- 8 Mart 2021
- 289
- 316
- 18
- 34
Bana öteki çocuğumda çocuk doktoru demişti ölçek biraz fazla koy diye bende öğle yapıyorum ayni bire bir koyunca sulu oluyor böyle kıvamlı oluyorNeden mamayı bir ölçek fazla koyuyorsun
2 ölçek su 3 ölçek mama mı koyuyorsun
Bağırsaklarını yormuyor mu sıkıntı yapmıyor mu
Sutler uyutuyor da hafif olduğunda hemen acikiyolar mama daha dolgunluk veriyorKızlar ben çocuğuma ilk zamanlar sütüm azken bir iki kez de annemin zoruyla verdim mamayı.
Şimdi kortizon aldığımdan bu geceden itibaren düzenli başlicam az önce conformil mamadan 30cc kaşıkla deneme amaçlı verdim. Tadını sever diyordum sevmedi ama içti çünkü çöplük kendisiiçtikten sonra da uyuyakaldı birden oh beeee. Benim sütüm uyutmuyor mu bu çocuğu acaba.
İnşallah gazlarını da kolay çıkartır.
Benimde 8 saat uyuyup hiçbir şekilde uyandıramadığım kızım gitti yerine 10-12 saat hiç uyumayan kızım geldiKızlar 1aylık olduk ama ilk haftalar hep uyuyan sakin bebek gitti zor uyuyo hemen uyanıyor uyanıkken hep ağlıyor. Gaz ilaçları fayda etmiyor. Çok zorluyor bizi. Sürekli kaka yapıyor nerdeyse her bez değişimnde. Gaz çok çıkarıyor niye gazı var ağlıyor anlamadım mama almıyor anne sütü sadece.
Canım normal doğum yaptım, 3. Haftama girerken acayip bir idrar yanması kasık agrısı hatta böbreklerime kadar ağrı çektim. Bir yandan dikiş acısı da var su an 32 günlüğüz dikişim minicik kalmıs dökülmeyen ve kanamam hala devam. 3. Hafta sorun yasadıgımda doktorla konustum purinol aldım ve 2 gün kullandım normale döndüm antiseptik oldugu icin işe yaradıBen 21 gün önce normal doğum yaptım sürekli idrar yanması ve ağrısı yaşıyorum ilk günden itibaren ben dikiş den olduğunu sanıyordum yaşayanlar oldu mu
Peki sebebi ney miş canımCanım normal doğum yaptım, 3. Haftama girerken acayip bir idrar yanması kasık agrısı hatta böbreklerime kadar ağrı çektim. Bir yandan dikiş acısı da var su an 32 günlüğüz dikişim minicik kalmıs dökülmeyen ve kanamam hala devam. 3. Hafta sorun yasadıgımda doktorla konustum purinol aldım ve 2 gün kullandım normale döndüm antiseptik oldugu icin işe yaradı
Ben de aptamil kullanıyorum sütün yetmedigini hissettiğimde mecbur veriyordum 30 -40 cc yetiyor genelde benimkine emdikten sonra aldığı için belki. Doktor 1 aylık kontrolünde mamayı kesmemizi söyledi, anne sütü yeter 3570 dogmustu 4500 olmus gözüne cok geldi vermeyin dedi. Ama mesela bu aksam gögüslerim boşaldı o kadar arka arkaya emdi mama vermek durumunda kaldım. Mama verince insana vicdan yaptırıyorlar ya sütüm öyle çok çok fazla gelmiyor sagdıgımda bile iki gögüsten anca 30-40 cc topluyorum off canım sıkıldı vallaMama kullanan kızlar kaç cc veriyorsunuz mamayı ve ne kullanıyorsunuz? Bizim 6. Haftamız bitti bugün. 7ye giriyoruz.
Ben romatoloji doktorumu aradım bugün dayanamayıp ağrılara çocuk da çok kudurdu tükendim. İlaca başladık. Ama ilaçtan sonra 4-6 saat kadar emzirmeyeceğim. Süt de stoklamamıştım uğraşamayacağım da şu an.
