Benimde göğüs ucum yok canım , ıkıncı bebek olmasına ragmen ilk gun bu yuzden emziremdm hemşire yardımcı oldu . tabi göğsüm yara oldu bıde@Minik_ceylo göğüs ucunun olmadığından bahsetmişsin canım bir sorum olacak
Süt durumun nasıl yeteri kadar geliyor mu
Ben sağdığımda en fazla 40 cc geliyor iki göğüsten ve bu yüzden hep mama takviyesi yapıyorum
İnternetten biraz araştırdım bu göğüs ucunun içe dönük olması süt kanallarının tıkanıklığı ve kısa olmasına neden oluyormuş
Her şeyi yapmama rağmen yeteri kadar süt gelmiyor acaba bu yüzden mi diyorum
Bide ben bol su içiyrm ekstra baya içiyorum yani@Minik_ceylo göğüs ucunun olmadığından bahsetmişsin canım bir sorum olacak
Süt durumun nasıl yeteri kadar geliyor mu
Ben sağdığımda en fazla 40 cc geliyor iki göğüsten ve bu yüzden hep mama takviyesi yapıyorum
İnternetten biraz araştırdım bu göğüs ucunun içe dönük olması süt kanallarının tıkanıklığı ve kısa olmasına neden oluyormuş
Her şeyi yapmama rağmen yeteri kadar süt gelmiyor acaba bu yüzden mi diyorum
Benimde öyle canım salı doktor kontrolüm var soracağım inşallah normal bişeydirKızlar 2 hafta önce sezaryenle doğum yaptım; dikiş yerimin sol tarafında, dikişin altında, derinin de altında 5 cm uzunluğunda bi sertlik oluşmuş. Dokununca acı da oluyor. Neden olmuştur? Siz hiç sertlik falan hissettinizmi dikiş altında ?
Ayy ben ilk kızımda asla gecmedi neler neler yaptım üç yasında şimdi hala bacak kısımlarında var cilt yapısı oyle dedik kabullendımKızlar bizim felaket bir pişik problemimiz var. Fotoğraf koymak istemiyorum ama makata komple kan oturdu diyim canlansın gözünüzde. Nasıl bu halde getirdik bilmiyorum kendime çok kızıyorum.
Trosyd + hametan karıştırıp sürüyorum şu an. Doktor bir arkadaşım önerdi. Mantarlaşmış artık orası dedi.
Yarın doktoruna da götüreceğim. Ama çok acısı var dayanamıyorum artık çok ağlıyor.
Sizin var mıdır böyle felaket pişik tecrübeleriniz.
Ben de açılma olmadığını duyunca motivasyonumu kaybettim. Yine suni sancıya mahkum kaldım -_- Salı günü zorlayacağım biraz dedi. Oğlumda da o işlemi yaptıktan sonra sancılarım başlamıştı. Yaptığı işleme membran sıyırma deniliyormuş galiba.Olmayınca olmuyor canım bende sürekli çömelip kalkıyorum da hiçbişey değişmiyor.
Bende yarın vatsaptan mesaj atarak sormayı düşünüyodum. Gelmen gerek derse giderim diyodum. bakalım ne dicek senin dr da. Umarım çok önemli bişi deildirBenimde öyle canım salı doktor kontrolüm var soracağım inşallah normal bişeydir
Ben en az 3 saatte bi bezini degistiriyorum cnm her emzirmeden once veya sonra.. kaka yapmadigi surece boyle duzen kurdum 40 cikana kadar sen nasilKızlar bizim felaket bir pişik problemimiz var. Fotoğraf koymak istemiyorum ama makata komple kan oturdu diyim canlansın gözünüzde. Nasıl bu halde getirdik bilmiyorum kendime çok kızıyorum.
Trosyd + hametan karıştırıp sürüyorum şu an. Doktor bir arkadaşım önerdi. Mantarlaşmış artık orası dedi.
Yarın doktoruna da götüreceğim. Ama çok acısı var dayanamıyorum artık çok ağlıyor.
Ayy ben ilk kızımda asla gecmedi neler neler yaptım üç yasında şimdi hala bacak kısımlarında var cilt yapısı oyle dedik kabullendımbunda yıne pişik var baya zeytınyagı suruyorum ama pek etkılı mı bılemıyorum
Ben direk sürüyorum kızdırma falan yapmadm , ama sadce pişik yerlere sür canım etrafa dagılmasın , ben ilk kızımda heryerıne dagıtmıştım çünkü . bide bez degıstr denemek lazım ben bunda değişim yaptım bezinde inşallah fayda eder annelik zor vessalamAnnem de sana benzemiş diyor doğduğumda benim de öyle olmuş popom. Çocuk doktoru cildiyeye falan göndermiş yapma ilaçla düzeltmişler. Zeytinyağını kızdırıp soğutup sürelim diyor kayınvalidem dünden beri ama bizimkinin zeytinyağlık hali kalmadı diyorum anlatamadım. Kızarıklıklarda etkili olur ama bizimki çok kötü
canım çok saçma gelebilir ama kızımın poposu o kadar kalın bir tabaka halinde pişik oldu ki neler neler denedik geçmedi kayınvalidem ben oğluma arko kremin tüp olanlarından kullandım anca o geçirmişti dedi son çare aldık ve gerçekten iki güne tertemiz oldu poposu. kızım için hala pişik olduğunda onu kullanıyorum. her çocuğa farklı şeyler iyi geliyor cilp tipiyle alakalı galiba.Annem de sana benzemiş diyor doğduğumda benim de öyle olmuş popom. Çocuk doktoru cildiyeye falan göndermiş yapma ilaçla düzeltmişler. Zeytinyağını kızdırıp soğutup sürelim diyor kayınvalidem dünden beri ama bizimkinin zeytinyağlık hali kalmadı diyorum anlatamadım. Kızarıklıklarda etkili olur ama bizimki çok kötü
Ben en az 3 saatte bi bezini degistiriyorum cnm her emzirmeden once veya sonra.. kaka yapmadigi surece boyle duzen kurdum 40 cikana kadar sen nasil
Yapiyordu ? Bebeklerin cildi asiri hassas.. bezinden kaynaklanabilirmi? Ben ilk kizimda yasamistim pisigi.. ne denediysem gecmedi ve en sonunda mitosyl diye bi krem
Kullandim icerigine bakabilirsin belki turkiyede buna benzer bisey bulabilirsin inanirmisin mucizevi bi krem…
Ben direk sürüyorum kızdırma falan yapmadm , ama sadce pişik yerlere sür canım etrafa dagılmasın , ben ilk kızımda heryerıne dagıtmıştım çünkü . bide bez degıstr denemek lazım ben bunda değişim yaptım bezinde inşallah fayda eder annelik zor vessalam
canım çok saçma gelebilir ama kızımın poposu o kadar kalın bir tabaka halinde pişik oldu ki neler neler denedik geçmedi kayınvalidem ben oğluma arko kremin tüp olanlarından kullandım anca o geçirmişti dedi son çare aldık ve gerçekten iki güne tertemiz oldu poposu. kızım için hala pişik olduğunda onu kullanıyorum. her çocuğa farklı şeyler iyi geliyor cilp tipiyle alakalı galiba.
