2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kızlar bugün de bebemle 760 km yol yaptık biz. O kadar huzurlu bir gündü ki. Uzun yol şoförü olasım geldi ya. Sadece son 80km huzursuzluk yaptı o da sıçamamış sıçtı rahatladı
Canım izmire gitmiştin galiba bebeğin o sıcakta ne yaptı ? Ben de bir iki hafta sonra tatile gitmeyi planlıyorum ama korkuyorum da sıcata ne yapar diye

Canım izmire gitmiştin galiba bebeğin o sıcakta ne yaptı ? Ben de bir iki hafta sonra tatile gitmeyi planlıyorum ama korkuyorum da sıcata ne yapar diye

Geçen hafta istanbuldan izmire gittik. Dün de izmir ankara yaptık.
Ailem izmirde yazlık bir yerde. Yazlık ev gibi bir ev aşırı sıcak. Klima yok. Çatı katında yattık. Yandık yatağımız sırıl sıklam oluyordu eşimle benim. Çocuk rahatsız olmadı. İsilikleri coştu tabi. Ama İstanbuldaki serin evimizden ekstra bir delilik yapmadı. Oradayken bir gün çok çıldırdı. O da misafir gelmişti bebek görmeye. Onlara şovunu yaptı. Bir de doktorlar önermese de her gün deniz soktum ben. İlk tedirgin oldu ama sonra sevdi.
Yavaş yavaş ayakları bacakları en son bezini de çıkarıp boynuna kadar soktuk. Hoşuna gitti. Dönüşte boyun simidi tarzı şeyler var ya onlrdan mı alsam diyorum. Sen tatilde denize sokmayı düşünüyor musun? Var mı öyle bir teçhizatın?

Dün ankaraya geldik yolda yine aşırı sakin araba sesi uyutuyor bunları. Acıktıkça al emzir altına yaparsa yol kenarında dur araba koltuğunda alt değiştir. Benzinliklerin o aile odalarına sokmadım hiç. Bilmiyorum bana zor gelmedi. Ama biz ailelerin yanına geldik bayram zamanı tarih seçme şansımız yoktu. Tatil planı yapsam ağustos 15 sonrasına atardım daha rahat olur sanki.

Benim bebiş hastaneden ilk geldiğimiz gece tüm vücudu bi anda sanki sinek ısırmış gibi kırmızı ve ucu iltihaplıya benzeyen döküntü döktü cok korktuk sorduk toksik eritem diye yenidoğan döküntüsüymüş. Şimdi sadede yüzünde var son haftalar yine döktü doktora sorduk normal dedi ama cok kötü kırmızı duruyor. Son 3-4 gündür sıcaklatmamaya calısıyorum cam acıyorum vs biraz öyle sönüşse de tam gecmedi ne tam geçirir bilmiyorum gülsuyu ile sildim yüzünü bi kac kezdir. Bebegim 33 günlük inş yakın zamanda geçer

Kızlar bebişiniz gece kaç saat uyuyor ? Fazla uyuyunca uyandırıyor musunuz ?
Geceleri 1 den önce asla uyumuyor uymusu olmasına rağmen ben yatırıyorum o kalkıyor 3 kez bu fasıl oluyor ve 1 de sızıyor ç, saat 4.30 5 de kalkıyor emiyor veya sütüm yetmiyorsa mama takviyesi sonra 5-7 arası mutlaka uyanık resmen evde dolasmaca oynamacalar. 7 de uyudugunda da 9-10 a kdr uyuyo ve sonra öglene kdr yarı uyku modu en gec 12.30 da uzun öğle uykusu baslıyor

Kızlar sormak için erken olacak belki ama herhangi bi doğum kontrol yöntemine başlayan var mı ben hap kullanamıyorum karaciğerimi yoruyor, spirale de çok güvenmiyorum iğne düşünüyordum sağlık ocağındaki ebeyle konuştum 6 aydan önce iğne kullanmayacağımı söyledi ama ben ilk defa duyuyorum böyle bişey. Daha ilişkiye başlamadık ama dikişlerim falan iyileşti bugün yarın başlarız artık 6 ay öyle allaha emanet mi gidicez

Bende spiral düşünüyorum cnm hap zaten emziriyoruz kullanamam iğneyi emzirirken kullanabilirmiyiz ?