Şimdi içmeden önce sağdım. Gece acıkmazsa idare ederiz aslında. Ama ne olur ne olmaz aptamil conformil aldık gaz yapmıyormuş eczacı demiş eşime. Deneyen var mı? Ve kaç cc vermeyim esas soru
Valla rahim kendini topluyor orda bir hareket var doktor gayet normal dedi. Benim ilk günden beri vardı ama cok arınca purinol kullandım. Dedigim gibi hala o ağrı sızı tam geçmiş değil doktor 40 gün ilk söyledigimiz süre ama aslında vücudun her anlamda kendini toplaması 6 ay demiştiPeki sebebi ney miş canımbebde 3 ci haftama girdim bu yanma baştan beri var vallah hiç ağrım kalmadı bu geçmek bilmiyor
İlk doğumumda hiç yaşamadığım için bunuValla rahim kendini topluyor orda bir hareket var doktor gayet normal dedi. Benim ilk günden beri vardı ama cok arınca purinol kullandım. Dedigim gibi hala o ağrı sızı tam geçmiş değil doktor 40 gün ilk söyledigimiz süre ama aslında vücudun her anlamda kendini toplaması 6 ay demişti
Cnm bnde seninle aynıydım ve mamayı bırakma kararı aldım sadece emzirdim sağıyorum süt çok az mama versem yiyecek çocuk baya Bi psikolojim bozuldu çocuk aç mı diye ama açlık belirtisi yoktu versem mamayı da alıyordu ama vermedim böyle böyle 3 gün denedim kilosunu ölçtğm 1 hafta denedim sDece emzirme kilosunu ölçtüm baktım iyi mamayı tamamen çıkardım ve şimdi çok rahatımBen de aptamil kullanıyorum sütün yetmedigini hissettiğimde mecbur veriyordum 30 -40 cc yetiyor genelde benimkine emdikten sonra aldığı için belki. Doktor 1 aylık kontrolünde mamayı kesmemizi söyledi, anne sütü yeter 3570 dogmustu 4500 olmus gözüne cok geldi vermeyin dedi. Ama mesela bu aksam gögüslerim boşaldı o kadar arka arkaya emdi mama vermek durumunda kaldım. Mama verince insana vicdan yaptırıyorlar ya sütüm öyle çok çok fazla gelmiyor sagdıgımda bile iki gögüsten anca 30-40 cc topluyorum off canım sıkıldı valla
Canım bende yıkadım birgün durdum birgün yıkadım 8 günde düşdü ama göbeğin hem altına hem üstüne bez koydum göbeği acıtmasın mandal diye bezde nem varsa emdi çabuk kurudu duş yumuşatıp düşmesine yardımcı oluyor bence kızımı sık yıkamamışdım 12 günde düşmüşdü hızlı nefes alır bebekler yetişkin gibi olmazlar canım normaldir ama için rahat etmez ise yinede Dr görünürsüz bir iki güne düşür annesi inşKızlar merhaba biz bugün 14 günlük olduk ama göbek bağımız düşmedi rif ampul kullandık beş gün yinede fayda etmedi yavruma çok üzülüyorum yeri acıyor sanırım ağlıyor sürekli çok çaresiz hissediyorum doktorumuz koku ve akıntı yoksa normal yıkamayın dedi yikamadik ama sıcaktan bunalinca ben üç defa yıkadım ve yikadigimda daha çok yer verdi sanki düşmesini hızlandırdı şuan biraz sallanıyor acile mı gitsem doktor çeker mi acababide çok hızlı nefes alıp veriyor kafama takıldı bilen fikri olan var mı
Ben anlamiyorum cidden neden turkiyede yikamayin diyorlar.. ben dogumdan 1 gun sonra hergun yikadim 7. Gun gobegi dustu ve her defasinda gobegini guzelce kuruladim .. hele ordaki sicaklarda yikamadan olurmu ya. Enfeksiyon kapar diye diyorlar muhtemelen ama steril bir sekilde kuruladinmi hic birsey olmuyorKızlar merhaba biz bugün 14 günlük olduk ama göbek bağımız düşmedi rif ampul kullandık beş gün yinede fayda etmedi yavruma çok üzülüyorum yeri acıyor sanırım ağlıyor sürekli çok çaresiz hissediyorum doktorumuz koku ve akıntı yoksa normal yıkamayın dedi yikamadik ama sıcaktan bunalinca ben üç defa yıkadım ve yikadigimda daha çok yer verdi sanki düşmesini hızlandırdı şuan biraz sallanıyor acile mı gitsem doktor çeker mi acababide çok hızlı nefes alıp veriyor kafama takıldı bilen fikri olan var mı