Ya kalın bir tabaka ve böyle patlak patlak sivilce gibi mantar gibiydi. Biz eczanede özel bir karışım bile yaptırdık hiç biri fayda etmedi arko krem direk iyileştirdi.Bunu ilk diyen değilsin o yüzden saçma gelmedi
Çok ilginç bir bilgi gerçekten. Açık yarası var mıydı peki? Valla deneyesim var arkoyu
Peki daktozin krem var ona benzer bi krem varmi? Bu yara acilinca cok iyi geliyor.. bilemedimBizim gaz sorunumuz var. Her pırtta kaka çıkıyor. O çok tahriş etti. Ben de çok sık değiştiriyorum ama yetmedi. Kaynamış soğumuş su ve pamukla siliyordum. Bezimiz sleepy idi. Orda yoktur türk markası. Sonra bir arkadaşımız hediye pampers yollamış onu kullanırken oldu ama alakası var mı bilmiyorum. Şimdi sleepy ye döndüm ne olur ne olmaz. Ama yine de onla alakasız bence. Kaka sıklığından gibi.
Baktım mitosyl içerğine zincoxid diyor burada da oxizinc var o tarz bir krem ben de onu kullanıyordum. Ama yara açıldığı için artık arkadaşım çinko sürülmez şimdi dedi. Kızarıklığa iyi gelirmiş çinko.
Su ,komposto, dereotu süt arttırıcılar incir kayısı falan hepsini denedimBide ben bol su içiyrm ekstra baya içiyorum yaniyemek az yıyorm
Ayyy maşallah iyi toparlamış 3 günde . Bizim hep kaybetti o ara3620 doğdu salı günü.
Cuma kontrole gittim. 3675di. Doktor şişliği inip almıştır dedi . Gerçi üzeri bir kat giyinikken ölçüm oldu. Pazartesi sağlık ocağında üzeri ciplak3695 çıktı.
Canım silikon uç philips avent s beden denemeni tavsiye ederim . Benim de 3300den 2900lere düştü işte ancak 13. günde filan toparlayacak artık . Doktor normal dedi ama insan takıyor işte lohusalıkta her şeyi kafaya takıyor insanBen de silikon uçla beceremedim. Ucu küçük ağzından çıkıyor sürekli. Hırslı sinirli de bir bebek. Mücadeleyle geçiyor emme seansları sırtım belim ağrıdı artık. Sağıp veriyordum normal emme düzenine geçelim diye uğraşıyorum. Ucu çıkar dedim emdikçe. Burda da öyle dedi kızlar. Bakalım ne kadar dayanıcam.
5 haziranda 3005 gram doğdu.
7 haziran hastane çıkışında 2720 gramdı.
17 haziran kontrolde 3130 gram olmuştuk artık. Yani 10-11 günde başlangıca ulaşmış sanırım bizimki. 12. Günde geçmiş.
Canım sudocrem deneyenler geçmeyen pişiği geçirdi diyorlarKızlar bizim felaket bir pişik problemimiz var. Fotoğraf koymak istemiyorum ama makata komple kan oturdu diyim canlansın gözünüzde. Nasıl bu halde getirdik bilmiyorum kendime çok kızıyorum.
Canım sen başından kabul etmişsin ama sütünün az olduğunu.Sütünü artırmanın ilk yolu kesinlikle inanmak ve sık sık emzirmek. Ya istediğin çayı iç istediğin her şeyi yap eğer sütüm az dersen az olur zaten . Bebeğini ten tene temas yap sütünün artığını düşünSu ,komposto, dereotu süt arttırıcılar incir kayısı falan hepsini denedim
Aynı şekilde ilk kızımda da böyleydi çok az gelirdi şimdi de böyle
Allah herkese bol bol süt versin
Üzülüyorum böyle az olunca
Hastaneden taburcu olmadan önce depresyon testi yaptılar bütün sorulara gayet iyi harikayım falan diye cevaplar verdimKızlar bir de bu annelik hüznü kaç güne geçti sizde ? Bir çok iyi hissediyorum bazen çok kaygılı hissediyorum bazen çok üzgün hissediyorum umarım inşallah bir an önce biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?