- 15 Ekim 2020
- 131
- 260
- 23
- 29
Canım 3 bardağa yakın koyu kıvamlı, bol tuzlu ayran içtim. Bi kasede leblebi yedim. Bol su içtim. Çok şükür benimde bebişinde ishali kesildi. Gerçi bu da bu sefer bebeğe fazla geldi heralde ki; dün 10 dan bu saate hala kaka yapmadıCanım selamlar benim de ishal oldu dün gece. Ne yaptınız siz? Sütü de itiyor uyandığından beri çok huzursuz.
Canım 3 bardağa yakın koyu kıvamlı, bol tuzlu ayran içtim. Bi kasede leblebi yedim. Bol su içtim. Çok şükür benimde bebişinde ishali kesildi. Gerçi bu da bu sefer bebeğe fazla geldi heralde ki; dün 10 dan bu saate hala kaka yapmadı
Aa bizBen bu çocuğu uyutmaya beceremiyorum ya sürekli kucakta pış pış yaparak mı uyuyacak hadi orda uyusa gam yemeyeceğim yerine bıraktığımız gibi ıkınıp sıkılmaya başlıyor maksimum 5 dk içinde de uyanıyorkollarım mahvoldu artık başka hiç bir yöntemi kabul etmiyor pusetine koyuyoruz yok beşik zaten hiç kabul etmiyor ayakta sallıyorum onda da 2 dk dalar gibi oluyor sonra tekrar gözlerini açıyor valla çıldırmama az kaldı
90cc çıktı şimdiye kadar en fazla.Kızlar bir şey soracağım. Ben şu süt meselesine taktım sabahtan beri.sütünü sağanlar kaç cc çıkıyor sütünüz?
Soruyorum Çünkü kayınvalidemdeyim ve sürekli saçma yorumlar yapıyor. Kendisine 5 kere sabırla cevap veriyorum. 6. Da tersliyorum. Sonra ya öyleyse diye içim içimi yiyor.
Bundan sonrası iç dökme mesajıdır çok bunaldım. Sıkılan okumayabilir bilgi içermiyor
Kadınla diyalog şöyle:
Succucum acaba aç mı bu çocuk.(klasik) Hayır anne emdi yarım saat önce.
Sütün var mıydı? Vardır heralde luk luk ses çıkardı neden olmasın ki?
Benim yoktu. Ama benim var. Sabah uyandığımda geceliğim sütyenim ıslanmış oluyor. Bir kez emzirmezsem taş gibi oluyor.
Succu bence bu çocuk aç. Değil anne.
Mama verelim mi? Hayır vermeyelim.
Derken derken. Ben mama vermeye ikna olurum. Çünkü bilinçaltıma çocuğun aç olduğunu yükledi. Ama kaşık biberonla veririm.
Kaşıkla çok zor. Biberonla mı versen acaba. Hayır anne gündüz biberon vermiyorum. Sadece gece uykuda biberon veriyorum.
Succucum biberonla versen doyar kaşıkla verdiğin için yemedi mamayı. Hayır anne tok olduğu için yemedi mamayı.
Akşam saati yanında emziririm. Luk luk emdiğini görür.
Hep böyle emse kilo alır benim kuzum. Babanesi yanında diye böyle emiyor dimi normalde böyle emmiyor bu yavrum. Hayır anne istisnai durumlar harç emiyor böyle.
Gece uykusuna geçer yavrum.
Bak luk luk emdi bu akşam nasıl uyuyor. Dün gece de uyumuştu?!?!?!!?
Gece ilaç kullandığım için uykuda iken önceden sağdığım sütü biberonla veririm.
Biberona alıştı bu memeni almayacak görürsün. Anne sabah kaşıkla verme biberon ver diyordun. E alışmış çünkü boşuna uğraşma kaşıkla diye dedim.
Ayyyy çok dolmuşum kimseye anlatamıyorum kızlar çatladım
Hayır zaten hastayım. Emzirmek işkence benim için. Annem de mama ver diyor ama hasta olduğum için yorulmayayım diye. Rahatına bak diyor. Çocuk büyür diyor. Bu böyle beni delirtmeye çalışıyor.