Canım benim oğlumunda göbeği 15.gün düştü. 11 gün ha bugün ha yarın düşer diye yıkamadık ama düşmeyince rahat etsin diye mecbur yıkadık Çok şükür sıkıntısız düştü göbeği. Bebekten bebeğe değişiyor kızımda 1 haftalıkken düşmüştü hiç dert etmemiştik bile.Kızlar merhaba biz bugün 14 günlük olduk ama göbek bağımız düşmedi rif ampul kullandık beş gün yinede fayda etmedi yavruma çok üzülüyorum yeri acıyor sanırım ağlıyor sürekli çok çaresiz hissediyorum doktorumuz koku ve akıntı yoksa normal yıkamayın dedi yikamadik ama sıcaktan bunalinca ben üç defa yıkadım ve yikadigimda daha çok yer verdi sanki düşmesini hızlandırdı şuan biraz sallanıyor acile mı gitsem doktor çeker mi acababide çok hızlı nefes alıp veriyor kafama takıldı bilen fikri olan var mı
Ne bileyim canım doktoru dinledim işte bir işe yaramadı en iyisi yıkamak ve beklemek. Değil mi nefesleri çok hızlı ben kendimle karşılaştırma yapıyorum işte ama takip edicem canim çok teşekkür ederimCanım bende yıkadım birgün durdum birgün yıkadım 8 günde düşdü ama göbeğin hem altına hem üstüne bez koydum göbeği acıtmasın mandal diye bezde nem varsa emdi çabuk kurudu duş yumuşatıp düşmesine yardımcı oluyor bence kızımı sık yıkamamışdım 12 günde düşmüşdü hızlı nefes alır bebekler yetişkin gibi olmazlar canım normaldir ama için rahat etmez ise yinede Dr görünürsüz bir iki güne düşür annesi inş
Anladım canım bak belkide sendede banyo hızlandırmış keşke yukasaydik diyorum şuan gerçekten pişmanımCanım benim oğlumunda göbeği 15.gün düştü. 11 gün ha bugün ha yarın düşer diye yıkamadık ama düşmeyince rahat etsin diye mecbur yıkadık Çok şükür sıkıntısız düştü göbeği. Bebekten bebeğe değişiyor kızımda 1 haftalıkken düşmüştü hiç dert etmemiştik bile.
Kv her gün yıkayalım dedi keşke onu dinleseydim diyorum şuan. Bizde saç kurutma makinesiyle kuruttuk inşallah bir sorun olmazBen anlamiyorum cidden neden turkiyede yikamayin diyorlar.. ben dogumdan 1 gun sonra hergun yikadim 7. Gun gobegi dustu ve her defasinda gobegini guzelce kuruladim .. hele ordaki sicaklarda yikamadan olurmu ya. Enfeksiyon kapar diye diyorlar muhtemelen ama steril bir sekilde kuruladinmi hic birsey olmuyor
Ben de aptamil kullanıyorum sütün yetmedigini hissettiğimde mecbur veriyordum 30 -40 cc yetiyor genelde benimkine emdikten sonra aldığı için belki. Doktor 1 aylık kontrolünde mamayı kesmemizi söyledi, anne sütü yeter 3570 dogmustu 4500 olmus gözüne cok geldi vermeyin dedi. Ama mesela bu aksam gögüslerim boşaldı o kadar arka arkaya emdi mama vermek durumunda kaldım. Mama verince insana vicdan yaptırıyorlar ya sütüm öyle çok çok fazla gelmiyor sagdıgımda bile iki gögüsten anca 30-40 cc topluyorum off canım sıkıldı valla
Ben anlamiyorum cidden neden turkiyede yikamayin diyorlar.. ben dogumdan 1 gun sonra hergun yikadim 7. Gun gobegi dustu ve her defasinda gobegini guzelce kuruladim .. hele ordaki sicaklarda yikamadan olurmu ya. Enfeksiyon kapar diye diyorlar muhtemelen ama steril bir sekilde kuruladinmi hic birsey olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?