- 5 Ekim 2020
- 14.710
- 40.295
- 548
- 36
Bugun biraz daha iyi hava ben saf gül suyu temin edeyim dolaba mi koyuyorsun oda da sıcak olur serin olmasi icin
Canım bu uyku düzenini oluşturmaya çalışıyoruz biz de. Ama benim oğlan gece uyumuyor gündüz çok uyuyor. Gece 1’er saatlik periyotlar halinde , gündüz de 2-3’er saatlik periyotlar halinde. Siz bu düzeni nasıl oluşturdunuz? Kendiliğinden mi oldu? Yoksa sizin yaptığınız bir şeyler var mı? Ve kaç günlükten sonra bu düzene geçildi?Ağzına viks kaçması hakkında bişey diyemem ama bebekler şu dönemde her gün değişiyor mesela benim oğlum normalde gündüzleri uzun uzadıya uyurdu şimdi gündüzleri birer saat uyuyup geceleri üçer ya da ikişer saatlik 3 periyodda uyuyor. 12de yatırdım mesela 3e doğru uyanır emerken geri uyur sonra 6ya doğru uyanır yine emerken uyur 8e doğru geri uyanıp bi daha da uyumaz şu anlık düzeni böyle ama haftaya ya da yarın da değişebilir bilemiyorum belki sizin bebeğiniz de böyle bi değişim içine girmiştir
Canım bu uyku düzenini oluşturmaya çalışıyoruz biz de. Ama benim oğlan gece uyumuyor gündüz çok uyuyor. Gece 1’er saatlik periyotlar halinde , gündüz de 2-3’er saatlik periyotlar halinde. Siz bu düzeni nasıl oluşturdunuz? Kendiliğinden mi oldu? Yoksa sizin yaptığınız bir şeyler var mı? Ve kaç günlükten sonra bu düzene geçildi?
Eskiden hepimize vermişler ve verirlermiş, ben de bazen veriyorum rahatlıyorCanım durmayınca son nokta banyoya sokmak banyoda iyice çıldırabiliyor böyle anlarda ama sonra çok rahatlıyor. Burda muhtemelen çok kişi önermez doktorumuz da önermedi ama ben anason veriyorum birkaç kaşık. Annem eskiden biz biberon dolusu verirdik yenidoğan bebeklere dedi. Ondan cesaret aldım böyle çok çıldırdığı yerde 10cc yi geçmeyecek kadar veriyorum.
Teşekkür ederimMamadus veya solomom baby var ikisi aynı fabrikadan çıkıyor zaten. Ben bundan aldım. Fiyatı uygundu. İki modeli var biri yenidoğana uygun. Diğeri 4 aydan itibaren ama istersen ona da aparat alıyorsun sanırım yenidoğan için.
Canım zaten su gibi yapıyorlar farkı şu : hiç pütür olmayacak ishal olursa. birde rengi farklı oluyor.ishalden 3 kere hastaneye gittik ordan bıliorum minişime serum takmıslardıKılar herkes ishal veya kakayla ilgili bir şey yazmış 40 günlük bebeğin kakası nasıl ki ? İshal oldugunu nasıl anladınız? Vallaha şüpheye düştüm
Canım şimdiye yazdıklarında hepsininde haklısın sonuna kadar ama en son yazdığın olmamış mevlam yarattığına çirkin denmez bide ona benzeyecek dedi diye aglanmaz mevlam öğle bir dert verir ki sen bile sasarsin dilimizden kalbimizden geçenlere dikkat edelimKızlar bir şey soracağım. Ben şu süt meselesine taktım sabahtan beri.sütünü sağanlar kaç cc çıkıyor sütünüz?
Soruyorum Çünkü kayınvalidemdeyim ve sürekli saçma yorumlar yapıyor. Kendisine 5 kere sabırla cevap veriyorum. 6. Da tersliyorum. Sonra ya öyleyse diye içim içimi yiyor.