Bir de çirkin bi yeğeni var. Gitti çocuğumu ona benzetip duruyor. Ağladım ona mı benziyor diye eşime. Eşim gülüyor. Komik değil ama
Anladığım kadarıyla saf Gül suyunun içine başka şeyler katmışlar nemlendiricili etkili olsun diye35 günlük inşallah canım
Aslında öyle diye aldım kokusu ama olmazsa başka bakayım
İnşallah canım
90cc çıktı şimdiye kadar en fazla.
kvlerin hepsi aynı canım sallama, benimki 3 gece kaldı sütüm dert oldu ona hasıta yapsa sütüm olurmuş, istemiyorum diyorum ben alışık olmadığım tatlara kapalıyım bilmediğim şeyi yemem, gidene kadar gitti geldi hasıta yapsaydım hasıta yapsaydım istemiyorum bacım istemiyorum. Birde bebeği kendine benzetecek diye bir tarafını yırttı ay babaannesi gibi kara gözlü siyah saçlı, e hepimizin göz rengi aynı zaten diyorum baktı gözlerime senin göz rengin açık biraz dedibebeğin saçları da siyah falan değil kahverengi bu arada. Ve herkesin bebeği görür görmez ay aynı minnakgelin bu demesi dışında bir sorun yok, arkadaşlarım çocuğa miniminnak diye isim bile taktılar (minyon olduğum için bana minnak diyorlar)
Aynıyız bizde uyuyor 5 dk içinde uyanıyor ben ayağımda sallıyorum bazen dalıyor tekrar. Gazdan sanırım böyle yapıyorlar zamanla geçer umarımBen bu çocuğu uyutmaya beceremiyorum ya sürekli kucakta pış pış yaparak mı uyuyacak hadi orda uyusa gam yemeyeceğim yerine bıraktığımız gibi ıkınıp sıkılmaya başlıyor maksimum 5 dk içinde de uyanıyorkollarım mahvoldu artık başka hiç bir yöntemi kabul etmiyor pusetine koyuyoruz yok beşik zaten hiç kabul etmiyor ayakta sallıyorum onda da 2 dk dalar gibi oluyor sonra tekrar gözlerini açıyor valla çıldırmama az kaldı
Saol canım. Sizede çok geçmiş olsunAyy çok geçmiş olsun canım. Ancak toparlar vücutta bir şey kalmamış dur bakalım
Bizimki üşüttü sanırım ya. Dün ceryanda kaldı evde. Yeşil ishal çıkıyor.
Canım çoğumuzun öyledir şuan kucakcilar . Bizde gündüz keyfine göre bazen uzun uyuyor tabii baya omuzda geziyor zilli. Şimdi ailemin yanındayım komşumuz küçük portatif sallanan beşik getirdi . Önce emziriyorum , sonra omuzda gazını çıkarıp altını değiştiriyorum hem sütü de sindirimis oluyor yoksa yatınca hıçkırık tutuyor sinir oluyorBen bu çocuğu uyutmaya beceremiyorum ya sürekli kucakta pış pış yaparak mı uyuyacak hadi orda uyusa gam yemeyeceğim yerine bıraktığımız gibi ıkınıp sıkılmaya başlıyor maksimum 5 dk içinde de uyanıyorkollarım mahvoldu artık başka hiç bir yöntemi kabul etmiyor pusetine koyuyoruz yok beşik zaten hiç kabul etmiyor ayakta sallıyorum onda da 2 dk dalar gibi oluyor sonra tekrar gözlerini açıyor valla çıldırmama az kaldı
Maşallah canım. Umarım uyku sorunu da çözülür. ,İyi bayramlar sana daHerkese iyi bayramlar kızlarbiraz geç oldu ama fazla giremiyorum hala, herkesin bebişler iyidir umarım. Biz de köyümüze geldik haftaya döneceğiz nasipse. 40mızıda burada çıkarmış olduk maaşallah uyku sorunu harici herşeyimiz iyiye gidiyor. Kucak dolusu sevgiler Isparta'dan
Aynen canım benimde tam dolduysa anca o kadar çıkıyor zaten süt sağma makineleri tam boşaltamıyor bebek memeden emince daha çok içiyor. Kilo alımı normalse hiç sallama, ilk başta sütüm yoktu sonra bebek emmedi falan derken bizimkinin kilo alımı düşük kaldı biraz, yine de gece çok uzun süre uyumadıysa anca mama veriyorum çünkü sütüm kalmıyor gerçekten zaten sütün yetmeyince kendin anlarsın biri dışardan bakmayla anlamazAyy canım rahatladım ya benim de öyle. 100 civarı çıkıyor sürekli biraz fazla biraz eksik. Tabi tam doluysa emzirmediysem 3 saat falan. Az diyip duruyor. Doymaz onlan diyor bu çocuk. Doysa kilo alırdı diyor. Sabah biberon temizlerken gördü beni nasıl mutlu oldu mama yapıcan sandım diyor. Hayır tabi ki yapmicam. Offf günlük 5 çişli bez olayını anlat. Kilo alımı normal diyen doktoru anlat bir şey anlamıyor. Küçük doğdu zaten. Bunun bacakları tombik olmaz öyle bir beklentin olmasın ama karnı tok diyorum. Bu mantığı kavrayamadı. Korona var gelemem desem yeriymiş.
