2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Canım bu uyku düzenini oluşturmaya çalışıyoruz biz de. Ama benim oğlan gece uyumuyor gündüz çok uyuyor. Gece 1’er saatlik periyotlar halinde , gündüz de 2-3’er saatlik periyotlar halinde. Siz bu düzeni nasıl oluşturdunuz? Kendiliğinden mi oldu? Yoksa sizin yaptığınız bir şeyler var mı? Ve kaç günlükten sonra bu düzene geçildi?

Kızlar acil yardım,

bebeğim 4 gündür kaka yapmıyor ve huzursuz. Gliserin kansuk verdi doktor 4te1 atacağım kullanan var mı bir de bebeklerinizin kaka düzeni nasıl? Cıktıgında kabız giib çıkmıyor ama rahat da kakasını yapamıyor ve zorlanıyor inş kronik hale gelmez

Benim de o şekilde gece uyuyor herkes kendiliğinden olduğunu söylüyor doktorlar dahil. 4 aydan küçük bebeklerde uyku düzeni oluşturmak pek mümkün değilmiş.
Ama bizimki ilk doğduğundan itibaren annem gece sütümü sağdırıp fazla fazla miktarlarda biberonla verdi hep uyanmasın uzun süre diye. Gereksiz yere biberona alıştık ama annem hep boşver önemli olan senin rahatın diyip durdu açıkçası şu an da gece biberonu bıraktık normalde (ben ilaç kullandığım için 1-2 haftalığına geri döndük) ama aynı gece uzun uyuması devam ediyor. 5 saat uyumuyor tabi ama 3 saat uyanmıyor ve emdikten sonra uykuya geçişi rahat oluyor. Gündüz bunu asla yapamıyoruz.

Eskiden hepimize vermişler ve verirlermiş, ben de bazen veriyorum rahatlıyor

Kılar herkes ishal veya kakayla ilgili bir şey yazmış 40 günlük bebeğin kakası nasıl ki ? İshal oldugunu nasıl anladınız? Vallaha şüpheye düştüm

Arkadaslar merhaba doğum yapalı 38 gün oldu, korseyi düzenli kullanamadm hala 4 aylık gibi göbeğim var sizler ne durumdasınız acaba 40 günden sonra gecti mi, spora ne zaman baslayabilirm kilo ile ilgili takıntım yok ama göbek hala hamileym gibi görünüyor dısardan

Kılar herkes ishal veya kakayla ilgili bir şey yazmış 40 günlük bebeğin kakası nasıl ki ? İshal oldugunu nasıl anladınız? Vallaha şüpheye düştüm
Canım zaten su gibi yapıyorlar farkı şu : hiç pütür olmayacak ishal olursa. birde rengi farklı oluyor.ishalden 3 kere hastaneye gittik ordan bıliorum minişime serum takmıslardı

Kızlar bir şey soracağım. Ben şu süt meselesine taktım sabahtan beri. sütünü sağanlar kaç cc çıkıyor sütünüz?

Soruyorum Çünkü kayınvalidemdeyim ve sürekli saçma yorumlar yapıyor. Kendisine 5 kere sabırla cevap veriyorum. 6. Da tersliyorum. Sonra ya öyleyse diye içim içimi yiyor.

Bundan sonrası iç dökme mesajıdır çok bunaldım. Sıkılan okumayabilir bilgi içermiyor

Kadınla diyalog şöyle:
Succucum acaba aç mı bu çocuk.(klasik) Hayır anne emdi yarım saat önce.
Sütün var mıydı? Vardır heralde luk luk ses çıkardı neden olmasın ki?
Benim yoktu. Ama benim var. Sabah uyandığımda geceliğim sütyenim ıslanmış oluyor. Bir kez emzirmezsem taş gibi oluyor.
Succu bence bu çocuk aç. Değil anne.
Mama verelim mi? Hayır vermeyelim.
Derken derken. Ben mama vermeye ikna olurum. Çünkü bilinçaltıma çocuğun aç olduğunu yükledi. Ama kaşık biberonla veririm.
Kaşıkla çok zor. Biberonla mı versen acaba. Hayır anne gündüz biberon vermiyorum. Sadece gece uykuda biberon veriyorum.
Succucum biberonla versen doyar kaşıkla verdiğin için yemedi mamayı. Hayır anne tok olduğu için yemedi mamayı.
Akşam saati yanında emziririm. Luk luk emdiğini görür.
Hep böyle emse kilo alır benim kuzum. Babanesi yanında diye böyle emiyor dimi normalde böyle emmiyor bu yavrum. Hayır anne istisnai durumlar harç emiyor böyle.
Gece uykusuna geçer yavrum.
Bak luk luk emdi bu akşam nasıl uyuyor. Dün gece de uyumuştu?!?!?!!?
Gece ilaç kullandığım için uykuda iken önceden sağdığım sütü biberonla veririm.
Biberona alıştı bu memeni almayacak görürsün. Anne sabah kaşıkla verme biberon ver diyordun. E alışmış çünkü boşuna uğraşma kaşıkla diye dedim.