Bundan sonrası iç dökme mesajıdır çok bunaldım. Sıkılan okumayabilir bilgi içermiyor
Kadınla diyalog şöyle:
Succucum acaba aç mı bu çocuk.(klasik) Hayır anne emdi yarım saat önce.
Sütün var mıydı? Vardır heralde luk luk ses çıkardı neden olmasın ki?
Benim yoktu. Ama benim var. Sabah uyandığımda geceliğim sütyenim ıslanmış oluyor. Bir kez emzirmezsem taş gibi oluyor.
Succu bence bu çocuk aç. Değil anne.
Mama verelim mi? Hayır vermeyelim.
Derken derken. Ben mama vermeye ikna olurum. Çünkü bilinçaltıma çocuğun aç olduğunu yükledi. Ama kaşık biberonla veririm.
Kaşıkla çok zor. Biberonla mı versen acaba. Hayır anne gündüz biberon vermiyorum. Sadece gece uykuda biberon veriyorum.
Succucum biberonla versen doyar kaşıkla verdiğin için yemedi mamayı. Hayır anne tok olduğu için yemedi mamayı.
Akşam saati yanında emziririm. Luk luk emdiğini görür.
Hep böyle emse kilo alır benim kuzum. Babanesi yanında diye böyle emiyor dimi normalde böyle emmiyor bu yavrum. Hayır anne istisnai durumlar harç emiyor böyle.
Gece uykusuna geçer yavrum.
Bak luk luk emdi bu akşam nasıl uyuyor. Dün gece de uyumuştu?!?!?!!?
Gece ilaç kullandığım için uykuda iken önceden sağdığım sütü biberonla veririm.
Biberona alıştı bu memeni almayacak görürsün. Anne sabah kaşıkla verme biberon ver diyordun. E alışmış çünkü boşuna uğraşma kaşıkla diye dedim.
Ayyyy çok dolmuşum kimseye anlatamıyorum kızlar çatladım
Hayır zaten hastayım. Emzirmek işkence benim için. Annem de mama ver diyor ama hasta olduğum için yorulmayayım diye. Rahatına bak diyor. Çocuk büyür diyor. Bu böyle beni delirtmeye çalışıyor.
Bir de çirkin bi yeğeni var. Gitti çocuğumu ona benzetip duruyor. Ağladım ona mı benziyor diye eşime. Eşim gülüyor. Komik değil ama
Canım şimdiye yazdıklarında hepsininde haklısın sonuna kadar ama en son yazdığın olmamış mevlam yarattığına çirkin denmez bide ona benzeyecek dedi diye aglanmaz mevlam öğle bir dert verir ki sen bile sasarsin dilimizden kalbimizden geçenlere dikkat edelim
Bizde büyüklerimiz hep der beşik çirkini mahalle güzeli olurmus benim çocuklarım gerçekten hep beşik çirkini idi öğle kundak da nasip sagliklari verinde olsun da gerisi bos
Bende çareyi koluma değil yastığa yatırıp emzirerek buldum yoksa bunalıyor sıcaktan çocukKızlar 2 gündür bizim deli oğlan gündüzleri beni memeyi itiyor elleriyle ayaklarıyla. Neden ola ki ya. Sıcaklardan bunalıyor mu acaba?
Kortizona başladım ya sütümün tadı mı bozuldı gece biberon veriyorum meme reddi mi oldu vs vs kendimi yedim
Benim oğlumda bugün 4.gün yaptı kakasını, geçenlerde de 3.gün yapmıştı.. Aynı senin dediğin gibi kabız gibi değil çok zorlandığını söyleyemem bol bol gaz çıkarıyor yapana kadar ama... Ben fitil atmadım banyo yaptırmıştım sonrasında bebe masaj yağı ile hafif yağladım onu sonra yarım saat içinde filan yapmış hemde sırtına kadar çıkmıştı tekrar banyoluk oldukKızlar acil yardım,
bebeğim 4 gündür kaka yapmıyor ve huzursuz. Gliserin kansuk verdi doktor 4te1 atacağım kullanan var mı bir de bebeklerinizin kaka düzeni nasıl? Cıktıgında kabız giib çıkmıyor ama rahat da kakasını yapamıyor ve zorlanıyor inş kronik hale gelmez
Biontech canımBen spiral taktırcam inş cnm. 4 yıl taktırmıştım bi zararını görmedim.
sinovac mı biontec mi vurdurdun cnm ?
