2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
40 değişince düzene girer değişir dediler ama bizde iyi yönlü olmadı bu. Dün akşam sallayıp uyutuyor uz 10 dk sonra uyandı gece 3 e kadar böyle oldu gece 3 de derin uykuya daldı. Kol bacak kalmadı heryerim ağrıyornezaman geçecek zorlukları büyüsünler artık uykuya dalması çok zorluyor beni

Kizimdayken sağlık ocağında yapmıyorlardı ama bugün sağlık ocağında hemşire kendisi söyledi getirin aşıyı yapalım diye.

3.ayda bebeklere rutin aşılardan yok sadece kontrol var ama eğer rota yaptırmayı düşünüyorsan önceden sor hemşireye yapıyormusunuz diye. (Rota 3ve 5.ayda 2 doz yapılıyor) Onlar yapmazsa devlette de yapıyorlar.

Aslında bebekler çok sesli yerde daha rahat ederler. Misal düğün salonlarında mışıl mışıl nasılda uyuyorlar bizim evde çıt yok, öğlen vakti özellikle 5 dakikaya bi gözlerini açıo bizimki. Bebeklerde zaman kavramı olmadığı içinde sanki saatlerce uyumuşta kalkmış gibi, gözlerini fal taşı gibi açıyor birde sonra da hemen uykusu gelio yine, memeyi isito. Memede uyutmaya başlıorm, ordan ayağa sallamaya geçiyorz, ordan anakucağına koyuyorum, birazda orda sallıyorum. Ordan tekrar memeye. Zor bela uyuyo yine işte sabahtan akşama kadar bu rutinimiz oldu artık. Sizde de böyle mi durumlar

Tamamdır canım sağol. 3. Ay kontrolüne aşıyı alır direk devlete giderim o halde ben hiç uğraşmayyom bir daha sağlık ocağıyla.

Bugün annemi gönderdim sağlık ocağına misafir hasta aşısı yapıyor musunuz diye. İlçenin dışında bir mahalledeyiz. İlçe merkezine gideceksiniz demişler. İlçe merkezine gitmiş kadın. Hangi mahallede oturuyorsanız oraya götürün çocuğu buralara sürüklemeyin çok kalabalık burası, yapmazlarsa cimere şikayet edin aşı stok bütün sağlık ocaklarında demişler. Ayyy valla bu devlet işlerinden bay geliyor. Çocuğa aşı yaptırıcam cimere falan kimseyi şikayet etmek istemiyorum ne alaka ya.

Kızlar tükendik artık gerçekten ben de eşim de. Gaz sancisindan ağlaya ağlaya mosmor ediyor kendini ne yapsam ne denesem geçiremedim ama sonunda sebebi buldum galiba. Son bir haftadır arada sırada köpüklü kaka yapıyor sarp. Yahu bu nedir diye araştırırken internette fazla süt salınmasından böyle olabileceğini gördüm sonra fazla sütüm olduğunu nasıl anlarım diye baktım ve belirtilerin hepsi bizde var. Memeyi itme, emerken sürekli memeyi bırakma, emerken gulp gulp seslerinin gelmesi. Bir anda süt fazla geldiği için ön süt arka süt dengesizliği oluyomus. Ön sütte laktoz çok fazlaymış bu yüzden de aşırı gaz yapıyomus ve on sütü fazla aldığı için doyup kısa sürede yine emmek istiyormuş. Cidden yaşadığınız durum bu.tek memeden emziriyorum 15-20 dk emip birakiyo doymus bi şekilde ama yarım saat sonra sanki saatlerdir hic bisey yememis gihi meme arıyo. Emerken memeyi itiyo sonra bi daha memeye saldırıyo. Artık memeyi reddettigini düşünüyodum ama fazla geliyomus sanırım. Şimdi blok süt diye bisey var onu denicem ama o da nasıl olacak bilmiyorum. Mesela 3 saat boyunca sadece sag memeden emzirin diyo arka süte ulaşması için sonraki 3 saatte de sol memeden emzirin diyo. Ya da emzirmeden önce ön sütü sağın biraz öyle emzirin diyo ama bizimki durmuyo ki gözünü açar açmaz ortalığı yıkıyo emene kadar da durmuyo. Özellikle geceleri uyku arasında ön süt sağmasını nasıl yapicam ki 5 dk emip uyuyo zaten çok moralim bozuldu artık. Çok karni agriyo eskiden ağlarken öyle sadece sesli ağlardı şimdi gözünden yaş gelmeye başladı kıpkırmızı şişiyor gözleri ağlarken mahvoluyorum artık. Emzirmeyi bırakıcam sirf mamaya donucem nerdeyse

