslında ya kısa kollu zıbın üstüne ince penye alt üst var ama kundaklamıyorum ben ve uyuyana kadarda yanından ayrılmıyorum çünkü ağlıyor sürekli
Beşiğe koyuyorum sallamıyorum ama ağlamaya başlayınca kucağıma alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum
Uyku konusu sıkıntı olacak bizde belli ediyor kendini inş biraz daha büyüdüklerinde bir rutin oluşturabiliriz
Ben ilk günden beri göğüs ucu kullanıyorum. Hiç yok ucKızlar buraya hiç bakamadım bebeğim enfeksiyondan ve sarılıktan yoğun bakıma alınmıştı dün taburcu olduk çok şükürEv gibisi yokmuş vallaallahım bebekleri hastanede olanlara tez zamanda şifa versin Biz dün geldik bebeğim 2,5 -3 saatte bir kendisi uyanıyor tek göğsümü 20 dk emip uyuyakalıyor tek sorun bir göğsümü tutarken diğerini hiç almıyor. Sol göğsüm ben sıkınca içeri giriyor ucu sanırım bebekte kavrayamadığıniçin sinirlenip emmek istemiyor ama şimdi de bu göğsüm sürekli akıyor tişörtlerim sırılsıklam sağıyorum sağdıkça çoğalıyor daha çok akıyor kısır bir döngüye girdik silikon göğüs ucu aldırdım bugün bakalım inşallah işe yarar da bu göğsümü de veririm yoksa sütüm kesilecek aranızda kullanıp memnun olan var mı acaba ?
Canım benimde yok ucu o yüzden her türlü tedbiri almak zorunda kaldım birde lansinohun göğüs ucu çıkarıcı aletini aldım bir kere denedim doğumu tetiklemesin diye ama güzel bişeye benziyor sanki iyi çekti şişirdi ucunu devamlı yapılsa işe yarayabilir belki,henüz doğum yapmadığım için kullanmadım ama eğer senin yoksa alıp deneyebilirsin benceBen ilk günden beri göğüs ucu kullanıyorum. Hiç yok uc3 marka değiştirdim en iyisi mamajo tam yapışıyor ve akıttırmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?