Uç çıkarıcı kesinlikle işe yarıyor ama bi anda bırakmayın çıkarırken yara yapıyor ve göğüs uçlarınızı hep benli tutarak yapın o işlemi tavsiyemCanım benimde yok ucu o yüzden her türlü tedbiri almak zorunda kaldım birde lansinohun göğüs ucu çıkarıcı aletini aldım bir kere denedim doğumu tetiklemesin diye ama güzel bişeye benziyor sanki iyi çekti şişirdi ucunu devamlı yapılsa işe yarayabilir belki,henüz doğum yapmadığım için kullanmadım ama eğer senin yoksa alıp deneyebilirsin benceHa bu arada bende yorumları okuyarak mamajo silikon göğüs ucu aldım artı bir yorum daha gördüğüm için sevindim
Hey maşallah evde doğurcakmışssın, sancı gelmedi mi anlamadn mı noldu? Anlattğn bi msj varsa etiketlebilirsin ordan okim bulamadm ben :)
Biz iyi olmaya çalışıoruz klasik yenidoğan süreci işte, hamzayla sen nasılsınız? Doğum tarihi ne gün oldu şimdik?
Hamza bey iyi çok şükür ilk 2 gün sürekli uyduğu için sarılık değeri 8 çıktı , ama hemen toparladık , dün hastaneye gittik sarılığı bitmiş dedi doktor. Doğumdan sonra 200 gram vermişti onuda geri almış doğum kilomuza geldik geri çok şükür.Kızlar hepinize çok teşekkğr ederim .
dün sabaha karşı 04.11 de evladımızı kucağımıza aldık..
2 haftadır yaptığım yürüyüşlerin , egzersizlerin faydasın gördüm Allah’ıma hamd olsun..
doğum hikayeme geçeyim sizler için :)
biliyorsunuz 40+4 te idim ve doktorum en son pazartesi suni sancı vereceğini söylemişti , bende ümitsiz bi şekilde son günü beklıyordu.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı. O kontrolde bebeğin kanala girdiğini öğrenince ümidim çok arttı ve eşime bütün gün yürüyelim merdiven çıkalım dedim ve yola çıktık , bu esnada karnımda sertleşmeler oluyordu çok çok düzensiz bir şekilde. Neyse gittik sahil kenarına yürümeye 5-6 saat yürüdük bu yürüyüşler esnasında hala düzensiz sancılarım devam ediyordu , eve geldik evde yemek yedik , kızımı uyuttum sonra evi toparlayıp yerleri silme işlemine geçtimhala devam eden düzensiz bişeyler vardı.. sonra çayı pilates topunun üstünde içtim , artık sancılarım yarım saatte bir geliyordu. Doktoruma mesaj attım napalım diye hemen hastaneye gitmemi süreci orta takip etmemi istedi. Tabi ben az daha evde kalmak istedim. Sancılarım 10 -5 dk arası gelmeye başlayınca kayınvalideyi aradım bize gelin diye. Kızımı uykusundan kaldırıp götürmek istemedim , kv ler geldi, biz yola çıktık yoldayken sancılarımın makatıma baskı yaptığını hissedince anladım ki bebek geliyor bu sefer yolda doğurcam korkusu sardı :/ hemen eşime dedim hızlı ol, 15 dk içinde hastaneye gittik. Acilden doğumhaneye kadar okdr zor yürüdüm ki
Doğumhaneye gelince ebe açıklık kontrolü için çatala çıkardı.. muayeden sonra ebenin suratı değişti. Hemen telefona sarıldı doktorumu aradı. Doktor hanım yarım saat içinde burda olmanız lazım doğum başlamış suyu patlarsa gelir dedi ben şoka girdim. 10 cm açıklık olmuş .
hemen acil kan aldılar doktor gelene kadar nst ye bağladı ama nst de bile düzenli sancım çıkmadı, sonra doktorum geldi naptın sen dedi gülerek hadi gel deyip tekrar çatala çıktım. O esnada suyumu patlattı ve eşimi içeri aldı,
Suyumu patlatınca zaten hemen ıkınma hissi geldi. O esnada eğer güzel ıkınırsan 2 ıkınmada gelir bebeğin dedi, gerçektende öyle oldu, Allah’ıma binlerce kez şükğrler olsun 2. Ikınmada oğlumu göğsüme koydu . Kesi olmadı fakat 2 dikişlik bi yırtık oldu. Hamza öı 1-2 dk göğsümde tutup sonra kordonunu kesti doktorum sonra bebek hemşiresi muayene için aldı götürdü benide içeri alıp serum bağladılar.
allahıma hamd olsun resmen 2 haftadır hergün yürüdüm , yer sildim , adaçayı ahududu yaprağı içtim , hep aktiftim onların meyvesini aldım.