Ayyyy çok dolmuşum kimseye anlatamıyorum kızlar çatladım
Hayır zaten hastayım. Emzirmek işkence benim için. Annem de mama ver diyor ama hasta olduğum için yorulmayayım diye. Rahatına bak diyor. Çocuk büyür diyor. Bu böyle beni delirtmeye çalışıyor.
Bir de çirkin bi yeğeni var. Gitti çocuğumu ona benzetip duruyor. Ağladım ona mı benziyor diye eşime. Eşim gülüyor. Komik değil ama

Canım şimdiye yazdıklarında hepsininde haklısın sonuna kadar ama en son yazdığın olmamış mevlam yarattığına çirkin denmez bide ona benzeyecek dedi diye aglanmaz mevlam öğle bir dert verir ki sen bile sasarsin dilimizden kalbimizden geçenlere dikkat edelim
Bizde büyüklerimiz hep der beşik çirkini mahalle güzeli olurmus benim çocuklarım gerçekten hep beşik çirkini idi öğle kundak da nasip sagliklari verinde olsun da gerisi bos

Doğru söylüyorsun canım yanlış ifade ettim kendimi sinirliyim de.
çirkin demeyeyim. Obez 180 kilo bir adam. Sağlık sorunları olan. Kalp hastası. Uyku apnesi var hepsi kiloya bağlı. Boynu moynu gözükmüyor. Kendi kendini çirkinleştirmiş diyelim. Bebeklerin de boynu gözükmüyor ya. Ayy büyüyünce x amcasına benzeyecek boynu yok diye bağrınıyor.

Bende çareyi koluma değil yastığa yatırıp emzirerek buldum yoksa bunalıyor sıcaktan çocuk
Benim oğlumda bugün 4.gün yaptı kakasını, geçenlerde de 3.gün yapmıştı.. Aynı senin dediğin gibi kabız gibi değil çok zorlandığını söyleyemem bol bol gaz çıkarıyor yapana kadar ama... Ben fitil atmadım banyo yaptırmıştım sonrasında bebe masaj yağı ile hafif yağladım onu sonra yarım saat içinde filan yapmış hemde sırtına kadar çıkmıştı tekrar banyoluk olduk

Yanılmıyosam 30-35 günlükte geçti bu düzene. Şöyle oluştu bi gün boyunca uyuyamadı 9-10 saat kadar akşam doktoruna danıştık yarım paranox s fitil atmamızı söyledi ağrı kesici ateş düşürücüymüş ve uyku da yapıyormuş gece 12 civarı uykusuzluktan ve ilacın etkisiyle bayıldı artık ve ilk defa o gece rahat ettik sonra de öyle devam etti. Yine arada huysuzluk yapıyor mesela bugün öğleden sonra 3 bucukta derin uykusundan uyandı bu saate kadar yarım saat uyuyup uyandı sürekli zor uyuttuk ama alıştım artık, haftada 1 yada 2 gün böyle zorlu zamanları oluyor diğer günler nispeten rahatız. Eğer bu düzeni oturtmak istiyorsanız uzun süre uyanık tutmanız lazım ya da kendi kendine uykusuz kaldığı bi günü bekliceksiniz

succulentaski ayy uyuz oluyorum ya bu çocuk aç muhabbetine.. Çişli kakalı bez sayısı yeterliyse, kilo alımı da normalse aç değildir. Bebek aranıyor diye ağlıyor diye her şeyi açlığa yoruyorlar. Kapa kulaklarını bildiğini yap

Canım selamlar benim de ishal oldu dün gece. Ne yaptınız siz? Sütü de itiyor uyandığından beri çok huzursuz.

Valla etkileniyorum aç doyuramıyorım diye ağlamaya başladım dün gece artık.

Canim gecenlerde benim bebegim de oyleydi, sancidan kivrandi perisan oldu. Sabun yontemi yaptik, azicik kati sabunu fitil gibi elimizde yumusatip sekillendirdik poposuna koyduk cok dibine itmeden bezi kapattik 2-3 dakika bacak hareketleri yaptirdik, pasam masallah hem butum gazini cikardi hem de baya kakasini yapti rahatladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…