2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Bugün dediğin gibi yaptım canım ilk uykusu 1 saat 45 dk sürdü. 2. Si 1 saat 10 dk. Tesadüf mü acaba ya çok ilginç bir yöntem
Yok yöntem dogru da gece benimkiyle sorun devam ediyor 2 den önce derin uykyya gecmiyor uyku eğitmenine biraz çıkıştım bakalım yarın ne diyecek her uyandı dedigimde cevaben “uykuya alalım” diyor hani alabilsem ben de alırım beden saati alıssın önce dedi teknik uygylamadık yeterki uyusun da dedi meme bagımlısı oldu cocuk ve uyumuyor üstelik valla kafayı yicem. Yani kimsenin bebeğine nazar değmesin tabi ama uyuyan bebeklere gıptayla bakıyorum ya cok yorgunum

Canım çok geçmiş olsun bir an önce sağlıkla ayrılırsınız ordan inşallah

Kızlar günaydın ben bugün sistemli bir şekilde rüya öğününü denedim çünkü gündüz uykusunu da tam beklediğim gibi uyudu. 1 saat sabahtan öğleden sonra 2 saat ve akşam üstü yarım saat şeklinde. Öyle olunca bi deneyeyim dedim. Yine huzursuzdu gece uykusuna yatırırken 1 saat direndi 9 buçukta yattı ama kararımı değiştirmedim iyi ki de değiştirmemişim. 23.30da uyurken sırt üstü çevirdim ağzına dayadım biberonu hiç itiraz etmeden cuk cuk içti hepsini uyumaya devam etti sabah dört buçuğa kadar belki bugünlük denk geldi şansım yaver gitti bilmiyorum belki yarın böyle olmaz ama 1 geceyi bile sarpı pışpışlamadan geçirdim ya çok iyi hissediyorum. Şimdi de emzirirken uyuyakaldı alıp tekrar yatağına koyucam 7 buçuk 8 arası uyanır diye tahmin ediyorum böylece ruya öğününü saymazsam 7+3 gibi uyumuş oluyor

Sanırım eğitime başlamadan uyku saatlerini düzenletiyor. Nasıl uyuduğu önemli değil gerçekten önce bedeni alışsın sonra zaten uykusu geldiği için desteksiz uyuyorlar. Yani bi hastalığı vs yoksa tabi. Ama tabi emen bebeklerde bu daha zor. Emzik meme riski yapabilir aslında çok kolaylaştırıyor işimizi. Onun yerine kucakta sallayabilirsin emzirmeden ya da başka nasıl uyutabiliyorsan öyle uyutabilirsin. Ayaltada sallayabilirsin hiç çekinme bide ona mı alışsın diye bıtaktırabiliyorsun. Benimki ayağımda durmadan sallayarak uyuyordu düşün. Sadece biraz sabır 2 haftaya işin daha çok kolaylaşacaktır inşaallah

Canım geçmiş olsun inşaallah kolayca atlatın sizde covidse de sağ salim

Bizimki pilates topunda zıplayarak uyuyor onu napicaz peki ayakta sallamayi denedim asla durmuyo atıyor kendini hatta kv de de denedi sen yapamiyosundur falan dedi o da durduramadi çingene beşiği var onda da çok nadir böyle aşırı uykusu olacakta öyle uyuyor kucağında pışpış yaparak bi benim annem uyutuyo denedim ama onu da başaramadım ben nasıl yapıyor anlamadım bir türlü emzirerek uyumayı da gece yapıyor bir tek o da zaten yarı uykulu olduğu için uyuyakalıyor gündüz denedim emiyor emiyor sonra yüzüme bakıp gülmeye başlıyor ısrar edince de ağlıyor şu toptan bi koparamadım

Mama icse ah cnm biraz daha rahatlicam Defneyi de aldim dışarı çıktım hava aldik baya iyi geldi alışveriş yaptik simdi eve geldik emiyor demek arada çıkmak lazim
Aslında şu aralar emmek istememesi çok normal. dışarıya yöneldi algıları. bizim kız da öyle. tutuyorum memeyi bas bas bağırıyor tutuyorum almıor. ki kaldıki ne kadar şikayet ediyordum, devamlı emmek istiyor diye. Bu aralar bizimki de artık sadece uyurken memeyi emiyor, yani düşün gün boyu uykuya dalarken istiyor. öyle alışmış şu anda

Bebekleri hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun hepinize.inşallah çabucak düzelirler.
Ya benim de işte çok azalttı gözü açıkken,inşallah geçici durumdur.az daha akıllları erince rahatlarız

Evet cnm bu aralar normalmiş ama ben nerdeyse dogdu doğalı bu emme konusunda sorunluyuz
Gece full benimle yattarak emdi babamız hasta baska odads birde buna alıştı bakalım

Biz yorulup dayanamıyoruz birazda cnm bende ilk başlarda bi yatakta başarıyorsam bi dayanamayıp ayağa alırdım falan. Biraz güçlü olmamız lazım. Uyuduğu saatler belliyse uykusunu da çok geçirmeden topta mayıştırıp sonra beşikte mi sallarsın ya da ayaktamı farketmez oraya alabilirsin. Amaç direnmemesini sağlamak. Park yatağına ilk aldığımda da tamamen sallamadan uyutamamıştım mesela. Topta baktın mayışıyor al yatağa koy, uyumadımı çok ağlatmadan tekrar topa al mayışsın, sonra yatağa.. böyle böyle pes ettiriyoruz bir bakıma. Ama işte bir kere de olacak birşey değil maalesef sabredip devam etmen lazım

Cnm ya geçmiş olsun peki ne olacak şimdi hastahane de mi kalacaksın

Yok canım evdeyiz ateşini takip ediyorum sürekli. Hiçbir şey yok sadece calpol. 5 gün ateşi düşmezse covid bölümü olan hastaneye yatırıyorlarmış. Dün gece 40 derece oldu. Bugün bir kez 38 oldu geçiyor inşallah

Bizde düştük tomografi istediler çektirmedim biraz kustu çok ağladi iki gündür yoğun kusması var zaten ilaçtan burun temizlerken Acildeyiz şimdi bitaraftan ailevi sorunlar boşanmak üzereyim aile üstüme geliyor bitmiyor sabredeyim diyorum olmuyor düşerken ben yanında değildim ama suçlusu yine ben sinir krizleri geçiriyor annem boşanicam diye bi fikrini varmı kizlar ne yapsam çok bunaldim.
Hasta olan bebeklerde çok geçmiş olsun

Calpol dolven dönüşümlü ver istersen şu babyvac aldım onunla temizliyorum sürekli ben karnı tok olursa kusturuyor ama çok gemiş olsun

Calpol dolven dönüşümlü ver istersen şu babyvac aldım onunla temizliyorum sürekli ben karnı tok olursa kusturuyor ama çok gemiş olsun

Ben de geçen hafta aldım onu canım iyi ki almışım ya. Neden dönüşümlü veriliyor daha mı iyi etki ediyor farklı cins ateş düşürücü verince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…