• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Anladım cnm sağol bilgilendirme için
Tmm doktor dinlemek güzelde doğru söylüyorlarda yıkamadan da olmaz ayrıca sizler de goruyorsunuzdur istagram kadın doğum doktoru videolarında usaklarla tertemiz giyinmiş şekilde tertemiz doğmuş değiller mutlaka sütün altına alıyorlardı
Bide yaz günü yıkanan usak daha iyi büyür gelişir uyur

Yani 7/10 gün bebek nasıl dayancak ki acaba . Fransada 48 saat sora yıkıyorlar göbeğini iyice kurutuyorlar . Çok tuhaf burda beklemeleri . Ne yapcam şimdi ya kafam çok karışık
Canim genelde gobegin düşmesini beklerler. Bizde bekleyelim demistij ama kızımın 9.gun ancak düşmüştü ve yanlış hatirlamiyorsam kolumuzda yüzüstü tutup yikamistik. Insallah gobekleri erken düşer de ugrasmayiz
Kizlar 33+5 günlüğüm bugün am üstü sarı akıntı biraz sümüklü tarzinda bide azcik kırmızı leke vardı daha da gelmedi neden olmuş olabilir
Senin Geçende mi öyle bir şey olmuştu? Doktora sormuş muydun bence bir görün ne olur ne olmaz.

Y yumoscuk gözün aydın canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin darısı bize 🥰

kızlar ben çok merak ediyorum doğumdan sknra bebek hiç yıkanmicakmı yani banyo yapmıyormu hiç ??
Valla bizim burda bebeği önce bi tuzlarlar büyüyünce falan kokmasın diye, sonra her gün banyo yaptırırlar hem rahat uyusun hem de göbeği mikrop kapmasın rahat düşsün diye

Canim genelde gobegin düşmesini beklerler. Bizde bekleyelim demistij ama kızımın 9.gun ancak düşmüştü ve yanlış hatirlamiyorsam kolumuzda yüzüstü tutup yikamistik. Insallah gobekleri erken düşer de ugrasmayiz

Senin Geçende mi öyle bir şey olmuştu? Doktora sormuş muydun bence bir görün ne olur ne olmaz.
Doktirum yok benim devlet hastanesi gidiyorum ben olmuştu bakalım birdaha gelirse acile giderim artık

Ama bebeğim oynuyor ondan biraz rahatım

Benim annem yıkarız diyor kaynanamda yıkanmaz diyor şimdiden ikiye ayrıldım 😅 bence de yıkanmalı kokar belki sıcakta çocuk bunalır ne biliym
Valla bizim burda bebeği önce bi tuzlarlar büyüyünce falan kokmasın diye, sonra her gün banyo yaptırırlar hem rahat uyusun hem de göbeği mikrop kapmasın rahat düşsün diye
Bizdede annem tarafında tuzlu suyla yıkarlar

Benim annem yıkarız diyor kaynanamda yıkanmaz diyor şimdiden ikiye ayrıldım 😅 bence de yıkanmalı kokar belki sıcakta çocuk bunalır ne biliym

Bizdede annem tarafında tuzlu suyla yıkarlar
Bizde de yıkanmaz göbek düşene kadar, ıslak kalırsa enfeksiyon riskide var yıkanırsa da çok iyi kurutmak lazım.
Birde esra hanımın hamile okulundan eğitim aldım geçtiğimiz haftalarda oda önermiyor.
Şu örnekle verdi ; elinizde bir yara olduğunu farz edin sürekli yıkadığımız için ıslak kalıyor kabuk tutmuyor ve iyileşemiyor.

Kızlar ayak şişliği için bi çözümünüz var mı bol bol su içiyorum günde 2 defa yeşil çay da içiyorum ödem atsın diye, tuzu da iyice azalttım ama şiştikçe şişiyo. Kayinvalidem bugün tuzlu suya koy ayağını dedi onu da denedim hiç bi değişiklik yok. Yani tamam bu şişlik olacakta bu kadarı da fazla bence ayak bileklerim falan simit gibi kat kat 😄
Ayaklarını sürekli yukarıda tutacaksın canım, mümkün olduğunca az ayakta kalıp bulduğun her fırsatta ayaklarını uzatıp altına yastık gibi bir şeyle yükselt. Yine tamamen inmiyor şişi ama azalıyor en azından

Anneler izleyin 🥰

Kızlar bez olarak ne aldınız sleepy alacaktım ama yorumları o kadar da iç açıcı değil

Yani 7/10 gün bebek nasıl dayancak ki acaba . Fransada 48 saat sora yıkıyorlar göbeğini iyice kurutuyorlar . Çok tuhaf burda beklemeleri . Ne yapcam şimdi ya kafam çok karışık
Burda ilk gun yikamiyorlar 2. Gun gelip hemsireler guzelce yikayip mis gibi oluyorlar🥰

Ben sezeryan doğum yaptım kızlar 2700 gram bebişim çok küçük ultrasonda 3100 çıkmıştı sizlere de hayırlı doğumlar diliyorum 😍
Gayet güzel kilosu gözleriniz aydın oldun sağlıkla hayılı büyütmeyi nasip etsin Rabbim darısı bizlere inş

Back
X