Ben de doktoruma sordum. 3 ay sonra dedi bana hap veya iğne için. Ama önermiyorum hormon almanı dedi. En iyi korunma yöntemi kondom dedi geçti ya kadın.

Canım ben daha öncede aylık iğneyle korunuyordum ebem 1 haftalık konturolde eşimle bana 6 ay boyunca iğneye geçemeyeceğimi o yüzden eşimin korunmasının en iyisi olacağını söyledi. ben spirale güvenmiyorum hapıda kesin unuturum zaten.

Canım bende de var pentinin şortlu korsesinden. Gelinliğin altına giymiştim düğünümde 13 kilo aldım hamilelikte, 8 i gitti, 5 i kaldı. Hafif bir sezaryen göbeği var tek sıkıntım o. Mesajını görünce ümitlendim onu deneyeceğim, inşallah senin gördüğün faydayı görürüm

Hiç korkma canım gecer rahatla kac günlük bebişimiz
35 günlük inşallah canım
Aslında öyle diye aldım kokusu ama olmazsa başka bakayım
İnşallah canım

Esin korunacak canım o zman en iyisi bu

Bu konu benim çok aklıma takıldı ya geçen gün söyledin ya.
Ben yağlı kısmını alıp almadığını nasıl anlicam bu bebenin ya?

Ya bişey soracam çıldırmak uzereyim. Dün sesi kısıldı Diye yazmıştım. Hiç uyuyamadi bile . Bugün gece den beri o kadar uykuya meyilli ki korkuyorum bişey mi oldu diye. . Dün ayaklarının altına vikis sürmüştüm. Boğazına iyi gelir diye koklatmak istedim. Oda ağzına kacmis hemen yıkadık ağzını filan. O yapmış olabilir mi hanımla nolur bı cevap verin bana . Yani birgun de bebek degisirmi çok da hızlı befes aliyor uyurken. Lütfen bilen biri yazsın.

Normal vicks 2 yaşından küçüklere kullanılmıyor, vicks baby de 6 ay üzeri için. Hangisiydi seninki?
Boğazı ağlamaktan tahriş olmuş onun, üşük gibi bir şey yok ki keşke hiç sürmeseydin.
Ben olsam bir doktora götürürdüm ya. Eğer bebek için olan değilse 2 yaş üzerine sadece sırt ve göğse uygulanıyor burna yaklaştırılmıyor bile.

Bu konu benim çok aklıma takıldı ya geçen gün söyledin ya.
Ben yağlı kısmını alıp almadığını nasıl anlicam bu bebenin ya?
Bana doktorum hangi memede uyuduysa uyaninca o memeden ver yağlı kısmı alır demişti bende o şekilde yapiyorum cnm dogdugunda 3550 doğdu 1 ayda 4700 cıktı

Mutlaka dene ama tum gun takma ara ara tak sezaryen yeri havalansın . 2 haftaya etkı ediyor. Bana kadın doğum doktorum önerdi .inş fayda görürsün canım

Ağzına viks kaçması hakkında bişey diyemem ama bebekler şu dönemde her gün değişiyor mesela benim oğlum normalde gündüzleri uzun uzadıya uyurdu şimdi gündüzleri birer saat uyuyup geceleri üçer ya da ikişer saatlik 3 periyodda uyuyor. 12de yatırdım mesela 3e doğru uyanır emerken geri uyur sonra 6ya doğru uyanır yine emerken uyur 8e doğru geri uyanıp bi daha da uyumaz şu anlık düzeni böyle ama haftaya ya da yarın da değişebilir bilemiyorum belki sizin bebeğiniz de böyle bi değişim içine girmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…