Yanılmıyosam 30-35 günlükte geçti bu düzene. Şöyle oluştu bi gün boyunca uyuyamadı 9-10 saat kadar akşam doktoruna danıştık yarım paranox s fitil atmamızı söyledi ağrı kesici ateş düşürücüymüş ve uyku da yapıyormuş gece 12 civarı uykusuzluktan ve ilacın etkisiyle bayıldı artık ve ilk defa o gece rahat ettik sonra de öyle devam etti. Yine arada huysuzluk yapıyor mesela bugün öğleden sonra 3 bucukta derin uykusundan uyandı bu saate kadar yarım saat uyuyup uyandı sürekli zor uyuttuk ama alıştım artık, haftada 1 yada 2 gün böyle zorlu zamanları oluyor diğer günler nispeten rahatız. Eğer bu düzeni oturtmak istiyorsanız uzun süre uyanık tutmanız lazım ya da kendi kendine uykusuz kaldığı bi günü bekliceksinizCanım bu uyku düzenini oluşturmaya çalışıyoruz biz de. Ama benim oğlan gece uyumuyor gündüz çok uyuyor. Gece 1’er saatlik periyotlar halinde , gündüz de 2-3’er saatlik periyotlar halinde. Siz bu düzeni nasıl oluşturdunuz? Kendiliğinden mi oldu? Yoksa sizin yaptığınız bir şeyler var mı? Ve kaç günlükten sonra bu düzene geçildi?
Kızlar nasılsınız? Uzun zamandır giremedim buraya, bayram koşturmacası misafirler falan. Hepinize de iyi bayramlar bu arada.
Kızlar benim bebek dün 8 kere sulu kaka yaptı. Bugünde şimdiye kadar 3 kez yaptı. Salı günü akşam kavun yemiştim. Bende dünden beri ishalim. Ondan mı o da ishaldir ki ? Yoksa başka bişeyden midir ki? Sizin bebeklerde ishal oldu mu hiç? Ne yapmam lazım sadece anne sütü alıyo
succulentaski ayy uyuz oluyorum ya bu çocuk aç muhabbetine.. Çişli kakalı bez sayısı yeterliyse, kilo alımı da normalse aç değildir. Bebek aranıyor diye ağlıyor diye her şeyi açlığa yoruyorlar. Kapa kulaklarını bildiğini yap
Sıkma canını, evlat senin. Senden güzel bakan olmaz ona, onun tek ihtiyacı sensin. Mama da olsa süt de olsa farketmez. Mutlaka doyuyordur için rahat olsunValla etkileniyorum aç doyuramıyorım diye ağlamaya başladım dün gece artık.
Canim gecenlerde benim bebegim de oyleydi, sancidan kivrandi perisan oldu. Sabun yontemi yaptik, azicik kati sabunu fitil gibi elimizde yumusatip sekillendirdik poposuna koyduk cok dibine itmeden bezi kapattik 2-3 dakika bacak hareketleri yaptirdik, pasam masallah hem butum gazini cikardi hem de baya kakasini yapti rahatladi.Kızlar acil yardım,
bebeğim 4 gündür kaka yapmıyor ve huzursuz. Gliserin kansuk verdi doktor 4te1 atacağım kullanan var mı bir de bebeklerinizin kaka düzeni nasıl? Cıktıgında kabız giib çıkmıyor ama rahat da kakasını yapamıyor ve zorlanıyor inş kronik hale gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?