Canım mama daha çok gaz yapar öyle düşünme

Canım mama daha çok gaz yapar öyle düşünme
Şu durumdan daha kötü olamaz diye düşünüyorum ağzıma koyduğum her lokmada suçluluk duyuyorum acaba gaz yapicak mı diye yemek yemekten sogudum artik yani sırf o ağrıyı sızıyı çekmesin diye aç geziyorum nerdeyse ama yine de gaz oluyo kafayı yicem nerdeyse 2 aylık oldu geçer geçer diyolar hiç gecicekmis gibi durmuyo

Ben pampers markasi kullaniyorum turkiyede prima sanirim ne pisik oldu nede tasma cok memnunum

Sagmayi denedinmi cnm? O sekilde on sut ve yagli sutle birlikte vermis olursun? Eger mama kullanmak istemezsen oyle dene

Sagmayi denedinmi cnm? O sekilde on sut ve yagli sutle birlikte vermis olursun? Eger mama kullanmak istemezsen oyle dene
Denedim de o zaman da 2 yudum süt geliyo kafam karıştı iyice bu çocuk cuk cuk ne yutuyo o zaman ya da bu tişörtlerime akan süt nerden geliyo sağınca yok ortada bisey

Sleepyle baby turcoyu birlikte kullandım ikisinden de taştı çişi, daha sonra bir büyük boya geçip çıt çıtlı atlet kullanmaya başladık o bezi daha iyi tutunca taşma olmadı çok şükür, sleepyde bebeğin kilosu hangi numaranın alt sınırındaysa onu al yani bebek atıyorum 7 kg olduysa 4 numaraya geç

Denedim de o zaman da 2 yudum süt geliyo kafam karıştı iyice bu çocuk cuk cuk ne yutuyo o zaman ya da bu tişörtlerime akan süt nerden geliyo sağınca yok ortada bisey
Ya bazen bende sağıyorum az çıkıyo canım sıkılıyo ama sağmayla bebeğin emdiği arasında çok fark var diyo uzmanlar

severb neyle sağıyorsun sütünü neden gelmiyor acaba?
Bir de başlarda benim de öyleydi 1 aydan sonra düzene girdi süt miktarı

Ben pampers markasi kullaniyorum turkiyede prima sanirim ne pisik oldu nede tasma cok memnunum
Evet prima ama burada pahalı canim en pahalı bez o. Kzima kullanmıştım ama bunda kullanmak lüks geliyor
Ben hep çıtçıtlı kullanıyorum ama neden oluyor anlayamadım hala. 3no kilosuna uygun aslında

2aylik asimizi olduk kızlar. Bi koldan 2 de bacakta vurdular
Ates yapar dedi calpol yazdı aldik. Çok agladi yavrucum. Bir de göz muayenesi yaptı.
Rota aşısını da söyledi 3.ayda yapalım dedi
Biz de aşımızı olduk bugün. Rota yi yaptıracak msn cnm.

Canım bende dışa çıkma sorunu yaşadım sleeyp de primada jenney dede sızdırdı bu erkek bebeler has bir durum sanırım pipi yana veya yukarı dönünce yandan çıkıyor koltuk altına kadar ıslanıyor gece deha çok tek tarafına yatınca oluyor genelde

Biz de aşımızı olduk bugün. Rota yi yaptıracak msn cnm.
Evet canim yaptiricam
Özellikle elimle pipisini aşağı yatırıp bezi bağlıyorum bir de. Zaten bezin sadece üst kısmı şişiyor asagi kısımlar kuru oluyor kız bebekler rahatmış bu konuda valla .

Evet canim kzimda hastane yapmıştı ama bunda hemşire getirin yapalim dedi. Zaten direkt kendisi söyledi ben sormaya gerek kalmadan
Rota yapmıyor lar bizim sağlık ocağında siz nerede ikamet ediyorsunuz canım özelde yaptıracagız biz 1000 yakın bir ücret talep ederler kesin yedi yıl önce 300 TL idi

Evet canim yaptiricam

Özellikle elimle pipisini aşağı yatırıp bezi bağlıyorum bir de. Zaten bezin sadece üst kısmı şişiyor asagi kısımlar kuru oluyor kız bebekler rahatmış bu konuda valla .
Aynen canım bende öyle bezliyorum ama çiş gelince herhalde dikiliyor pipiler minnakların o ara yana doğru salıyor böbrek tarafları çişli kalkıyoruz yatakdan popo tarafı kuru önler balon gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…