Minnak gelinin miniminnak yavruşu güzel olmuş
Kızlar şuan dikkatimi çekti ve baya korktum. İki elinde de aynı parmaklar kırmızı ağrı var mı diye sıkıyorum hiç tepki vermiyor görünürde iltihap falanda yok. Ellerine eldiven takmıyorum kaç gündür. Tırnaklarını da baya oldu keseli. Neden olmuş olabilir acaba ?
annemlerde aynı şeyi söylüyor ama iki eldede aynı parmaklar olunca başka bir şey olabilir mi dedim. tırnaklarını kesmesem eldiven takmak zorundayım onuda hiç istemiyor ne yapıcam ben. inşallah iltihap falan olmaz ya.Canım tırnak batmasına benzettim ben ama inşallah değildir
4 gun fazla bebiş rahatsız oluyordur ben iki gun yapmazsa kulak cubugunu zeytinyağına bandırıp poposuna 1 2 cm lık sokuyorum bırazda karnına masaj hemen yapıyor kakasını canım cok rahatlıyor bebekKızlar acil yardım,
bebeğim 4 gündür kaka yapmıyor ve huzursuz. Gliserin kansuk verdi doktor 4te1 atacağım kullanan var mı bir de bebeklerinizin kaka düzeni nasıl? Cıktıgında kabız giib çıkmıyor ama rahat da kakasını yapamıyor ve zorlanıyor inş kronik hale gelmez
Enfeksiyon olmasa okadr kızarıp şişmezdi canım yanılıyormuyum foto dan biraz şiş gibi duruyor ama sağlık ocağına götür krem verir DrKızlar şuan dikkatimi çekti ve baya korktum. İki elinde de aynı parmaklar kırmızı ağrı var mı diye sıkıyorum hiç tepki vermiyor görünürde iltihap falanda yok. Ellerine eldiven takmıyorum kaç gündür. Tırnaklarını da baya oldu keseli. Neden olmuş olabilir acaba ?
Canım o ilaç ları kullanmadım ama gaz ve tuvaleti için Dr zeytin yağ kullan yarım çay kaşığı içir alışkanlık haline getir hergün ver dedi en saglıklısı oymuşKızlar acil yardım,
bebeğim 4 gündür kaka yapmıyor ve huzursuz. Gliserin kansuk verdi doktor 4te1 atacağım kullanan var mı bir de bebeklerinizin kaka düzeni nasıl? Cıktıgında kabız giib çıkmıyor ama rahat da kakasını yapamıyor ve zorlanıyor inş kronik hale gelmez
Sabun yakar canım yapma bıdahaCanim gecenlerde benim bebegim de oyleydi, sancidan kivrandi perisan oldu. Sabun yontemi yaptik, azicik kati sabunu fitil gibi elimizde yumusatip sekillendirdik poposuna koyduk cok dibine itmeden bezi kapattik 2-3 dakika bacak hareketleri yaptirdik, pasam masallah hem butum gazini cikardi hem de baya kakasini yapti rahatladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?