Yarın 2. Dozu olacam korktum şimdi yaKızlar aranızda covid aşısı olan var mı bilmiyorum ama ben geçen perşembe oldum cumartesi günü sarpın ateşi çıktı düne kadar da ateşi vardı, acile götürdüm doktor iştahını sordu istahinda azalma olmadığını söyledim enfeksiyon değildir o zaman aşı senin sütünden geçmiştir büyük ihtimalle dedi calpol şurup verdi yolladı. Bilginiz olsun herkeste aynı sonuç olur mu bilmiyorum ama covid aşısı olacaksanız bile bi kaç gün bebeğinizi emzirmeyin en azından
Canım korkma da önlemini al takip et en azından biz anlayamadık bile ne olduğunu bi de ilk bebeğim ateşinin çıktığını anlamadım bile hava çok sıcak diye o da sıcakladı sandım annem deli misin göbeği kafası yanıyo çocuğun demese anlayamazdım heralde, dayım hemşire olarak hastanede çalışıyo o da söyledi aşıdan olmuştur diye. 2. Dozu yaptırdığımda emzirmicem bi kaç gün. Öncesinde süt sağıcam onlardan iciricemYarın 2. Dozu olacam korktum şimdi ya
İlk dozun ertesi günü de öykü çok huysuzdu belki de aşının etkisi vardı.Canım korkma da önlemini al takip et en azından biz anlayamadık bile ne olduğunu bi de ilk bebeğim ateşinin çıktığını anlamadım bile hava çok sıcak diye o da sıcakladı sandım annem deli misin göbeği kafası yanıyo çocuğun demese anlayamazdım heralde, dayım hemşire olarak hastanede çalışıyo o da söyledi aşıdan olmuştur diye. 2. Dozu yaptırdığımda emzirmicem bi kaç gün. Öncesinde süt sağıcam onlardan iciricem
Valla canım içime su serptin resmen sağolGeçen hafta istanbuldan izmire gittik. Dün de izmir ankara yaptık.
Ailem izmirde yazlık bir yerde. Yazlık ev gibi bir ev aşırı sıcak. Klima yok. Çatı katında yattık. Yandık yatağımız sırıl sıklam oluyordu eşimle benim. Çocuk rahatsız olmadı. İsilikleri coştu tabi. Ama İstanbuldaki serin evimizden ekstra bir delilik yapmadı. Oradayken bir gün çok çıldırdı. O da misafir gelmişti bebek görmeye. Onlara şovunu yaptı. Bir de doktorlar önermese de her gün deniz soktum ben. İlk tedirgin oldu ama sonra sevdi.
Yavaş yavaş ayakları bacakları en son bezini de çıkarıp boynuna kadar soktuk. Hoşuna gitti. Dönüşte boyun simidi tarzı şeyler var ya onlrdan mı alsam diyorum. Sen tatilde denize sokmayı düşünüyor musun? Var mı öyle bir teçhizatın?
Dün ankaraya geldik yolda yine aşırı sakin araba sesi uyutuyor bunları. Acıktıkça al emzir altına yaparsa yol kenarında dur araba koltuğunda alt değiştir. Benzinliklerin o aile odalarına sokmadım hiç. Bilmiyorum bana zor gelmedi. Ama biz ailelerin yanına geldik bayram zamanı tarih seçme şansımız yoktu. Tatil planı yapsam ağustos 15 sonrasına atardım daha rahat olur sanki.
Yani düzensiz gibi görünse de uyudugu saatlerde uyusan kesin uykunu alırsın . Ben gece toplasan 5 saat uyuyorumdur o da maksimum . Gün içinde daha uyumuyorum yetiyor bana canımGeceleri 1 den önce asla uyumuyor uymusu olmasına rağmen ben yatırıyorum o kalkıyor 3 kez bu fasıl oluyor ve 1 de sızıyor ç, saat 4.30 5 de kalkıyor emiyor veya sütüm yetmiyorsa mama takviyesi sonra 5-7 arası mutlaka uyanık resmen evde dolasmaca oynamacalar. 7 de uyudugunda da 9-10 a kdr uyuyo ve sonra öglene kdr yarı uyku modu en gec 12.30 da uzun öğle uykusu baslıyor
Canım doktor bana 4. Aya kadar süt korur 4. Ay gel iğne yapalım dedi . Tabii rahmim sorunlu benim spiral olmuyorKızlar sormak için erken olacak belki ama herhangi bi doğum kontrol yöntemine başlayan var mı ben hap kullanamıyorum karaciğerimi yoruyor, spirale de çok güvenmiyorum iğne düşünüyordum sağlık ocağındaki ebeyle konuştum 6 aydan önce iğne kullanmayacağımı söyledi ama ben ilk defa duyuyorum böyle bişey. Daha ilişkiye başlamadık ama dikişlerim falan iyileşti bugün yarın başlarız artık 6 ay öyle allaha emanet mi gidicez
Canım o çok doğru bir bilgi değilmiş emzirme danışmanları artık bir memeyi emzirmeye uzun süre ara vermezsen yağın dağınık bir şekilde durdugunu söylüyorlar. Ama sürekli aynı memeyi emzirirsen yap geri kaçıyormuş bir miktarBu konu benim çok aklıma takıldı ya geçen gün söyledin ya.
Ben yağlı kısmını alıp almadığını nasıl anlicam bu bebenin ya?