Allah’ıma geri kalan hamile arkadaşlarıma su gibi doğum nasip etsin inşallah
Canım biz de 2 günlüğüz memeyle savasıyor ve doymadıgı için tüm gece ayaktayız. Hastanede şırıngada mama verdiler biz de öyle denedik birazBen 2 gün oldu doğum yapalı kızlar ama bebeğim doymuyor
Cnm gaz damlası kullanmaya ne zaman başladın ? Nasıl karar verdin? Bi de hangi marka kullanıyosun?Kızlar bebekleriniz ne kadar uyanık kalıyor
Benim kız 3 te uyandı şimdi daha yeni uyudu
Saatlerdir uyutmaya çalışıyorum 5 dk kucağımda dalıyor sonra tekrar uyanıyor
Karnı tok altı temiz gazınıda çıkarıyor üstelik gaz damlasıda kullanıyoruz
Uygulamada şu şekilde yazıyor cnmKızlar aşılar ne zaman başlıyor.? Sizlerde liste var mı şu aşı şu ayda yapılır diğe ?
Bu habere de çok sevindimUç çıkarıcı kesinlikle işe yarıyor ama bi anda bırakmayın çıkarırken yara yapıyor ve göğüs uçlarınızı hep benli tutarak yapın o işlemi tavsiyem
İçine kaçık demekKizlar gogus uclarindan bahsetmissiniz. Yani gogus ucu yok ne demek anlayamadim. Normalde dokunca ucu cikar ya oyle cikmiyor mu sizin? Ucu olup olmadigini nereden anliyoruz? (Ilk gebelik cahilligi)
1 hafta falan oluyor canımCnm gaz damlası kullanmaya ne zaman başladın ? Nasıl karar verdin? Bi de hangi marka kullanıyosun?
Anladım cnm. Bizim kızında var sanki gaz problemi. Ama dr a da gitmedik daha1 hafta falan oluyor canım
Çocuk doktoruna kontrole gitmiştik ağlarken bacaklarını çekiyordu doktora bahsettim oda gaz damlası önerdi sap simplex kullanıyoruz
Bizi 1. Ayda kontrole çağırdı doktor hem aşısını yaparız hemde o gün kalça ultrasonu çektirirsiniz dedi
Gidince danışırsın sende canımAnladım cnm. Bizim kızında var sanki gaz problemi. Ama dr a da gitmedik daha
Benmki de tek meme sonrası diğerini almıyor. İlk baş ön süt gelir sonra yağlı süt gelirmiş. Doyuyo heralde benmki ilk 3 gün mama da içiyordu emdikten sonra şuan mama yada diğer memeyi almıyor tek göğüs emip uyuyor.Kızlar beslenme düzeniniz nasıl şimdi benim bebiş 10 günlük oldu bugün 2.5 saatte kendisi kalkıyor ve genelde tek bi göğsümü emip uykuya dalıyor ama en az 15-20 dk sürüyor emmesi diğer göğsümü de öbür beslenme zamanında veriyorum. Ama her iki göğsünüzü de veren varmış benimki uyuyor almak istemiyor birini emdikten sonra doyuyor sanırım. Tecrübeli anneler sizce normal mi yoksa zorla uyandırıp öbürünü de vermeye çalışıyım mı
Var bacım oda varCanım benimde yok ucu o yüzden her türlü tedbiri almak zorunda kaldım birde lansinohun göğüs ucu çıkarıcı aletini aldım bir kere denedim doğumu tetiklemesin diye ama güzel bişeye benziyor sanki iyi çekti şişirdi ucunu devamlı yapılsa işe yarayabilir belki,henüz doğum yapmadığım için kullanmadım ama eğer senin yoksa alıp deneyebilirsin benceHa bu arada bende yorumları okuyarak mamajo silikon göğüs ucu aldım artı bir yorum daha gördüğüm için sevindim
Kahverengi kısmı var ama başı yok tatlım.Kizlar gogus uclarindan bahsetmissiniz. Yani gogus ucu yok ne demek anlayamadim. Normalde dokunca ucu cikar ya oyle cikmiyor mu sizin? Ucu olup olmadigini nereden anliyoruz? (Ilk gebelik cahilligi)
Ben epidural sezeryan oldumSelam kızlar, ben temmuz annesi olucam inşallahöncelikle bebekleriniz hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün Sezeryan yapan annelere bişey sormak istiyorum.
1- Lavman yaptılar mi ?
2- Sondayi anestezi aldıktan sonra mi taktılar?
3- ebe doğum sonrası karnınıza bastırıp içinizi temizledi mi veya bunu yaparken hala belinizden aşağısı uyuşuk muydu?Bunları aşırı merak ediyorum kızlar.
Şehir hastanesine geçtim ben artık özelden. Bu yüzden uygulama nasıl merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?