Canım emzirmekle en iyisinş yapmışsın ama . Antikor oluşmuştur bebeğinde ne güzel . Ben de ilk dozu olucam inşallahKızlar aranızda covid aşısı olan var mı bilmiyorum ama ben geçen perşembe oldum cumartesi günü sarpın ateşi çıktı düne kadar da ateşi vardı, acile götürdüm doktor iştahını sordu istahinda azalma olmadığını söyledim enfeksiyon değildir o zaman aşı senin sütünden geçmiştir büyük ihtimalle dedi calpol şurup verdi yolladı. Bilginiz olsun herkeste aynı sonuç olur mu bilmiyorum ama covid aşısı olacaksanız bile bi kaç gün bebeğinizi emzirmeyin en azından
Dün 1 saat giydim canım, hergün giyerim 1-2 saatliğine. Teşekkür ederimMutlaka dene ama tum gun takma ara ara tak sezaryen yeri havalansın . 2 haftaya etkı ediyor. Bana kadın doğum doktorum önerdi .inş fayda görürsüncanım
Ben spiral taktırcam inş cnm. 4 yıl taktırmıştım bi zararını görmedim.Kızlar sormak için erken olacak belki ama herhangi bi doğum kontrol yöntemine başlayan var mı ben hap kullanamıyorum karaciğerimi yoruyor, spirale de çok güvenmiyorum iğne düşünüyordum sağlık ocağındaki ebeyle konuştum 6 aydan önce iğne kullanmayacağımı söyledi ama ben ilk defa duyuyorum böyle bişey. Daha ilişkiye başlamadık ama dikişlerim falan iyileşti bugün yarın başlarız artık 6 ay öyle allaha emanet mi gidicez
sinovac mı biontec mi vurdurdun cnm ?Kızlar aranızda covid aşısı olan var mı bilmiyorum ama ben geçen perşembe oldum cumartesi günü sarpın ateşi çıktı düne kadar da ateşi vardı, acile götürdüm doktor iştahını sordu istahinda azalma olmadığını söyledim enfeksiyon değildir o zaman aşı senin sütünden geçmiştir büyük ihtimalle dedi calpol şurup verdi yolladı. Bilginiz olsun herkeste aynı sonuç olur mu bilmiyorum ama covid aşısı olacaksanız bile bi kaç gün bebeğinizi emzirmeyin en azından
Hangi aşıyı vurdurdun ?Yarın 2. Dozu olacam korktum şimdi ya
Emzirenler için biontech öneriliyor cnm koruyuculuğu daha fazla bebeğede antikor geçtiği için.bnde biontech oldumHangi aşıyı vurdurdun ?
Bende biontech vurdurucam cnm. İlk başta sinovac vurdurmayı düşünüyodum ama dediğin gibi koruyuculuğu daha yüksek biontech’inEmzirenler için biontech öneriliyor cnm koruyuculuğu daha fazla bebeğede antikor geçtiği için.bnde biontech oldum
İyi bayramlar Senden etkilenmiş canım kavun yapabilir evet geçmiş olsunKızlar nasılsınız? Uzun zamandır giremedim buraya, bayram koşturmacası misafirler falan. Hepinize de iyi bayramlar bu arada.
Kızlar benim bebek dün 8 kere sulu kaka yaptı. Bugünde şimdiye kadar 3 kez yaptı. Salı günü akşam kavun yemiştim. Bende dünden beri ishalim. Ondan mı o da ishaldir ki ? Yoksa başka bişeyden midir ki? Sizin bebeklerde ishal oldu mu hiç? Ne yapmam lazım sadece anne sütü alıyo
Şifa olsun aşın hastalık uzak dursun bizlerden inş cnmBende biontech vurdurucam cnm. İlk başta sinovac vurdurmayı düşünüyodum ama dediğin gibi koruyuculuğu daha yüksek biontech’in
Hanimlar yeni dogan icin ve diger aylarda da kullanabileceğim kanguru modeli bilen var mi acaba?
Sıcaktan cnm benim kizda öyle bende yatarak emziriyorum bu sekilde çözüm buldum. Birde bebeklerimiz isilikoluyor ister istemez canları acıyormudur Defnoşun iki gündür arttı isiliği popo üstü belide de olmus yavrumun ne yapsam kiKızlar 2 gündür bizim deli oğlan gündüzleri beni memeyi itiyor elleriyle ayaklarıyla. Neden ola ki ya. Sıcaklardan bunalıyor mu acaba?
Kortizona başladım ya sütümün tadı mı bozuldı gece biberon veriyorum meme reddi mi oldu vs vs kendimi yedim
Sıcaktan cnm benim kizda öyle bende yatarak emziriyorum bu sekilde çözüm buldum. Birde bebeklerimiz isilikoluyor ister istemez canları acıyormudur Defnoşun iki gündür arttı isiliği popo üstü belide de olmus yavrumun ne yapsam ki
Bugun biraz daha iyi hava ben saf gül suyu temin edeyim dolaba mi koyuyorsun oda da sıcak olur serin olmasi icinSaf Gül suyu iyi geliyor canım hem serinliyor. Hafifliyor isilik.
Ben de kucağıma yatırıyorum eğilip üstüne çıkıyorum sıkıştırıyorum artık öyle emiyor biraz biraz. Ve evet ankara da çok sıcakmış. Alışkın olmadıkları için klima da yok burada evlerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?